- 6 Şubat 2018
- 11.206
- 14.571
- 298
Abooo neymiş o yorgan morgan benim annemdede var 2 tane biri bana biri bacima vermek istedi almadım dantelleride almak istemedim bende fakir bir genc kiza veririm madem almiyorsun diye surat astı dayanamadim tamam anne ver dedim dantelleri(cok yer kaplamıyor)Nişanlıyken bir yorgan mevzusu yaşamıştık. İstemiyorum dedigim halde defalarca yinede yorgan yapmıştı. Hemde öyle söylenerek yaptı ki. Belim ağrıyo oram buram ağrıyo diye.
Kırmadan yüz defa açıkladım. Anne sana kıyamıyorum zahmet etme dedim.biz kiracı olacaz şehir şehir gezicez ne gerek var dedim. Ben hazır aldım ztn bi sürü dedim. Yaptıklarını alırım onlar yeter başka yapma dedim vs vs.
Sonuçta her evde yatakdolabı olmuyor. Bazaların altına koyarsın diyo. Ee ben çeyizlerimi nereye koyayım dedim. Neyse sonuç altı yün yorgan yaptı üç yastık yaptı üç tane daha yapacaktı.
Neden yaptın dedigimde de oğlum yap alırız dedi, dedi.
Direk tepki verdim. O evin hanımı oğlun değil benim dedim. Ben hiç istemedigim halde kırmamak adına bi kaç tane alırım demiştim dedim. Oğlun yerleştirmeyecek okdr eşyayı dedim. Ee bi odaya koyar üstünü örtersin diyo. Dedim iki senede bir ev taşıycam ben neden beni anlamamakta ısrar ediyosn dedim.
Sonuç benim dedigim oldu. Bir daha da evimle alakalı hiç bi konuya dahil olmadı. Eşimede anlatmadım. Oda anlatmadı.
Bazen çizgiyi belirginleştirmek gerekli. Saygıyı bozmadan...
Bu yorganlar kv de hastalık galiba ya biz bekarken taa başka şehirden yaptırıp getirmişti yünlü yünlü temizlenmemiş bütün evi yün yapmıştı yorumları okuduktan sonra gaza geldim valla eşim evden gittiği an fırlatıcam bi sürü yer kaplıyor hem de yünden koku geliyor bana kullanamıyorum :)Abooo neymiş o yorgan morgan benim annemdede var 2 tane biri bana biri bacima vermek istedi almadım dantelleride almak istemedim bende fakir bir genc kiza veririm madem almiyorsun diye surat astı dayanamadim tamam anne ver dedim dantelleri(cok yer kaplamıyor)
Yorgan mevzusunu kaynanaya soyledim. Eee ne guzel isteee dogal en azindan ısıtır misitir. Biz zaten soguk bi sehirde yasamiuoruz ev dogalgazli. Kaynananin resmen gözü döndü yorgan icin hahahahahahaha. Su yorgan yatak döşek yastik ceyiz isi cok sakat
Benim hazır marka yani yatak örtüm ve 2 tane yastığı var . Evime sadece misafirlige biri gelcegi zaman gezmek ister kaygısıyla örtüyorum yatak örtüsünü ve başımın belasi kayiyor saten hicbi yere sığmıyor makinaya girmiyor kocaman cildircammm nefret ediom ondan
Bacım hemen imha et o yorgani kaşla göz arasinda esin sorarsa da farkeder mi? Kahve doktum bise döktüm bi bahane atarsin hemen kurtulman lazim:) abooo ben almadim valla evimeBu yorganlar kv de hastalık galiba ya biz bekarken taa başka şehirden yaptırıp getirmişti yünlü yünlü temizlenmemiş bütün evi yün yapmıştı yorumları okuduktan sonra gaza geldim valla eşim evden gittiği an fırlatıcam bi sürü yer kaplıyor hem de yünden koku geliyor bana kullanamıyorum :)
Bu yorganlar kv de hastalık galiba ya biz bekarken taa başka şehirden yaptırıp getirmişti yünlü yünlü temizlenmemiş bütün evi yün yapmıştı yorumları okuduktan sonra gaza geldim valla eşim evden gittiği an fırlatıcam bi sürü yer kaplıyor hem de yünden koku geliyor bana kullanamıyorum :)
Fazla bile tutmuşum evimde benim de sadece kıyafet dolabım var 2 yıldır kullanmadığım şey bi de o kadar söyledim ben kullanamam istemem diye . Geldiği zamanlarda bakardı dolaba işte sorardı da atma sakın onları diye . Atayım da kudursun diyecem ama konuşmuyorum da :) olsun ben rahatlarım en azından demi :) eşim anlamaz hayatta da bakmaz yorgan orda mı diye anca anası sorarsa :) o da evime biraz zor gelir bu ara :)Bacım hemen imha et o yorgani kaşla göz arasinda esin sorarsa da farkeder mi? Kahve doktum bise döktüm bi bahane atarsin hemen kurtulman lazim:) abooo ben almadim valla evime
Yatagimda bazali degil
Alt tarafi bir giysi dolabim var
Simdi ev tasiyoruz gomme dolap var orda cok sevindim icine acilmamis yedek ceyiz esyalarim vardi kutuda onlari koycam. Giysi dolabinda duruyorlardi.
Evet yun igrenc kokar ya.. bizim halilar makina halisi onlar bile kokuyor. Bende hali düşmanlığı da var. Ama mecbur iste dekorasyon amacli ufak aldim halilari 1 metereye 2 metre gibi.
Oda hamalliksen imha et o yorgani bi sekilde :)
Oh oh super bir firsat işte bu sana bide soruyormus atma sakin onlari diye ne acaip bu eski nesil dimi :) benim annemde böyle.Mesela sevmedigim bir esyami da atma der tobe tobe.Fazla bile tutmuşum evimde benim de sadece kıyafet dolabım var 2 yıldır kullanmadığım şey bi de o kadar söyledim ben kullanamam istemem diye . Geldiği zamanlarda bakardı dolaba işte sorardı da atma sakın onları diye . Atayım da kudursun diyecem ama konuşmuyorum da :) olsun ben rahatlarım en azından demi :) eşim anlamaz hayatta da bakmaz yorgan orda mı diye anca anası sorarsa :) o da evime biraz zor gelir bu ara :)
Kirlentler bile beni strese sokuyor hepsini kaldirmak istiyorum esim cunku bi bacak arasina sokar kafasini koyar ustune yatar kirlent yikaya yikaya fenalık basti
Aksine eşya atmaya bayılırım ben de . Dediğin gibi 6 ayda bir dolaptan giymedikkerimizi ayrı poşete koyup kapının önüne bırakıyorum ihtiyacı olan alıyodur. Geçen gün eşimin bütün takım elbiselerini attım kv görse kriz geçirirOh oh super bir firsat işte bu sana bide soruyormus atma sakin onlari diye ne acaip bu eski nesil dimi :) benim annemde böyle.Mesela sevmedigim bir esyami da atma der tobe tobe.
Bence rahatlarsin,bu psikolojik olarak araştırıldı. Mesela normal giymedigin pantolon,gomlek,ayakkabi bişeyleri birine verince evinden esya azaltinca da rahatliyor insan.
Oluyordur sana da
Hele o sevmedigin yun yorgaaan. Bari ihtiyac sahibine ver ama :) icin daha da rahat eder en azindan birtanesi nasiplenir yazik gunah
Hahahahahahahahhahahahahahahahahahha peki dugun dernek bisey olsa adam ne giycek biliyormu attığını ben korkuyorum esimin biseyini atmaya. Serrinden korkuyorum 1 saat konuşur çünkü bidi bidi yapar.Aksine eşya atmaya bayılırım ben de . Dediğin gibi 6 ayda bir dolaptan giymedikkerimizi ayrı poşete koyup kapının önüne bırakıyorum ihtiyacı olan alıyodur. Geçen gün eşimin bütün takım elbiselerini attım kv görse kriz geçirir
Bi tane bıraktım düğünler bitti şimdilik bekledim tabi kaçar mı:) eşim öğretmen takımdan başka bir şey giymez okul zamanı atmasam yenisini almaz kendine üşengeçtir o konuda :)Hahahahahahahahhahahahahahahahahahha peki dugun dernek bisey olsa adam ne giycek biliyormu attığını ben korkuyorum esimin biseyini atmaya. Serrinden korkuyorum 1 saat konuşur çünkü bidi bidi yapar.
Fazla bile tutmuşum evimde benim de sadece kıyafet dolabım var 2 yıldır kullanmadığım şey bi de o kadar söyledim ben kullanamam istemem diye . Geldiği zamanlarda bakardı dolaba işte sorardı da atma sakın onları diye . Atayım da kudursun diyecem ama konuşmuyorum da :) olsun ben rahatlarım en azından demi :) eşim anlamaz hayatta da bakmaz yorgan orda mı diye anca anası sorarsa :) o da evime biraz zor gelir bu ara :)
Psikolojik de olabilir ama bana yünden koku geliyor ailem de pamuk kullanırdı alışkanlık herhalde . Bi de temizlenmemiş eşim 1-2 kere kullanmak istedi yorganın içinden bütün eve yün yayıldı 2 hafta gitmedi .Ici beyaz ve temiz bir yunse dünyanın en kıymetli eşyası aslında o.
Bende ilk başlarda çok kızardım.
Benim yerim yoktu. Yatağımın üstüne serdim ve bir kaç zaman sonra bel ağrım kesildi. Vücudun negatif elektriğini alıyor.
Sonra yavrularima yün yatak yaptırdım.
Yuh artık ya. Ne yapacakmış sizinle gelip. Ortanıza yatsaydı bari.Sürekli oğlumun evi diye bahseder misal. Beni adam yerine koymamaya çalışır. Ama ben ona dibine kdr hissettirrim burası benim çöplüğüm diye
Benim annem kendi evinde çocuklarının eşyasını bile kurcalamaz.
Ama bana ılımlı öneriler verir. Hani iyi niyetli olduklarına inanmamı ister. Bende saygımı bozmam.
Erkek annesi olunca herşey mübah sanılıyoevlendigimiz gün bizle gelmek istedi mesela başka şehirde evim hemde. Neden diyorum benim için iyi olur diyo. Bende saf saf anlamıyorum amacını tabi.
Kızlar kv başka şehirde yalnız yaşıyor. Ama sıkılıyor sürekli istanbula kardeşine geliyor. Biz bayağı bir ağırladık geçen seneler kendisini ama çok uzun kaldığı için bıktım ve anlamıştı. Bir iki sene gelmedi ama şimdi yine geliyormus . Gelince kardeşini bizim eve günlük oturmaya çağırıyor eşim ve ben buna kızıyorum. Kendi kendilerine ana oğul program yapıyorlar eve yemeğe misafir sonuçta. Gitsinler kardeşlerinin evi gayet müsait.
Şimdi size soracağım ben mi abartıyorum. Hazır gelmemisken şimdiden eşime diyeyimmi ben bu benden habersiz yaptığınız programlarınızdan rahatsız oluyorum yapma diye. Misafir gibi otursun evimizde ben onu ağırlayayım kardeşlerini değil. Doğruyu göremiyorum şu an. Dışardan görülen nedir doğru olan?
yuh artıkevlendigimiz gün bizle gelmek istedi mesela başka şehirde evim hemde.
Psikolojik de olabilir ama bana yünden koku geliyor ailem de pamuk kullanırdı alışkanlık herhalde . Bi de temizlenmemiş eşim 1-2 kere kullanmak istedi yorganın içinden bütün eve yün yayıldı 2 hafta gitmedi .
Bilmiyorum ne kadar kalacak. En son 6 ay kalmıştı. Evinde sıkılıyor.kaç günlüğüne gelecek ki? aylarca kalmayacaksa bence mahsuru yok yani. oğlunun evi sonuçta bi hafta kalabilir ne olacak.
Bilmiyorum ne kadar kalacak. En son 6 ay kalmıştı. Evinde sıkılıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?