kuzenimin nişan sorunu

derdime derman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
1.271
841
123
merhaba hanımlar,
size danışmak istediğim bir konu var.
kuzenimi istemeye gelecekler birkaç ay sonra. kuzenim diyor ki isteme olsun birkaç gün sonra yakınlarla eğlence tarzı bir nişan olsun. davetiyesiz, düğün tarzı değil yani. şimdiki yapılan sözler gibi. güzel sade bir mekan, konsept, masa vs. bunu isteme sebebi de evleri küçük, isteme esnasında çok insan ağırlayamazlar diye. isteme aileler arası olur, nişana eş dost çağırılır diye.
sorun şu ki sevgilisi kabul etmiyor.
hevesini biliyorum ama istemiyorum diyor. sevgilisinin babası da kuzenimi pek istemiyor sessiz kalıyor ama demiş gönlüm yok diye .kuzenimin ailesi amcamlar bilmiyor durumu. sevgilisi, annesi falan çok istekli onlarda sorun yok. böyle olunca da tatsızlık çıkmasın babamın durumunu biliyorsun diye nişan istemiyor çocuk. isteme ve düğün olsun diyor. kuzenimin de hevesi var kırılıyor böyle olunca. ben istiyorum diye neden olmuyor diyor. anlayışı ol ben fedakarlık yapıyorum senle olmak için babama karşı geliyorum demiş sevgilisi de. sorun çıkmış.
sizin önerileriniz neler?

İsteme ve yüzük takma aileler arasında olsa sadece, daha sonra gençler kendi arasında eğlenmeye gitse kutlasa olmaz mı?
Daha sonra düğün yapılır. Hem eğlencede herkes kendi masrafını karşılar yediği içtiği kadarını öder

amcanızın durumu yok mu bunu karşılayabilecek? ben olsam babama yaptırırdım ne onların tribini çekeceğim böyle bir hevesim varsa babası beni sevmiyor diye kendimi geri çekmezdim.

ama sanırım böyle bir isteğim de olmazdı kuzenlerimi arkadaşlarımı toplayıp kutlardım onu da düşünebilir

kuzenimin hevesi ver işte. sevgilisi de buna rağmen istemiyorum deyince üzülüyor

zaten kız tarafı yapacak ona rağmen istemiyor sevgilisi

zaten kız tarafı yapacak ona rağmen istemiyor sevgilisi

tek başına mı evleniyormuş? ben biraz şımarık düşünüyor olabilirim ama direkt babama gider baba ben böyle bir şey istiyorum derdim,babam bu konuyu onlara açıp böyle bir şey yapmayı düşünüyoruz dediği zaman da kimsenin çıkıp yok diyeceğini sanmam. sıkıyorsa desinler :)

illa yapmak istiyorsa bence direkt babasından halletsin,oğlanın babası istemiyorsa kızın babası da istiyor parasını da veriyor ortada sorun yok bence.

sevgilisi tutturmuş gerek yok istemiyorum diye

babamla olan durumu biliyorsun tatsızlık olmadan evlenmek istiyorum diyormuş..
Kuzeniniz karar vermek zorunda ya hevesini kalbine gömecek ya bu çocuğu. Kuzeninizin nesi varda karşı taraf istemiyor. İlerde daha büyük sorunlar çıkar mı siz daha iyi bilirsiniz. Ama daha nişan kısmında ailesine bunu ben istiyorum deyip kuzeninizin arkasında olmuyorsa evlenince çok problemler çıkar. Kuzeninizle bu konuda konuşmayı deneseniz olmaz mı?

aslında kuzenimi değil yengem sorun.. amcamla ayrıldılar 1 ay sonra başkasıyla evlendi yıllar önce. ondan da ayrıldı. kuzenim annesiyle yaşıyor. öyle olunca amcamı aldattı konuları çıktı. çocuğun da babasının kulağına gitmiş.

yani de çocuk istemiyorum dedikten sonra zorla mı olcak

evet. istemiyorum demek haddine değil.
kız tarafı ve kızın büyükleri istiyorsa yapabilirler.
tüm masraf onların değil mi?
eğer onlara saygısızlık yapıp gelmeyecekse kendi törenine, kendi saygısızlığı belli olmuş olur.
büyüklerin de gözü açılmış olur.
ama kız nişanlısının gerçek yüzü görünmesin diye törenini yapmayacaksa da ömrü boyunca içinde hem ukde kalacak hem de zaten bu kızın başına gelecek çok şey var.
umarım tez zamanda çok yıpranmadan gerçek olayları görme şansı olur da hayatının hatasını yapmaz..

Çok üzücü bir durum ama bunda kuzeninizin suçu yok. Zaten düğünde herkes olacak ayrıca nişan için eğlence bilemedim. Gençlerle kendi aralarında yapsınlar büyükler gitmesin o olmaz mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…