Kv anne demek...

ben de cumartesi günü sözlendim hala diyemedim ve nasıl diycem onu düşünüyorumm

Nişandan Sonra dicem de nişana kadar hazırla kendini.
Ben öyle yapmıştım. Önce boş bi anne diyordum zamanla söylemek kolaylaştı.

Baştan dedin desin yoksa sittin sene diyemezsin bence

Nişandan Sonra dicem de nişana kadar hazırla kendini.
Ben öyle yapmıştım. Önce boş bi anne diyordum zamanla söylemek kolaylaştı.
Bi kaç gün sonra doğum günü. O gün arayınca söylemeye çalışıcam bakalım.. Baştan deme işini geçtm 2.5 senedir x teyze diye hitap ediyorum o yüzden zor yani

Bi kaç gün sonra doğum günü. O gün arayınca söylemeye çalışıcam bakalım.. Baştan deme işini geçtm 2.5 senedir x teyze diye hitap ediyorum o yüzden zor yani
Söz deyince ben yeni tanıyosun sandım
O zaman daha zor ağız alışkanlığı söz konusu teyze-yeğen geçinir gidersiniz

Diyemezdim sanırım
Çocukluğum annemden ayrı geçtiği için benim için çok özel bir kavram anne
Babam içinde aynı, beni çok incitmiş olsa da başka birine baba diyemem asla
Benimki galiba ayrı olmalarından kaynaklı bir hassasiyet, zihnimin bir yerinde anne ve babamı diğer insanlardan çok yukarı bir yere kodlamışım, onlar ayrılalı 32 yıl oldu, ikiside vefat etti ama ben onları hala birarada hayal etme yetisine sahibim =))

Söylenmesi için zorlanan bi kelimeyi söyleyince artılarla mı başlayacak kv ile ilişkiler?

hayır artıyla başlamayacak..ama demezseniz eksıyle başlayacak.....kayınvalıdeler olumlu tarafı degıl olumsuz tarafı görürler bunuda her evlı kadın bılır....

neden kırılacak cunku herkesın gelını anne derken onunkı demeyecek...bence bu bıle yeterlı kırılması ıcın.

Ben sahsen denmesini ne doğru buluyorum nede yanlış.
Isteyen desin istemeyen demesin zorla olmasin bu işte artık.
Bende uzun yillar taniyorum sözlum ama pek gerkmedikce hitap etmiyorum yani oyle genel senli benli konusuyom.
Ilerde belki x anne derim oda kendi annem varken karismasin diye :)

Hele bi evlenin de anne baba demesi beri kalsın :) İşler ciddiye binince bir şeyler oluyor kendiliğinden deyiveriyosun zaten.

hayır artıyla başlamayacak..ama demezseniz eksıyle başlayacak.....kayınvalıdeler olumlu tarafı degıl olumsuz tarafı görürler bunuda her evlı kadın bılır....
İki evlilik yaptım, az buçuk ben de biliyorum... Anne demeyle ya da dememeyle olmuyo bu işler... Karşındakini ayyy bu bir kayınvalide kesin düşmandır gibi algılamak yerine diğer yaşlı insanlara davranıldığı gibi davranılması yeterli... Ha senin saygı gösterip ters bişey yapmamana rağmen sana kötü davranıyorsa değil anne anaların şahı desen kar etmez

Yaklasik 4 sene once filan, bi kurumda calisiyorum, kantinde bi ablamiz vardi, abla diyorum ama annemle filan yaşıt.. Bizleri cok severdi; bi suru bekar kız.. Anne dememizi istemisti, ben de ailemden uzak bi sehirdeydim ozaman ve cok duygusaldim ve diyemem demistim arkadaslarima (oyle sinirlenerek degil)
Sonra duydum ki bu ablanin cocugu olmuyormus, bu yuzden cok duskunmis bizlere.. O gunden sonra "anne"demeye basladim mutlu olsun diye.. Hatta annemle de adaştı, x anne derdim giderdim yanina.. Kadincagiz da sevinirdi..
Yaklasik 3 sene once de universiteden bi arkadasim vefat etti.. Annesi bizleri cok sever, bana sarilip aglamisti.. Vefat olayindan sonra "anne"demeye basladik bizler de x teyzeye.. Oyle mutlu oluyor ki..
Yani herkesin dusuncesi farklidir elbet, diyemeye de bilir.. Ama ben kendi adima buyutecek bsy olmadigini dusunuyorum..

Bu kadar ince hesaplara gerek var mı ? Elbette herkesin annesinin yeri başka ve en harika kaynana bile annenin yerine yaklaşamaz ama bir tür gelenek gözüyle bakılması gerektiğini düşünüyorum. Bu duygusal ve ince düşünüşler her zaman sahibine zarar verir. Kimle evlenirsen evlen eşinde kayinvaliden de yedi sülaleside anne demeni bekleyecek, dememenin zararı sana olacak. Ben eşimin ailesiyle ciddi problemler yaşadım kadın bildiğin beni istemedi sırf bu yüzden anne demekte içimden gelmedi. Sen annem gibi sevemem ki anne diyim diyorsun ben nefret ettiğim bir insana anne demekten bahsediyorum. Bu sorunlu ortamda daha nişan yokken bile kaynanam ve sülalesi hep anne diyim diye bekledi. Demedim. Nişan yapıldi o akşam herkes ağzımın içine bakmış meger anne diyim diye, demedim. Hatta arkamdan yine demedi diye konuşmuşlar. Ama düğünden sonra paşa paşa demeye başladım. Üstelik eşim bana bir kez bile anne de demedi. Çünkü bana yasatılanlar nedeniyle ailesinden benim soğuduğumdan fazla soğudu ve kin doldu. Ben tamamen kendi vicdani hesaplaşmam sonucu anne demeye karar verdim. İlk kez telefonda söyledim. Eşim yanımda araba kullanıyordu ve duyunca ağlamaya başladı. O anı unutamıyorum. 1 kez bile bana anne de dememesine rağmen, annesiyle beni korumak adına kötü olmasına rağmen adam bildiğin mutluluktan ağladı. Demekki her erkek için bunu duymak özelmiş o an anladım. Ve sırf aşık olduğun adamı mutlu etmek adına bile yapardım. Deyince ölmüyorsun sadece bir hitap şekli olarak çıkıyor ağzından. Ama kaynanami sevsem cidden çok istekle anne derdim.. Fazla duygusallığa ve ince hesaplara gerek yok yani bu konuda, demelisin, diyincede ölmüyorsun. Ağzın da 2 3 kereden sonra alışıyor zaten.

Son düzenleme:

orası oyle..ama anne dememek bır eksı puandır her kv gözünde....

Bende 1.5 senelik evliyim bende diyemiyorum nasıl diyeceğim bilmiyorum başlarda çok kavga gürültü oldu yalan söylüyorsun falan ddiler çekemediler beni bende onları çekemedim susmadım da yeni yeni alıştık ama hala diyemiyorum akşam yemeklerinde beraber yiyoruz eşime nezaman evimizde ailecek yiyeceğiz diye sorduğumda anne baba demesini öğrendiğinde diyor bişey oldumu böyle diyor bende üzülüyorum ama diyemiyorum evlendikten 1 ay sonra kendi annem babam ayrıldı onun etkisi bende çoktu ama anlamadılar eşim çok baskı yaptı halada öyle diyemiyorum... Bana yardımcı olun lütfen Deneyimli bayanlar vardır bana da tavsiyeniz illaki olur kısa zamanda alışmam lazım içimden demek gelior ama o kelimeleri geri yutuyorum kalbim yerinden çıkıyor kelimeler çıkmıyor

ben de çok saçma buluyorum, annem değil ki anne diyeyim
zaten görüşmüyoruz problem olmuyor
illa demeni istiyorlarsa fazla üstünde durma. manevi anlamını katmadan sadece 4 harften ibaret bir kelime olarak algıla ve de. zorla söylettirirlerse ancak bu kadar olur. bunla mutlu olucaklarsa olsunlar

ben birkez dedim galiba oda ismi+anneydi seni çıtır çıtır yerim dedisonrada nasip olmadı zaten.Her anneye anne denilmez.

Senin gibi düşünüyorum, neden elaleme anne diyeyim ki dimi ama? Gel gör ki nişanlıyım ve anne diyorum, ama o anne kelimesinin içi bomboş, sadece seslenmek gerektiğinde söylerim, onun dışında da söylemem.

Adamin amcasina amca teyzesine teyze yengesine yenge abisine abi diyorsaniz annesine de anne diyeceksiniz yok onlara da demiyorum diyorsaniz kendinizi zorlamanin anlami yok. Ama kendim icin dusunuyorum ben diyemem deseydim ve bu durum esimi uzseydi kesinlikle anne derdim sonucta sadece bir ad gibi dusunun. Kendi annenize der gibi icten olmaz zatem.

Çok doğru diyorsun hepsine hitap şekliyle derim ama anne ve babasına diyemiyorum inş alışırım bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…