Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm öncelikle geçmiş olsun aynı şeyleri yaşadığımız için seni çok iyi anlıyorum.tez zaman da atlatırsın inş.ben bebeğimi 8 haftalıkken kaybettim.kalp atışlarını duymaya gittik dr kalp atışı yok dedi.hemen kürtaj yapmak istedi ama izin vermedim biraz daha beklemek istiyorum dedim aradan 2 gün geçti düşük yaptım. parça kaldığından dolayı kürtaja alındım.benim dr 3 ay korun sonra bırak dedi.3 ay korundıum, korunmayı burakalı 3 ay oldu ama hala bişey yok.keşke korunmasaydım diyorum ama kişiden kişiye değişiyo bazısı hemen hamile kalıyo

hoşbulduk tatlım. bende sizleri çok özledim. sağolsunlar ben burda olamasamda veriyorlar haberlerimi. allahım hep güzel haberler vermeyi ve duymayı nasip etsin canım. senden kendine çok iyi bak canım.çok öpüyorum.

kizlar gecmisi hic okuyamadim bizimki bu aralar hic durmuyor sebepsiz aglamalari var ..daha cok aksam 7-10 arasi tam iftar vakti.. aglamaya baslayinca evde 3 kisi ne yapacagimizi sasiriyoruz cunku ne yapsak durmuyor cok uzuluyorum.. birde sallamadan uyumuyor bi tane salincak aldik onun icindede durmak istemiyor illa beni siz sallayin diyor sipa :))) aldigim salincakta bu

bide Hellom senin cino ilk ay kac kilo almisti benimki sanki yavastan gidiyr. ilk ay 500 gr aldi. dr normal dedi ama annem ablam en az 1 kilo almaliydi diyor seninkini merak ettim canim

Son düzenleme:
Nuraycım merhaba

salıncağı çok güzelmiş güle güle kullansın inşallah. Neslihan Avcının yaşama merhaba kitabında diyor ki ilk altı ay bebek günde ortalama 20-30 gr. 7 ile 12 ay arasında da günde ortalama 15- 20 gr almalıymış. Benim dr ve aile dostu olan farklı bir dr da ayda 1200 gr ilk 6 ay kilo alımı tavandır diyor.

çInar ise söylemiş 24 ocakta 2670 04.şubatta 2990 3 martta 3840 mış tatlım

ağlaması mama veriyorsan gaz olabilir, tracy hogg okumanı tavsiye ederim birde harvey karp'ın 5 adımda bebek susturma var bizde çok işe yaradı.

çok öpüyorum.

günaydın hatunlar...

sayfalara göz gezdirdim ama tam bakamadım...baktığım kadarıyla hemen hızlıdan yazayım:)

hellom hoşgeldin konuştuk sonunda:)) eniştede anladı annesini hee ne mutlu sana neyse bitti çok şükür stres hee...çınarımı öperim...

nuray canım 1 ayda alması geeken kilo 700- 1200 arasındaymış dr öyle dedi alara sarılık olunca 300 kaybetti sonra 1 ayda toplam 700 gr aldı...dr normal dedi...ama mamayla bu kadar aldı mamaya devam yani...esatımızdamı kolik yani benim yiğenimde kolikti belirli saatlerde ağlardı gazdan yani canım...kolay gelsin çok zor her şekilde şöyle bir 5-6 aylık olsalar biraz üzüntümüz azalacak sabır diyorum...

loneliness, canım benim vallahi bu emzirme olayı bende ilk defa yaşadığım için göğüs haritamı çıkaracağım yakında:) ben hem emziriyorum hem mama veriyorum canım...acıkınca önce mama veriyorum 2 haftalık olana kadar 30 cc verdim 2 haftadan sonra 60a çıkarmıştım ama doymuyor kızım obur bişey büyüğüde öyleydi üzerinde yazandan daha fazla yani mamadan sonra 1 saat geçtikten sonra göğsümü veriyorum ama ordada süt gelmeyince yaygarayı basıyor sonra alıp gezdiriyorum bide bebeklerde bu bir refleks sürekli emmek istemesi eğer kucağında yada farklı bir şekilde durdurabiliyorsan açlıktan değildir bence durmaması benimki öyle baktım hiç durmuyor mama yapıyorum aç kurt gibi görmeniz lazım yaa bide gözünün içine bakıyor masum masum :) biraz zaman geçsin sende çözeceksin canım dert etme kafan karışmasın mamayı ben 90lık verdiğim için 3 saatte bir vermeye çalışıyorum bazen hiç durmazsa 2,5 saatte veriyorum...ilk zamanlar süt yetersiz diye çok üzüldüm çok ağladım ama yapabileceğim herşeyi yaptım ben halada yapıyorum...yemediğim içmediğim şey kalmadı...bunun için üzülmek yerine artık kızımı büyütmekle uğraşıyorum allaha şükür büyük kızımda mamayla büyüdü ama sağlıklı aklıda yerinde çok şükür:) yani takma kafanı canım üzülme kafanda karışmasın sen annesin senin vicdanın nasıl rahatsa sen öyle davran...

benimki uyandı...yine yazıcam tek tek ama yinede sorayım hepiniz nasılsınız kızlar?

candaş canım seni arıcaktım ama 30unda arıcam mutlu haberi almak için...

hilal, çok sevindim canım devamıda gelecek hiç korkma allah büyük yardımcı olacak canım...

minikler, gözün aydın canım geldimi yiğen oğlumuzu öptüm...

ceza, deniz ismini çok severim adıyla yaşasın canım...bizde var bir ali deniz akıllara zarar yaramaz bir velet:)

chnb, sen nasılsın canım yazdıklarını göremedim?

ase, senin bat ne zamandı?nasılsın?
,
sezen canım üzülmüşsün biraz takma canım ya çevredekilere bakarsan hiç bişey yapamazsın sakın erteleme tam zamanı...

nilde hala yoğunsun sanırım nasılsın?

masal, gözünaydın canım topiğimiz uğur getirmiş sana allah tamamına erdirsin....

minicik umut, seninde yiğenin geliyormuş küçücükde olsa nasıl seviliyorlar dimi bizimki bazen gülüyor bize biraz biraz anlamaya başladı öpe öpe acıtıyorum bazen:) tabii ablası yokken:)

nazlım, nerelerdesin nasılsın canım?

datlumm nasılsın ses ver?

cezaaaaa, kızlar yazdığını geçmişler farketmemişler sanırım...facede eklediğin datlumm canım ben cevapladım umarım sende yazdığımı görürsün:))

unuttuğum yoktur inşallah...

günaydın canım bende yarın seni arayacağım minnoşum nasıl oldu diye meraklandım.
hoşbulduk tekrar. Hemde ne stres enişte anlasa ne olur seneye başlar yine :d alıştım artıkın.

günlük ilk önce memeni versen açken gözü dönmüşken o hırsla çekse göğsünü eme eme geliyor. Allah canlarını sağ etsin gerçekten anne sütü almadı diye sakın üzülme elinden geldiğince sen zaten herşeyi biliyorsun beslenme konusunda :) çınara bana bile yardımcı oluyorsun o yüzden için rahat olsun.

çok öüyorum sizi.

hellom canım benim sağolasın....ya dediğin gibi yapıyordum yani önce göğsümü veriyorum acıkıncaa süt bayağı bir çektikten sonra geliyor zaten ilk ona sinirleniyor:) sonra tazyikli gelen süt 7-8 saniye sürüyor oraya kadar herşey güzel sonra damla damla bölümüne geçiyor her yutkunduğund hava yutuyor haliyle ve hepsini bende hissediyorum canım an an takip ettiğim için:) sonra memeyi almıyor alsa dediğin gibi gelecek belkide birgün o inat etti bende inat ettim vermedim mama ama nasıl ağlıyor ısrarla almadı memeyi bende her ağladığında memeyi vermeye çalıştım inan 1 saat boyunca sesi kısıldı ağlamaktan en son yenildi bana memeyi aldı ama anında uyudu....buda neymiş biliyormusun bebek ağlıyor ağlıyor memeyi alınca az emince uyuyorya kan şekeri düşüyormuş ağlamaktan ve doydukları için değil şeker düştüğü için uyuyorlarmış...bende korktum bu yüzden gelişmez diye bir daha yapmadım böyle şimdi 1 damlada olsa bir şekilde veriyorum anne sütünü bazen uyurken vermeye çalışıyorum bazen alıyor bazen almıyor..bazen uykulu olduğu için alıyorya bu defada uykusundan uyanıyor huzursuz oluyor ama mümkün olduğunca herşeyi deniyorum canım...hergelen bişey söylüyor sütleri çarşafları ıslatanlarımı dersin bunun için yataklarını yıkayanlarımı dersin:) yemek yemeden sütleri fışkıranlarımı dersin, neler neler canım...gerçekten dediğin gibi artık üzülmüyorum bazen biri arayıp sana geleceğiz dese sırf sütten dolayı strese giriyordum biliyormusun psikolojim bozulmuştu yaa şimdi diceklerki sen niye mama veriyorsun falan falan uzayacaktı muhabbet şimdi deselerde aldırmıyorum...bide her insan bir değil ve her bebekte bir değil bunu biliyorum...alara ağlıyor kucağıma alıyorum uyuyor koyuyorum uyanıyor sonra diyorlarki kötü alıştırmışsın kucağa alışmış bu çocuk yok canım öyle bişey yaa bu sevgidir ben o ağlayınca kucağıma almayacaüımda ne yapacağım yaa ilgidir bu sevgini vermektir...bebek ama herşeyi hissediyor dün akşam eşimle biraz tartıştık inan 8 buçuk dokuz gibi uyuyan çocuk uyumuyor ben alıyorum eşim alıyor uyutamadık...bana alıştırmışsın diyen kişilerin çocukları emzirip yerine koyan ve bebeği uyuyan kişiler rahat kişiler ama ben o kadar rahat değilim işte yapımda yok keşke olsaydı diyorum bazen:) işte böyle canım ek gıdaya geçene kadar denemelerim devam edecek:) buna şükür diyorum 1 damla bile olsa vereceğim...eşim diyorki sinirli insanların sütü olmuyormuş oda ben yani::) sakin olsan diyor belkide doğru diyor önceden olsa kızardım ona kızamıyorumda artık ona çok sinirliyim gerçekten ama sakin olamıyorum ne yapayım:)

canım bu arada çınar sebze yemiyor demiştin ya tavuk suyuna şehriye yapıyordum ben ama hangi aydı hatırlamıyorum canım:) netten ona bir bak istersen bide şu ebru şallıydı dimi plates yapan hatun onun bir tane kitabı vardı bebekler için yemek kitabı amcamın kızı o kitabı almıştı çok faydalanmıştı bende dediğim gibi milupanın sitesinden çok faydalandım artı drumuz çok iyiydi birde akıllı bebek sitesinede bak gelişimi için çok güzel bir site, istanbulda bulabilirsin bu ilk sözlüğüm kitapları var yengem almıştı büyük bir kitap resimli şimdiden göster aşinalığı olsun...ben destinaya gösteriyordum 1 yaşında falandı hiç ilgisini çekmemişti 1,5 yaşında bakmaya başlamıştı dediğim gibi işte her çocuk farklı kitap oku diyorlarya destina hiç ilgilenmezdi ama herşeyi denedim mesela boya yapmaktan nefret ediyor önceden bunlar içinde üzülürdüm neden öbür çocuklar gibi değil diye:) ama o benim çocuğum ve o destina o bir birey istediği ve istemediği şeyler var her insan gibi bunu yerleştirirsek beynimize çocukları daha rahat büyütürüz canım bazen unutuyorum ve benim istediğim gibi olmasını sağlamaya çalışıyorum sonuç ne oluyor zıtlaşma birbirimizi üzmek tabii herşeyde değil bu dediğim bazen olması gereken birşeydede kararlı ol pes etme:)) meyve püresini sen kendinmi yapıyorsun hazırmı alıyorsun canım? ben hem hazır alıyordum hemde cam rendede yapıyordum...ayyy çok konuştum dimi yan yana olsak daha çok konuşurdum şanslısın yani:)

helal kız sanaaaaaakırk yılda bir giriyon ama sorumu bulup cevaplıyon maşallah:) sen bakma başkalarına üzmeyin kendinizi..alarayıda öp benim yerime..

chnb abla nasılsın?gördüm seniiiiiiiiii

Caım benim ben de oğluma salıncak aldık durmuyordu modern bir şeydi eltimdeki
basit anakucağı gibi bir şeydi çocuğu koyunca sanki çarşafta sallıyor gibi çocuk o şekli alırdı...Benim oğlum da ilk aylar 1 kilo aldı sonra azalmıştı doyup doymadığını hissedebiliyor musun? bir seferlik emzirdikten sonra mama ver itiraz etmeyip emerse doymuyordur...

Canım iyyim rutin gidiyor her şey diye pek de yazmıyorum...

Süt işi zor iş bir damla da olsa ver canım bakma kimseye. Bana dr nin biri sütün olması için mutluluk formül dedi ben dinlenmeyi de ekliyorum:))

Geçmiş olsun arkadaşım ben ovulasyon testi kullanmıştım tavsiye ederim günleri kaçırmamış olursun...

Amin hayırlı olsun sizin de...

Geçmiş olsun arkadaşım genelde bir adetten sonra korunmadı kızlar... İmkanın varsa gebelik ürünlerini genetik incelemeye gönder. patoloji yeterli gelmiyor... nedeni konusunda ipucu olabilir...

cok cooook sevindim canim candastan sonra duydugum ikinci guzel haberAllah bu sefer sevincini tamamima erdirsin insallah masallah dikkat et kendine

Taf maşallah kocaman bir delikanlı olmuş...

Hilalciğim güle güle kullan kıyafetlerini... Dönünce yazarsın bol bol...

Canım inşallah bu ay olur canım aşılamada da dikkat et canım 2 den fazla gebelik olmasın sonra sonlandırma problemi olabiliyor...

Hello canım hoş geldin.... Çınar da kocaman olmuştur...

Herkes iyidir inşallah...

HELAL DİMİ BANA:) canım ilk yazdığın zamanda görmüştümde yazamamıştım:) öyle yaptık canım üzmüyoruz artık kendimizi alaraya okkalı bir öpücük kondurdum yerine:) sizin hikayelerinizide merak ediyorum şimdiden...

chnb, bende gördüm seni:) nasılsın?

selam kızlar geçmişi okuyamadım dün prensesimi yolcu ettik dönüşte bursada kuyan kuzenimle döndük yine misafirim var yani çok yorgundum dün koltukta sızmışım :) sabah da sağlıkocağına gittik şeker yüklemesi yapılıyor iki kez kan alındı sonuncusu için birazdan gidecem arkasından da ikinci tetanoz aşım yapılacak okuyup yazacam

maşallah çok hızlısınız..inşallah normal çıkar şekerin..ben de şimdi ayaklarımın üstüne basamıyorum..dün iftara arkadaşar geldi..çok yoruldum..bende akşam üstü gideceğim doktora heyecan içindeyim..candas ne yaptı acaba o da bugün gidecekti...ben ikinci tetanozu öümüzdeki hafta yaptıracağım..

günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr

minicikumut nasılsın canım?

kızlar selam.. nasılsınız ?

önce haber vereyim sonra tek tek yazcam alıntıladım hepinizi :)

bizim dr amca tatildeymiş, onun başhekimmiş baktı. keseyi gördük. 1 tane .. 2. si kısmet deilmiş ama olsun şükr olsun sağlıkla doğsunda ben razıyım tekinede. kalbide atıyor :) duymadım ama gördüm gösterdi dr. haftaya sesini duyarsın dedi, dinletmeye çalıştı duyulmadı.inş ilk aşama tamama. bi oh çektim allahım tamamınada erdirir inş ... ve içimdeki ses diyorki bi bu bir kız çocuğu ! %95 ihtimal verdim :)

şef var o yüzden biraz geciktircem cevapları..

Son düzenleme:

altta gördüm seni kaç dakikaıdr bekliyom yazcan diye:)çok sevindim canım sağlıklı sıhhatli olsun da gerisi önemli değil..demekki ikiz nasip değilmiş..umarım o kalbi sürekli pır pır atar...eeeeeee artık bu topiğe bi gelin lazım..şimdiden talibim:)

hayırlısı olsun canım rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin sen hangi hastaneye gidyosun ufuk üniversitesinemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…