Kuzenim akrabalardan sürekli borç istiyor, sizce başını derde mi soktu?

Para yetmiyordur. Şehir dışında okumak masraflı olabiliyor. Ayrı evde mi yaşıyor yurtta mı? Gıda, giyim, okul masrafları derken belli ki ailenin verdiği yetmiyor. Öğrenciler için gıda özellikle büyük sorun. Devlette yemekhaneler ucuz olsa bile tek öğünle gün geçirmek çok zor.

Yurtta kalıyor ailesi yurt masrafını vs karşılıyor zaten neden geçen sene olmadı da bu sene bu oluyor

Onları yapamam öğrenememem de bilmiyorum nasıl olacak ya
Eğer durum ciddiyse ailesine anlatın.En azından belki onlar müdahale edebilir.Ailesi akrabalarınızla konuşup bu borç verme olayını bitirmelerini söyler.Yani bilemedim.Bu sizi aşar.Siz ailenize söyleyin onlar konuşsunlar ailesiyle.

Yurta kalıyormuş ama yurtlar kapalı ya.

Azerbeycanlı mısınız?

Ne kadar süre içinde?Öğrenci,ekonomi malum.Faturayı ödeyemedi belki de.
Bugün manavda çektim arkadaşıma atmak için
bu poşetlerde 85 tl var
içinde 3-5 patates 1 limon 1 taze soğan 1 kase domates

Eklentiler

• AB697663-AE71-413A-9B85-FB84649AAC92.webp
    92,2 KB · Görüntüleme: 56
Nerden anladın?
Dert vardır? Diye sormasından. Onlarda bu şekilde soruyorlar diye biliyorum . Acıktın mı değil de acıktııın? su içer misin? değilde su içersiiin? gibi

Dert vardır? Diye sormasından. Onlarda bu şekilde soruyorlar diye biliyorum . Acıktın mı değil de acıktııın? su içer misin? değilde su içersiiin? gibi
Şimdi yurtlar kapalı ya,ülkesindedir.Kuzeni hala borç istiyor herkesten galiba.Onu anlatmaya çalışıyor.Ama ailesinin niye haberi yok,anlamadım.

Bizim de boyle bir çocuk vardı. Sevgilisine hediye aliyor, yemeğe çıkarıyordu. Bir kere yine bizden para istedi vermedik. 1-2 saat sonra sevgilisiyle bu birden karşımıza çıktı. Kızın kucağında kocaman bir hediye paketi, bir demet çiçek, bir de balon. Umarim boyle bir durumdur da uyusturucu kumar gibi bir sey degildir.

Bir şeyler karıştırdığı belli. Birisine para yedirme ihtimali bana daha baskın geldi. Eğer Çanakkale uzak değilse ben olsam gidip bakardım durumlara. Yurtlar kapandıysa aile evine dönmemek için eve çıkmıştır belki. Bu da bir ihtimal.

Aylık ne kadar para istiyor? Ya şöyle bir şey var,şuan okuldaki ikinci yılı, ilk yıl değil de ikinci yıl öğrenciler çok değişiyorlar. Arkadaşlarına özenip kendisine alışveriş yapıyor olabilir. Zara'dan mango'dan alışveriş yapıyor olabilir. Orda bir kot 500 küsür lira, kazak 700 lira,mont ceket gibi şeyler 2 bin nerdeyse. Dışarı gitse starbucksta bir kahve yaklaşık 50 lira, arkadaşlarıyla gezmeye vs gitse. Yani gönlünce keyifle yaşamadı için ev masrafı olmadan kafadan 5 bin gerekir. Ee birde çantası sşgarası kuaförğ vardır.

Direkt kötü düşünmemek gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…