Kv nin bebeğimi annesi sanması

Bakın zahmet edip uzun uzun cevap vermişsiniz eminim kötü bir insan değilsiniz eminim ama beni anlamıyorsunuz ben zaten bakıcı bulup hatta genç bakıcı bulup bilinçli birne emanet etmek istedim ama kadın ağladı istemedi çok kırıldı gerçekten kendisi istiyor bakmak ben çocuğumun yemeğinden suyuna kendim hazırlayıp hergün getirp götürüyorum zahmet etmesin diye. Öğle aralarında bile koşa koşa gidiyorum iş çıkışı önemli işim olsa bile erteleyip gidip alıyorum bebeğimi normal şartlarda çok haklısınız ama benim kv gerçekten kendi doğurmuş gibi sahipleniyor ben de sizin gibi emek sömürüsüne karşıyım bazı insanlar için ben de siz gibi düşünüyorum ama bizim durum çok farklı.

Ya takmayin diyenler dogruyu diyor, oyle yapmak lazim.

Ama sahsen ben hic hoslanmam. Kendim direk uyarmistim, babaanneyi ogret illa ogreteceksen diye, annemi de guzelce hasladigim icin kayinvalidem darilmadi

Bu durumu yasamayan anlayamaz o yuzden anlatmaya calışırken yorulmayın:)
Torundur tabii sevilir ama bu kadar anne rolüne girmenin hiçbir mantıklı sağlıklı bir açıklaması yok.
Bir babaanne anne rolüne girmeye calışıyorsa ben bunda art niyet ararım kim ne derse desin.
Babaanne veya anneanne oldugunda bakıcı tutmak evet biraz saçma oluyor.bakmak istedikleri takdirde bakabilirler ama 2.5 yaslarından sonra kreş düşünebilirsiniz

Dogumdan sonra yasadiklarimi anlatsam kitap olur. Ama yine diyorum takmaya degmez. Ilk zamanlar bende kuduruyordum ama annem beni cok guzel sakinlestirmisti. ‘Kizim yaptiklari normal degil evet ama delidir ne yapsa yeridir misali dusun’ demisti.

Yok ya cidden zorunluluktan bakiyor hepsi. Bakmam dese, azicik surati düşse kötü olunuyor cunku.
Burada bile var "torununa bakmadi ama sevmek istiyor gormek istiyor" diye çemkiren, kaynanaya cocugunu gostermek istemeyenler oluyor sirf gelip bakmadi madem sevmesin diye. Kaynanalarda ele güne karsi torununa bakmadi demesinler diye de dusunuyor. Benim annemi geç babannem cocuk yap ben bakarim diyor. Halbuki bakamaz bakmak istemez biliyorum.

O yaşlar cocuk bakma yaşı değil, sevme yaşı zaten. Boyle diyince aile bağlarindan girip, torun sevgisinden cikiyorlar ama yasli basli insanlara eziyet bu baska bisey degil.

Sizin için yazmiyorum konu sahibi genel olarak cevaplamak istedim.

Son düzenleme:
Bebegimi benim annem "annem " diye seviyordu. Uyardım "annesi benim sen anneanesin" dedim. Annem biraz bozuldu ama bir daha demedi.

Şimdi mesela diyor ki uyandı anne diye seslendi gittim yanına annem dedim bağrıma bastım göğsümde uyudu diyor bana nispet yapmaya çalışıyor art niyet olmasa takmıycam
Oda yabancı değil, bakın ne güzel bebeğiniz emin ellerde çocuklar o kadar zekıkı kimin Annesı olduğunu çok ıyı biliyorlar. Söyle ıkı yaşına gelsin pesinizden ayrılmıcak.Biz evin ıcınde öyleyiz oğlumla oda degıştırsem hemen peşime takılıyor el ele dolaşıyoruz bazen evin içinde. Bizim babaannemızde çok sever oğlumu onada anne der çünkü fazla konusamadıgından kelime bılmedgınden ama onun peşine ağlamaz. Bırakın nispet yapsın, sizde gülün karşısında siz sınır oldukça daha çok anlatır.

Çok takılmayın çocuk bu biraz daha büyüyünce elbette herkesi ayırt edebilicek ve daha demeyecektir. Çok rahatsız oluyorsanız uyarkn uygun bir dille kv denizi laf sokmak yerine. Direk teşekkür ederim çocuğuma bakıyorsun ilgileniyorsun ama sana anne dediği zaman ben babanemim de diye çocuk da ayırt etsin bazı şeyleri bence bu kötü bir şey değil.

Ay buna çok güldüm, süperdi. Bizim de ailemizde bir büyük yengemiz var benimle çocukluğumdan beri konuşurken annem, annecim diye hitap eder. Ne ona anne demeyi düşündüm ne de annem değilsin diye terslemeyi.
Kaldı ki bu kadın babaanne. Kadının yavrusunun yavrusu bu çocuk, içinden neler dolup taşıyor sevgiden de bunları söylüyor kadıncağız.
Ama yok işte çocuğuna bedava bakıcı da olsa adı kaynana. Asla iyi niyetli olamaz ve ona hep laf sokmamiz gerekir.
Bence babaanne anneanne de dedirtmemeli. İçinde anne geçiyor. Nene desin çocuk.

Yahu arkadaşlar kadın annenin kurduğu bağı kıskanıp torununa annesi olduğunu aşılamaya çalışıyor bana vicdansız tü kaka demeden önce bi empati yapın yahu

Benim oğlum herkese ama herkese anne derdi sonra sonra ayirtetti sen de korkma seni anne olarak bilecek zaten bu arada 11 ay babanne demek icin cok erken nene desin daha kolay ya da babi..... Benim oğlum öyle derdi babanneye babi derdi öyle de kaldi

Zaten oğlum herkese anne diyo kediye köpeğe bana babasına babanesine ananesine anne anne sesleniyo kadında aa bana anne diyo diye havaya giriyo

Pinkpinkblue benin ki korkudan yapamaz patronumun kızı derdi babaannesine anne diye . Hoş durmuyor bi yerden sonra . 4 yaşında falandı çünki. Küçüklükten alıştırmak lazım .
Canim gercekten oyle. Tamam sevebilir cok cok cok sevebilir ama kimse annesi yerini tutamaz . Benim kayinvalidedee oyle asla buna yeltenmez yani . Zor bisey deil kotu biseyde degil sinirini bilmek....

Yahu arkadaşlar kadın annenin kurduğu bağı kıskanıp torununa annesi olduğunu aşılamaya çalışıyor bana vicdansız tü kaka demeden önce bi empati yapın yahu
Hanımefendi ben empati yapıyorum, sizi biraz fazla abartıyor buluyorum. Yani şu yazdığınız çok ütopik kim neden çocuğun anneyle olan bağını kıskansın ki? Kadınla başka konularda da anlaşmazlık yaşıyor olabilirsiniz belki tepkiniz bundandır ya da hala lohusa psikolojisinden çıkamamışsınız.
Gerçekten böyle düşündüğünüz bir kadına "o istiyor, kıramıyorum" mantalitesiyle çocuk baktıran iyi niyetli bir gelinseniz helal olsun diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…