KV de kötü davransa da anne mi demeli?

canım ben az da olsa söylüyodum bazı durumlarda mecbur kalıyosun ama içi boş bi şekilde söylüyodum tabikide 1 ay kadar oldu biz bi tartıştık hanımefendi o günden beridir trip atıyo güya bana zırt pırt arardı şükürler olsun hiç aramıyo artık oğluna aramıyo sormuyo die şikayetlenmiş o da senin hatan yüzünden diyince hiç bişey diyemedi o gün bugündür hiç anne demiyorum sizli bizli zaten pek de görmedim 2 kez filn gördüm o da bana kızım derdi o olaydan beridir demiyo ismimle hitap ediyo ...

hiç gocunmuyorum kızı deilim zaten o da içi boş söylüyodu ismimi söylemesi benim için çook daha iyi oluyo bende birinin yanında mecbur kalınca artık x anne getirmiş x anne almış sanki bi lakap gibi :1:
eşimde çok şükür bişey demiyo erkekler zaten anlamazki böyle seyleri bi gün olur ki derse bilirim o zamn anasının doldurduğunu :34:

Benim sorun etmemin bir sebebi de eşimin benim anne ve babama nişanlandığımızdan beri anne baba diyor olması. Ben evlenmeden diyemem dedim. Evlendik 4 ay oldu hala diyemiyorum. Sonra bunu kafama kakıp söyler mi bu yüzden sorun ediyorum ama gerçekten hiç diyesim yok :( Kendi annem bana kızıyor ayıp değil mi diye onlar alışmışlar eski gelenek görenek benim demememi takıyorlar :(

annem kayınvalidesinden çok çekmiş ve ben birkere bile olsun ona anne dediğini duymadım ne anne diyor nede başka bişey ağzındanda kaçmıyor ne ismi ne anne kelimesi hayret ediyorum bazen...
ben nekadar demek istemesemde ağzımdan kaçar sanırım iyiki bi sorunum yok kayınvalideyle yoksa o anne lafı ağız alışkanlığı olarak hep çıkardı ağzımdam istemesemde :1:

Annen demek kolay kolay dikkatini dagitmiyor,
Kv'desi ne kadar cekdirdiyse demek..

Biz sanirim annelerimizden cok daha şansliyiz..:)

Tek fark onlar katlanır, yeni nesilde katlanamaz:)

Üste çıktıklarını bilmiyorsun yani:ssz:

Şimdi örnek olarak benim kv'deyi sana ödünç vereyim:1:

Cildirip eşine bu kiz terbiyesiz! Bana anne demiyor!, dese kendini o an nasıl savuna bilirsin:30:
Birde cevre içersinde, ilgiyi kv'de degil sen çekersin..

Ben siZz derdim genelde.. ( çünkü utanirdim)
Bu yüzden arkadaşı hiç yanlış yönlendirmek istemem.

Fakat kv'de gelinine ne, çirkin bir laf nede, büyük bir olay çıkartmış.

Ben şimdi kendi kv'deme anne demezsem, millet fark etse, vallah kiz hakli derler:64:

Şimdi anne demelimi, demelimi emin degilim.
Suçlu görünmekden korkmuyor ve olacaklara raziysa,
Milletide takmiyorsa, demesin:ssz:

milletin ne dediği umurumda olmazdı.
''bu kız terbıyesız, bana anne demiyor '' diye yakınırsa eşime
zaten bıtmıstır benım gözümde...kızı gibi görseydı eşime değil
bana söylerdı, insan gibi.

terbıyesız falan hiç hoş değil.
kimin ne yaşadıgını bılemeyiz elbette, herkesin yaşam şekli farklı.
millette de düşen, kendı işine bakmak olurdu :D

Son düzenleme:
aslında dinen böyle bir zorunluluğumuz yok ama gelenek olarak saygı amaçlı anne baba diye adlandırılmış. bazen bende diyorum niye başka birşey bulunmamış diye. bazen bizi çok kızdırıyorlar insan bunalıyor helede altlı üstlü veya çok yakın oturuyorsan. Ama ben herzaman Allah büyüktür diyorum sabrediyorum. Anne demekle de birşey kaybetmem. içi boş olduktan sonra ha anne demişsin ha başka birşey ne farkeder ki diye düşünüyorum. :15:

ben siz diorum:)
telefon açıldı nasılsınız iyimisiniz çay istermisiniz hogeldiniz beş gittiniz:)))
böle hiç içimden gelmio benimde:) ama mecbur kalıorum bazen aramızda görünen bi problem yok biz soğuk savaş yapıoruz sinsice savaşıoruz alttan alttan eşim aramızda diil o başka bi yerde biz kozlarımızı karşılıklı kullanıoruz onu karıştırmıoruz zaten oda kaçıyo:)
aramızda görünen bi problem olmamasına rağmen içimden gelmiyo
ama bazen yanımızda başkaları oluyo eşim tarafından akrabaları falan mutlu olsun diye arada sırada diorum nadiren oda o kadar zor çıkıyoki ağzımdan kerpetenle:)) arada b mutlu ediorum oda beni mutlu ediyo arıyo hal hatır soruyo sonra savaşa kaldıgımız yerden defam:) tuhaf bi ilişkimiz var

o annelik yapmayı da iyi biliyor bizi yöneterek o gel dediğinde gelinecek kendisi aynı zamanda evimizin mali işler müdürü biz ne aldık ne harcadık ne yedik içtik her şeyi biliyor. İşine göre davranmayı gayet iyi biliyor 64 yaşındaki kadına ben mi öğreteceğim rakibi olmadığımı?

ahhh canım desene sende benim gibisin ben 4 senedir aynıyız hiç değişmedi ben de duruma göre anne derim eşimle sorun olmasın diye bütün borçları bana yükler hem de aldığıma giydiğime laf söyler eşimle aramı açmaya çalışır neden böyle yaparlar anlamam ne kadar iiyi olmaya çalışsanda yaranamıyon bu kayınvalidelere

ahhh canım desene sende benim gibisin ben 4 senedir aynıyız hiç değişmedi ben de duruma göre anne derim eşimle sorun olmasın diye bütün borçları bana yükler hem de aldığıma giydiğime laf söyler eşimle aramı açmaya çalışır neden böyle yaparlar anlamam ne kadar iiyi olmaya çalışsanda yaranamıyon bu kayınvalidelere

Giysiye laf söyleme ve eleştiri biz de mevcut maalesef. :(

ben ortaya konuşuyorumm şahsenn :) anne demeden yanii öyle ortaya :) ha illa anne demek gerektiği durumlarda içi bommbooşş bi anne hani ayşe fatma der gibi sokaktan birine seslenir gibi ilk evlendiğimde böyle değildi doğumum için evime geldiğinde oldu olanlarr o günden sonra bitti benim için eşimlede konuşurken ismini söyleyerek hitap ediyorum mesela ayşe anne gibi

Sevmeyince egreti gibi oluyor anne demek. Sonucta arada bir kan bagi yok. Ben anne diyorum ama sanki birine ilk kez anne diyormusum gibi dilimin ucuyla soyluyorum icimden gelerek degil :/
Kvlerine anne demeyenler, siz ismiyle mi hitap ediyorsunuz, yada bir yerden ona seslenmek zorunda kaldiginizda bakarmisin falan mi diyorsunuz merak ettim:)))

Benim kayınvalidemde soğuktur, çok canım balım demez ama bi sorunumuzda yok Allah'a şükür.
Annem, arkadaşlarım vs kayınvalidemin soguk oluşunun benden kaynaklı oldugunu söylüyorlar, herkesle kolayca kaynaşabilen ben eşimin annesine gelince tıkanıp kalıyorum, aynı apartmanda oturmamıza ragmen çok nadiren gelir. Belki yeni evli oldugumdandır, birde ben de bu psikolojiyle hareket ediyorum sanırım, aynı apartmanda samimiyet tez ayrılık getirebilir malum..
Sevmiyo muyum? Seviyorum.
Sevdiğinide hissediyorum ama anne demek çok zor geliyo.
Bazı arkadaşlarım daha nişanlıyken annecim demeye başladılar, ben çok zorlandım.
:ssz:
Genelde isminin sonuna anne ekleyerek konuşurum. Toplum içinde konuşurken kayınvalidem derim, seslenmem gerekince x anne derim.
Bizim bi sorunumunz yokken bile zor geliyosa, senin durumunda çok daha zordur.
Benim annemde tıpkı annen gibi anne de yakın ol diye öğüt veriyo 6 aydır. :9:
En kolayı isim ve anne demen bence, öneririm. :34:

nişanlığı bırak tanışmışken annecim diyenler var ya, şok oluyorum onları görünce, ama en çokta kendi anneleri şok oluyor, hep erkek anneleri oğullarını kıskanır sanmayın yani:1:

bence çok saçma bi gelenek anne demek, ama sorun çıkmasın kimse arkasında bişey aramasın diye deniyo, bende diyorum, ama kötü davranıyo derken ne kadar kötü davrandığına bağlı, herbiri ayrı sultan mübarek, neden niye kime trip attıkları hiç kestirilemiyo
:27::27:

ama kesinlikle peşinden koşup pış pış yapmayın derim

hiç anne demedim eşim surat astı yine demedim sonra zaten görüşmeyi kestik
insan istemeyince anne demek denmiyo işte ötesi yok!

benim rahmetli babaannem ben küçükken bana dert yandıydı dün gibi aklımda ne annen ne de yengen amcamın eşi yani bana anne demediler hiç bi gün diye.ben de sordum hem anneme hem yengeme.ikisinin de cevabı aynı oldu.bize anne gibi davranmadı ki...yani bilemiyorum.kayınvalidem iyidir çok şükür çok severim kendisini.ama kötü olsa dermiydim,içimden gelirmiydi?eşimin hatırına derdim sanırım...

Evet anne diyemiyorum ama Aynur anne demek de komik değil mi :)

bencede komik..
yerinde olsam mecbur kalmadıkça anne demem mesela oturuyosunuz aynı odada bişi anlatıyosun yada soruyo ikide bir de anne anne anne demene gerek yok ona bakarak pekala konuşabilirsin.
yanına gidip sorabilirsin mecbur kalırsan (seslenmek zorunda) dilinin ucuyla bi anne diyiveririsin

cheese nasıl katılıyorum anlatamam yaffu daha tanışma aşamasında annem annecimler nasıl bir yapmacıklıkdır o nasıl söyleyebiliyorular şaşkın şaşkın izliyorum sdece ilginçler..
bunlar insansa ben neyim diyodum hatta

Back
X