Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nazlım canım benimmm İnşallah Rabbim bu defa tamamına erdirsin.Senin güzel haberlerin beni çok mutlu ediyor.İnşallah sezonu sen açtın bende ve diğer arkadaşlarda peşindne yetişiriz.Güzel haberlerini bekliyorum canım.

Miniklercim çalışmalar bitti bekleme sürecine girdik artıkHayırlısıysa Rabiim nasip etsin bizede.Sen nasılsın canım.

Herkese günaydııın

selam kızlar... geçmiş bayramınız mubarek olsun cümleten..

veee NAZLIM, baştan sona okudum yazılanları.. sona yaklaşırken senin yazdığın msjı okudum...
heyecan yaptırdın bak... canım, kan testinle de onayla durumunu.. çok sevindimmm...
ee şeytanın bacağı kırılsın artık... Allahım tüm dileyenlere nasip etsin, sağlıkla da tamamına erdirsin inş..
bu arada duamı da bitirmişsin, çok teşekkür ederim canım.. Allah razı olsunn...
kendine dikkat et, yorma kendini canım...

Sezenim, ne durumdasın canım?
varmı bi gelişme, kırmızı geldi mi? hala gelmediyse, bi dr' una danış canım.. kistleşme gibi durum olmasın..

nilldee ablaaa... hani nerelerdesin? ne oldu, ne bittii? bekliyorummmm

hellocum, stress olma canım.. biz yaptırdığımızda lokal anesteziyle yapmışlardı sunneti.. genel anestezi benimde korkumdu.. ama böyle iyi oldu canım..
hatta bazı dr'lar şöyle yapıyormuş.. çocuğun uyuduğu saate denk getiriyorlarmış sunneti,ve lokal yapıyorlarmış yine.. bi kaç arakadaşım böyle yaptırdı.. çocuk cerrahı yapmıştı bizimkini ve sadece 3-6 yaş grubu çocuklara genel anesteziyle yaptığını söylemişti (bu yaş aralığında yapılmasını tasvip etmiyorlar aslında.çocuğun cinsel kimliğini keşfettiği,farkına vardığı dönem çünkü.travma yaratmaması ve olumsuz etkilenmemesi için önerilmiyor.ama yapılma zorunluluğu da olursa, uyutuyorlarmış) rahat ol sen.. gerekliyse yapılması;hayırlısıyla, olur biter, iyileşir inş.. kendinize iyi bakın canım..

Candaşım nasılsın? eşin de gelmiştir.. güzel bi bayram olmuştur senin için de.. 4 günde ol sa yeter canımmm...

chnb ablacım,
hareketli bi bayram olmuş senin içinde.. oğlunda geldimi ablacım?.. bayağıdır görüşememişsinizdir değilmi..hasret gidermişsinizdir..kendinize iyi bakın annesi...

minicikumut, canım bat 'tan haber ver arada.. hadi hayırlı haberlerini alalım inş..

miniklercim benden iyidir.. sen nasılsın canımm? kasık ağrılarıda bu zamandan sonra, doğuma kadar ara ara devam eder.. ama yinede dr'una danış ..kendinize iyi bakın canımm..:79:
ceza sen nasılsın canım?rahatınız yerinde oğluşunla inş..

hilal sen nasılsın canımmm? rahatladınmı biraz.. sıkıntıların geçmeye başlamıştır inş.. yakın zamanda senide aramızda daha sık göreceğiz diye umuyoruzz...:79:
lonee, nuray, gunluk nasılsın taze anneler... bebişlerinizle ilk bayramınızdı..hepiniz iyisiniz inş.. öpün avuçlarından, yavruları bizim için..:79:

unuttuğum kimse yoktur umarımm..:26: varsa affola...
bu arada datlummm nerelerde kızlar, bilen ,gören varmııı:44: iyidir umarım..

Son düzenleyen: Moderatör:
asem minicikumudum saolun kızlar allah razı olsun kanda kesinleşmeden kaptıramıorum bi kanda çıksın o zaman halaya başlarız burda etrafımdan kimse bilmicek annem ve kız kardeşim hariç o yüzden hergün size yazarım artık eğer varsa eskilerden bi ben kalmıştım biliıorum ki benimle birlikte yola çıkan arkadaşlar çok dua ettiler hepiniz çok dua ettiniz diyorum ya eğer varsa sizlerin duaları sayesinde olmuştur zaten nilde ablayı çok merak ettim chnb ablada numarası vardı sanırım keşke haber verse ne yaptı acaba heycanlı diilim sabırlı bu akşam testte çıkarsa yarın kana gitcem öyle karar verdik hayırlısı hakkımızda
minicikumut bat ne zaman inş tutmuştur kuzum
ase senin ne zaman

bu arada topiğin en küçüğü benmiyim 86 nisan doğumluyum:) emin olamadık candaşla

Asecim bu ayı sen pas geçmiştin sanırım.Benim BAT:4 Eylül sanırım.Nasılsın?

Benden daha küçüğü varmı bilmiyorum ama ben 88 Şubat doğumluyum Nazlım

Güzel haberlerini bekliyorum tatlım.

kız sen daha minicikmişsin maşallahh çıtır hatun seni:)bayram harçlığı sana olmalıydı o zaman :)4 eylüle de çok varmışinş güzel haberlerini alırız

kız sen daha minicikmişsin maşallahh çıtır hatun seni:)bayram harçlığı sana olmalıydı o zaman :)4 eylüle de çok varmışinş güzel haberlerini alırız

Sabır etmek gerçekten zor Nazlım.Bundan sonraki bekleme süreci geçmek bilmez sanki

Harçlığa gerek yok dualarınız yeter canım benim

Senin avatarındaki ''vav'' harfini gördüğümden beri diyeceğim unutuyorum.Eşim evlilik yıldönümümüzde bana vav kolye almıştı.Bende yeni yeni takmaya başladım kolyeyi.Ben zamanın birinde onada demiştim vav harfinin hikmetini.Oda unutmamamış Allah razı olsun sevindirmişti beni.

Dediğim gibi sen git önden İnşallah bizde arkandan geliriz Nazlım.

Bu arada bir liste yapsak güzel olur değilmi?Bu işlerden anlayan bir arkadaşımız bize yardımcı olabilir mi?

yumurtlamaydan sonra bekleme süreci çok sıkıcıı vakit geçmek bilmio bide ben 28 günde adet olan insan diilim 38 e bile çıktım diğer bebekten sonra canım benim evimdede asılı vav harfi burdan kızlardan biri sölemişti sanırım evinize asın diye afferin eişteye düşünceli
ya bizim listemz vardı kuzum dur ben bi kurcalıyayım onu

Asem seninde geçmiş bayramın mübarek olsun tatlım...
Ben hala adet olmadım..belim çok ağrıyor..yarın için doktordan randavu alıcam..inşallah kist gibi bişey yoktur..
Nazlımmm canım çok sevindim yaaa..Allahım bu kez sağlıcakla kavuşturur inşallah..bi aradan sonra sonunda topiğimizden bir hamile daha çıktı şükür..

Minicik senin bat ne zaman canım?

kuzum sağol inş kan testi de onaylar ay kızlar keşke kanda çıkmadan sölemeseydim size şimdi kanda negatif çıkarsa çok utanırım:)canım git bakalım doktora ne dşcek yeniden test yaptınmı peki

Kızlar selam, yarın kurtajdan sonra ılk randevuma gıdıcem..
Bu muayenede vajınal mı bakılıyor rahme yoksa karından mı_?

Yeni cevap verebiliyorum kusura bakma.
Diyet konusunu anlatayım ama öncelikle söyleyeyim kan pıhtılaşması forumunda bu diyeti yapan hamile de var yapmayan da. Zaten doktorlar da tam emin değiller faydasından, Tolga Hoca önemli diyor, benim daha önce gittiğim sinan Beksaç da öyle demişti o yüzden ben yapmaya çalışıyorum. Neyse senin mutasyonlarını tam hatırlamıyorum ama sanırım MTHFR vardı sende ve sanırım bu diyet MTHFR mutasyonu olanlar için önemli görülüyor (aslına bakarsan diğer mutasyonları bende olmadığı için pek iyi bilmiyorum).
Biraz teknik bir konu umarım anlatabilirim basitçe.
MTHFR mutasyonu olanlarda vücut homosistein diye bir maddeyi normal insanlara göre fazla üretiyor/üretebiliyor. Homosistein damar tıkanıklığı, damar sertliği, pıhtılaşma yapan bir madde, herkeste belirli miktarlarda var ama mutasyonumuz nedeniyle bizde artma eğilimi gösterebiliyor, amaç bunu önlemek. Bunun için hem folik asit ve b vitaminlerini dışarıdan takviye olarak alıyoruz hem de homosisteinin ana maddesi olan metiyonini az almaya çalışıyoruz. Mantık şu eğer metiyonini az alırsak daha az homosistein oluşur, çok alırsak daha çok homosistein oluşur. Metiyoninden fakir diyet demelerinin nedeni bu. Metiyonin de en çok proteinden geliyor. Bizim doktorların dediğine göre eğer diyeti yapmazsan, homosistein artmaya başlar bu da sende pıhtılaşmaya neden olabilir bu da bebeğini kaybetmene neden olabilir(öncelikli endişemiz bu) veya kalp damar hastalıkları veya pıhtı atması nedeniyle felç vs. gibi durumlarla karşılaşılabilir. Sanırım genç yaşımızda endişe edeceğimiz kısım bebek, biraz daha yaşlandıktan sonra ise diğer hastalık riskleri.

randevu aldığın iyi olmuş canım..
gerekirse önlemini almış olursun, böylece zaman kaybetmeden çalışmalara devam edersin..
kendine iyi bak canım..

teşekkür ederim..bende iyiyim canım...
evet, bu ayı pas geçmiştim.. önümüzdeki aya kısmetse
bence senden de küçüğü yoktur..
Allahımmm bu hatunlar pek çıtırrrrMaşaallahhh hadi bi güzel haberde senden alırız inş...

Nazlım.. canım ben bu ayı pas geçmiştim.. 3gün sonra adet olurum diye düşünüyorum..
artık sonrasına bakarız hayırlısıylaa..
testin silik çıkmış.. çok kuvvetli bi ihtimal, bişeyler var..
Allah'ın izniyle, kan tahliliyle tam netleşir durumun..
neden, daha netleşmeden söylemeseymişsiiinn.. aşkolsunnn.. ben ;daha testi geçç.. BAT'ımdan önce; varolan tüm gebelik belirtilerimi yazmayııı düşünüyorumm
Allahımm tüm dileyenlere nasip etsin evlat sahibi olmayı, tüm dileyenlerin yüzünü güldürsün inş..

bende nillde ablayıı çok merak ediyorummm yaa:26:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu muayenede vajınal mı bakılıyor rahme yoksa karından mı_?​

kuzum ya eğer negatif çıkarsa kanda üzülceksiniz o yüzden yoksa içim içimi yiyo zaten söylemeden edebilirmiyim size bide inanamıorum ben 2 gebeliğimdede 7 ayda falan anca kalabildim daha mayıs 15 de kaybettim bebeğimi mucize gibi bişey olur hadi bakalım senden de önümüzdeki aya beklios güzel haberler

NAZLIM tebrikler, inşallah kan testi de onaylar ve sonrasında sağlıkla devam eder hamileliğin.

Bu muayenede vajınal mı bakılıyor rahme yoksa karından mı_?​

arzu nasılsın? nasıl oldun?
bende, her iki şekilde de bakmıştı dr.. ayrıca smear de yapılmıştı..
haftan küçüktü ya, sadece ultrason muayenesi yapabilir canım dr'un..
kendine iyi bak..

4 Eylül Sezencim.İnşallah bir sürpriz seni bekliyordur.Sürpriz yoksa bile İnşallah bir sıkıntı yoktur.

Asecim hepimiz çıtırız

Nazlım vav harfini ben söylemiştim zamanında.

Ayrıca sen niye utanıyormuşsun.Herşey insanlar için.Hain testler bir kerede bana numara yapmışlardı.Hayırlısı ne ise hakkımızda o olsun İnşallah

NAZLIM tebrikler, inşallah kan testi de onaylar ve sonrasında sağlıkla devam eder hamileliğin.

sağol canım allah razı olsun inşallah yanılmamıştır test üzülmem yıkım olur valla

demek senden aklımda kalmış benimde kolyeye bende heves ettim bak şimdi:)ama nerden buluncak hiç görmedim ben öyle bi kolye aramak lazım hem korur insanı canım 3 testte pozitifi gçrdüm :)kocamda sıyırdı sürekli test yaptırıo akşam 2 tane daha alcakmış o çok üzülüyo

arzu nasılsın? nasıl oldun?
bende, her iki şekilde de bakmıştı dr.. ayrıca smear de yapılmıştı..
haftan küçüktü ya, sadece ultrason muayenesi yapabilir canım dr'un..
kendine iyi bak..

Çok şükür iyiyim cnm benim..
Ağrılarım bitti..
Kanamam da bitti gibi..
Böyle kıvamlı acık kahve geliyor her gün az az..
Bi o var..
Ben de soğan kürüne başladım.
Hani rahim temızlensın, enfeksıyon vs varsa bitsin diye..
Çalışmalara başlamadan once temızlenırse ıcım rahatlıcak..
Sonra adeti beklicem, adetten sonra da ovulasyon testlerı ıle denemeler başlıcak..
Bakalım, hayırlısı..
Geçen sefer ilk denemede tutturmuştuk bu testlerle..
İnşallah hayırlısı ıse yıne oyle olur..
Bu defa da kaybetmek istemiyorum..
İlkinde kabullenmıstım hemencecık, kısmet, demıstım..
Ama ıkıncıde de olursa aynı olgunlukta olabılır mıyım, emin değilim..

Bir de beslenmeme dikkat etmeye başlıcam yıne.
Ben o kadar zayıfım ki,
bebek beslenemedı, dıyorum hep..
Kanım falan ıyı ama kılom yok.. ((
46 sadece.. (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…