Kv ile Birlikte Yemek ??????

kv ile asla birlikte oturmak olmaz..iyi iken kötü olmayın bence...

ozaman ben kv bidaha konusu geçse bile cevap vermiyorum nişanlımla konuşucam ve kesin olarak kararımı söylicem artık çünkü yakında oda sıkılcak napsak napsak diye dolanıp duruyorum yanında

olay yemekle sınırlı degil ki,
aynı ev mi yoksa alt kat mı diye seceneklerini daraltarak sorulması bile hos degil...

buradan nasıl bir cevap cıkacagı belli,
benim sana onerim, hayatındaki onemli kararları surekli baskalarına sorarak almaya calısma.
hem de konunun oznesine, kv'ye ayrı mı kalsak beraber mi diye sorulur mu hic?

uzak olan tatlı oluyor ben mesafemi korurdum tabi bu benim fikrim kararı sen vermelisin

Son düzenleme:
Canım beraber oturmaya ne gerek var zaten altlı üstlü oturacakmışsınız sanırım belki de üst katta da oturmak istemezsiniz ya da sürekli gelip gitmek istemezsiniz diye demiştir tabi altlı üstlü olunca illa gidip gelmek gerekiyor gün içinde bir dolaşmak kahvaltı ya da akşam yemeği bir arada olmak ancak sürekli de değil. Yani senin kendi yemeğin kendi düzenin olsun evine de yatmadan yatmaya gitme hiçte kaynanama sorayım mı deyip onun insiyatifin bırakma sonra sen istedin olur kendi kararlarını kendin ver. Zaten yine bir arada olacaksınz ama kapn bacan ayrı olsun eşinle ayrı bir düzenin olsun dengeyi kur yani ne çok yakın ne çok uzak. Kaynanan iyi biriyse onun da sana yardımı olur, senin de ona. Beraber de yediğiniz olur ayrı da. Baştan bunu sen belirleyeceksin teyzemin de gelini üst katında iyi evde birden boşuna yemek pişmesin diye genelde teyzemde yerler çocukta var geline kolay oluyor ama kız kendi de yapıp evlerinde yiyorlar akşam yemekten sonra evlerine çıkıyorlar kahvaltılar bazen onlarda bazen kendileri öyle düzen kurdular.

oo vala ne diiim çok şanslısın anlayşlı bi kv olduğu için... Allah bozmasın...

her kaynana öle olmuo ne yazıkkii... bn nişanlı olduum halde bnden bilee neler bekliyolardaa yapmıyorm.. benm kv de çok iiidir saolsun anlayışlıdr ama yine de bekliyorlar işte.. mutfağı toparlıyorm bazn o kadr... ztn bi toplamasam nişnlm hemen kalk der düşün yanii bi de aynı ewde olsam neler olur kmblr..

ozaman ben kv bidaha konusu geçse bile cevap vermiyorum nişanlımla konuşucam ve kesin olarak kararımı söylicem artık çünkü yakında oda sıkılcak napsak napsak diye dolanıp duruyorum yanında

canım sen şimdi sessiz kalırsan kv. kabul ettiğini düşünür şimdiden fikrini söyle nişanlında söylesin ayrı olalım diye yoksa sonra itiraz edersen kötü olrsun

Aman ya sakın, ben kendi annemde bile yemek yemiyorum. Var say ki yemek saatine yakın annemlerdeyiz, hadi evimize diyorum eşime. Canımızın istediğini pişirip yiyoruz. Üstelik bir de çalışıyorum. Yemeğimi hep 1 gece önceden hazırlıyorum. İşten çıkıp eve gitmem 7 oluyor, 1 gece önce hazırladığım yemeğin yanına makarna yada pilav yaparken o sırada da ertesi akşamın yemeğini yapıyorum. Biz yemek yerken, diğer yemek pişiyor. Tatlı mı bile yapıyorum sırası geliyor. Kimsede yemek falan yemem, yemekten kalkıp eşimle bir kahve-sigara keyfimizi yaparız toplarız mutfağımızı ohhh misss.

Neyse uzattım biraz galiba ama, hiç düşünme bile.Kendi düzenin olsun, hayaller kurarak aldığın tabaklarında leziz yemekleriniz, sofranızda huzurunuz olsun. Hiç yanaşma böyle şeylere bence. Kibarca reddet, ilk başlarda giderim sonra gitmem aman kırılmasınlar deme. Bu gün yemeğe yarın evine karışırlar.

Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda ka...rşılaşmışlar… Hal hatır sormuşlar… Sıra çocuklarına gelmiş… “Senin oğlan nasıl, evlendi mi?” diye sormuş biri, “Evlendi” demiş öteki, “evlendi ama ah, sorma, öyle bir gelin çıktı ki, felâket!..

Sabahtan akşama çalışıyor, evde doğru dürüst yemek pişmiyor, yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor. Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor. Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…”

“Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…”

kısaca anlatılmış burda başka söze gerek yok

Ne güzel pozitif pozitif yazmissin, evlendikten sonra da yazmani isteriz
Asrin hatasini yapıyorsun
Başka yerde oturmalisin, yakin olmamalisin
Melek olsa olmaz. Buradaki bazi konuları okumani tavsiye ederim

benim kayınvalidemlerde birlikte yemek istediler ..
ilk gün beraber yiyelim kızım borcunuz bitene kadar dedi ..
hic seslenmedim yukarıya cıktık,eşime ben gidiyorum dedim ..
noldu dedi?bende birlikte yemekte neyin nesi?
benim evim?tencerem?mutfagım yokmu dedim?
o bi tercih sundu kabul eder veya etmezsin sen bilirsin dedi..
kesinliklee kabul etmedim.ben hizmetçi miyim ?
tecih senin güzelim.vıcık vıcıklıgı da sevmem ben

bi süre sora değil aynı yemek altlı üstlü oturmak bile seni rahatsız edicek
ne kadar iyi insanlar olurlarsa olsunlar
sen kendini dinlemek isticeksin

Ay sürekli birlikte yemek yemekten, aynı apartmandan geçtim aynı şehirde bile olmak istemem ki kaynanam kötü biri değildir.
Evlenmek demek ayrı ev ayrı aş demek bence. Herşeyi kaynananızla yapacaksanız sürekli dipdibe olacaksanız evlenmenin bi mantığı yok.

Eğer kayınvalidenizin art niyeti yoksa, onları kırmayın bence. Eğer fazla da ısrarcıysa güzel bir dille izah edebilirsiniz. Sonuçta o da bi anne ve bu dünyadan göçerken onlar sizden razı olsunlar.. Onları Kayınvalide gibi değil anne gibi görürseniz -ki tekrar edeyim art niyetli olduğunu düşünmüyorsanız- emin olun onlarda sizi kızları gibi görürler. Siz de ya annesinizdir ya da anne olacaksınız, belki şimdi yok ben öyle olmam dersiniz ama onlarda bir zamanlar sizin gibi söylüyorlardır. Bu yüzden onları kırmayın, onlar sizden razı olsunlar..

Öyledir sağolsun, teşekkür ederim. Amiiinn

Bebeğim sen şimdi olayın hevesi ve heyecanı ile birlikte ne deseler tamam annecim modundasın ben bunu fark ettim yazdıklarından.Bak bu dediğimi unutma evlendikten bir hafta sonra kayınvaliden ne kadar iyi de olsa ulen ben napmışımda altlı üstlü oturmuşum diyeceksin bence yemeğine karıştırma kendin yap arada gidersin gönlü olur.Yalnız çok şart değilse beraber de oturma derim bi misafiri geldi rahatsız olursun aşağıya inmek istemezsin kafan kaldırmaz gitmem diyemezsin.Özel zamanların olur çat kapı gelir.Hizmet beklerler gelenler hani gelinin yok mu derler çok sinir olursun herkese Bir insanla mesafeni her zaman koru bu kendi annen içinde geçerli.Herşeyin hayırlısı yalnız bidaha düşün beraber oturmayı tatlım eşin tutturmuyorsa bence başka yerde ev açın biz tecrübeli ablalarının dediği şeyleri yabana atma.Birde ben bilmem eşim bilir modunda olma hiç bizaman ensene vurmaya yer ararlar.

aynen canm gözlerinin içine bakıyorlar ben cay içmiyeceğim diyorum . işyerinde çok içşiyoruz diyorum. yok olmaz mevvesuyu iç papatya cayı iç o yorgunluğunu alır falan filan .. illa bşi içtircek yani olmuyor . ben istemem öyle her gün beraber yemeyi .zaten eşim kabul etmedi evimizde yeriz haftada bir gderiz annelerimize dedi. biz altlı üstlü oturuyoruz ama sorunlar oluyor buraya açtıklarımı okuya bilirsiniz. canm sanada zor oluyordur hergün kvlerde yemek allah sabır versin nediyeyim

ahhhh ahhh bende ilk zamanlar nişanlıyken bu hataya düştüm hiç aklımdan geçmedi böyle sorunlar yaşayabileceğim altlı üstlü oturmayı kabul ettim yemek ayrı yenilsede problem oluyo... arkadaşım dedığın gbi çat kapı misafir geliyor ben çaılşan bayanım hafta sonu arkladaşlarımla buluşucam kvme gelen misafire hizmet yapmak zorunda kalıyorsun ..arkadaşım sende altlı üstlü oturuyorsun galiba yazdıklarından öyle anladım.. ben gelemiceğim desem olurmu ??kvde aynen böyle der akrabamız o bizm senide görmeye gelmiş arkadaşların bekleyi versin biraz derrr....söyleyin böyle diyen kvye nasıl cvp verirsiniz merak ettim

Su senin doga bosluk kabul etmez lafina bayiliyorum ben. Hakkaten de oyle. Ben de cok bosluk birakiyorum su dogaya, sanki herkez beni dusunerek karar vericekmis gibi. Kizdim simdi kendime tobe tobe.:44:

nişanlılık dönemindeki kv ile evlendikten sonraki kv arasında fark vardır. evlenince birçok şey değişir,
şimdiden gözünde çokta büyütme, kv yi
haftada bir akşam yemeği yada kahvaltı yeter
evlilikte en mutlu en huzurlu şey sevinçle heyecanla yaptıgın yemeği eşinle birlikte başbaşa yemektir..bence
bu yemek yemeklede kalmayacak, her misafirde gelmen istenecek, her ütüde, her temizlikte uzaar gider istekler yaptıkça çoğalacak
hazırlıklı ol....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…