- 15 Kasım 2009
- 1.419
- 633
- 688
Sakasina yazdim zatenHe olsun benim şikayetim yok buradaki konulari okuyunca kaynanam melek valla
İyi de adam ihtiyaçlıymış, verdiğiniz örnekle konu sahibinin durumu hiç uyuşmuyor farkında msınız.Bugün esimin alman is arkadaşı ile tanistim. Cocuklarla toplanmistik.. Yaninda 90 yaşındaki babasını getirmişti. Babasi icin hususi sandalye getirmis. Suyunu su bu herseyini ayarlamislar. Adami aramiza kattilar hep beraber cok güzel bir gün geçirdik. Torunu dedesine bayiliyor. Onlarin yaninda kalıyor adam. Kadinin dedigi su: "Elimizden geldigi kadar babami huzur eve birakmak gibi asla bir niyetim. Yok. Esimde sagolsun yardim ediyor" Ya kadini hayranlikla dinledim Anlatirken.. Bizim toplumda artik büyüklere karşı bir tahammülsüzlük de söz konusu maalesef. Yalnizlik cok zor, heleki yaslilara. Ilk o aklima geldi. Konu sahibi esiniz ile sorunlarınızı konusarak halledin. Bir insan 6 ay evinizde kalsa zaten misafir sayılmaz. Kolayda degil biliyorum. Hosunuza gitmeyen durumlari konuşabilirsiniz ama annesinin gelmesine engel olmaya calismayin. Hepimizin ailesi var. Empati yaparak yaklasmaya çalışın.
benim kaynanamla aramda 20 dk vardi cikip cikip geliyolardi biz sizde kalcaz iki gun diyeki haftada en az uc gun gorusuyoduk
yatiya cagiriyolardi gitmezsek kavga kiyamat, esimle aram hic iyi olmadi zaten evlenince, ta kiii atanip sehir degistirene kadar
senin kaynanan seni sevmiyo demekki sena zeynep, hic kalmaya gelmiyosa
Bugün esimin alman is arkadaşı ile tanistim. Cocuklarla toplanmistik.. Yaninda 90 yaşındaki babasını getirmişti. Babasi icin hususi sandalye getirmis. Suyunu su bu herseyini ayarlamislar. Adami aramiza kattilar hep beraber cok güzel bir gün geçirdik. Torunu dedesine bayiliyor. Onlarin yaninda kalıyor adam. Kadinin dedigi su: "Elimizden geldigi kadar babami huzur eve birakmak gibi asla bir niyetim. Yok. Esimde sagolsun yardim ediyor" Ya kadini hayranlikla dinledim Anlatirken.. Bizim toplumda artik büyüklere karşı bir tahammülsüzlük de söz konusu maalesef. Yalnizlik cok zor, heleki yaslilara. Ilk o aklima geldi. Konu sahibi esiniz ile sorunlarınızı konusarak halledin. Bir insan 6 ay evinizde kalsa zaten misafir sayılmaz. Kolayda degil biliyorum. Hosunuza gitmeyen durumlari konuşabilirsiniz ama annesinin gelmesine engel olmaya calismayin. Hepimizin ailesi var. Empati yaparak yaklasmaya çalışın.
Bence de sevmiyo beni kaynanam
Bugün esimin alman is arkadaşı ile tanistim. Cocuklarla toplanmistik.. Yaninda 90 yaşındaki babasını getirmişti. Babasi icin hususi sandalye getirmis. Suyunu su bu herseyini ayarlamislar. Adami aramiza kattilar hep beraber cok güzel bir gün geçirdik. Torunu dedesine bayiliyor. Onlarin yaninda kalıyor adam. Kadinin dedigi su: "Elimizden geldigi kadar babami huzur eve birakmak gibi asla bir niyetim. Yok. Esimde sagolsun yardim ediyor" Ya kadini hayranlikla dinledim Anlatirken.. Bizim toplumda artik büyüklere karşı bir tahammülsüzlük de söz konusu maalesef. Yalnizlik cok zor, heleki yaslilara. Ilk o aklima geldi. Konu sahibi esiniz ile sorunlarınızı konusarak halledin. Bir insan 6 ay evinizde kalsa zaten misafir sayılmaz. Kolayda degil biliyorum. Hosunuza gitmeyen durumlari konuşabilirsiniz ama annesinin gelmesine engel olmaya calismayin. Hepimizin ailesi var. Empati yaparak yaklasmaya çalışın.
seni uzaktan sevmek asklarin en guzeli sena zeynep
Bakıma muhtaç olsa neden bakılmasın ki? Kendim bakamayacak durumdaysam evimde kalmayacak bile olsa evinde bakıcı tutar yine yalnız bırakmam kendi ailemi de eşiminkini de.Bugün esimin alman is arkadaşı ile tanistim. Cocuklarla toplanmistik.. Yaninda 90 yaşındaki babasını getirmişti. Babasi icin hususi sandalye getirmis. Suyunu su bu herseyini ayarlamislar. Adami aramiza kattilar hep beraber cok güzel bir gün geçirdik. Torunu dedesine bayiliyor. Onlarin yaninda kalıyor adam. Kadinin dedigi su: "Elimizden geldigi kadar babami huzur eve birakmak gibi asla bir niyetim. Yok. Esimde sagolsun yardim ediyor" Ya kadini hayranlikla dinledim Anlatirken.. Bizim toplumda artik büyüklere karşı bir tahammülsüzlük de söz konusu maalesef. Yalnizlik cok zor, heleki yaslilara. Ilk o aklima geldi. Konu sahibi esiniz ile sorunlarınızı konusarak halledin. Bir insan 6 ay evinizde kalsa zaten misafir sayılmaz. Kolayda degil biliyorum. Hosunuza gitmeyen durumlari konuşabilirsiniz ama annesinin gelmesine engel olmaya calismayin. Hepimizin ailesi var. Empati yaparak yaklasmaya çalışın.
Hahaha Allah seni etbiz karşıdan aşk yaşıyoruz zaten
Allah agzinizin tadini bozmasin canim, inşallah hep böyle mutlu huzurlu geçimli dirlikli olun
sanmiyorum ama allah bizim gibi olanlara da nasip etsin kim hataliysa yola getirsin
Bakıma muhtaç olsa neden bakılmasın ki? Kendim bakamayacak durumdaysam evimde kalmayacak bile olsa evinde bakıcı tutar yine yalnız bırakmam kendi ailemi de eşiminkini de.
Konu sahibi ve destekleyenlerin isyan ettiği " burası oğlumun evi,bu ev benim sen de bana hizmet edeceksin " anlayışına. Baksan belki 50 yaşında bunu yapan.
Burada kimsenin eşinin ailesinin ihtiyacı varken sırt döneceğini sanmıyorum.Sevmese bile eşinin hatrına elinden geleni yapar muhakkak.
Çağırıyor kardeşi. Benim eşim annemi bize getireceğim diye cvp veriyor.Misafir olan kv niz .Kardesinin evine misafirlige gidip biraz kalıp size donebilir yada aksam döner .Kardesi garipmis niye evine cağirmiyor .
Ben olsam misafir olsn sensin niye evine cagirmiyor diye soylerim kv ye
Çünkü özel hizmetcin oluyor. Ciddi ciddi böyle.Bende anlamıyorum , kendi yatağın, her zaman uzandigin koltuğun , mutfağın dururken uzun misafirlik niye ? İnsanin evi gibisi var mi
Canım çok doğru diyorsun da ben yaşlı babamı bile sık sık çağırmıyorum eve . Sırf eşim istemezse soyleyemezse diye. Benim bu kadar hassas olduğum konuda kendisinden3de aynı hassasiyeti bekliyorum.Bugün esimin alman is arkadaşı ile tanistim. Cocuklarla toplanmistik.. Yaninda 90 yaşındaki babasını getirmişti. Babasi icin hususi sandalye getirmis. Suyunu su bu herseyini ayarlamislar. Adami aramiza kattilar hep beraber cok güzel bir gün geçirdik. Torunu dedesine bayiliyor. Onlarin yaninda kalıyor adam. Kadinin dedigi su: "Elimizden geldigi kadar babami huzur eve birakmak gibi asla bir niyetim. Yok. Esimde sagolsun yardim ediyor" Ya kadini hayranlikla dinledim Anlatirken.. Bizim toplumda artik büyüklere karşı bir tahammülsüzlük de söz konusu maalesef. Yalnizlik cok zor, heleki yaslilara. Ilk o aklima geldi. Konu sahibi esiniz ile sorunlarınızı konusarak halledin. Bir insan 6 ay evinizde kalsa zaten misafir sayılmaz. Kolayda degil biliyorum. Hosunuza gitmeyen durumlari konuşabilirsiniz ama annesinin gelmesine engel olmaya calismayin. Hepimizin ailesi var. Empati yaparak yaklasmaya çalışın.
Aynı şekilde annemin merhametiyle yaşlı ve hasta babannemle yaşadık yıllarca sizi öyle iyi anlıyorum ki. Yaşlı ve bakıma muhtaç biriyle yaşamayan yorum yapmasın büyük konuşmasın çok ama çok zor bir durum. Yıllarca ailecek bir yere gidemedik biz birimiz evde kalırdı ama yinede yaranamazdik. Çoğu zaman da birini evde bırakacağımıza dışarı çıkmaktan vazgeçtik eve tikildik. Ve daha bir sürü şey yaşadık.Büyükannem alzaymırdı.4 çocuğu vardı ama kimse ilgilenmek istemediği için bakımevine vermek istediler.Annem de kıyamadı , bakın annem kıyamadı hani şu "el kızı" dedikleri gelin yani.Son 3 yılını bizim evimizde bir de bakıcıyla geçirdi.Evde yatılı bakıcısı vardı , annem de ilgileniyordu.Babamın kendi annesi olduğu halde hiç ilgilenmedi bakıcı ücreti dışında.O zamanlar öğrenciydim , ben de o evde yaşıyordum yaz tatillerinde.Alzaymır olan yakınları olanlar bilirler , bu hastalar yeni şeyleri unutuyor ve sürekli eski şeyleri çok net hatırlıyor.Her neyse uzatmiyim babam eve geldiğinde büyükannem sürekli babama annemi kötülüyordu şunu yaptı bunu yaptı ablana şöyle dedi bana böyle dedi diye.Tıpkı gençliğinde yaptığı gibi.Babamla annem de artık ne yapacaklarını şaşırmışlar öylece dinlerlerdi.Kimse lütfen yaşlı edebiyatı yapmasın.Yaşlılık , hastalık apayrı bir boyut.İyi ve güzel insanlar her yaşta her zaman sevilir ve baştacı edilir.Ama bir yere gitti mi huzur kaçıran , enerji düşüren insanları kimse evinde istemez.Bu rahatına düşkünlük değil.Kimi insan etrafına neşe saçarken kimi de huzursuzluk ve kötü enerji yayar.Bir yere gidip 6 ay kalmak bencillikten başka bir şey değil.Yalnız kalmak o kadar da kötü bir şey değil.Ama bizim millet yalnızlığı bahane edip oğlana kıza geline damada salça olmayı çok sever nedense.Misafir misafirliğini bilmek zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?