- 15 Ekim 2016
- 7.095
- 12.700
- 248
Ben konu sahibinin konusuna yazdim baska kayannanin yo cocugunu alirim mugeye cikarsin sacmaligini destekleme gibi hata yapmam konu sahibini cocugu herseye herkese anne diyormus kadinda havalara girmis bende dedimki birak sevinsin nolacak cocugu elinden almaz merak etme kadin bakiyor gelini calisiyor keske her kaynana boyle olsa bu saatten sonra bebemi bakacam bana mi guvendin diyip ilgilenmeyenlerde var ozaman al örnekAy canım sen yapma Allah aşkına... ne saplantılı kaynanalar var biliyor musun ? Alıcaz bebeğini senden Müge anlıya çıkarsınız aramaya deseler sana şaka bile olsa 2 aylık anne olarak muhakkak sinirlerin tepene çıkar. Bazıları kendi çocukları gibi görüyorlar ve anneye anne olmanın zevkini değil de ızdırabını yaşatıyorlar . Kadın cocuğu anne dedi diye sevinçten ağlayacağına acaba beni annesi olarak görmüyor mu diye ağlıyor . Bu durumu kayınvalide öncelikle bir anne olarak doğru karşılamayıp üzerine gitmeli , ben babaannenim vs diye alıştırmalı. Annen geldi x hadi babanne yemek yesin gibi gibi ..
Konu sahibini anliyorum cunku gercekten var boyle annesnler/babaanneler. Mesela benimki bebege mama icirmek istediginden dolayi. Ben emzirmeden kosup mama hazirlayip iciriyodu. Cocugumu gece yanina alip bana vermek istemiyodu. Butun gun kucaginda bebegimle oturur. Yataginda agladigi zamsn benimle yarisa girer, kostur kostur odasina giderdi. Bebegimle ilk disari ciktigim gun, tuttu bebek arabasni birakmak bilmedi. Ha ozamanlar sinir oluyordum simdi gulup geciyorum. Malesef her yasini almis insan olgun davranislarda bulunmuyorHanımefendi ben empati yapıyorum, sizi biraz fazla abartıyor buluyorum. Yani şu yazdığınız çok ütopik kim neden çocuğun anneyle olan bağını kıskansın ki? Kadınla başka konularda da anlaşmazlık yaşıyor olabilirsiniz belki tepkiniz bundandır ya da hala lohusa psikolojisinden çıkamamışsınız.
Gerçekten böyle düşündüğünüz bir kadına "o istiyor, kıramıyorum" mantalitesiyle çocuk baktıran iyi niyetli bir gelinseniz helal olsun diyorum.
Bakın bu anlattıklarınız bile bana çok kötü gelmiyor. Ama yine de siz bir şeyler yaşamışsınız konu sahibine kıyasla, konu sahibininki tamamen ann nee hecesi problemiKonu sahibini anliyorum cunku gercekten var boyle annesnler/babaanneler. Mesela benimki bebege mama icirmek istediginden dolayi. Ben emzirmeden kosup mama hazirlayip iciriyodu. Cocugumu gece yanina alip bana vermek istemiyodu. Butun gun kucaginda bebegimle oturur. Yataginda agladigi zamsn benimle yarisa girer, kostur kostur odasina giderdi. Bebegimle ilk disari ciktigim gun, tuttu bebek arabasni birakmak bilmedi. Ha ozamanlar sinir oluyordum simdi gulup geciyorum. Malesef her yasini almis insan olgun davranislarda bulunmuyorbasbaya sahiplenmek isteyenler oluyor cocugu
cimcime28 siz onun psikoljik olarak iyi olmadigni dusunun geriye birakin ne yaparsa yapsin. Ama sizin yaninzda bana ‘anne’ de derse orda yerini bildirin
merhaba,Merhaba arkadaslar
Çalıştığım için 11 aylık bebeğime kv bakıyor ve bebeğim anne demeyi öğrendi herkese anne diyor kv üstüne alınıyor ona dediğini sanıyor kendine anne dedirtmeye çalışıyor bi kaç kere laf soktum babane diyceksin oğlum falan dedim ama hiç oralı değil bunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdünüz?
ahhh bir bilseniz bakıcı işlerinin ne zor olduğunu bunları hiiiç mi hiç dert etmezdiniz :)Adı üstünde kayınvalidem annem değil bebeğimin de babanesi annesi değil. Çocuğuma bakıyor diye evlatlık vermedim istemiyorsa bakmaz
Bakın bu anlattıklarınız bile bana çok kötü gelmiyor. Ama yine de siz bir şeyler yaşamışsınız konu sahibine kıyasla, konu sahibininki tamamen ann nee hecesi problemi
Evlat cansa torun can içi derler. Henüz çocuğum yok ama annem veya kayinvalidem çocuğuma mama hazırlasa içirse hiç de zoruma gitmez şu anki psikolojimle. Lohusalık işin içine girdiğinde bence böyle şeyleri pireden deveye dönüştürüyorsunuz. Tam tersi bebeği alıp sevmeyen, ağlayınca yatağına koşmayan bir kadın olsaydı da hiç umrunda değil, çocuğuma soğuk, doğum yapmış halimle bana acımadı yoksa beni sevmiyor diye mi çocuğuma ilgi göstermiyor diye dert yanıyor olacaktınız. Haksız mıyım?
Dediğiniz gibi belli bir yaşın üstündeki annelerimiz bazı şeyleri bizim kadar ince düşünemiyor olabilir, mesela benim annem 60 yaşında ve eskiye oranla daha düz düşündüğünü farkediyorum. Eminim ben de evladım olunca bazı konularda çatışacağım ama dışarıdan bakınca manasız geliyor bu konular eğer arada bir üyenin yazdığı gibi "çocuğunu elinden alırım" vs gibi saçmalıklar yoksa ki onu diyen insan zaten normal değildir.
Aynı şey başıma geldi ilk doğduğu zaman ağlıyodu benden önce koşuyordu bi kaç kere tepki gösterdim kesti onu sanki ona doğurdum çocuğuKonu sahibini anliyorum cunku gercekten var boyle annesnler/babaanneler. Mesela benimki bebege mama icirmek istediginden dolayi. Ben emzirmeden kosup mama hazirlayip iciriyodu. Cocugumu gece yanina alip bana vermek istemiyodu. Butun gun kucaginda bebegimle oturur. Yataginda agladigi zamsn benimle yarisa girer, kostur kostur odasina giderdi. Bebegimle ilk disari ciktigim gun, tuttu bebek arabasni birakmak bilmedi. Ha ozamanlar sinir oluyordum simdi gulup geciyorum. Malesef her yasini almis insan olgun davranislarda bulunmuyorbasbaya sahiplenmek isteyenler oluyor cocugu
cimcime28 siz onun psikoljik olarak iyi olmadigni dusunun geriye birakin ne yaparsa yapsin. Ama sizin yaninzda bana ‘anne’ de derse orda yerini bildirin
Emmesi gereken bir bebeğe annenin sütü varken mama vermenin neresi sempatik?Bakın bu anlattıklarınız bile bana çok kötü gelmiyor. Ama yine de siz bir şeyler yaşamışsınız konu sahibine kıyasla, konu sahibininki tamamen ann nee hecesi problemi
Evlat cansa torun can içi derler. Henüz çocuğum yok ama annem veya kayinvalidem çocuğuma mama hazırlasa içirse hiç de zoruma gitmez şu anki psikolojimle. Lohusalık işin içine girdiğinde bence böyle şeyleri pireden deveye dönüştürüyorsunuz. Tam tersi bebeği alıp sevmeyen, ağlayınca yatağına koşmayan bir kadın olsaydı da hiç umrunda değil, çocuğuma soğuk, doğum yapmış halimle bana acımadı yoksa beni sevmiyor diye mi çocuğuma ilgi göstermiyor diye dert yanıyor olacaktınız. Haksız mıyım?
Dediğiniz gibi belli bir yaşın üstündeki annelerimiz bazı şeyleri bizim kadar ince düşünemiyor olabilir, mesela benim annem 60 yaşında ve eskiye oranla daha düz düşündüğünü farkediyorum. Eminim ben de evladım olunca bazı konularda çatışacağım ama dışarıdan bakınca manasız geliyor bu konular eğer arada bir üyenin yazdığı gibi "çocuğunu elinden alırım" vs gibi saçmalıklar yoksa ki onu diyen insan zaten normal değildir.
Ayyy aynisi bendede var ogluma diyince k.v dönüp efendim dyo nasil sinir oluyorum. Izledigi yola ve sinsilige bakarmisjnizMerhaba arkadaslar
Çalıştığım için 11 aylık bebeğime kv bakıyor ve bebeğim anne demeyi öğrendi herkese anne diyor kv üstüne alınıyor ona dediğini sanıyor kendine anne dedirtmeye çalışıyor bi kaç kere laf soktum babane diyceksin oğlum falan dedim ama hiç oralı değil bunu yaşayan arkadaşlar nasıl çözdünüz?
yalnız gerçekten torunu emziren babaanne gördüm hastanede kadından hemen süt gelemedi doğal olarak
çekilin ben emziririm aglamasin dedi boş memesini emzirdi
Hani yazının altındaki tepkiler var ya onları diyorum bence bi tane de kusmuk olmalı
Kısa yoldan iyi olur aslında
Tabi ki emen bir bebeği kimse annesinin göğsünden çekmemeli, çekmiyorlardır herhalde. O mamayı da anneanne babaanne alıp gelmemiştir, veriliyordur zaten.Emmesi gereken bir bebeğe annenin sütü varken mama vermenin neresi sempatik?
Benim evladım var, ondan önce bende böyleydim. Çok relaks bir ilişkimiz vardı. Ama bebekten sonra bozulmaya başladı. İlk sene özellikle anne bebeğini kıskanır bu yapısal bir şey. Yeni doğum yapmış bir kedi veya köpeğin yavrusuna yaklaşıp süt vermeyi bir deneyim bakalım ne oluyor? Daha önce doğum yapmış bir anneanne babanne bu anlamda empati yapmalı. Kendi de aynı hisleri yaşadı. Yeni anneye ilk zamanlar anlayış göstermeli, yardımı bebeğe bakarak değil anneye yardım ederek yapmalı.
Mesela bu örnek ruh hastalığına giriyor artıkyalnız gerçekten torunu emziren babaanne gördüm hastanede kadından hemen süt gelemedi doğal olarak
çekilin ben emziririm aglamasin dedi boş memesini emzirdi
Bence hanımefendi abartmıyor. Gerçekten öyle kaynanalar var. Kuzenimin çocuğuna kaynanası bakıyordu çalışırken kaynanasıgilde kuzenimin çalışmasını istiyorlardı para daha önemliydi yani, sen çalış ben bakacağım torunuma dedi. Çocuk annesinden çok babannesini seviyor ve bu durumun farkında herkes. Kuzenim de kreşte çalışıyordu aslında. Emzirmeye vs gelirdi öğlen aralarında. Babaannesinde kalmak istiyordu sürekli çocuk, ondan sonra kuzenim de dayanamadı kaynanasıyla durmaya başladı, kendisi kiradaki evine boşu boşuna kira ödüyor ama evinde oturamıyordu çocuğu babaannesinden ayrılmıyor diye, biede aynı mahallede oturuyorlardı. Babannesi çocuğu alır memlekete filan götürürdü, annesi olmadan. Bunlar pedagojik olarak çok uygun şeyler değil çocuk için ve travma sebebi.Hanımefendi ben empati yapıyorum, sizi biraz fazla abartıyor buluyorum. Yani şu yazdığınız çok ütopik kim neden çocuğun anneyle olan bağını kıskansın ki? Kadınla başka konularda da anlaşmazlık yaşıyor olabilirsiniz belki tepkiniz bundandır ya da hala lohusa psikolojisinden çıkamamışsınız.
Gerçekten böyle düşündüğünüz bir kadına "o istiyor, kıramıyorum" mantalitesiyle çocuk baktıran iyi niyetli bir gelinseniz helal olsun diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?