Kv kalma sorunu

Biraz empati yapın arkadas lar. Evet belki aynı ev zor olur. Yalnız bir kadın en azından alt katında oturabilir.
Tabii ki yalnız olmayacak, bu hayatta bir başına kalmayacak. Biz eşimle aynı şehirde farklı ilçelerde yaşıyorduk. Eşimin yaşadığı yer daha işimize yakın, merkezi bir yerken annem dul ve yalnız olduğu için tereddütsüz hiç mevzusu bile geçmeden anneme yürüyerek 5 dk olan mesafede ev tuttuk.
Ammavelakin burada konu biraz farklı. 55 yaşında evi maaşı olan kadın ne münasebet beraber yaşasın hele ki evliliğin ilk yıllarında. Evini satsın, iki evladından birinin yakınından ev alınsın veya tutulsun tamamdır. Ama anısı var gibi saçma bir bahane hiç normal değil. Yani kadıncağız belki psikolojik olarak sorun yaşıyor yalnız kalmakla ilgili belki gerçekten korkuları var ama evlatları bunu normal karşılıyor.

Annenizi alkisliyorum. Benim annem de öyle rahatsiz etmek istemez gelmez gitmez.. keske kaynanam da anneniz gibi olsa....
Konu sahibi kesinlikle bastan tavrini koy olmuyosa resti cek cunku sonra cok uzun yillar sorun oluyo bu mesele. Seviyorum diyip kesinlikle goz yumma. Benim annemde bisey olsa kendi evimde rahat rahat yaşarım başkasını niye rahatsiz edeyim der.. nisanlinizin annesinin derdi tek yasayamamak degil bence

Teşekür Ederim
Inşallah Kaynananiz Düzeltir kendini. Annem gibi kaynanasi olsa keşke herkesin. Gelinleri çok sever huylari davranişi yüzünden.
AynEn Tavri koymasa Cok dert alir başina

yerleşemez herhalde çünkü çalışma odası olacak bi oda cocuk olunca da cocuk odası yapacağız yani onunla alakalı bi planımız yok bunu bile bile de ısrarcı olmaz herhalde
Arkadaşımın eşi çocuğunu evin en küçük odasına tıktı annemler geldiğinde ferah odada yatsınlar diye. Çocuğa oda takımı alamıyorlar çünkü odaya sığmıyor. Erkekler size en uzak olan düşünceyi hayata geçirme konusunda ustalar.

İlla annem gelip kalacak diyorsa siz de bunu kabul edecekseniz dubleks ev bakın siz de 2+1’i vs asla kabul etmeyin. Neden derse de annen gelip kalacak ya ben rahat edemem o da edemez deyin. Ama bu annenin gelip kalmasını kabul ederseniz olsun.

Bunu sadece nişanlınızın istiyor olması ve kayınvalidenizin habersiz olması pek olası gelmedi bana. Siz pek tepki vermeyin diye size böyle yansıtmışlar. Kızının bırakamayacağını söylemesi bile konunun aralarında konuşulduğunu gösteriyor. İş o aşamaya gelince kızı gayet bırakacaktır.

İstemiyorsanız net bir biçimde bunu belirtin. Benim kaç yaşında anneannem bile kendi evinde, mis gibi yaşıyor. Çocukları ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını görüyor elbette. 55 yaş ne ki?

Biraz empati yapın arkadas lar. Evet belki aynı ev zor olur. Yalnız bir kadın en azından alt katında oturabilir.
Hasta olsa, sorunu olsa amena evde bakilirda. Ayri ev tutulur ama Bu kayinvalide ayri ev tutcağini hiç sanmiyorum damadin yaninda bile kaliyormuş evi varken. Ayrica yeni evli ciftler adapta olma sorunu yaşiyor, tam güzel günlerinde başlarinda bekçi olmaz

kızlar öncelikle geribildirimleriniz için teşekkür ederim. hepsini okudum. fakat dul olmayan bir kv ninde yaptıklarını gördük çoğu kez burada. kv nin eşi olup ta kalabalık 2 eltisi 3 görümcesi olan aileler de var. onların daha iyi olacağı kesin değil. bizim öyle bir durumumuz yok nişanlımın bi annesi bir de kız kardeşi var. demem o ki bizim işimiz olmasa bile daha iyisinin olacağının garantisini kimse veremez ki. eşi yaşayan bi kayınvalidem olur farklı şehirlerde yaşarız kalan yine gelip kalmak ister yani. mümkün mertebe bu içinde bulunduğum durumu benim kv ile konuşup anlaşmam lazım diye düşünüyorum. çünkü kadının ne düşündüğünü bile bilmiyorum henüz.

nişanı atsam bize ziyan olacak, nişanlım boşuna evham yapıyorsun belki rahat edemeyecek git gel yapmayacak hiç gelmeyecek diyor. ya da ilerde kv nin annesi yaşıyor onlarla kalırlar belki diyor. ama yılın belli ayında gelmek isterse de gelme diyemem diyor. bunlar önümüzdeki seçenekler ısrarla bu konuyu açmandan rahatsız oluyorum annem de annem diyorsun yeter artık diyor. ne yapacağımı şaşırdım. olmayan bi konu hakkında konuşmak ne zormuş. sürekli yanlış anlaşılıyorum.

Her evlilikte her ihtimal olabilir. Kayınvalide sorun yaratmak isteyebilir, görümce ister, kayınbirader gelip üniversite sınavına sizin evde hazırlanacağım der.
İnsanların istekleri hiç bitmez.
Sizin için önemli olması gereken kişi müstakbel EŞİNİZ.
Eğer kocası sağ olan bir kv başka şehirden gelip kalmak isterse buna sınırı çizmesi gereken kişi müstakbel EŞİNİZ.

Eğer sizi savunmayacak, arkanızda durmayacak biri ile görüşürseniz yine aynı tavrı takınacaksınız: Ailenle yaşamak istemem. Kabul eden sizi hak ediyor demektir, etmeyene güle güle. Erkek nüfusuna kıtlık girmedi. Panik yapmayın.

Burada sayfalarca yazılan şey: Sizin nişanlınız sizi savunmayacak. Sizin arkanızda durmayacak. Şu an kendinizi kandırıyorsunuz.
Ama tabi sizin seçiminiz. Siz bilirsiniz. Burada yaşayanlar yazdı sayfalarca. Etrafında evlilikleri gözlemleyenler yazdı. Bence dikkate alın.
Sizin muhatabınız nişanlınız, annesi ile konuşmanız işe yaramayacak. Yarın öbür gün oğluna “çilekliturtaam benimle konuştu, beni evinizde istemiyormuş oğlummmmm nasıl geleyim” diye ağlayacak biliyorsunuz bunu.

Dul kaynana evde kalma sorunu ve annem kalmak isterse kalır diyen bi koca canım ben sana gelecekten bildiriyorum asla yürümüyor asla. Bekar kal ama evlenme bu adamla bak ben boşanıyorum eski konularımı okuyabilirsin. Ben keşke evlenmeseydimde bekar kalsaydım diye içimden geçiriyorum hep. Çok yıpratıcı başa çıkamıyorsun. Kadın bir ay kalırım diyorsa onu unut o 3 ay olur sonra tüm kış kalır onu geç sen insanlara sakın güvenme. Eşin annesine bişey diyemiyosa ozaman evlenmesin alsın anasını beraber yaşasın eşinin kafa yapısı aynı benim eşim. Olmuyor canım bu yorumumu okuduktan sonra hala devam edersen bile bile lades demiş oluyorsun. Kendi geleceğini yakan kendimi gördüm sende. Şimdi ise boşanıyorum. Senin seçtiğin erkek hep önceliği sana vermeli 1. Planda sen olmalısın evde başkası olunca o işler hiç öyle olmuyor kaldıki 1 ay az değil yaşamadığın için sana katlanabilir geliyor ama katlanamazsın hasta değil aç değil açıkta değil gitsin kendi evinde yaşasın 55 yaşında insanın kimseye ihtiyacı olmaz ZİHNİYETLERİ BEĞENMEDİM. DAMADINDAN ÇEKİNMEYEN DEVAMLI KALAN KADIN SENDE ÖYLE 1 AY FALAN KALMAZ ONU GEÇÇ.. Kaldı ki eş adayın artık tamam annemle konuştum bizde yatmayacakmış dese bile inanma ZİHNİYETLERİNİ ÖĞRENDİN. ASLINDA ALLAH SANA ŞUAN ONLARI GÖSTERDİ AMA DOĞRU OKUYAMIYORSUN BENDE OKUYAMAMIŞTIM. KAFAMI DUVARLARA VURUYORUM ŞİMDİ. Vicdan yapıp bu ilişkiyi bitirmezsen ilerde çok ah vah edeceksiin. Bana kendini yakacak gibi geldin inşallah doğru kararı verebilirsin. Ayrıca benim eski eşiminde sadece ablası ve annesi vardı çete gibiydiler keşke kalabalık aile olsaydı inan böyle daha kötü sürekli bir arada olmak istiyolar hayır diyemeyen bi eş allahımm kaç arkana bakmadan boşanıcaksın okadar kesin söylüyorum.

Neden yalnız kalamıyormuş? Normali herkesin kendi evinde kalması tabi ki.
Bir de kesinlikle istemiyorsanız öyle 1 ay kalır falan demeyin, o 1 ay olur 3 ay.
Nişanlın bunları niye soyluyo biliyor musun ? Çünkü gelip jalicagini biliyo ve yarın bir gün sen buraya konu açacaksın kaynanam 1 ay diye geldi 4 ay oldu gitmiyo diye. Esin de napayım göndereyim mi diycek ben sana demiştim konuşmuştuk bunları yeter artık annemle ilgili ağzını açma diycek kisacasi en güzel zamanlarinda senin huzurun kalmayacak . Böyle ana kuzuları yüzünden bir sürü yuva yikiliyor. Bunlar fragman bunca insan aynı şeyi soyluyo yasadik ki söylüyoruz . Daha iyisinin garantisi yok diyosun da herkesin kvaldiesi gelip 5 ay kendisinde kalmiyo . Köyde falan yaşamayan normal aynı şehirde kvalide olsa bunlar çok ekstrem durumlar.
Ayrcia nişanlın çok akilli sen çok iyi niyetli son görmüyosun o da baştan kizdirmamak için yuvarlak konuşmuş . Belki rahat edemez belki bı daha gelmez . Yani gelicek kalıcak ama bellki . Kalacağı kesin ama . Damadının evinde kalan kadın oğlunun evinden ayrılır mı .

Ya ben iki tarafada uzagim gelip yuk olmak istemezler, bizi cagrirlar yada araba gonderip kizimla beni aldirri, esim de is cikisi direk oraya gelir. Duzen bu sekilde. Ama dogumda ve lohusalik ta kvalidem bakti bana. Onlar da kaldik kedimizi de yanimiza alip. Iyi bir ev hanimi olmama ragmen, ondan o gunler de cok sey ogrendim. Bana da o lohusa gunlerinse ses nefes oldu evdekiler. (Kbabam kvalidem ve 2 gorumcem) kizimi onlara emanet edip rahat ca 3 4 saat uyuyabiliyordum. Lohusalik bitiminde de bizi evimize getirdi kizimla, yerlestirdi camlarima varama kadar sildi yemegmi koydu gitti. Ben cok memnun kaldim o 6 hafta.

Bence nişanlıniz yol yapıyor. Sorun bu. Evet kv rahat etmeme ihtimali yüzde 10, rahat etme ihtimali yüzde 90.
Tabiki kimse annesine gelme demez, ama nişanlıniz gelip gitmeden ziyade sanki aynı evde yasama planı yapıyor gibi.
Nisan atmak kolay değil ama bence süreci biraz uzatın. Yada daha küçük bir ev tutalım filan diyin.

Ya öyle bir yazmışsınız ki, sanki siz konu açmadınız, biz size kayınvaliden dul mu diye sorduk, sonra da üzerine yorum yaptık.

Siz sordunuz, herkes de fikrini, karşılaşabileceğiniz ihtimalleri söyledi. Madem böyleydi düşünceleriniz, niye konu açtınız ki?

Bunu evlenmeden ailenin söylemesi daha uygun olur. Kızımın evinde uzun süreli kayıvalide basını beklemesini istemiyoruz diye. Senin ailende onun ailesi de ölçülü makul sürelerde kalmalı.

Kimse kusura bakmasın ama bunlar hep kadınları birine bağlı yetiştirip, tuttuklarinda. Ilk baba evi, sonra kocası, sonra çocukları. Sonrada "tek başına kalamıyor" oluyor. Eh tabi kadın hiç tek yaşamamış ki. Tek başına yaşamak nedir bilmiyor. Yani bu kadınları bir ay surda bir ay burda tutmalari da bence doğru değil. Bence kadına sürekli kalabilecegi ama yakin olan bir yer tutulmali. Ev üstüne ev ortada zoraki bir durum yoksa olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…