Kurumsal büyük yerde danışma sekreterlik yapmak

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.407
383
123
Selam kızlar herkese iyi akşamlar.Burdan meslegimle ilgili işimle ilgili çokça konu açtım.Bes yıldır sekreterlik yapıyorum lisans mezunuyum.En son çalıştığım işyerinde iki buçuk senedir çalışıyorum.İs tanımının dışında cicek sulama çay kahve ikramı misafir bazen kahvaltı tarzı ya da yemek isterse bunu hazırlamak temizlik ve yemeğe bakan ablamiz dörtte çıkıyor dörtten sonra gelen olursa ben ilgileniyordum.
Büyük yerlerde kurumsal olan firmalarda sekreter danışmaya bakan eleman daha mı rahattır ve maaş yol ücreti ek haklar bir tık daha mı iyidir diğer yerlere göre.

ben sana çok uzuluyorum ya tek amacın insan gibi çalışabileceğin yer bulmak, inşallah içinden geçen en guzelini bulursun. tek derdi iş olan insanlara inanılmaz saygı duyuyorum. idealist geliyorlar. hiç erkek merkek konu açmıyosun bi tek iş. ne guzel.

Kurumsal firmada yıllarca çalıştım.

Genel müdürün sekreteri de vardı çay ikramı yapan hizmetlisi de. Genel müdür sekreteri yabancı dili şakırdatan, donanımlı, iyi kolej yada ünilerden mezun kadınlar olur.

Girişteki danışmada ki sekreter taşeron firmamıydı hatırlamıyorum ama 4 tane yağız delikanlı güvenlik vardı kapıda kızda giriş banko da sekreterdi. Çay, kahve, yemek, çiçek sulama, misafir karşılama vs sekreterde olmaz kurumsal firmalarda.

Zibilyon tane kahve çay makineleri her yerde, çiçek temizlik işlerini hizmetliler yapar, misafir karşılama da sekreterden önce içeri girdiğinde güvenliklerle muhattap olursun sekretere söylerler güvenlik gideceğin yere kadar eşlik eder, yemekte iki ayrı lokanta olur ve birde içeride market olur kartına paran yatar istediğini yer içer kendin alırsın.

Gerisi sekreterya ya ait ne varsa onu yaparsın.

Yanlız öyle kolay giremezsin kurumsal firmalara.

işinizi sevmiyor musunuz?
Maasınız ne kadar?
Lisansınız ne?
Baska bir pozisyonda iş bulabilir misiniz?
Kpss filan deneyebilir misiniz?
Iş tanımınız sekreterden çok joker eleman gibi, işe girerken bunlari kabul ettiyseniz sorun yok, sonradan ciktiysa ve siz yapmak istemiyorsaniz ayrilin baska tür isler deneyin.

Tek derdi ekonomik istikrari olan, hicbir sekilde duygularina iliskilerine vakit/ enerji harcamayan veya buna firsati olmamis insanlar "ne güzel" degil bence.

saglikli insanlarin zaman zaman her tur konudan dertleri olur.

bi zaman iş bi zaman es bi zaman cocuk vs vs.
Hic erkek konusu olmamasi üzücü .

yada musmutlu bir ilişkisi vardir o konudan hic bahsetmemistir, bilemedim

R RedDesertRose cnm isletme ve dış ticaret okudum maaşım 2420 yol param 100 liraydı kpssyi denedim 2014 de 78 puan aldım.
Baştan hiçbiri söylenmedi cnm telefon kargo uçak bileti alımı müşteri karşılama dediler sonra baktim bu ekstra işleri yüklediler.
Tecrüben ne uzerineyse maalesef cnm o işi yapıyorsun farklı bir alan için tecrübe istiyorlar özel sektör.

Chickennova büyük yerlere girmek zor aynen cnm şansım yaver gitse keşke ben de girebilsem ama bilemiyorum ne olur ne biter

Sanırim yabanci diliniz yok?
Diş ticaret + yabanci dil iyi işler bulabilir.
Tecrübe diyorsun ama sana verilen isler tecrube istenecek isler degil ki?
Yasin daha fazla ilerlemeden kariyer/sektor degistiemeyi denemelisin.
Yada bu kadar yil bu sekilde " ne olsa yaparim" demek yerine kpss ye yuklenebilirsin.
Klasik bir soru " 5 yil icinde kendini nerds goruyorsun?"
Bu sekilde calisarak 15 yil da devam etsen bir terfi yolu yok ki?

Bakalım ne olup bitecek şu ekstra isler olmasın da üç işyerinde de aynı sorunlarla karsilasiyordum umarım bu sefer olmaz

Diğer konunuza da yazmıştım.
Gene yazayım.
Benim bir arkadaşım İngilizce Öğretmenliği mezunu.
Kurumsal bir şirkette, Genel Müdür Asistanı.
7 bin lira net maaş alıyor, servisi var, özel sağlık sigortası var. İkramiye alıyor yılda bir.
Yani öğretmenlık yerine bu mesleği seçti.
Yani iyi bir firmaya girerseniz yükselmenize gerek yok.
10 bin üstü alan Asistanlarda var. O öyle diyor. Tabi kıdemleri daha fazlaymış.
Bu parayı şu an çoğu kişi müdür olduğu halde alamaz.

Kurumsal firma iyi maaş verir.
İşiniz bellidir, şu an ülkemizde iyi bir firmaya girin.
Çok terfi olayına takılmayın. Dağ taş bölüm mezunu..
3500 tlye çalışan avukatlar var.

Arayın umarım bulursunuz..

bana guzel geliyor diyelim o zaman,işini her sorunun ustunde tutmak.

Yok cnm maalesef kurumsal yerde sekreter danışma kısmında şansım olur mu asistanlik üst düzeyde asistanlik yönetici asistanınlaginda çok şeye dikkat ediyorlar girmem çok zor

Canım ablacım Türkiye'de hayat maddi olarak survivor artık. hele ki haklarından, işinden maddiyatından memnun değilsen hani değiştirmek istemek normal. Ben 2 yıl önce bekar kalmaktan çok dertliydim, işsiz kaldım yeni iş bulana kadar ebeminkini gördüm. Erkek bulunuyor bir şekilde hepsi birbirinden kötü zaten ama insanın işi ekmeği, nasıl geçincez yoksa ... işsiz, parasız kalınca inan o konuştuğun heriflerin hiçbirinden hayır gelmiyor.

Durma başvur derim konu sahibesi. Var mı yeni işyeri adayları ?

Şöyle de bir tavsiyem var , pandemiye sebep Udemy ve benzeri online platformlarda bedava pekçok ders var. Sekreterlik istiyorsan diksiyon, halkla ilişkiler, yabanci dil vb sertifikaları almak için tam zamanı. Ne dersin?

Eski iş yerimde sekreter ve temizlikçi abla vardı. Abla erken çıktığı zaman ya da olmadığı zaman çay kahve ikram işlerine sekreter bakıyordu.
Temizlikte görünen yerde örnek bir şey dökülmüşse o sırada sekreter yapıyordu abla yokken.
Hemen hemen her iş yerinde böyledir ( köklü şirketleri es geçiyorum )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…