Kuş pisliğinden bıktım

Bizim balkondada çok var biz kovuyoruz mecbur hem bit yapıyor hemde sigara içtiğiniz için tek balkonumuz orası kiracı olmasak orayı kapatırız ama kiraciyiz alttakiler ne güzel kovmuyorlar oraya geçerler keşke 😅

Yıkarsınız, silersiniz ne olacak ki... Hayvanlar da geldikleri kapının bereketi bence. Benim kapımda hep kedi dolu. Öyle bahçe falan da değil, küçük evin önü. Eşim ve ben mamasıydı, suyuydu, bazen ev yemeği en önemlisi sevgimizi eksik etmeyiz. Kapı önü sinek yaptı çok sıcak olduğundan tahmin ediyoruz. Eve de girip çıkıyor şebekler 😄 ama cidden ben berekerine inanıyorum. Öyle varlık içinde değilim belki ama rabbim namerde de muhtaç etmiyor. Bir kapı kapansa başka kapı açıyor. En güzeli de sağlıl olsun gerisi gelir. Ben günaşırı yıkıyorum kapıları oldu bitti misss. Hatta dün eşime yağmur yağsa sinekler gitse desim rabbim yağdırdı sinek yoktu bugün ❤️

ben en alt kattayim kendi balkonum üst balkonlardan az daha geniş ama havalandırma gibi küçücük bir gökyüzü görüyorum haliyle her kata konuyorlar kendim varken problem yapmazdım ama çocuklar palazlanip balkonda vakit geçirince birçok çözüm denedik ama olmadı, zaten bu arada çocuklarada kötü örnek olduğumuzu hissettim onlar için endişelendigimi anlamazlarki mikrop kaparlar diye. birgün esimle konuşurken orayı kapalatim diye oglumun "kuşları göremem" demesiyle bütün düşüncelerim değişti yapacak bir şey yok sanırım ama hergun baştan asagi yıkarım orayı mecburen kullanmak zorundayiz çünkü söylede birşey var ara kat olsaydım belki başka çözümler bulurdum..

O zaman bunu yapmamalısınız. Ya da yapıyorsanız diğer 3 kattan müsaade almanız gerekiyor.

Siz bunu yaptığınızda , aslında bir alt kat daha çok kirleniyor .

Benim eski komsumda bunu yapıyordu, buğday su koyuyordu penceresine .

Olduğu gibi bütün her şey benim pencereme geliyordu. Mevzu canlılar olunca sesimi çıkarmiyordum ancak bunun bir hak olduğunu düşünüyordum hep.

Kuşları besleyeceginiz , su kabı koyacağınız bir çok yer var.

Aslında mesajım size değil , canlıları beslerken başka insanların hakkını düşünmeyen herkese.

O zaman bunu yapmamalısınız. Ya da yapıyorsanız diğer 3 kattan müsaade almanız gerekiyor.

Siz bunu yaptığınızda , aslında bir alt kat daha çok kirleniyor .

Benim eski komsumda bunu yapıyordu, buğday su koyuyordu penceresine .

Olduğu gibi bütün her şey benim pencereme geliyordu. Mevzu canlılar olunca sesimi çıkarmiyordum ancak bunun bir hak olduğunu düşünüyordum hep.

Kuşları besleyeceginiz , su kabı koyacağınız bir çok yer var.

Aslında mesajım size değil , canlıları beslerken başka insanların hakkını düşünmeyen herkese.
Alt katimdaki komşumda koyuyor su sıkıntı yok olsa söylerdi zaten....

Çekmeyen bilemez.. yok canmış da hayvanları sevelim de. 4. Kattayım. Balkonum 2 tane ikisine de geliyorlar kovuyoruz gitmiyorlar. Saksılarım bitkilerim çiçeklerim var onları eşeliyolar balkon toprak oluyo her akşam eşim temizliyor onlar pisletiyor. Çiçekleri kırıyorlar. Siliverle olmuyor işte. Çamaşır astığım balkonun iplerine kadar s.çıyorlar. ben temizliyorum. Canımıza yettiler yani. Kiracıyım cam balkon yaptıramam. Önerileri okudum işe yaramıyorlar. Şeytan diyor saksıları kaldır. Ama balkon da öyle güzel.: ( inşallah güzel öneri gelir de biz de uygularız.

Yıkarsınız, silersiniz ne olacak ki... Hayvanlar da geldikleri kapının bereketi bence. Benim kapımda hep kedi dolu. Öyle bahçe falan da değil, küçük evin önü. Eşim ve ben mamasıydı, suyuydu, bazen ev yemeği en önemlisi sevgimizi eksik etmeyiz. Kapı önü sinek yaptı çok sıcak olduğundan tahmin ediyoruz. Eve de girip çıkıyor şebekler 😄 ama cidden ben berekerine inanıyorum. Öyle varlık içinde değilim belki ama rabbim namerde de muhtaç etmiyor. Bir kapı kapansa başka kapı açıyor. En güzeli de sağlıl olsun gerisi gelir. Ben günaşırı yıkıyorum kapıları oldu bitti misss. Hatta dün eşime yağmur yağsa sinekler gitse desim rabbim yağdırdı sinek yoktu bugün ❤️

Hayvanlar da geldikleri kapının bereketi.... o kadar doğru ki, allah razı olsun🙏🏻

Bunları görünce öyle çok üzülüyorum ki...
Bunda üzülecek bir şey yok ki. Yazıda da belirttim,resimde de var. Bunlar plastik
Herhangi bir can acitici tarafı yok. Sadece düz bir yer olmadığı ve rahatsız edici olduğu için kuş oraya konamayacak.
IMG_20200821_003703.webp

Şöyle bir fotoğraf çekmiştim. Gittiğim bir şehirde neredeyse her heykel, her tarihi yer böyle sipsivri dikenli tellerle cevrilmisti. Heykeller pislenmesin diye kaç kuşcagizin canının acidigini düşündükçe gezdiğim yerlerden, gördüğüm heykellerden tad alamaz olmuştum.
Ama benim paylaştığım aparat bunlardan çok farklı, sadece konforsuz. Sivri yer yok,iğne yok,acı yok...

Yaşamayan bilemez. Kaçç yavru büyütüp uçurdum acıdığımdan. Yumurtlarsa iş biter anneanne gibi hissediyordum. O sebepten yumurtlatmamak en iyisi.

Kuş filesi hırdavatçıdan metreyle alınıyor. Kancalarla takıyorsunuz. Hırdavatçıya sormuştum o takacak kişi de buldu ücretli.

Merhaba arkadaşlar ben balkona pisliyen kuşlardan bıktım cd ayna poşet işe yaramıyor lütfen yardım edin
Ah o güvercinlerin sesi yokmu ölüyorum onlara ben günde abartısız 5 6 kes gelir balkona konar öter pisleyip giderler :KK51: çok istiyorum yuva yapıp bana uğur getirsinler 😍 ama gidiyorlar ben siliyorum vala her defasında 😊

O kuş fileri denen şey de onları öldürüyor. Ben ev ararken ve ev bulduktan sonra gördüm. Kac tane canın o fileler arasında can verdiğini bir boşluk bulup girmeye çalışıyor demek ki. Öylece kalmışlar orada. Hiç mantıklı değil diyeyim ben.

Ben de açıkçası istemezdim. Evimde kedim var. Ya bi kuşu avlar ya da balkondan düşerdi.
Sayın konu sahibi fesleğen nane gibi ağır kokulu bitkiler yetiştirin. Yoğun kokulardan hoşlanmaz. Bir de karga ya da şahin maketi bulursan bu da bir çözüm olabilir

Bahsettiğiniz kuşlar büyük ihtimalle kumru. Kakaları siliverelim geçsin gibi olmuyor. Baya büyük ve sık yapıyorlar. Ben balkondaki çamaşır ipine bir iki tane CD astım. Hem sallanıyor hem yanar döner renk olunca gelmiyorlar. CD nin ortasından ipi geçirip çamaşır ipine bağladım.

sizleri gerçekten anlamıyorum, ağaçmı bıraktık ortada hayvanların sığınacağı, ağaçları parklara bıraktık çoçuklar sallıyor

ne olacak pislese

binlerce liralık evlerimizde çoçuklarımızda sıcakta otururken onların can savaşına iyice köstek oluyoruz

onlara yuva yapma fikri gelmiyorda

hayata zorla tutunan canlıdan rahatsız olunuyorsa bu insanlığın artık sonu gelmeli

ey zaliminsaoğlu saray gibi sıcak evinde oturur bir kap su vermekten aciz

birde onlardan rahatsız olursunuz he

bitsin bu insanoğlunun zevki sefası

doğa kalsın hayvanlar kalsın

bir kuş pisliğini çekemeyen insanın tepesine taş yağar yahu

Eklentiler

• images (7).webp
    images (7).webp
    16 KB · Görüntüleme: 72
Back
X