Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydınnnnnnnn kızlar....

dünyazılanlar silinmiş....

candasım isimleri çok sevdim ama ikiside erkek ismi değil mi?kız düşünmüyon mu yoksa..ben vuslat yerine beratı daha çok sevdim....amannn sağlıklı olsnlarda gerisi hiç önemli değilll valla..aynı gün randevularımız..güzel haberlerle döneriz inşallah..

hellom senin yakışıklıya takım arkadaşı geliyo:)erkek geleneğini bozmadık..ben daha çok girmişim denize:)5 kez

masal değerin yüksek çıkmış ne güzellll..hayırlı olsun bebiş...

hilal niye yazmıyon kızzzzzzzzzz..haberdar et..

ya dün bana bişeyler yazmıştınız ama karşılık verememiştim şimdide silinmiş...tühhhhhhhhhh neydi onlar..

Hay Allah ya dün yazıklarımızın hepsi gitmiş..Kime ne yazdığımı unuttum.

Kimin ne kadar Tefriciye aldığını dün not almıştım.

Candaş:400 tane
Minikler:300 Tane
Chnb:500 Tane
Nuray:250 Tane
Ceza:300 Tane
Nazlım:200 Tane
Nilde:300 Tane
Asesulfam:400 Tane
Sezen:200 Tane

canm günaydın, aslında ben erkek ismi olarak düşünmedim.uniseks hem kız hem erkeğe olur diye isimler sabit.tabi beratı kıza koyamam.inş 2 tanedir ve sağlıkla devamları gelri, içimdeki bu ikiz sevgisi nedir arkadaş ya :)) aa aynı günmü randeularımız, ne güzel.inş ikimizde çok güzel haberlerle döneriz ...

canım nasılsın ?

günaydın kızlar nasılsınız dün yazdım ama farkedilmedi sanırım hilal ile dün konuştuk çok şükür kalp atışını duymuşlar mide bulantıları hatta çıkarmalar başlamış beslenemiyorum üzüntüsündeydi bu kaygı her anne de oluyo sanırım ama ilk üç ay anneden besleniyor bebek sonrasında da gerçi annenin depolara el atıyor :) ben de süt ürünü tüketemiyorum ilaç verdi dr. ama onu içerken de çok rahatsız oldum eşime günlük süt aldırdım iki gündür süt içiyorum ilaçtan daha iyi :)

candaş ve ceza kızlar randevunuz 30 temmuzdu değil mi yanlış hatırlamıyorsam öyle okumuştum benim de 30unda ikinci tetanoz aşım ve şeker yüklemem yapılacak eşlik edeyim size :)

hello cnm hoşgeldin eşin sanırım annesiyle bir haftadan fazla yaşanamayacağını kendisi bizzat anlamış buna sevindim darısı bizimkine :) gerçi geçenlerde bi konuşma geçti istediği kadar kalabiirler dedi ben tepkiyle yooooooo bir ay yetiyor bir aya razıyım dahasını istemem diyoum :)

nuray canım atlattın mı misafirleri küçük bebeğin var kimse senden ağır şeyler beklemez cnm annen de olsa anlayışlı yaklaşırlar o yüzden çok zorlama kendini gerçi misafir demek sil baştan temizik demek misafir demek bir sürü ikramlık demek :) insan ister istemez yoruluyor bitkin düşüyor

biz bugün çok mutluyuz abimler izmirde oturuyordu malatyaya tayinleri çıktı az önce dayıcık aradı bize geliyorlarmış yiğenimi görmeyeli neredeyse 1 yıl olacaktı görüşememiştik heyecan yaptık :)

3 olduk :)) güzel haberlerle dönelim inş hepimiz.şeker yüklemen inş çok kolay geçsin ya herkes zor diyo onun için ama olasun biz dayanırız değil mi :)

ayy okudum ben onuda yazmayı unuttumö.maşallah hilal pıtpıtları duymuş :) darısı bana. bulantılarıda inş çok uzun sürmez ya.bende de bulantı yok ama hiç bişey yiyeymiyorum.acayipte iştahlıyım fakat protein dieti sayesinde herşey yasak.yersem zararı olur diye yiyemiyorum.dr a sormuştum abartma bu kadar dedi.neyini abartmayım 3 kaşık k.faulye 5 kaşık nohut 30 gr kırmızı beyaz et 1 köfte.ölçüler böyle peynir 2 kibrti kutusu , 2 su bardağı süt yada yoğur.günlük besine bakarmısın ya ( zaten seçiyodum şimdi hiç bişey yiyemiyroum.meyve sebze serbest diyoda o da bi yere kadar ... hayır yemesem ölmem hani ama bebek nerden beslencekse.

oo minik prenses geliyomuş halasına :) hadi gözün aydın canım bol bo hasret giderirsiniz, kuzenini sever durur artık :) benim yerimede öp cadıyı ... hayırlı olsun tayinleride inş. ..

Candaşım iyiyim çok şükür.Sen nasılsın?

30 Temmuza ben bile heyecan yaptım.Güzel haberlerinizi bekliyor olacağım.

Benim yeğenimde 4 Ağustos'ta gelecek Karabük'eGün saymaya başladık şimdiden.

aslında bu hafta gitmem gerekiyordu ama doktorum izindeymiş pazartesi gelecekmiş..o yüzden erteledik..ilk defa ttam zamanında gideceğiz doktora hep gel dediği vakitten önce gittim çünkü:)inşallah ikizdir canım..şimdi seni düşünemiyorum..pazartesi gelmez senin için:)benim randevum akşam üstü..senin sabahtandır herhalde..

hilale çok sevindim...bulantısız geçiren nadir insanlardanım galiba:)bu bile beni çok üzmüştü..acaba bişey mi oldu diye..şükür bugünlere geldik..

minikler şeker yüklemesini ilk defa mı yaptırıyorsun?limon götür yanında suya sıkarsın..ben öyle duydum canım..bide bu şeker yüklemesinin zamanı varmı?bana verdiği tarih bayramdan sonra.1 hafta önce veya 1 hafta sonra yaptırsam nasıl olur ki..benimde 2.tetanozum ağustosun 7sinde..
abinler geliyomuş ne güzel...yiğeninlede özlem giderirsin ne güzel..hadi bakalım hazırlıklar başlasın...

kızlar bu arada sordum geçenlerde ama atlamışsınız faceden ekledim şeyma kim?hepiniz eklemişsiniz...

Candaşım haberlerde okudum.Ankara'da hamileler,kronik hastalığı olanlara ve engellilere yarından itibaren 2 gün idari izinli sayılacakmış

Raporlumusun bilmiyorum ama değilsen 2 gün istirahat etmiş olursun

candaşım saol cnm tayin konusunda darısı eşine olsun inşallah abim bir aydır malatyadaydı yengemin tayni yeni çıktı gelmden gidecekler die üzülüyordum hatta dün masal için yasin okundu orda dert yakındım abim yanıma hiç gelmedi bi kız kardeş olsaydı öyle mi olurdu demiştim rabbim sesimi duydu sanırım bugün sürpriz yaptılar akşama gelirler pazara kadar bizdeler
cnm senin için daha çok heyecanlıyım inan ilk üç ayın heyecanı daha farklı oluyor bir de son üç ay öylee olur sanırım şimdi vücudum beni zorlamasa her işe koşturuyorum en rahat dönemimdeyim sanırım lone nuray günlük söylemişlerdi ama insan yaşayınca anlıyo sen de öyle diyeceksin eminim :)

ceza cnm benim 26 hafta dolmuş oluyor 27. haftamda oluyorum 30 temmuzda ikinci tetanoz aşım yapılacak deyince dr.umda o tarihlerde şeker yüklemesi yapılıyor şekeri de gittiğinde yaptır dedi kasım annelerinde başladılar yaptırmaya.. limonu okumuştum ama unutmuştum not alıyrum onu hemen.. tetanoz da çok fena ya daha üçüncüsü var randevudan yarım saat önce çikolata yemeyi unutma benim sıpa senin haftalarda gittiğimizde uyukluyodu unutmuştum yemeyi

minicikumut cnm yeni yeğen mi gezmeye başladı maşallah ona ya büyümüşte gezmelere bile çıkacakmış oy oy kıyamam.. 4 ağustos yazınca içim bi tuhaf oldu kürtaj tarihim ne çok tarih biriktiriyormuş insan ömründe böyle.. inşallah artık hep güzel tarihler güzel yıldönümleri yaşarız

Gerçektende İnsan ne çok tarih biriktiriyor aklında Miniklercim.Kafamda bir dolu tarih var benimde.Bak ne şanslısınki bu sene 4 Ağustosu karnındaki oğlunla herhangi birgün gibi yaşayacaksın İnşallah.Abinlerin tayin durumuda hayırlı olsun.Gözünaydın canım.

Kuzum 1 haftalık oldu buraya geldiklerinde 17 günlük olacak.Hatay'dan Ankara'ya uçakla oradanda babam alacak onları.Ankara-Karabük arası 2 saat.Annem ablamın yanında kalıyor.Babamı yanlız bırakmamak adına ve bebeği biraz daha serinde büyütmek adına gelecekler buraya.Gezmesi mecburiyetten oldu kuzumun.

Bende ablamı takip ediyorum.Bir doktor kadar çok şey araştırmış ve öğrenmiş.Hangi pişik kremi iyi,hangi pompa daha kullanışlı,neler süt yapıyor hepsini çözmüş durumda

benim bebeğimin altı haftalık 6 günlükken kalbi durmuş 4 gün önce öğrendim dr 1 hafta bekle kendi düşmezse kürtaj ol dedi
sizce kendi atarmı kızlar 2 gün daham beklesem yoksa beklemeyip kürtajmı olsam
böyle beklemekte zormuş
rabbim sen bizlere güç ver

öncelikle geçmiş olsun allah sabır versin ben ilk bebeğimde kürtaj ikincisinde düşük yaptım düşük yaptığımda iki gün arayla beta hcg ölçümü yaptı dr. değerim hızla düşüş yaptığı için vücut atacak bekleyelim dedi bende de hiç belirti olmadı gün gün düşmesini bekledim artık umudumu kesmiştim(ilk düşüş başlamasından sonra bir hafta sürdü) bir sabah ağrıyla uyandım o gün sorsan kürtaj ol kurtul derdim ama kürtajın da tehlikeli yanları olabiliyor şimdi vücut atacaksa bekle derim tabiki çok zor hele her wc ye gittiğinde bişey beklemek rabbim yardımcın olsun rabbim tez zamanda yeniden sağlıklı bir bebiş nasip etsin o zaman yaşanan her şey rafa kalkıyor

minicikumut kuzum çok saol.. ya bebeğe neler lazım oluyor ilk başta şöyle bir bakayım dedim oohoooooooo bir sürü şey daha iğne dahi almadık eşim erken diyor ama ağustota başlarız artık madem ablacında yanında olacak kızlar da girmeye başlar o zamana deneyimlilerden fikir almadan ben bu işi beceremem zaten yardımlarınızı beklerim senin için daha iyi olacak annenin bilgileri de yeğende tazelenmiş olacak ohhh valla şanslı olacak sıpacık farkına varıp da hemen gelir inşallah

Bir bebeğe ne çok şey lazım oluyormuş vallahi.Alınan herşey lazımda oluyor gerçekten.

Hep beraber bir alışveriş listesi hazırlarız sana.Bende teyzeyim sonuçta anne yarısıyım yani

Allah nasip ederse hem annemin hem ablamın engin tecrübelerinden yararlanmayı planlıyorum

iyiyim canım bende şükür.inş güzel haberlerle gelirim.oo minik kızımızda teyzesiini ziyarete geliyomuş.kocaman olmuş hee :)) bol bol hasret giderirsiniz artık karbükte :)
:) ilkkez vaktinde gitcen demek :) o da mecburieyetten :) inş güzel haberlerle dön ... şimdilik stres yapmıyorumda evet çok saymasamda anlayamasamda vakit geçmiyomuş ya :) dr dan korkar oldum artık, ama bundn sonra güzel haberler olursa ataraım fobimi :) sabahtan gitcem canım ...
candaşım haberlerde okudum.ankara'da hamileler,kronik hastalığı olanlara ve engellilere yarından itibaren 2 gün idari izinli sayılacakmış

Raporlumusun bilmiyorum ama değilsen 2 gün istirahat etmiş olursun
yaa evet bende hemen baktım sana yazamasamda. Idari izin varmış.çalışıyorumda ama şuan kimse bilmediği için paşa paşa gelcem müdürda biraz tuhaf izin alcam desem daha ne anladında hamilelikten alıyosun der gibi bakar. şef teklif etse diye bekliyorum.o da oruçtan gazete de okumuyo galiba :) yada konusu açılsa yarın geldiğim gibi dönerim.
valla allah duymuş sesisini, ne güzel de olmuş. 4 gün berabersiniz , süper :)) masal deyince aa yeğenin adımı diycektim saf gibi unuttum taze anney :) gerçekten heyecanla bekliyorum bende 3 ayın geçmesini.korku dolu anlar çünkü.ve de heyecanlı.aman sağlıklı olsunda geçmeyiversin o da ayrı ... Son 3 ay eminim çok daha heyecanlıdır.en güzel dönemindesin ne güzel inş banada hepimizede nasip olur o günler. Ya bu arada evet insan zihninde ne çok tarih var, kimi hüzün dolu kimi sevinç ...
canım çok geçmiş olsun.inş herşey gönlünce olur bundan sonrasında

hepimize geçmiş olsun canım
ben elim kolum bağlı bekliyorum günler geçtikçede acaba birşey olmadımı diyorum
kürtaj zordur dediğin gibi rahim zarar görüyor dedi dr
dr bana ilaç verdi kullan düşsün dedi ama dediği gün toplatılmış yasaklanmış ilaç olmayıncada bekliyorum kendiliğinden düşer senin gibi hiç test yaptırmadım yaptırsammı acaba boş boş bekliyorum birşeyler yapıyım diyorum ama bildiğim birşey yok.
sürekli kontrol ediyorum bir taraftan bekliyorum bir taraftanda korkuyorum
inşallah rabbim sağlıkla isteyen herkese ve banada nasip etsin
herşeyin hayırlısı

aminn canım herkes için inşallah

Kızlar şefle konuştum bilmiyomuş hamile olduğumu, yok sana uymuyoki dedi.
Sonra hamileyim ya dedim pıhtılaşmayla ilgili bahsettim kendini riske atma tabi dedi.
Ama başta nazlanmıştı olayı anlayınca hallettik ...

MİNİKLER CANIM BİRAZ ÖNCE ARK. İDARİ İŞLERE SORDU, ÜCRETLİ İZİN ÇIKCAKMI DİYE EVET BU SENE SONUNA DEK YASALAŞMASINI BEKLİYORUZ DEMİŞ :)) İNŞ SANADA VURUR. BU DUURMDA BANA ZATEN VURUR ...

Son düzenleme:

cnm ben ilaç felan kullanmadım dr. ne kadar bekleyelim dedi belirtisi olmuyor zaten adet ağrısı gibi ağrı başlıyor herkeste aynı mı bileme tabi hastaneye gittim bulunduğum ilçede müdahale etmediler haftasonuydu dr. da izindeymiş yakın bi ilçeye geçtik o zamana kadar yeteri kadar ağrı çekmiştim acilde ağrı kesici serum verildi o anda kesildi sonrada yarım saat içinde düştü burda okudum evde düşürenler oluyormuş sonradan düşük yaptığını farkedenler felan.. çektiğimiz acıların mükafatı da mutlaka var ben şuan mükafatımı yaşıyorum bekletmeden nasip etti rabbim çok şükür inşallah cnm sende bir an önce kavuşursun

candaşşşşşş ne güzel diyon sen bu sene sonuna kadar diyorsa benim erteleme olmazsa 5 ocakta bitiyor normal iznim bu süreçte çıkarsa faydalanırım değil mi üzerine eklenir ayyy dua edin içimden bi ses olacak diyor yarın içinde kullan cnm daha sıcak olacakmış bu gece hiç uyuyamadık ne sıcaktır böyle aman suyu ihmal etme senin daha dikkat etmen gerek cnm korkutma amaçlı demiyorum ama biliyoruzki ilk üç ve son üç çok daha önemli dinlen evinde

arkadaşlar alışveriş listesi sormuş, bigisayarımda kayıtlıydı, bundan çok yararlandım. Allah herkese nasip etsin alışveriş yapmayı ve de aldıklarını da kullanabilmeyi.
ceza, minikler, chnb maşallah haftalarınız hızla ilerliyor. az kalmış.
candaşım takipteyim yazmasam da, Allah tamamına erdirecek inşallah. tayin durmunuzda olur. benim tayin olayı ağustosa kaldı, bu aykine başvuramadım, yılım tutmadı.
hilal de duymuş pıt pıtları maşallah.
sezencim, boşver sen milleti, eltin hamile diye senin hamile kalman yasak olmayacak ya.
nazlım sen nasılsın canım?
minicik umut gözünaydın tatlım, teyze oldun, darısı başına.
devrelerim günlük ve nuray bebişler nasıl?
szie sorum olacak, kitty ve chnb de cevaplayabilir. sezen sen de cevaplayabilirsin.
sana bişey danışacağım. benim oğlan emiyor. emmeye geç başladık 4-5 gün mama ve sağma süt verdik. ilk kontrolde ondan dolayı kilo alamamıştı. 2. hafta da çok az almıştı, ama hala doğum kilosunu yakalayamadı. bir doktor mama takviyesi yap diyor. diğer bir doktorum da o çocuk bundan sonra kilo almaya başlayacak, gayet normal dedi. bebeğim emerken uyuya kalıyor. bazen 15 dakka emiyor, bazen yarım saat, bazen de bir saat. bezen hızlı emiyor bazen yavaş belli düzeni yok. çocuk için emmek çok zor bir olaymış, böyle yapması normal, yoruluyor dedi doktoronun için emmek taş taşıma gibi zor bişey dedi. ilk zamanlar çok uzun süre uyanmadan uyuyordu, 6-7 saat. biz uyandıırp emzrmeye çalışıyoduk 3 saatte falan sakın yapma dedi. büyüme hormonu uykuda salgılanıyormuş. ama 7 saati geçerse memeni hazırlyıp ucuna süt getir, uykuda emer dedi. bu ara bunu yapıyorum, canı isterse hakikaten uykuda bile emiyor., su bile verme dedi. arada yine ben mama veriyorum ama ezbere o da belli bi düzen yok. kafam çok karışık. ama 2-3 gündür epey hızlandı oğlum, sütümde yeterli çok şükür. 1 saat emse bile hala sütüm geliyor. siz nasıl yapıyosun?etrafımdaki herkes erkek çocuk memeyle doymaz, mama takviyesi şart diyor. kafam alalk bullak. günde 5-6 kez kaka yapıyor. yeterli görünüyor ama kilo almıyor. mama veriyorsanız hangi düzende, kaç saat kaç cc? yoksa sadece süte mi devam etsem?bugün 3ten 6ya kadar durup durup emdi, böyle olunca acaba dıymuyor mu diyorum mamayaı basıyorum, hala emmek istiyor. biraz emiyor, uyuyor, yerine koyuyorum, yine uyanıp emiyor.
tüm sayfaları takip edemiyorum, özel yazarsanız sevinirim. günlük sen de mama veriyodun dimi?sen nasıl yapıyosun?
kittycim sağol canım. çok şükür bugünleri gördük.
cezacım, park yatak sormuşsun. memnunum. çok güzel. yalnız sihirli değnek bekleme. uyumak istemeze ne yapsan uyumuyor. ama içindeki küçük beşik gibi yer çok güzel, tam yenidoğan bebeklere göre. müziğini de dinliyor gibi yapıyor.
ase ve nilde sizler nasılsınız?ase test yapacakmış, yaptı mı?
atladığım kimse var mı?herkesi öptüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…