Kv anne demek...

Eminim oyledir.
Esim ilk anne dedigimde saskinlikla bakakalmis kayinvalidem aglamisti.

Ay çok affedersiniz. Üstüme vazife değil ama çok şaşırdığım için soruyorum. Özel değilse neden annenize anne demiyorsunuz. İlk kez duydum çok şaşırdım. Üzülmüyor mu anneniz
Bence bu birazda samimiyetle ilgili bende anneme cok anne demezdim.
Gayet sevgi sozcukleriyle seslenirdim.
Olabiliyor yani.

Ay çok affedersiniz. Üstüme vazife değil ama çok şaşırdığım için soruyorum. Özel değilse neden annenize anne demiyorsunuz. İlk kez duydum çok şaşırdım. Üzülmüyor mu anneniz

Yok üzülmüyor. Öyle alışmışım ne bileyim, çok nadir anne derim. Ergenliğimde çok kızdırdığım bi gün "bana anne demeeee" diye bağırmıştı, o zamandan beri başka lakaplar buluyorum kendisine.

X sultan derim, bebişim derim, gestapo derim. Yani öyle anne demiyorum ama kötü bişi de söylemiyorum ya da hissettirmiyorum.

Sultanım bebişim anneden güzel bence:)

Maalesef bende zorakiiiiii anne demek zorunda kalanlardanım. Aslında başka birşeyle hitap etmem gerekir de neyse. Mümkün olduğunca anne diye hitap etmemeye çalışıyorum. O sıfatı asla haketmiyor.

İçinden nasıl geliyorsa onu yap. Anne demek zorunda kalmazsın inşallah.

Bence cok abartiyosun.
Ne gereksiz seyler.
Desen nolur sanki?
Ne eksilir?
Adam sana " anneni birak gel benim anneme anne de' mi demis?
Yoo.

Hem kvye bastan beri anne diye hitap etmek olasi buzlari eritir.
Yok eger diyosan dis kapinin dis mandali annemde dolamaz, o zmn devam et.
Ben sahsen oglumun karisi bana anne demezse cok uzulurum.

ya zaten kv annene dedigin gibi degilde sadece isim olarak soyluyosun bir nevi. yani ben oyle yapiyorum yakisanda bu. benimkide anne demeni isterim demisti

simdili aklım olsa asla demem hayatıma 20 sene sonra girmis bi kadın benim hic biseuim haa cok iyi olur onune adını ekler derim o kadar ayse anne gibi

Cok sacma ama ya annem degilki bnm hic bir zaman annem olmayacakta.Tabiki dış kapinin mandali drgil sevdigim adamin annesi saygida kusur etmem.Inşallah kendisini cok severimde ama anne demek istemiyorum.Erkek arkadasimda anneme anne demesin istememki böyle birsey.Hem anneme anne demedigi icin annemde üzülmez. Yengem hicran teyze der anneme gayette iyi anlasirlar bunu sorun haline getirmediler.

KV me anne derim, başkalarıyla kendisi hakkında konuşurken X anne derim.
Soyadımı da değiştirip eşimin soyadı yaptım.

açıkçası bu kararları ilk alırken üzerine çok düşünmedim.
Herkes öyle yapıyor sonuçta, ben de öyle yapmalıyım diye tam olarak koyun misali davranış gösterdim :)
Hatta bu iki durumda da tersini yapsam kendi ailem bile beni kınayabilirdi.
Eşimin ailesi de aynı kültürdedir, belki aile savaşları da yaşanırdı.

Şimdi geriye dönüp baktığımda ise, alışması o kadar kolay olmamış bu ufak(!) değişikliklere.
Özellikle soyisim değişikliğini kabul etmem benim adıma çok daha zordu.
Eskiden iki soyisim kullanmak çok zor derdim, çocukla farklı soyisim mi olur derdim.
Şimdi ise üzerinden neredeyse 5 yıl geçmesine rağmen hala bazen eski soyismimi kullanırım bilinçsiz olarak.
Onu kendime daha çok yakıştırırım hala.
Eşim arada laf sokar, amma abarttın yıllardır alışamadın diye, beyefendi denedi de biliyor sanki.

yine de muhtemelen geriye dönsem evliliğimin ilk yıllarında bunların tartışmasını yapmaya yine de cesaret edemezdim, çünkü bir çok konuda en büyük destekçim olan eşim bile beni anlamazdı. Şimdi ikimiz de otuzlarımızda bu tarz dayatmaların sebeplerini görebiliyoruz ve direnebiliyoruz. Eskiden olsa direnemez belki altında ezilirdik de, o yüzdendir belki sessiz sedasız kabul edişimiz.

Konu sahibi sen şimdiden kabul etmiyorsan ileride alışabileceğini düşünmüyorum. Erkek arkadaşına baskı da yapma, zamanla birbirinizi daha iyi anlar hale gelirsiniz. O zamana kadar da evlilik falan hülyalarına pek dalmayın derim :)

ya zaten kv annene dedigin gibi degilde sadece isim olarak soyluyosun bir nevi. yani ben oyle yapiyorum yakisanda bu. benimkide anne demeni isterim demisti
Anladigim kadariyla anne diye hitap etmem gerekcek.istemedigi tekrar dile getiririm ama bu erkek arkadasimi cok uzerse napim artik inat edip soylememezlik etmiycem

Yazdiklarinizi okudugumda "kadın olmak ne zormus"dedim...Allah yardimcimiz olsun :)

Nisanlim istemede anne baba demeye başlayınca bende zaten onları çok sevdiğim için dedim.
Beni mutlu eden nisanlimin çok isteyerek anne baba demesiydi.
Bende anne deyince kadın o kadar mutlu oluyor ki anlatamam.
Annenizin yerine zaten geçemez kimse ama yine de iyi şanslar

O sizin annenizin ve yengenizin arasinda anlastigi bisey. Normali budur diye onlari ornek gosteremezsin. Kimine gorede anne demek normaldir. Eger sen annen ve yengenin kararini normal gormemi rica ediyorsan bende senden rica ediyorum anne demeninde normal oldugunu kabul et.
Her aile degisiktir.
Benim yengemde anneme anne demez, ama x anne der. Sonucta bizde 1 0 sifir etki biraktimi birakti. Teyze demekten bin kat iyidir. Sen hemen on yargili olup anne demezsen o kadin seni sevmemekte hakli.

Yazdiklarinizi okudugumda "kadın olmak ne zormus"dedim...Allah yardimcimiz olsun :)

ya kadın olmak mı bilemiyorum.
benim eşim de anneme anne babama baba der, benim kadar üzerine düşündüğünü de sanmıyorum bu konunun.

ama genel olarak örf ve adetlerden gelen kurallar ve dayatmalar üzerine son zamanlarda baya yol katettik eşimle, şu an çoğuna pabuç bırakmıyoruz.
özellikle evlat yetiştirdiğimiz için çok daha özgür ve şeffaf bir dünya hayal ediyor ve oğlumuza bunu sağlamaya çalışıyoruz.

Belkide haklisinizdir ama bana yine de cok sacma geliyo.

ha ha evet benim kv de anlatır arada, x'in gelini anne bile demiyormuş, millet nasıl evlat yetiştiriyor diye.

bazı aileler için bu durum tam olarak 1-0 yenik başlama sebebi, bizde de öyledir. ama ben doğru bulmuyorum, baştan herkes önyargılı,
aslında baştan rahat başlansa, sonra insanların içinden gelse de kızım ya da annem dese, daha güzel olacak sonucu.

Belkide haklisinizdir ama bana yine de cok sacma geliyo.

Anlam yukleme anne kelimesine. Sen anne kelimesini illa bi anlam goruyosun.
Peki soyle dusunelim.
O kadin olmasaydi senin sevdigin adam bu dunyada olmuycakti. Senin su an her santimini sevdigin adam( oyle farzediyorum cunkj evlilik yolundasiniz) tamda o kadinin elinden gecti ve su anki karaktere vrdi.
Ana ne ogretirse cocukta oyle ilerler.
Sevgilin seni mutlu etme konusunda elindem geleni yapan birisimi? Bu kibarligi ve ince dusunceleri annesi elbet biyerlerde asiladiki byuturken, su an o sevdigin adam sna boyle bisey yapiyor.

Su sevdigin adamin mimari Allahtan snra annesidir. Sana git o kadinin ayaklarina yapis, sevdgim adami dogurdun bu yasa getirdin diye demiyorum. Sadece bi anne diyceksin. Varsin icinden hissetme. Kuru bi anne kafidir bu kadar emeklerine karsin. Her anne kutsaldir. Senin sevdigin adamin her zerresini o kadin asiladi.

bak şimdi erkek annesi olarak duygulandım.
yine de gelincik istediği gibi davransın ya, oğlumun eşi olacaksa miniciktir şimdiden, annesine sevgiler

Bizim orf ve adetlerimiz maalesefki canim..
Degistiremeyiz. Mecburi olmasi biraz sinir bozucu kabul ediyorum. Ama soylemekle ne gibi bi zarara ugrarsinki?
Ama diger noktada biraz farkli dusunuyorum.
Basta anne demeyen ilerdede anne demez.
O yuzden bnce senin icin mansasizda olsa, anne demek en bastan beri. Tabi dah daha guzeli anneyi hissetmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…