Kuzenim ve taciz

Babanızın tepkisinden korktuğunuz için amcaya söyleyin diyorum, bence direkt herkese aynı anda söylemelisiniz ama babanız konusunda korkmanızı da anlayabiliyorum

Söyleyin rezil olsun pislik. Utanmaz sapik. Siz ne olacak diye derde düşeceğinize o düşsün. Birde evli ve çocukları var namussuzun ya. İnanılmaz sinirlendim.

Bende küçükken yüzme havuzunda bir yabancı tarafından tacize uğramıştım. Ağlayarak gittim havuzdaki görevliye söyledim. Adam sinirden kıpkırmızı oldu çocuğun kolundan tuttuğu gibi fırlattı kovdu havuzdan. İyiki susmamışım diyorum yoksa yıllarca içimi kemirecekti bu durum. Lütfen susmayın sizde bu yapılan o leşin yanına kar kalmamalı.

"Beni zorla ellemeye başlayınca onu ittirdim, ne demek? Ellemeye başlamasa ittirmeyecek miydin? Diğer kuzenin sizi gördüğünde neden tepki vermedin, neden o sapığa bir tokat yapıştırıp, abi yardım et demedin?" diye sormazlar mı adama?

Yanlış anlaşılmış. İlk eşiyle sonra babamla görüşeceğim. Ben eşin de bilmesi gerektiğini düşünüyorum, inanmayabilir ama en azından bilmiş olsun diye düşündüm.
Hayir ilk veya sonra esiyle gorusmek hata olur, bu sizi kiskanclikla itham etmelerine zemin hazirlar. Siz once aileyi ikna edin tacize ugradiginiza.

Her kadının taciz karşısında tepkisi farklıdır ve özellikle hiç ummadığı bir ortamda böyle bir olayla karşılaşınca donup kalması gayet normal ama sizin gibi yargılayanlara gerçekten kızıyorum. Kız zaten burada mağdur ve eminim kendisini suçlayacak bir sürü şey düşünüyordur siz de yangına körükle gidiyorsunuz.

Daha dün kız kardeşim o gün yaşadığı tacizi anlatıp hiçbir şey yapamadım sadece öylece dondum deyip ağladı ki kardeşim ufak da değil 27 yaşında ve yıllarca yurt dışında yaşamış bağımsız güçlü biridir.

Konu sahibinin de herkesi bir araya toplayıp yüzleşmesini hatta o mesajları da delil olarak göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu yapan adam belki kendi çocuklarına bile bir şey yapıyordur/yapacaktır.

Ben yargılamadım, sadece karşılaşacağı şeye hazır olsun istedim.
Bu arada tacizcinin abisini görür görmez, "abi yardım et" denilebilirdi diye de, düşünmüyor değilim.

Aklı başında kimse sormaz.

Herkesin her olaya tepkisi aynı değil. İnsanlar korkudan, şoktan donabilir, tepki veremeyebilir. Bu dediğinizin "o saatte orada ne işi varmış"tan hiçbir farkı yok.

28 yaşımda, araba kapıları kilitlenip zorla eve götürüldüm. "Niye çığlık atmadın, niye bağırmadın" diyen olursa ağzının ortasına elimin tersiyle çarparım. Ne yaşadığımı, ne düşündüğümü, süreci nasıl yönetmek zorunda hissettiğimi sadece ben biliyorum. O an orada olmayan kimsenin "neden şöyle yaptın/yapmadın" diye sorma hakkı yok. Olan birinin bile yok aslında, herkesin tepkisi aynı değil.

Sonra tecavüze uğrayan kadın "çığlık atmadı" diye rızası var deniyor bu ülkede.

Öncelikle çok geçmiş olsun, sonrasında; sapık eylemini gerçekleştiriken, abisi gelmiş ya, orada neden abi yardım et dememiş diyorum.

Ellemeye başlamasa ittirmeyecek miydin?
Bu cümleniz bariz bir yargılama içeriyor.

Ben yargılamadım, sadece karşılaşacağı şeye hazır olsun istedim.
Bu arada tacizcinin abisini görür görmez, "abi yardım et" denilebilirdi diye de, düşünmüyor değilim.

Evet yardım isteyebilirdi hatta oradayken polise babasına vs haber verebilirdi ya da evden çıkar çıkmaz çığlık kıyamet komşuları da toplayabilirdi. Daha bir sürü senaryo üretebilirim yapabileceklerine dair. Ama kıza "kal" geldi yani yapamadı. Beyni sadece oradan uzaklaşacak komutu verdi ve o adrenalinle sadece koşup kaçabildi.

Bazı insanlar böyle olur hatta eskilerden bir video vardı adamın biri yoldan geçerken eliyle kızın birine sadece dokunuyor ve kız tacize uğradığını anlayıp yolun ortasında bayılıyor. Yani beyin kendini kilitliyor konu sahibinde de buna benzer bir durum oluşmuş olabilir.

ne yaparsınız bilmem çok zor bir durum
en azından attığı mesajları ekran görüntüsü alın
kanıtınız olsun.. bir insan suçlu olmasa neden böyle mesajlar atar bir düşünür insanlar

o abiden yardım mı isteseniz söyle bana mesaj atmasın gibi ne bileyim bilemedim
şerefsiz pislik adi köpek!!!

Öncelikle çok geçmiş olsun, sonrasında; sapık eylemini gerçekleştiriken, abisi gelmiş ya, orada neden abi yardım et dememiş diyorum.
Hala aynı noktaya takılıyorsunuz. O an yaşanan psikolojiyle herkes aynı tepkiyi vermeyi düşünemeyebilir. Ağzını açsan sesin çıkmayacak noktada olabiliyorsun. Kaldı ki o an konu sahibinin beyni abiyi de işbirlikçi olarak görmüş olabilir ondan da kaçmış olabilir. Hala aynı şeyleri yazıp insanların sinirini bozmayın şurada.

Allah yardımcınız olsun
sonra bize de yazın lütfen

Sonra nasıl oldu bilmiyorum ama diğer kuzenim bizi gördü. Kıpkırmızı kesilmişti, zaten normalde de sinirli bir tip. Ben de kıpkırmızı oldum,
Ya siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz, ya da ben anlamıyorum. Ben konu sahibinin anlatımına göre yorum yapıyorum, olaylara göre herkesin vereceği tepinin farklı olacağı konusunu emin olun ki, sizden daha iyi biliyorum. Olaydan sonra, sakinleşince neden abisini arayıp da, abi kardeşin böyle böyle yaptı, mesaj atmaya da devam ediyor demedi diyorum!

Hayatınızda hiç çok korktuğunuz bir taciz yaşadınız mı bilmiyorum, umarım yaşamamışsınızdır ve yaşamazsınız da. Ama bu işler oturduğumuz yerden yazdığımız gibi olmuyor. Sonra "niye demedin niye yapmadın niye bağırmadın" denince mağdurlar iyice kendini suçluyor. Şu an kadını kendini daha da suçlu hissettirmekten, belki de olayı ifşa etmekten vazgeçirmekten başka hiçbir şey yapmıyorsunuz. Hala olayın kurbanını suçluyorsunuz, sorguluyorsunuz.

Dememiş işte. Diyememiş. O an hiç beklemediği bir şey yaşamış, zaten şokta. Kadının beyni çalışmamıştır bile. Savaş da ya kaç güdüleri devreye girmiş, o da kaçmış. Belki o an abiye de güvenemedi içgüdüsel olarak.

Size ne? Neden adamı arayıp böyle bir beyanat versin adam kim ki? Anlık tepki verememiş çok normal. Sonrasında da midesi bulanmış yuz göz olmak istememiş işte. Abiye açıklama yapmak zorunda değil ki.

Size ne? Neden adamı arayıp böyle bir beyanat versin adam kim ki? Anlık tepki verememiş çok normal. Sonrasında da midesi bulanmış yuz göz olmak istememiş işte. Abiye açıklama yapmak zorunda değil ki.
Abiye açıklama yapsın mı diyorum ben? Önce okuduğunuzu anlasanız keşke, yardım edecek birilerini ararken, önce olayı görenden başlaması en doğrusu.

Kadın zaten buraya fikir almaya gelmiş böyle bir olay oldu ne yapayım, anlatayım mı kime anlatsam babama mı karısına mı vs diye. Siz de eğer önce abisine anlatması gerektiğini düşünüyorsanız nedenleriyle vs fikir verin konu sahibinin de kafasına yatarsa onu uygular. Şu an için geçmişte niye böyle yapmadın diye sorgulamak pek yardımcı olmaz.

Abiye açıklama yapsın mı diyorum ben? Önce okuduğunuzu anlasanız keşke, yardım edecek birilerini ararken, önce olayı görenden başlaması en doğrusu.
Yahu size ne? Siz kimsiniz de sizin gibi düşünüp aynısını yapalım? Sizin başınıza gelirse siz bildiğiniz gibi yaparsınız. Ben kendi başıma gelince kendimi kimseye açıklama yapmak zorunda hissetmiyorum. Kadın kendini o abinin yanında rahat hissetse zaten konuşurdu demek ki hissetmiyor.

E kadın da onu soruyor zaten. Yoldan geçen adam ellememiş kadını. Amcasının oğlu taciz etmiş. 10 yaşında çocuk da değiller. Evli barklı koca insanlar. İşin içinde baba, amca, koca bir aile hatta sülale var. "Sen naptın kuzenine bakayım" diye kulak çekilip bırakılacak olay değil. Ne yapması gerektiğini bilmiyor, zaten onu soruyor ne yapayım diye.

O zaman niye söylemedin diye kadını sorgulamaktansa "git abisine söyle" diye yazmak çok zor olmasa gerek.

Madem o an söyleyemedi, şu an olayı gören kişiye, kardeşin bana böyle böyle yaptı, ao an olayın şokuyla konuşamadım, bak hala mesaj gönderiyor dese, olayı bilmeyen başka kişilere olayı anlatmaktan daha iyi olur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…