kv gelişlerine fena takıldım

Iki ayri yengem
Biri amcanin karisi digeri dayimin

Amcanin karisi olan yengem dedem ( yani kayinpederi ) rahmetli olmadan once ona gittiginde ev pisleniyor rahat edemiyorum koltuga tuvaletini yapiyor diye soylenip istemezdi... Sonra dedem vefat etti ardindan da kendi annesi hastalandi ve su an kendi evinde yasli annesine bakiyor

Dayimin karisi olan yengem rahmetli anneanneme ( yani kaynanasi) evinde bakmak istemedi ( dedem ölmüstü anneannem tek kaliyordu ara sira yengeme bize geliyordu ) anneannem onlara gittiginde niye geliyor diye bi ton laf etti dirlik vermedi... Hatta yengeme bu yuzden biz bile gidemedik.. Anneannem vefat etti arkasindan da dayim.. Su an yengem anneannemin durumuna dustu bi ogluna gidip kaliyor bi kizina...

Diyeceklerim bu kadar..

Herkes gelsin kalsin noolcak demis ama ben de bunalirdim o kadar sure kalsa, hatta evi bile birakir kacardim sanirim.tamam biz de yaslancaz da bu gidip kalma karakterle alakali yasliliktan degil yani.ben ne yaslilar biliyorum evinden bir gun bile ayrilmak istemeyen.benim annem babam oyledir mesela.benim kayinvalidem de tam tersi uc gun onda bes gun bunda hayatini gecirir benim de bir evim vardi demez.o kadar sever gezmeyi.benim icin misafirlik uc gundur ve bu konuda tavrim nettir esim de bilir.kim olursa olsun evimde kimseyi istemiyorum.anne baba olmasi gelip evimde haftalarca kalma hakki vermiyor.

Odanın düzenini bozun, eşyaların yerini değiştirin eşiniz dışarıdayken. Hiçbir şey de söylemeyin. Odaya kendi eşyalarınızdan götürün, veya orada vakit geçirin. Tv izleyin, hobileriniz varsa o odada yapın. Oranın annesine ait olmadığının farkına varsın.
Hatta eşinizle fotoğraflarınızı çerçeveleyip oraya koyun. Gelirse ona da bir nevi mesaj olur.

Bence sadece süresi biraz fazla. Onun size ihtiyacı var gelmesin demeyin istememezlik yapmayın. Oyunlar falan da çevirmeyin. Kalma süresini ve zamanını eşinizle dürüstçe konuşun. Haklı sebeplerinizi anlatın.

Yuzlesseydin. Kadının tavrına çok kızdım. Ne söylediysem onu söyledim. Niyet okumaya kalkmayın kendi niyetinizle okursun karşıdakini vs diye cevap verebilirsin. Sen böyle genel konu açınca olmamış. Bu kadın döndüğünde hesaplaşmak isteyeceği veya sık sık yaptığı bir tavrı vs varsa onu yaz ona göre taktik verelim.

Bu arada bu kadına özel oda var ya senin annen gelince falan o nerede kalıyor.

annem abimin evine 1 gün bile gitmedi. naifti kibardi. çok yasayamadi zaten rahmetli oldu.

Allah rahmet eylesin.o oda durdukça ailenizden herhangi başka biri size sık sık ziyarete gelebili belki. Mesela babanız. Teyzeniz, bir kuzen veya yeğen vs. Gelip size çöreklensin bakalım ne olacak

Aslında arada kalması olabilir de 3 haftaya kadar uzaması kotuymus .gelse 1 hafta kalıp gitse ne olur ki.ne kadar sıklıkla geliyor?
ay ismin sonra alta yazdığın not ve profil resmini gorunce kvyle belli ki baya sorunun var :) Allah yardımcın olsun valla

Yılda kaç defa geliyor?

Geldiği zaman ne gibi sorunlar yaşıyorsunuz ?

Annemin sürekli dediği ele güne karışmak el evine gitmek bu olsa gerek

Orası senin evin gibi değil
Digitürk e bile müdahale edemiyorsun

İsteğin dışında 3 hafta misafir ağırlıyorsun

Ve hiçbir şeye müdahale edemiyorsun

Cidden yuvanı kurmuş gibi değilsin bence

Ben olsam ben de sinir olurdum

Ama bu zihniyetin değişeceğini sanmam

Çünkü buna eşin müsade ediyor

Kendi aileni çağır bakalım 3 hafta dayanabilecek mi eşin

Kadın olmak zor ya

ne kadar sıklıkla gelip kalıyor?kayınvalidemin odası dediğiniz yer,sadece ona mı ait?başka misafir geldiğinde,o odada kalamaz mı?
benim de ayrıca bir odam var.misafirim geldiğinde,hangi taraftan olursa olsun.orada kalır.televizyonu var.kablolu tv bağlattık.yaşlı insanlar geldiğinde,odasına çekilip,tv seyredebilir.bence büyük kolaylık.

Sizde kalması anormal değil ama kaldığı süre anormal eşinizin yaptıkları da anormal değil ama siz önceki yaşadıklarınızdan dolayı sinir oluyorsunuz anladım ben haklısınız çünkü psikolojinizi bozmuş ama idare etmek gerek galiba bu saatten sonra yapacak başka bir şey yok

o geldiğinde yine rahat davran kasma

Allah rahmet eylesin.o oda durdukça ailenizden herhangi başka biri size sık sık ziyarete gelebili belki. Mesela babanız. Teyzeniz, bir kuzen veya yeğen vs. Gelip size çöreklensin bakalım ne olacak
babama diyorum arada gel bize kal. olmaz öyle evli insanların evinde kalinmaz diyor.

Çünkü eşim annesinin geldiğinde yattığı odasını öylece koruyor..... annem geldiğinde odasında rahat etsin dedi.....

Siz sirf bu kelimelerle kaybettiniz bence. Sizin evinize kadinin kendisine ait bir odasi var, oyle adlandirilmis, odaya o vazife verilmis. Bu dusunce degismeden sizdeki bu korkular da gitmez diye dusunuyorum. Onceki evim 2+1 di ve bir odasini depo olarak kullaniyorduk. Gelen de salonda kaliyordu. Simdiki 3+1, bir odamiz misafir odasi gibi. Esimin kardesi ya da benim kardesim geldiginde burada kaliyor. Bundan bi ay kadar once esimin ailesi geldi, annesi babasi ve kardesi. Annesi tutturmus x'in (kaynim) odasi, x'in odasi. Ben diyorum ki oturma odasi o diyor ki ha dogru mu anladim x'in odasi mi. Ertesi gun esime soyledim, zaten ben soylemeden o sordu, baska seylerde olmustu canimi sikan, ben de direkt soyledim boyle boyle boyle. Benim oturma odam kimsenin kisisel odasi degil, burasi benim evim, orasi da benim oturma odam. Ne x'in ne de y'nin (kiz kardesimin adini soyledim) odasi. Annesini falan savunmaya kalkti, su an orada kaliyor diye oyle demistir falan dedi. Ben de hem savundum annesini hem de savunmadim. :) Her neyse cok uzattim, esim de onceden x in odasi der dururdu oturma odasina, simdi demiyor. Yani demem o ki oncelikle o annemin odasi fikrini degistirmeniz lazim. Kadinin sizin evinizde 'kendisine ait bir odasi' oldugu surece uzun sure kalmamasi pek de mumkun degil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…