Kv anne demek...

Sevgili konu sahibi;
Sevgilinizin şimdiden sizi yengeleri ile yarıştırmaya çalışması çok abes durum olmuş.Yani amaç ne?
Anne diyen iyi gelin demeyen kötü gelin mi?
Ben X anne ve X baba diyorum.Diğer eltim normal anne baba der.Eşim anne baba der ama benim için demese de farkı olmaz.Zira saygıda kusur etmesin yeterli.
 
Ben x hanım diyorum hep. Kavga ettiğimizde de sen sen diyorum. Kasma kendini bu kadar. Ama ben de beni sıkan bir adamla olamazdım sanırım.
 
bence şimdiden bu konular için konuşmak yersiz. boşyere birbirinizi kırmayın.
zamanı gelince ayda yılda bir denk geliyorsun. onda da bir kere anne diyorsun o kadar.
ben anneme bile dakika başı anne demiyorum.
bir kere de deyince o düşünce kırılıyor.
hem karşı tarafın da gönlü hoş olur. bir de arada bir bağ oluşuyor o vakit. aslında iyi bişey bu.
 
Yaa zaten bu konu icin tartismis degiliz.öyle laf lafi acti anne demeni istiyorum dedi.Bende soyleyemem gibi ya zor gelir bana benim gibi zorlancagini hisseden veya zorlanan oldu mu diye merak edip sormak istedim hepsi bu :)
 
Yaa zaten bu konu icin tartismis degiliz.öyle laf lafi acti anne demeni istiyorum dedi.Bende soyleyemem gibi ya zor gelir bana benim gibi zorlancagini hisseden veya zorlanan oldu mu diye merak edip sormak istedim hepsi bu :)

zor oluyor ewt. eşim bana anneme, anne demiyorsun neden falan deyince yoo sana öyle gelmiştir deyip bir kere dedim geçti sonra o çekingenlik, tuhaflık..
 
Allahim ne kadar da klasik sanki kvvye anne diyenler kendi annelerine duskun degiller. Bak arkadasim yazmadan duramadim en sinir oldugum konukardan biri. Bir dogmamis cocuga don biciyorsunuz iki su zamana kadar hangi arkadasim evlendiyse ben anne diyemem diyordu hepsi de dedi. Bukadar anlam yuklemeyin icsellestirmeyin de gec.
 
Bu kadar sinir olacaginiz ne var bende bu sinurinize sinir oluyorum.Dogmamis cocuga don bictigm filan yok.Laf lafi actik konustuk bende merak edip sordum benim gibi olan var mi acaba diye.Hem sizinle ayni düşünmek zorunda degilim bu nedir ya herkesi ayni kaliba sokma düşüncesi.
 

Ne kadar abartiyorsunuz kv anne demeyi. Desen ne olacak eksilen bişeyler mi olacak.
Herkesin kendi düşüncesi tabi ama bana göre sizin dusunceniz yanlış.
 
Bizde bu konuyu konuşuyorduk geçenlerde. Ben de anne demem diyemem. Şimdilik teyze diyorum. Nasıl x anne diyeceğimi bile düşünüyorum kaldı ki direk anne demek? Demem. Net.
 
Teyze derim olmaz mi Belkide abartiyo olabilirim kabul fakat istemedigim bir seyi zorla soylemek dogru gelmiyo bana
Ben 'siz' diyorum
Hoş geldiniz
Nasılsınız
Bi çay daha alır mısınız ?
Güle güle

Ama ben genel olarak soğuk biriyim
Kişisel olmadığı için alınmıyo kayınvalidem
 
ben de cumartesi günü sözlendim hala diyemedim ve nasıl diycem onu düşünüyorumm
 
bende sızın gıbı dusunuyordum ama suan gayet rahat anne dıyorum, ama bu esınız olacak kısının ve kv adayınızın yaklasımı ıle de alakalı, esım bana nısanda sımdı anne babana ne dıcem falan dıye sormustu bende anne-baba demek zorunda degılsın dedım ama hep anne baba dıye hıtap ettı, kv demde evlendıkten sonra evlerıne ılk gıttıgımızde sende bızım bır kızımızsın tarzı bır yaklasım sergılemıstı bende o gunden berı anne baba derım kendılerıne...
ama bu demek degıl kı kendı annemden daha ustundur ASLA, kendı aılem her zaman bır adım ondedır benım ıcın...
yani demem o ki yaklasım içten ve samımı ıse, zorlama olmazsa, zamanla alışıyorsunuz ve onlarda mutlu oluyorlar..
 
Anne demek zoruna gidiyorsa X anne dersin ama bunu sevgilin kabul edermi ?orasını bilemem ...
 
başlarda annecim diyordum,
sonra anne dedim
şimdi nasılsınız diyorum
 

kardeımın eşi sureklı anneme x... teyze dıyordu

sinir oluyordum

aylarca anneme teyze dedi ya.

hiçbirsey demeyın daha ıyı siz falan deyın ama teyze cok sacma
 
Aynı olay yüzünden ben erkek arkadaşımla, benden birkaç yaş büyük teyzem de sorunlar yaşamıştık. Erkek arkadaşım babası genç yaşta vefat ettiğinden annesine çok düşkün bir kadındır ancak ben anneme daha da düşkün olduğumdan açıkça belirttim, beni doğuran, çalışırken evladını kayınvalidesinde büyütmek zorunda kalan, hastayken başımda sabahlayan annem yerine kimseye anne falan demem, seviyorsam yaş farkına göre X ablacım, X teyzecim der senli benli konuşurum ama sevmiyorsam X hanımdır benim için diye. O da sesini çıkarmamıştı onun da düşüncesi aynı olduğu için.

Ancak teyzem aslında oldukça evcimen, miniminnoş bir kadındır. Tam bir türk kadını olduğundan annecimler, teyzemler, canlar kurbanlar uçar yani havada. Sıcakkanlı bir kadındır. Ancak eniştemin ailesi oldukça uzak bir şehirde yaşıyorlardı ve kendi aramızda kültür karmaşaları yaşıyorduk, bu olaylar yüzünden ve eniştemin ailesinin, eniştem üzerinden geçinme merakı yüzünden teyzem en başında sıcak yaklaşır gibi yapıp sonra tavır koymuştu. Aileler ilişkiye girmediği zaman en güzeli yaşanıyorun bir örneğidir teyzemler. Eniştem bizim aileyi sever ve gider gelir ancak bunu teyzemden karşılık beklemeden yapar. 7 yıllık evli teyzem de düğününden sonra eniştemin ailesini 4-5 kez görmüştür ve bunların sadece bir seferi onların şehrine giderek olmuştur.

Bence en iyisi dememek, seviyorsan ablacım teyzecim canım bebeğim dersin, hah keza X anne falan da diyebilirim diyorsan o da olur. Ama seni doğurup büyüten, hastalığında ya da sağlığında gece öyle gelip seni izleyen kadına, biricik anneciğine bende haksızlık olduğunu düşünüyorum. Onun da biricik değerli bir evladı var ve seninle evlendi diye annen yapmaz, o da demezse demesin boşver, herkesin annesi belli olsun. Hem araya mesafe koymak iyidir, diğer konularda rastladığımız gibi evliliğinize, kıyafetine, yaptığın yemeye laf etmeye hakları olmaz.
 

Aynı şeyleri ben yazacaktım.
Hislerime tercüman olmuşsun.
Ben de evlendiğimizden beri hiç demedim, diyemedim.
Başka birine anne demeyi kabullenemiyorum çünkü annem hayatta değil.
Hayatta olsa farklı mı düşünürdüm?
Sanmıyorum aslında, baktığım zaman çokta saçma geliyor.
Bizi bu yaşlara getiren, dişinden tırnağından arttıran, cefa çeken, koşulsuz seven insanlar anne ve babalarımızdır.
Onları özel yapan bu kelimeyi başkasına söylemek sanki onu hiçe saymak gibi geliyor.
Ha diyeceksem de hak etmesi gerekir.
 
şahsen ben "siz" demeyi tercih ederdim ama kaynanamın dedikoduları ve eşimin "lütfen benim için de" demesiyle anne diyorum. hatta anne demiyorum "einnniee" diye böyle yarım bişey diyorum :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…