Kv ile Birlikte Yemek ??????

bence hiç bir şey için geç değil, her şeyin bir başlangıcı vardır..
öyle ya da böyle bu yemek düzeni nasıl olsa bozulacak.. ben olsam yavaş yavaş başlarım. mesela hiç misafiriniz gelmiyor mu? onu bahane ederek evinize geçebilirsiniz.. ya da dışarıda yiyebilirsiniz... ya da hasta olabilirsiniz...

bende çalışıyorum kv çalışıyor kayınpederim vardiyalı çalıştığı için yemekleri her zaman yapıp bırakıyor ben iş çıkışı yemeğe gittiğimde falan bi salatayı hazırlıyoruz masayı kuruyoruz okadar.. ama dediğiniz gibi bunun yemekten sonrasıda var hadi kahvesi çayı meyvesi derken zaman geçer zaten.. ben istiyorum ki kırmadan kötü olmadan nasıl söyliyeyim yada onun benimle konuşmasınımı bekliyeyim peki ya bana hiç sormazsa??

Zaten sen söyleme
Oğlu söylesin annesine
Biz yemeğimizi kendi evimizde yeriz anne, teşekkürler teklif için desin

Zaten sen söyleme
Oğlu söylesin annesine
Biz yemeğimizi kendi evimizde yeriz anne, teşekkürler teklif için desin

ben de böyle düşünüyorum.oğlu derse kötü olmaz 3 gün sonra unutulur/tolere ederler. ama gelin derse kin olur, bir ömür boyu konuşulur.
o yüzden Ouslarla ilgili meselelerde yönetmen olacaksın kamera arkasında.. aktirist olmak prim yapmıyor

elkelle

Eve dönünce saat cok ilerliyor ve zamanın bereketi kaçıyor
Ben öyle durumda annem yada kv.m yemek icin aradiginda tencereye ayırıyorlar aldirtiyorum
Yoksa dedigin gibi masayı topla, bulaşıkları yerleştir, iki sohbetle zaman geç saat oluyor

Birde mumkunse yarının yemegini aksamdan yap hazır et
Ertesi güne kolaylik oluyor
yemegim var dersin aradıklarında.ufak ufak evine cekilirsin

Son düzenleme:

Ben hep derim
Ben kendi ailemle ilgili konuları kendim hallederim
Sende kendi ailenle ilgili konuları kendin hallet

Herkes kendi ailesini daha iyi bilir, nerde nasıl tavır konulur onu ayarlayabilir
Bi de ben yüz göz olmak istemem kimseyle, böylesi daha iyi bence

Benim de taktiğim budur her zaman da işe yaramıştır

cnm bence şimdi hiç yorum yapma. bişi söyleme. bu konu hakkında. evlenince de işten çıkınca doğru evine git. yemeğe niye gelmiyosun derlerse çok yoruldum bugün, yada rahatsızım biraz yada başım ağrıyo dinlenicem fln. dersin .(bahane çok) baştan tavrını koy. yoksa evinin yolunu bulamazsın. Bir gün iyi olur hazır yemek sohbet. sonra sıkar. tartışmalar, laflar suratlar başlar. resmiyet en güzeli derim. yüz göz olma.

başta iyi görünürler. sonra küs olmak dahamı iyi. valla ben kendi anneme yakınım. ona bile sık gitmek kötü oluyo. bende oda rahatsız oluyor yeri gelince. ama yinede çağırıyor. ben sık gitmiyorum. yazdığım bahaneleri söylüyorum anneme bile gitmiyorum. düşün bunu kendi evin gibisi yok

cnm senin yanında söylerse yada sana söylerse bile cvp verme hiç laf uzar. başka konuya geç bitti gitti. evlenince de gitmezsin o anlar zaten. cvp verirsen kırarsın yada kırılırsın

ya ablacim diyorum.kucuksun galiba esinle yemek yeme cay icme keyfine.varamicaksin. rahat kiyafetlerini giyemiceksin basbasa tv keyfi yerine.cay tasiyip bulasik yikicaksin.esinde alisacak annesine sonra sen ayrilmak istediginde bastan niye kabul ettin
diyecek birsuru tartisma. sen artik bir yuva kuruyosun esin in senin yemegune duzenine alismasi lazim evini.ocagini bil asla kabul etme mesafe koymassan esin annesinin oglu olup senin kocan olmayi beceremez. o sicak kanli.kv deler.evlenince baya bir soguk kanli.oluveriyolar. babaannen de kim ya geri kafali 2014.deyiz ya ondan mi akil aliyosun baskalari ne der diye diye hayatlari kaymis simdide gencleri cekemiyolar. kapa kapini herkes kendi evini bilsin peynir zeytim ye ama esinle basbasa huzur icinde ye.Kv Denle mesafeli ollllllllllllllllllllll

Valla arkadaşım çok çekti çünkü eşi de böyle düşünüyordu. Sonra ne oldu? Başbaşa kalamadıkça arkadaşım sorun etmeye başladı, bir de arkadaşımın evinde yeniyordu iki kişilik bir aileye alışamadan dört kişilik bir aileye alışmak mümkün müdür? Zaten anlamıyorum bu kayınvalideleri, bir yesen ne olacak? Bu nasıl bir takıntıdır neden rahat bırakmıyorlar gençleri?

Hatta bir gün arkadaşımdayken kayınvalidesi başkasından örnek verirken laf sokmuştu arkadaşıma, çocuğu olmuş birinin kayınvalide dururken annesini bebeği yıkamak için çağırmak yanlışmış, şimdi bir de hamile arkadaşım üstelik yemek yendikten sonra hemen aşağı inen kocasını yalnız bırakıp 2 aylık evli insanların yanında saat 2 ' ye kadar oturan kadın, bebek olunca hiç yalnız bırakmayacak diye korkuyor arkadaşım. Nişanlına fikrini net olarak söyleyip onun halletmesini isteyeceksin, oğluna uzun süre kırgın olamaz, kin hiç beslemez ama sen söylesen durum böyle olmaz. Umarım yardımcı olmuşumdur.

kayınvaldene nedensoruyosun tabikide sorma kayınvalden gençmiş senin hizmetine bakımına ihtiyacı yok baştan kabul etme sonradan düzeltemezsin durumu yaşlanınca zaten mecbur bakcaksınız ama şuan gerek yok buna herkes kendi hayatını yaşasın

Babaannein söylediğini geç bikere. Onların zamanında öyleymiş o iş.

Bende kv ile altlı üstlü oturuyorum kesinlikle birlikte yeme taraftarı değilim, hiç yemedimde.

Belki sakinliği sevdiğimden olabilir, belkide kendi düzenimde hareket etmeyi sevdiğimden bilemiyorum.

Ama ben ne her türlü konuda altlıüstlü kiracı gibi olunmasından yanayım. Ne birlikte oturmak, ne de yemek içmek.

Zaten artık sabır sınırlarımı zorluyorum, hasta oldum bir kaç kez gitmedim, önümüzdeki 1-2 hafta bu konuyu ele alıp düzene sokmak için çalışmalar yapıcam. Çünkü ben mutlu olamıyorum bu şekilde, eşimle de sürekli tartışmak istiyorum ama o bana diyor zaten istemiyorsan gitmeyelim diye. Ben birilerini kırmak, asık suratlar görmek istemediğim için sesimi çıkarmadım ama bu şekilde evliliği tam anlamıyla yaşayamıyorum.

Valla baştan söylemezsen sonra hiç söyleyemezsin, mutlu olmak istiyorsan başka çaren yok, inanki çok zor...

Evet aynen öyle, bazen o kadar bunalıyorum ki eve geç gittiğim için, ne istediğim gibi evi toplayabiliyorum ne bir şey yapabiliyorum. Bu bizim ertesi gün işe gideceğimiz için özel hayatımızı da etkiliyor. İstemiyorum çünkü saat olmuş 11-12. Bir an önce uyumak istiyorum. Artık öyle yapacağım. Teşekkür ederim

Konu sahibi : Bir de şu yönü var bu işin, onların misafirleri geliyor mesela evine geçeceğin anda bu kez evin gelini gider mi hiç aaa oluyor ve gidemiyorsun, misafirler gidene kadar hizmet etmen hanım hanım dolanman lazım önlerinde. Aah ah canım senin yerinde olsam baştan çekerim restimi.

Bu konu matematik problemleri gibi kesin bir sonuca gitmez. Herkes için farklıdır. Siz kendi ilişkilerinize göre değerlendirmelisiniz bu durumu. Mesela bizde durum şöyle, istediğimiz zaman yukarda yeriz istediğimiz zaman aşağıda ve hani arkadaşlar demiş ya sonrasında orda kalmak zorunda kalıyosun diye, çay içmek için vs. Biz tam tersiyiz, yemeğimiz bittiği an kayınvalidem bizi kovalar, hadi evinize diye, Bulaşıkları tezgaha koymama bile müsaade etmez.

Kiradaydım evim yapılıyordu yetişmedi ama biz kiradan çıktık 2 ay kvdede kaldık ben onun yemeklerini yiyemedim ya aç kaldım yada kahvaltı vb gibi hazır şeylerle geçiştirdim...şimdi evim onun üst katında işten geliyorum çıkıyorum eve yemeğin var mı diyor yemek yapmak ne ki diyorum 1 saat geçiyorum yapıyorum o rahat ben rahat nasıl alıştırırsan öyle gider canım....ben altlı üstlü oturmanın bir zararını görmedim çok şükür hoş daha 2 ay olmadı bile ama sonuçta 5 yıllık gelinleriyim....nışanlınla açık seçik konuş isteklerini, yapmak istediklerini anlat bu konuda sana güveniyorum hayatımıza kimseyi müdahele ettirmeyeceğinden eminim gibi cümleler kur hani anneninde bu yönde pek bir beklentisi olmasın hafta 1-2 olurda her zaman olmaz gibi şeyler söyle yumuşatarak geç karşıya.....taviz verme elini veren kolunu kaptırır ne kadar iyi kv olursa olsun....

Hah oradan herşey çok pembe gözüküyor anlaşılan

olurmu oyle şey ya.tabıkı ayrı yemeğin olsun.o zaman ne anladım ayrı evde oturmaktan.gercı altlı ustlu oturmakta doğru değil ama mecbursan yapcak bırşy yok.
asla kabul etme .senın yuvan ayrı.yemeğin aşın tabağın kaşığın ayrı unutma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…