• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv kalma sorunu

Bu dusunce iki tarafli olunca o evlilik tadindan yenmez.Ben de boyle dusunuyordum ama bencillik olmayacak.hep benim anam olunca olmuyor.
O başka hep benim anam diyen adamdan da adam olmaz seni de doğuran ana var onu da iki taraflı olmalı .benim eşim annen gelsin kalsın söyle niye söylemiyorsun diye bana kızıyor yeter ki gelsin ister tabi bende öyleyim .ama bir taraf hep benim ailem diyorsa o da kötü

Ya nişanlın bunu nişanlanmadan önce sana söylemeliydi bu ne fırıldaklık

Resmen insan kandırıyorlar ya punduna getiriyorlar mecbur bırakıyorlar

Şimdi böyle yapan evlenince annesini bir yere göndermez bence. Temelli sizde yaşar.

Bu ihtmali sıfırla. Pazarlık etme sakın. Yok 1 ay 1 hafta diye. Bak 1 ay olur 3 5 ay o da olur 1 sene sonra bakarsın temelli.

Çok riskli bir adım atacaksın ya herro ya merro evlenince boşanma kararı çok zor alınıyor.
Kendini yakma. Pazarlığa kanma. Baştan tavrını koy. Ayrılırsa da hayırlısı olur seni yakmaz.

Sizin unuttuğunuz şey o sevdiğiniz adamın annesi tek kadın kalsa ne olacak sanki böyle düşünmeniz cok kötü sizin anneniz öyle olsa nişanlınız eşiniz annenizi istemese ne yapacaksınız ki yalnız kalamayabilir insanlık hali 2 çocuğu var niye yalnız kalsın ?
İlerde sizde evlat sahibi olacaksınız kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Hem el oğlundansa kendi oğlunda rahat eder diye düşünüyorum.
bir adamın sadece kara kaşını kara gözünü sevmekle bitmiyor iş anasını da babasını da seveceksin.Yoksa Allah korusun yarın öbür gün kadına bir şey olsa huzurevine bile koyarsınız .
Nişanlınızın yerinde olsam ben bu evliliği yapmak için bir kez daha düşünürüm .Anası onu 9ay karnında taşımış kim bilir ne zorluklarla büyüttü ona evimizde yer yok ne demek ?
Babası oğluna bir bağ üzümü vermiş oğlu babasına bir dal üzüm vermemiş misali 🤷‍♀️
Huzurevi neden cehennem gibi görülüyor dışarıdan anlamıyorum. Sabah çıkıp akşam yorgun gelen iki genç insanla sohbet etmeye çalışmak yerine insanın yaşıtları ile doktoru hemşiresi olan bir yerde yaşaması neden korkunç olsun?

kızlar öncelikle geribildirimleriniz için teşekkür ederim. hepsini okudum. fakat dul olmayan bir kv ninde yaptıklarını gördük çoğu kez burada. kv nin eşi olup ta kalabalık 2 eltisi 3 görümcesi olan aileler de var. onların daha iyi olacağı kesin değil. bizim öyle bir durumumuz yok nişanlımın bi annesi bir de kız kardeşi var. demem o ki bizim işimiz olmasa bile daha iyisinin olacağının garantisini kimse veremez ki. eşi yaşayan bi kayınvalidem olur farklı şehirlerde yaşarız kalan yine gelip kalmak ister yani. mümkün mertebe bu içinde bulunduğum durumu benim kv ile konuşup anlaşmam lazım diye düşünüyorum. çünkü kadının ne düşündüğünü bile bilmiyorum henüz.

nişanı atsam bize ziyan olacak, nişanlım boşuna evham yapıyorsun belki rahat edemeyecek git gel yapmayacak hiç gelmeyecek diyor. ya da ilerde kv nin annesi yaşıyor onlarla kalırlar belki diyor. ama yılın belli ayında gelmek isterse de gelme diyemem diyor. bunlar önümüzdeki seçenekler ısrarla bu konuyu açmandan rahatsız oluyorum annem de annem diyorsun yeter artık diyor. ne yapacağımı şaşırdım. olmayan bi konu hakkında konuşmak ne zormuş. sürekli yanlış anlaşılıyorum.
Bende fikrimi söylemek isterim benim annemde dul şu an birlikte yaşıyoruz.Benim annem benim yakınımda oturacak alt kat üst kat anneme öyle dedim.Kendimi bildim bileli hem annelik hem babalık yaptı. Bu gibi durumlarda birkaç çocuğu varsa daha iyi durum,en azından görümceniz varmış.Yakından ev tutsun hiç duramam derse senede 1-2 ay kızında 1-2 ay sizde geri kalan zamanda kendi evinde kalır.Çoğu kişi o 1 ay olur 5 ay ben buna katılmıyorum o kişiden kişiye değişir çok yüzsüz olması lazım öyle bir şey için.Ayriyetten kendi oğluda rahat edemez zaten .Aynı mahalleden bile tutmak istemiyorsa sorun büyük.Yani kimse annnesine anne kalma gelme diyemez anne bu.Bir şekilde dönüşümlü olarak idare edelir çevremde bu şekilde çok aile var sorunda yaşamıyorlar.Ama dediğim gibi kurulu evinin olması lazım.Hiç evi olmadan sadece çocuklarda kalmak çok zor olur.Ben şu an öğrenciyim annemi yanıma aldım abimlerin yakınında bile kalma boşver benim yakınım daha iyi dedim aynı mahalle vs.Çünkü el kızı ne kadar iyide olsa ama ben kendi anneme daha iyi yardımcı olurum.Şu an ordan oraya savruluyoruz babasızlık gerçekten çok zor.Her şeyi tek başımıza kimseye yük olmadan yapmaya çalışıyoruz.Kayanananızla evlenmeden vakit geçirin tanımaya çalışın iyi mi kötü mü görmüş olursunuz

Neyin empatisi? Kadin açta degil açikta degil. Hasta degil yatalak degil. Milyonlarca insan gibi yanliz yasamak niye psikoloji bozsun? Zaten evlatlarinda kalmak yüktür. Hayatin döngüsüne ters. Kadinin maasi var, bir ev kiralansa kadin kendi basina gayet yasayabiliyor.

Ama yapmiyor. Evlatlarini ona bagimli bir sekilde büyüttü. Öyle bir insanla beraber yasanmaz. Yetiskin ve yanliz kalmayan insan ile beraber yasanmaz. Yanliz yasayabiliyor çünkü ama hizmet istiyor. Yani simdi konu sahibi simdi cani yemek yapmak istemez ise olmayacak. Arkadaslari geldiginde kv'de rahat vermeyecek, rahat sohbet edemezler. Cani açik birsey giymek isterse, esine sirnasmak isterse olmayacak. Esi ile gezmek isterse kv'deyi yanliz evde birakamaz,..

Ve liste böyle uzar gider. Ve hepsi niye? Sirf yetiskin bir kadin yanliz kalmak istemediginden dolayi. Baze seylerin telafsi olmazi. Evliligin ilk zamanlar cehenem gibi olursa, o evlilik asla düzelmez. O kadin artik gerginliklerden dolayi gitse bile, ne olacak? Bu defa es kisi konu sahibini suçlayacak "senin yüzünden gitti annem" diye. Cünkü adam annesine bagimli.

Yani gerçekten üstte yazdigim sekilde yasamak istermiydin kv'de ile? Kadin ile beraber yasayamadigin için üzülürmüydün? Yasin kaç senin kizim?
empati yaptım dedim orada okursanız? yani ben kabul ederim demek oluyor bu. kayınvalidemin olmadığını veya onla mutlu yaşamadığımı size ne düşündürdü merak ediyorum. üslubunuza dikkat edin sizinle aynı görüşte olmak zorunda değilim

Son düzenleme:
Kaynanam dul aynı şehirde yaşıyoruz . Değil 1 ay yani bir hafta bile kalamam aynı evde . Bu durum bana çok saçma geliyor kv niye uzun süre çocuğunda kalır evi var maaşı var niye yıkılıyosun çocukların üstüne

empati yaptım dedim orada okursanız? yani ben kabul ederim demek oluyor bu. kayınvalidemin olmadığını veya onla mutlu yaşamadığımı size ne düşündürdü merak ediyorum. üslubunuza dikkat edin sizinle aynı görüşte olmak zorunda değilim

Tüm verdigim örnekleride mi kabul ediyorsun? Arkadaslarini çagirmakta sikinti çekmek. Esin ile sirnasmakta sikinti çekmek,..

Kv'de ile empati yaptigin kadar, gelin ilede empati yaptinmi? Ki sadece gelin ile degil, normal bir damat istemez ilk evlendiginde anneside evde olmasi.

Benim üslübümde ne varmis, merak ediyorum? Sana hakaret etmedim birsey yapmadim. Ve o halde soruyorum, cidden kv'den ile mutlu yasiyormusun?

O başka hep benim anam diyen adamdan da adam olmaz seni de doğuran ana var onu da iki taraflı olmalı .benim eşim annen gelsin kalsın söyle niye söylemiyorsun diye bana kızıyor yeter ki gelsin ister tabi bende öyleyim .ama bir taraf hep benim ailem diyorsa o da kötü
Benim eşim de sizinkiler de gelsin kalsin diyor ancak ne benim annem gelir kalir ne de ben uzun kalmalarina dayanamam.bu benim 19 yasimdan beri boyle suan 34 yasindayim.Benim annem gelip kalacak dendiginde bana bu bastirildiginda hem de esimin ablasi tarafindan ve esim de buna sen zorundasin dediginde benim icimden gelmiyor.halbuki hep esimin hassasiyetinden dolayi anlayisli davrandim.nolur biraz anlayisli olsalar.hicbir yilbasimi esimle geciremedim esimin ve ailesinin sevdasindan dolayi.daha gecen gun terapide ogrendim annesi yalniz kalmaktan korkuyomus.bilmiyodum bile.

Tüm verdigim örnekleride mi kabul ediyorsun? Arkadaslarini çagirmakta sikinti çekmek. Esin ile sirnasmakta sikinti çekmek,..

Kv'de ile empati yaptigin kadar, gelin ilede empati yaptinmi? Ki sadece gelin ile degil, normal bir damat istemez ilk evlendiginde anneside evde olmasi.

Benim üslübümde ne varmis, merak ediyorum? Sana hakaret etmedim birsey yapmadim. Ve o halde soruyorum, cidden kv'den ile mutlu yasiyormusun?
"yaşın kaç kızım"cümlenizi gözden geçirin o halde. beni ikna etmeye çalışmanız anlamsız. hayatımla ilgili bilgileri burada vermeyi düşünmüyorum. konu sahibiyle ilgilenmeniz kafii

ayrıldık kızlar. çok sinirlendi ve telefonu yüzüme kapattı, engelledi. bitti yani ve ben çok mutsuzum. olması gerekn bu değildi halledebilirdik bi şekilde.
hayırlısı olsun.yüzünü göstermiş işte ana kuzusu belli eve aylarca yerleştirmeyi planlıyodu, sakın alttan alma bu sefer tepene çıkar temelli annesini komple size taşır.yalnız kalamam tribini sevsinler ya daha 50 yaşında benim anamdan bile genç kadın.kimsenin hizmetçisi olmayın aşk maşk kalmaz ortada evin içinde 1 sene dolmadan sinir krizleri geçiren biri olursunuz.

ayrıldık kızlar. çok sinirlendi ve telefonu yüzüme kapattı, engelledi. bitti yani ve ben çok mutsuzum. olması gerekn bu değildi halledebilirdik bi şekilde.
Hakkında hayırlısı,barisirsaniz şartının arkasında dur alttan ama kadının yaşı genç ,benim kardeşim 25 yaşında kocası gece calisiyo ilk evlendiginden beri yanlız kalıyo çoğu gece bekarken ailemle birlikteydi,,,bu insan mı kalamiyacak yalan bu laflar hizmetçi arıyorlar evlenirsin kadın aranızı bozmaya başlayınca ask mask kalmaz,kendisi senin onu sevdigin kadar sevmiyo demekki o kendinden ödün versin başkaları için kendinden ödün verme

hayırlısı olsun.yüzünü göstermiş işte ana kuzusu belli eve aylarca yerleştirmeyi planlıyodu, sakın alttan alma bu sefer tepene çıkar temelli annesini komple size taşır.yalnız kalamam tribini sevsinler ya daha 50 yaşında benim anamdan bile genç kadın.kimsenin hizmetçisi olmayın aşk maşk kalmaz ortada evin içinde 1 sene dolmadan sinir krizleri geçiren biri olursunuz.
+1

Halledemezdiniz. Halletmek demek sizin süre konusunda pazarlık etmeniz ve yine her türlü kadının sizde kalmasını kabul etmen demekti.

Ayrıca merak etme öyle pat diye ayrılmazsınız bunun daha saatlerce mesajlaşması umutsuzca derdini anlatmaya çalışman olmadı ailelerin işin içine girmesi onun annesinin olanları öğrenmesi otomatikman sana cephe alması evlensen bile onu istemedin diye kafaya kodlayıp kırk sene bunun hesabını yapması var

Daha dur bakalım ayrıldık deyince ayrılınmaz hemen ama keşke ayrılsan

O kadar üzülürüm ki göz göre göre bir hemcinsimin evlilikle mahvolmasına...

Not evliyim.

Daha evlenmeden nisanlinin bunun pazarligini yapmasi, gelmek isterse gelme diyemem demesi cok yanlis. Gelme diyebilir, anne evin var git evinde kal, istiyorsan biz ugrariz veya sen gel ama ev ev ustune olmaz demesi lazim.
Ben 10 gun ayni evde tahammul edemiyorum, 1 ay veya 3 ay ne demektir?

Şu anda kendini çok çaresiz ve muhtaç yalnız hissedeceksin çoook normal lütfen sakin kalmaya çalış ve kimseyi arama. Şu an restler çekildi. Bu resti yersen hayatın doğrulmaz emin ol bize güven. Lütfen sen yazma arama yalvarma . Asla taviz verme burnunu indirme

Yaşın kaç bilmiyorum ama lütfen beni bırakır beni sevmez diye korkma. 32 yaşındayım bundan korkan kadınların mutlu olduğunu kendimde dahil görmedim. Dik dur.

Back
X