- 11 Kasım 2024
- 919
- 2.064
- 28
- 34
"Beni zorla ellemeye başlayınca onu ittirdim, ne demek? Ellemeye başlamasa ittirmeyecek miydin? Diğer kuzenin sizi gördüğünde neden tepki vermedin, neden o sapığa bir tokat yapıştırıp, abi yardım et demedin?" diye sormazlar mı adama?Ben su içmeye giderken bir kilitleme sesi duydum. Dış kapıdan geldi. Sonra arkamı döndüğümde kuzenim vardı ve anlamadığım şekilde aniden beni zorla öptü. Ama çok rahatsız edici bir öpücüktü yani dilini filan kullandı ve ben çok iğrendim o an. Beni zorla ellemeye başlayınca onu ittirdim. Sonra nasıl oldu bilmiyorum ama diğer kuzenim bizi gördü. Kıpkırmızı kesilmişti, zaten normalde de sinirli bir tip. Ben de kıpkırmızı oldum, o an yerin dibine girmek istedim. Hızlıca hiçbir şey demeden oradan çıktım, halamın evine gittim.
Hayir ilk veya sonra esiyle gorusmek hata olur, bu sizi kiskanclikla itham etmelerine zemin hazirlar. Siz once aileyi ikna edin tacize ugradiginiza.Yanlış anlaşılmış. İlk eşiyle sonra babamla görüşeceğim. Ben eşin de bilmesi gerektiğini düşünüyorum, inanmayabilir ama en azından bilmiş olsun diye düşündüm.
"Beni zorla ellemeye başlayınca onu ittirdim, ne demek? Ellemeye başlamasa ittirmeyecek miydin? Diğer kuzenin sizi gördüğünde neden tepki vermedin, neden o sapığa bir tokat yapıştırıp, abi yardım et demedin?" diye sormazlar mı adama?
Ben yargılamadım, sadece karşılaşacağı şeye hazır olsun istedim.Her kadının taciz karşısında tepkisi farklıdır ve özellikle hiç ummadığı bir ortamda böyle bir olayla karşılaşınca donup kalması gayet normal ama sizin gibi yargılayanlara gerçekten kızıyorum. Kız zaten burada mağdur ve eminim kendisini suçlayacak bir sürü şey düşünüyordur siz de yangına körükle gidiyorsunuz.
Daha dün kız kardeşim o gün yaşadığı tacizi anlatıp hiçbir şey yapamadım sadece öylece dondum deyip ağladı ki kardeşim ufak da değil 27 yaşında ve yıllarca yurt dışında yaşamış bağımsız güçlü biridir.
Konu sahibinin de herkesi bir araya toplayıp yüzleşmesini hatta o mesajları da delil olarak göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapan adam belki kendi çocuklarına bile bir şey yapıyordur/yapacaktır.
Aklı başında kimse sormaz."Beni zorla ellemeye başlayınca onu ittirdim, ne demek? Ellemeye başlamasa ittirmeyecek miydin? Diğer kuzenin sizi gördüğünde neden tepki vermedin, neden o sapığa bir tokat yapıştırıp, abi yardım et demedin?" diye sormazlar mı adama?
Öncelikle çok geçmiş olsun, sonrasında; sapık eylemini gerçekleştiriken, abisi gelmiş ya, orada neden abi yardım et dememiş diyorum.Aklı başında kimse sormaz.
Herkesin her olaya tepkisi aynı değil. İnsanlar korkudan, şoktan donabilir, tepki veremeyebilir. Bu dediğinizin "o saatte orada ne işi varmış"tan hiçbir farkı yok.
28 yaşımda, araba kapıları kilitlenip zorla eve götürüldüm. "Niye çığlık atmadın, niye bağırmadın" diyen olursa ağzının ortasına elimin tersiyle çarparım. Ne yaşadığımı, ne düşündüğümü, süreci nasıl yönetmek zorunda hissettiğimi sadece ben biliyorum. O an orada olmayan kimsenin "neden şöyle yaptın/yapmadın" diye sorma hakkı yok. Olan birinin bile yok aslında, herkesin tepkisi aynı değil.
Sonra tecavüze uğrayan kadın "çığlık atmadı" diye rızası var deniyor bu ülkede.
Bu cümleniz bariz bir yargılama içeriyor.Ellemeye başlamasa ittirmeyecek miydin?
Ben yargılamadım, sadece karşılaşacağı şeye hazır olsun istedim.
Bu arada tacizcinin abisini görür görmez, "abi yardım et" denilebilirdi diye de, düşünmüyor değilim.
Hala aynı noktaya takılıyorsunuz. O an yaşanan psikolojiyle herkes aynı tepkiyi vermeyi düşünemeyebilir. Ağzını açsan sesin çıkmayacak noktada olabiliyorsun. Kaldı ki o an konu sahibinin beyni abiyi de işbirlikçi olarak görmüş olabilir ondan da kaçmış olabilir. Hala aynı şeyleri yazıp insanların sinirini bozmayın şurada.Öncelikle çok geçmiş olsun, sonrasında; sapık eylemini gerçekleştiriken, abisi gelmiş ya, orada neden abi yardım et dememiş diyorum.
Allah yardımcınız olsunHerkes cevaplamış bir şekilde sağ olun o yüzden şimdi buradan herkese toplu mesaj yazacağım;
Evet burada bana hem inanan hem inanmayanlar olmuş. İnanıp destek olan ve öneri sunan herkese çok teşekkür ederim. Dün bu olanlara hakkında bayağı düşündüm.
İnanmayanlara için ise, neden inanmadıklarını anlamadım. Birincisi ben niye yalan söyleyeyim? İkincisi evet böyle okuyunca eksik gibi olabilir ama o an olan her şeyi detaylı bir şekilde yazmam mümkün değil. He sorulara gelirsek; Neden ses çıkarmadım? Çünkü korktum ve napacağımı bilemedim. Ben karakter olarak da öyle kavgacı sıkıntı çıkaran bir insan hiç değilim, oldukça sessizimdir. Kim bilir belki öyle olduğum için yaptı bunu. Böyle bir olay olunca napacağımı ve ne diyeceğimi bilemedim. Şok içindeydim. Kilitlemekten kasıt dış kapıydı mutfak kapısı değil. Neden diye sormayın çünkü onların neye göre hareket ettiğini ve ne düşündüklerini bilemem. Diğer kuzen nedem sinirlenmedi vs. onu hiç bilemem. Onun da benim gibi şok olduğunu düşünüyorum çünkü bakışları öyleydi. Dil konusu neden muhabbet oldu anlamadım. Detaylarını paylaşmak istemiyorum ama bildiğimiz zorla öptü ve dilini kullandı. Aynı şekilde bunu yüzüme ve boynuma da yaptı. Çok korktum ve en son dokunca da dayanamayıp ittirdim. Bunlar saniyelik olaylar değil demişsiniz ama bunlar 20 30 saniyede olmuştur. Ordan telefonu alıp çıkmam ise 10 saniye. Tüm olanlar 1 dakikanın altında oluyor.
Söylediğim gibi bu olay gerçek, herhangibir yalan durumu yok. İnanmanızı anlayabiliyorum konu eksik gelmiş gelebilir ama tüm detayları anlatamam anlatmaya kalksam sayfalar sürer konunun en başında dediğim gibi de özet geçmeye çalıştım. Ama sen yasak aşk yaşıyorsun ve olayı çevirmişsin diyen bile olmuş. En başta dediğim gibi tacize uğrayan kadın ama suçlu yine kadın oluyor ve bazı hemcinsleri de yapıyor bunu.
Bugün ilk işim eşiyle konuşmak olacak. Tüm mesajları ve aramaları duruyor. Bana destek olan herkes için tekrardan teşekkür ederim.
Hala aynı noktaya takılıyorsunuz. O an yaşanan psikolojiyle herkes aynı tepkiyi vermeyi düşünemeyebilir. Ağzını açsan sesin çıkmayacak noktada olabiliyorsun. Kaldı ki o an konu sahibinin beyni abiyi de işbirlikçi olarak görmüş olabilir ondan da kaçmış olabilir. Hala aynı şeyleri yazıp insanların sinirini bozmayın şurada.
Ya siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz, ya da ben anlamıyorum. Ben konu sahibinin anlatımına göre yorum yapıyorum, olaylara göre herkesin vereceği tepinin farklı olacağı konusunu emin olun ki, sizden daha iyi biliyorum. Olaydan sonra, sakinleşince neden abisini arayıp da, abi kardeşin böyle böyle yaptı, mesaj atmaya da devam ediyor demedi diyorum!Sonra nasıl oldu bilmiyorum ama diğer kuzenim bizi gördü. Kıpkırmızı kesilmişti, zaten normalde de sinirli bir tip. Ben de kıpkırmızı oldum,
Hayatınızda hiç çok korktuğunuz bir taciz yaşadınız mı bilmiyorum, umarım yaşamamışsınızdır ve yaşamazsınız da. Ama bu işler oturduğumuz yerden yazdığımız gibi olmuyor. Sonra "niye demedin niye yapmadın niye bağırmadın" denince mağdurlar iyice kendini suçluyor. Şu an kadını kendini daha da suçlu hissettirmekten, belki de olayı ifşa etmekten vazgeçirmekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Hala olayın kurbanını suçluyorsunuz, sorguluyorsunuz.Öncelikle çok geçmiş olsun, sonrasında; sapık eylemini gerçekleştiriken, abisi gelmiş ya, orada neden abi yardım et dememiş diyorum.
Size ne? Neden adamı arayıp böyle bir beyanat versin adam kim ki? Anlık tepki verememiş çok normal. Sonrasında da midesi bulanmış yuz göz olmak istememiş işte. Abiye açıklama yapmak zorunda değil ki.Ya siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz, ya da ben anlamıyorum. Ben konu sahibinin anlatımına göre yorum yapıyorum, olaylara göre herkesin vereceği tepinin farklı olacağı konusunu emin olun ki, sizden daha iyi biliyorum. Olaydan sonra, sakinleşince neden abisini arayıp da, abi kardeşin böyle böyle yaptı, mesaj atmaya da devam ediyor demedi diyorum!
Abiye açıklama yapsın mı diyorum ben? Önce okuduğunuzu anlasanız keşke, yardım edecek birilerini ararken, önce olayı görenden başlaması en doğrusu.Size ne? Neden adamı arayıp böyle bir beyanat versin adam kim ki? Anlık tepki verememiş çok normal. Sonrasında da midesi bulanmış yuz göz olmak istememiş işte. Abiye açıklama yapmak zorunda değil ki.
Ya siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz, ya da ben anlamıyorum. Ben konu sahibinin anlatımına göre yorum yapıyorum, olaylara göre herkesin vereceği tepinin farklı olacağı konusunu emin olun ki, sizden daha iyi biliyorum. Olaydan sonra, sakinleşince neden abisini arayıp da, abi kardeşin böyle böyle yaptı, mesaj atmaya da devam ediyor demedi diyorum!
Yahu size ne? Siz kimsiniz de sizin gibi düşünüp aynısını yapalım? Sizin başınıza gelirse siz bildiğiniz gibi yaparsınız. Ben kendi başıma gelince kendimi kimseye açıklama yapmak zorunda hissetmiyorum. Kadın kendini o abinin yanında rahat hissetse zaten konuşurdu demek ki hissetmiyor.Abiye açıklama yapsın mı diyorum ben? Önce okuduğunuzu anlasanız keşke, yardım edecek birilerini ararken, önce olayı görenden başlaması en doğrusu.
E kadın da onu soruyor zaten. Yoldan geçen adam ellememiş kadını. Amcasının oğlu taciz etmiş. 10 yaşında çocuk da değiller. Evli barklı koca insanlar. İşin içinde baba, amca, koca bir aile hatta sülale var. "Sen naptın kuzenine bakayım" diye kulak çekilip bırakılacak olay değil. Ne yapması gerektiğini bilmiyor, zaten onu soruyor ne yapayım diye.Ya siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz, ya da ben anlamıyorum. Ben konu sahibinin anlatımına göre yorum yapıyorum, olaylara göre herkesin vereceği tepinin farklı olacağı konusunu emin olun ki, sizden daha iyi biliyorum. Olaydan sonra, sakinleşince neden abisini arayıp da, abi kardeşin böyle böyle yaptı, mesaj atmaya da devam ediyor demedi diyorum!
Madem o an söyleyemedi, şu an olayı gören kişiye, kardeşin bana böyle böyle yaptı, ao an olayın şokuyla konuşamadım, bak hala mesaj gönderiyor dese, olayı bilmeyen başka kişilere olayı anlatmaktan daha iyi olur bence.Kadın zaten buraya fikir almaya gelmiş böyle bir olay oldu ne yapayım, anlatayım mı kime anlatsam babama mı karısına mı vs diye. Siz de eğer önce abisine anlatması gerektiğini düşünüyorsanız nedenleriyle vs fikir verin konu sahibinin de kafasına yatarsa onu uygular. Şu an için geçmişte niye böyle yapmadın diye sorgulamak pek yardımcı olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?