Benim esim cok kuserdi.baktim olacak gibi degil bana zehir ediyor evi surat asmasiyla,tribiyle peki dedim.kendi kendime soz verdim o konusmadan asla konusmam diye.bana zehirse onada zehir olsun.en son 2 yil once tami tamina 1 ay ayni evin icinde kus durduk.ta ki o gelip benle konusalim,cozelim diye konusmaya baslayana kadar.civi civiyi soker.simdi yapmiyor.Merhaba hanımlar,
Merak ettiğim bir konu var. Eşinizle en uzun ne kadar süre küs kaldınız? Küslük sırasında nasıl davrandı-davrandınız? Ve ilk adımı atan kim oldu, nasıl barıştınız?
14 yıllık evliyim. İki çocuğum var, eşim en ufak eleştiride günlerce küser. Ben de alınganımdır, kıracak bir şey söylese ben de o adım atana dek küserim. Başlarda illa ki o adım atardı ben de uzatmazdım. Son 1-2 yıldır çok büyük bir sorun yoksa haksız da olsa ben konuşmaya başladım uzadığı zamanlarda. Şimdi 8 gündür küsüz, bir konuda tartışmıştık, incitecek bir söz söyledi ben de susmaya başladım. Şimdi o da ben küstüğüm için bana küstü
Yani turşu limonla mı sirkeyle mi diye diye inada binip gül gibi evliliğimiz bitecek sanki. Ne diyorsunuz bacılar ne yapayım ben bu yontulmamışı? Hep benim adım atmama alıştı son zamanlarda, bunu hemen düzeltmem gerek gibi hissediyorum.
Lafım meclisten dışarı ama dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Demek ki hala umudum olmalıBenim esim cok kuserdi.baktim olacak gibi degil bana zehir ediyor evi surat asmasiyla,tribiyle peki dedim.kendi kendime soz verdim o konusmadan asla konusmam diye.bana zehirse onada zehir olsun.en son 2 yil once tami tamina 1 ay ayni evin icinde kus durduk.ta ki o gelip benle konusalim,cozelim diye konusmaya baslayana kadar.civi civiyi soker.simdi yapmiyor.
Vallahi aynen oyle.guzelce anlattim olmadi.bende bu yontemle cozdum.yaptiginin ne kadar uzucu ve sinir bozucu oldugunu baska turlu anlamadi.Lafım meclisten dışarı ama dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Demek ki hala umudum olmalı
Sabah beri dogru duzgun oturamadim basina bilgisayarin. Cok uzuldum gercekten. E peki 3 yildir birlikte olmuyor musunuz? Ben 3 ay kus dursam bosardi benimki. Fircalamazsa kendi kaybeder her yonden. Cekecegi disci koltugu acilari da cabasi.Ben üç yıldır küsüm. Aynı evin içinde merhaba merhaba, ayrı odalarda uyumalar falan....sebep karşı tarafın dişlerini fırçalamamakta innat etmesi.
Baristiniz mi artik? :) Ben kus kalmayi hic beceremezdim. Yuksek lisansimi evlenince yapmis oldummalesef bu küsme huyu bende de var ve yine malesef gibi eşimi de kendime benzetmeye başladım.
bence küslük bir huy değil..tamamen aileden öğrenilen bir tür davranış,savunma mekanizması..
annem babama çok küser ki haklıdır da çoğunlukla.normal bir babam yok.
ki suanda da küsler.
evlendiğimde çok daha fazlaydı ama törpüledim biraz bu huyumu.
inatçılığım ve küslüğüm biraraya geldiğinde hayatta ilk adımı atmam haksız da olsam.
eşimde hatamı anlamam için yanaşmaz asla.
o haksızsa zaten tutmayın beni,küslüğün dibine vururum: ))
bizde de küslük 7 8 günü geçmiyor.
en çok küslüğü ise bayramlarda yaşıyoruz...sizin tarafa çok gittik,ben kaş göz yaptım sen niye hala oturdun kalkmadın,yok bizimkilere geç kaldık niye çok durdun falan..
hiç güzel bir huy değil ama malesef azaltsamda yokedemiyorum bu huyumu.
benim annemden öğrendiğim gibi kızımında benden öğrenmesini hiç istemiyorum aslında...
edit:suan küsüz
sebep: eşime mutfaktan seslendim bişey için,geliyorum dedi 2 dk gelmedi.zaten yorgun ve stresliydim ve 2.seslenizte biraz bağırırcasına "ballıııııııım" demişim babamın yanında.geldi niye bağrıyorsun ya ne var diye bana kötü bir bakış fırlattı ve bende küstüm.o da öyle seslendim diye küstü.küsüz yani
Kabul etmis o da bisey :) Ben de kusken sinirden gaza gelip gelip mesaj, email Allah ne verdiyse dosenirdim. Bir sefer yazdim yazdim koca bir paragraf, yolladim whatsapp'tan. Cevap aynen su oldu: ''Aksama disarda yemek?''Ben de eşek herif diye mesaj attım. sessizliği ben bozdum yani. sonra hersey düzeldi.
Bizim gectigimiz haftaki durum aynen. Hic yeme kendini. Ben davul zurnali bayram ettim gittigi an. Sadece iyi mi diye son gorulme saatini kontrol ediyorum o kadar. Insan bir merak eder di mi ama? Ne haldeler, hastalar mi vs vs..Tam benlik bi konu. Esimle tam 5 gün oldu konusmuyoruz hatta gorusmuyoruz. Aramiz iyiyken hergun mutlaka 2-3 kez arar ama is dolayisiyla suan sehir disinda ve tam 5 gundur bi kere bile aramadi bende aramiyorum inada bindi. Icim icimi yiyor ama sıkıyorum disimi. Cok can sıkıcı bi durum cok üzgünüm
E ama kusunce de ayni yapılıyor. Ne anlami kaldi meseleyi konuşmanın o zaman? Bu arada bizde de rekor 2 haftaya yakin ile esimde. Benim evden gidiyorum dememle son bulmustu.Halı altına süpürülüyor malesef. Onlar da ileride tekrar yüzeye çıkıyor hallolmadığı için
Fiziksel yakınlık yok. Ayrı odalarda yatıyoruz. Bakımsızlığı yüzünden ona yaklaşmak istemiyorum. O da durumu düzeltmek için bir şey yapmadı. Üç yıl önce boşanıyordum. Barıştık. Ona ve bana aynı anda diş macunu aldım. Benimki bittiği zaman bu da bitmiş olacak dedim. Ona sigara kullananlar için olandan almıştım. Benimkinin dişeti bakımıda var. Diş ipide her yemekten sonra kullanırım. Üç yıl oldu. Macunun daha yarısı bitmiş. Diş fırçası yepyeni duruyor. Siz düşünün artık. Televizyonda bile diş macunu reklamı görse hemen kanal geçiyor. Ne yaptıysam işe yaramadı.Sabah beri dogru duzgun oturamadim basina bilgisayarin. Cok uzuldum gercekten. E peki 3 yildir birlikte olmuyor musunuz? Ben 3 ay kus dursam bosardi benimki. Fircalamazsa kendi kaybeder her yonden. Cekecegi disci koltugu acilari da cabasi.
Dışarıdan birileri uyarsa olmaz mi? Kirsin bi guzel utandirsin esinizi agzin kokuyor dişlerin cok pis gibi. Bu da mi ise yaramaz?Fiziksel yakınlık yok. Ayrı odalarda yatıyoruz. Bakımsızlığı yüzünden ona yaklaşmak istemiyorum. O da durumu düzeltmek için bir şey yapmadı. Üç yıl önce boşanıyordum. Barıştık. Ona ve bana aynı anda diş macunu aldım. Benimki bittiği zaman bu da bitmiş olacak dedim. Ona sigara kullananlar için olandan almıştım. Benimkinin dişeti bakımıda var. Diş ipide her yemekten sonra kullanırım. Üç yıl oldu. Macunun daha yarısı bitmiş. Diş fırçası yepyeni duruyor. Siz düşünün artık. Televizyonda bile diş macunu reklamı görse hemen kanal geçiyor. Ne yaptıysam işe yaramadı.
Ağabeyi konuşmuştu onunla. Farkında zaten hatalı olduğunun. Bana haklı olduğumu söylemişti. Sorun durumu düzeltmek bu kadar basitken hiç bir şey yapmaması. Garip işte.Dışarıdan birileri uyarsa olmaz mi? Kirsin bi guzel utandirsin esinizi agzin kokuyor dişlerin cok pis gibi. Bu da mi ise yaramaz?
Degil davullu zurnali byram etmek okadar uzuluyorumki 2 gundur agliyorum. Oda ayni seyi benim icin dusunuyor eminim. Daha oncede kuserdik o arardi insan bi arar öldümmü kaldimmi derdi ama simdi kendide aramiyor. Son görülmeye bakiyorum günde elli kez ama en son 19 subatta girmis heralde net paketi bitti. Cok kafya takiyorum ama inadimdan vazgecmeyecem.Bizim gectigimiz haftaki durum aynen. Hic yeme kendini. Ben davul zurnali bayram ettim gittigi an. Sadece iyi mi diye son gorulme saatini kontrol ediyorum o kadar. Insan bir merak eder di mi ama? Ne haldeler, hastalar mi vs vs..
Gercekten sizi tebrik etmek lazim.. hic ama hic aklima gelmemisti ya kv den dolayi olabilecegi.. benim esim de annesine bagirir cagirir hic bisey demez kv.. yine gulluk gulistanlik olur hersey tartismanin pesine...Bence de düzelmez çok doğru tespit ettiniz. Bu küsme huyunu annelere bağlıyorum. Zaten gözlemliyorum da. Kaynana kişisi eşim tarafından azarlanır, beş dakika geçmeden yine eşimin etrafında pervane olur. Kırsın döksün ama ben yutayım gülücük atmaya devam edeyim istiyor annesinin yaptığı gibi. Bir yapsam hiç değerim kalmayacak gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?