Kv nin bebeğimi annesi sanması

Ben konu sahibinin konusuna yazdim baska kayannanin yo cocugunu alirim mugeye cikarsin sacmaligini destekleme gibi hata yapmam konu sahibini cocugu herseye herkese anne diyormus kadinda havalara girmis bende dedimki birak sevinsin nolacak cocugu elinden almaz merak etme kadin bakiyor gelini calisiyor keske her kaynana boyle olsa bu saatten sonra bebemi bakacam bana mi guvendin diyip ilgilenmeyenlerde var ozaman al örnek

Konu sahibini anliyorum cunku gercekten var boyle annesnler/babaanneler. Mesela benimki bebege mama icirmek istediginden dolayi. Ben emzirmeden kosup mama hazirlayip iciriyodu. Cocugumu gece yanina alip bana vermek istemiyodu. Butun gun kucaginda bebegimle oturur. Yataginda agladigi zamsn benimle yarisa girer, kostur kostur odasina giderdi. Bebegimle ilk disari ciktigim gun, tuttu bebek arabasni birakmak bilmedi. Ha ozamanlar sinir oluyordum simdi gulup geciyorum. Malesef her yasini almis insan olgun davranislarda bulunmuyor basbaya sahiplenmek isteyenler oluyor cocugu
cimcime28 siz onun psikoljik olarak iyi olmadigni dusunun geriye birakin ne yaparsa yapsin. Ama sizin yaninzda bana ‘anne’ de derse orda yerini bildirin

Bakın bu anlattıklarınız bile bana çok kötü gelmiyor. Ama yine de siz bir şeyler yaşamışsınız konu sahibine kıyasla, konu sahibininki tamamen ann nee hecesi problemi
Evlat cansa torun can içi derler. Henüz çocuğum yok ama annem veya kayinvalidem çocuğuma mama hazırlasa içirse hiç de zoruma gitmez şu anki psikolojimle. Lohusalık işin içine girdiğinde bence böyle şeyleri pireden deveye dönüştürüyorsunuz. Tam tersi bebeği alıp sevmeyen, ağlayınca yatağına koşmayan bir kadın olsaydı da hiç umrunda değil, çocuğuma soğuk, doğum yapmış halimle bana acımadı yoksa beni sevmiyor diye mi çocuğuma ilgi göstermiyor diye dert yanıyor olacaktınız. Haksız mıyım?
Dediğiniz gibi belli bir yaşın üstündeki annelerimiz bazı şeyleri bizim kadar ince düşünemiyor olabilir, mesela benim annem 60 yaşında ve eskiye oranla daha düz düşündüğünü farkediyorum. Eminim ben de evladım olunca bazı konularda çatışacağım ama dışarıdan bakınca manasız geliyor bu konular eğer arada bir üyenin yazdığı gibi "çocuğunu elinden alırım" vs gibi saçmalıklar yoksa ki onu diyen insan zaten normal değildir.

merhaba,
''babanne diyeceksin oğlum'' bir laf sokma değil, normal bir cümle. ona daha etkili laf sokma teknikleri uygulamalısınız, anca öyle şeylerden anlıyorlar...

Adı üstünde kayınvalidem annem değil bebeğimin de babanesi annesi değil. Çocuğuma bakıyor diye evlatlık vermedim istemiyorsa bakmaz
ahhh bir bilseniz bakıcı işlerinin ne zor olduğunu bunları hiiiç mi hiç dert etmezdiniz :)

ilk kızımı bababanne ikinciyi bakıcı büyüttü dedim ne sormuş çok zordu gerçekten
2 yılda 4 bakıcı değiştirip 3 yaş çocuğumu kreşe vermek zorunda kaldım

Dediginiz gibi belki lohusalik psikolojisi insani daha alingan yapabiliyor. Ama emzirmek isteyen anne icin bir bebege mama verilmesi cinnet gecirme sebebi nekadar cok mama verilirse bir okadarda anne sutu azaliyor

Aynı şey başıma geldi ilk doğduğu zaman ağlıyodu benden önce koşuyordu bi kaç kere tepki gösterdim kesti onu sanki ona doğurdum çocuğu zerre olgunluk yok bnm kv de de

Emmesi gereken bir bebeğe annenin sütü varken mama vermenin neresi sempatik?
Benim evladım var, ondan önce bende böyleydim. Çok relaks bir ilişkimiz vardı. Ama bebekten sonra bozulmaya başladı. İlk sene özellikle anne bebeğini kıskanır bu yapısal bir şey. Yeni doğum yapmış bir kedi veya köpeğin yavrusuna yaklaşıp süt vermeyi bir deneyim bakalım ne oluyor? Daha önce doğum yapmış bir anneanne babanne bu anlamda empati yapmalı. Kendi de aynı hisleri yaşadı. Yeni anneye ilk zamanlar anlayış göstermeli, yardımı bebeğe bakarak değil anneye yardım ederek yapmalı.

Benim kızıma da annem baktı ben çalıştığım için. Benim annem anneannem derdi Geçecek merak etmeyin çocuklar kimin anne olduğunu çok güzel idrak ediyorlar zamanla...

Ayyy aynisi bendede var ogluma diyince k.v dönüp efendim dyo nasil sinir oluyorum. Izledigi yola ve sinsilige bakarmisjniz

Çocuk anne, baba, anneanne, babaanne kavramlarını doğru öğrenmeli. Yoksa kafası karışır. İlkokulda sorun yaşarız. Soyağacı konularını anlamlı öğrenmeli.
Siz babasının annesi BABAANNEsiniz.

Gibisinden şeyler söyleyin, ki hepsi doğru.

Tabi ki emen bir bebeği kimse annesinin göğsünden çekmemeli, çekmiyorlardır herhalde. O mamayı da anneanne babaanne alıp gelmemiştir, veriliyordur zaten.
Ben de bunu anlatıyorum ya tamamen lohusa psikolojisi geliyor bana bu örnekler. Aynı şekilde ilgi alaka olmasa da bana kimse yardım etmedi denecek.
Neyse işin bu kısmı biraz kişi ve psikoloji ile ilgili. Belki ben ağır bir lohusalık geçirir kimseye vermem bilmiyorum ama disardan bakınca gördüğüm resmi anlattım.
Burada asıl ilginç şey rahatsız olduğumuz bir kadına çocuğumuzu baktırmak ve sonra ondan şikayet etmek.
Biri de daha net laf sokun demiş, çocuğa baktırmak bakıcıyla maddi manevi uğraşmamak varken niye öyle bir şey yapılsın ki?

Bence hanımefendi abartmıyor. Gerçekten öyle kaynanalar var. Kuzenimin çocuğuna kaynanası bakıyordu çalışırken kaynanasıgilde kuzenimin çalışmasını istiyorlardı para daha önemliydi yani, sen çalış ben bakacağım torunuma dedi. Çocuk annesinden çok babannesini seviyor ve bu durumun farkında herkes. Kuzenim de kreşte çalışıyordu aslında. Emzirmeye vs gelirdi öğlen aralarında. Babaannesinde kalmak istiyordu sürekli çocuk, ondan sonra kuzenim de dayanamadı kaynanasıyla durmaya başladı, kendisi kiradaki evine boşu boşuna kira ödüyor ama evinde oturamıyordu çocuğu babaannesinden ayrılmıyor diye, biede aynı mahallede oturuyorlardı. Babannesi çocuğu alır memlekete filan götürürdü, annesi olmadan. Bunlar pedagojik olarak çok uygun şeyler değil çocuk için ve travma sebebi.

Ayrıca ben de hamileyim, kaynanam da bana ikiz olursa birini bana ver ben bakarım torunuma köyde, biri de benim olsun diyordu, çok istiyorsa doğursun baksın madem. Hatta dördüz fşlan olsun ikisine ben annelik yaparım ikisine sen diyordu, dedim anne öyle şey mi olur ben tek de olsa ikizde olsa kendi çocuğuma kendim bakarım başkasına baktırmam, sonra çocuk anne baba tanımıyor, anne babayı önemsemiyor bana anneannem babannem dedem baktı diye. Öyle şey olur mu demeyin oluyor.

Yengemin kız kardeşinin 2 kızı var kadın çalışıyor birine babaannesi birine anneannesi bakıyor ama iki çocukta annesine bağlı değil, kızının biri diyorki anneannesine anneanne annem değilde sen ölürsen ben daha çok üzülürüm anneme o kadar üzülmem diyor, bu ne demek biliyor musunuz??? Bana çocuğum böyle dese ben ölürüm. Çocuk anneannesinin yanından ayrılmıyor, annesine anneannesi kadar bağlı değil.

Bazı babaanneler ve anneanneler böyle durumlarda çocuklarına çok müdahale edşyorlar, kızım siz çalışın biz bakarız yeterki çalışın bir ev alın şunu yapın bunu yapın diye. Ama böyle diyerek verdikleri zararın farkında değiller. Çevremde bir çok örneğini gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…