Baştan dedin desin yoksa sittin sene diyemezsin benceben de cumartesi günü sözlendim hala diyemedim ve nasıl diycem onu düşünüyorumm
ben de cumartesi günü sözlendim hala diyemedim ve nasıl diycem onu düşünüyorumm
Baştan dedin desin yoksa sittin sene diyemezsin bence
Bi kaç gün sonra doğum günü. O gün arayınca söylemeye çalışıcam bakalım.. Baştan deme işini geçtm 2.5 senedir x teyze diye hitap ediyorum o yüzden zor yaniNişandan Sonra dicem de nişana kadar hazırla kendini.
Ben öyle yapmıştım. Önce boş bi anne diyordum zamanla söylemek kolaylaştı.
Söz deyince ben yeni tanıyosun sandımBi kaç gün sonra doğum günü. O gün arayınca söylemeye çalışıcam bakalım.. Baştan deme işini geçtm 2.5 senedir x teyze diye hitap ediyorum o yüzden zor yani
Yok canım yıllardır tanıyorum geçen hafta sözümüz oldu sadeceSöz deyince ben yeni tanıyosun sandım
O zaman daha zor ağız alışkanlığı söz konusu teyze-yeğen geçinir gidersiniz
Aynı şeyleri ben yazacaktım.
Hislerime tercüman olmuşsun.
Ben de evlendiğimizden beri hiç demedim, diyemedim.
Başka birine anne demeyi kabullenemiyorum çünkü annem hayatta değil.
Hayatta olsa farklı mı düşünürdüm?
Sanmıyorum aslında, baktığım zaman çokta saçma geliyor.
Bizi bu yaşlara getiren, dişinden tırnağından arttıran, cefa çeken, koşulsuz seven insanlar anne ve babalarımızdır.
Onları özel yapan bu kelimeyi başkasına söylemek sanki onu hiçe saymak gibi geliyor.
Ha diyeceksem de hak etmesi gerekir.
Söylenmesi için zorlanan bi kelimeyi söyleyince artılarla mı başlayacak kv ile ilişkiler?
Neden kırılacak sorun bu
Eskiden insanlar aynı evde yaşarmış kızların yaşı küçük olurmuş hitap vs sıkıntı böyle bir sistem oluşmuş
Babaannem kendi kavsine anne dememiş zira o 2 yaşında iken annesi ölmüş ama annem babaanneme anne derdi
Ben kendi anneme bile yolda arkasından bağırmayacaksam anne demem ki sürekli böyle annecimli babacımlı konuşan bir insan değilim telle konuşurken falan da kullanman öyle hitap
Kv ye de demiyorum eşim de demiyor
bir ara annem, Kv hakkında konuşurken "annen" dedi kim dedim, haa X in annesi dedim zira cidden anlamamıştım ki 5-6 yıllık evli idim
Hele bi evlenin de anne baba demesi beri kalsın :) İşler ciddiye binince bir şeyler oluyor kendiliğinden deyiveriyosun zaten.Merhaba Hanımlar
Hemen konuya giriyorum.Dün gece erkek arkadaşımla havadan sudan konusuyoduk.Konu konuyu açtı evliliğe geldi söz :) Bana evlendigimizde anneme anne demeni istiyorum dedi.Daha öncede konusmustuk bu konuyu ben annemden baska kimseye anne diyemem dedim.Seninde anneme anne diye seslenmeni istemem dedim.O gün böyle konustugumda bişey demedi ama dün gece anne demezsen anneme cok üzülürüm dedi.Neymis efendim yengeleri annesine anne diyomus.Annesi bile kac yasinda kadinmis ama o da kv anne diyormuş.
Ben anneme cok düşkün biriyim.Baska birine anne demek icimden gelmez.Tmm müstakbel kv sevdiğim adami doğurmuş olabilir ama bu onu benim annem yapmazki.Anne farkli bisey degil midir ya?Ben mi abartiyorum hanimlar benim gibi düşünen var mi acaba ?
Aynen ya haklisiniz hele bi evlenelimde Allah büyük...Hele bi evlenin de anne baba demesi beri kalsın :) İşler ciddiye binince bir şeyler oluyor kendiliğinden deyiveriyosun zaten.
İki evlilik yaptım, az buçuk ben de biliyorum... Anne demeyle ya da dememeyle olmuyo bu işler... Karşındakini ayyy bu bir kayınvalide kesin düşmandır gibi algılamak yerine diğer yaşlı insanlara davranıldığı gibi davranılması yeterli... Ha senin saygı gösterip ters bişey yapmamana rağmen sana kötü davranıyorsa değil anne anaların şahı desen kar etmezhayır artıyla başlamayacak..ama demezseniz eksıyle başlayacak.....kayınvalıdeler olumlu tarafı degıl olumsuz tarafı görürler bunuda her evlı kadın bılır....
İki evlilik yaptım, az buçuk ben de biliyorum... Anne demeyle ya da dememeyle olmuyo bu işler... Karşındakini ayyy bu bir kayınvalide kesin düşmandır gibi algılamak yerine diğer yaşlı insanlara davranıldığı gibi davranılması yeterli... Ha senin saygı gösterip ters bişey yapmamana rağmen sana kötü davranıyorsa değil anne anaların şahı desen kar etmez
ben birkez dedim galiba oda ismi+anneydi seni çıtır çıtır yerim dediMerhaba Hanımlar
Hemen konuya giriyorum.Dün gece erkek arkadaşımla havadan sudan konusuyoduk.Konu konuyu açtı evliliğe geldi söz :) Bana evlendigimizde anneme anne demeni istiyorum dedi.Daha öncede konusmustuk bu konuyu ben annemden baska kimseye anne diyemem dedim.Seninde anneme anne diye seslenmeni istemem dedim.O gün böyle konustugumda bişey demedi ama dün gece anne demezsen anneme cok üzülürüm dedi.Neymis efendim yengeleri annesine anne diyomus.Annesi bile kac yasinda kadinmis ama o da kv anne diyormuş.
Ben anneme cok düşkün biriyim.Baska birine anne demek icimden gelmez.Tmm müstakbel kv sevdiğim adami doğurmuş olabilir ama bu onu benim annem yapmazki.Anne farkli bisey degil midir ya?Ben mi abartiyorum hanimlar benim gibi düşünen var mi acaba ?
Çok doğru diyorsun hepsine hitap şekliyle derim ama anne ve babasına diyemiyorum inş alışırım bendeAdamin amcasina amca teyzesine teyze yengesine yenge abisine abi diyorsaniz annesine de anne diyeceksiniz yok onlara da demiyorum diyorsaniz kendinizi zorlamanin anlami yok. Ama kendim icin dusunuyorum ben diyemem deseydim ve bu durum esimi uzseydi kesinlikle anne derdim sonucta sadece bir ad gibi dusunun. Kendi annenize der gibi icten olmaz zatem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?