Kv nin yalnız duramaması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kedninizi doldurmayin, esinizi de darlamiyin. Senede 25 gün cok degil. Bu durumu firsata cevirin. Mesela yemekleri yapsin; sizde bastan sona evinizi temizlesin, cocuklarla ilgilensin, siz cikip alisverisinizi yapin, Kis hazirliginizi yaptirin vs.
Bir de sinir oldukca daha zor gelir, iyi tarafindan bakin, yasli birine iyilik yaptiginizi düsünün söz gelimi.

Canım 25 benim çabalarınla inmiş hali. Eskiden aylarca kaliyordu, ben yillar ıçinde tavrımı bellu edince indi 25 e. Rahatız etmez ama evde sürekli birinin olması, ne özel hayat kalıyor ne bişey. Hiç uzun yatiya misafir aldınız mı? O zaman anlarsınız.
Benim Kayinvalidem her sene yaz aylarında gelir 1 yâda 2 ay kalırdı üstelik ben kal biraz daha dememe rağmen durmazdı. Kış dönemi bende kal anne derdim yok kuzum evime gideyim derdi. Yani ben uzun yatıya misafir aldım ama sizi anlamıyorum. Yilda 25 gün ne ki. Insan kendi evladının evine de sığmıyorsa vay halimize.

Çünkü sen gelinsin !!!
Hizmet etmekle sorumlusun !!!
Kizinin huzurunu niye bozsun !!!
Orada damat var !!!
Sen kimsin ki onun gozunde !!!
Kadin oğlunun evine geliyor !!!
Dikkat çekiyorum oglununnnnnnnnnnnnn!!!!!
Şunun ironi olduğunu bile anlayamayan bazı arkadaşlar var...

benneyanginlargordum benneyanginlargordum un dediği gibi.

Ironiden anlamayan nesle aşina degilim.

Açıkçası 25 gün çok uzun gelmedi bana. Şöyle düşün annen kimsesiz başka şehirde yaşasa senede 1 sana gelse, eşin de senin gibi hissetse kırılmaz mısın? Kendine zehir etme. Geçici neticede. 25 günün yükünü 365 gün çekiyorsun. Gelsin gitsin. Biraz ev işine ortak et o da vakit geçirsin.

Direk konuya gireyim.
15 yıllık evliyim kv erkek kardeşiyle başka şehirde yaşıyor. Ama hep evinde sıkılıyor. Kardeşiyle pek iyi değiller. Eşim şimdi yasak kalkar kalkmaz gidip annemi buraya getireceğim diyor. Sıkılmıştır annem diyor. Tamam gelsin oğlunu torununu görsün ama gelince okadar uzun kalıyorki, hani gitme buraya taşın desek gitmez ebediyen. Bulunduğum şehirde bir kiz kardeşi var ama ona uğrayıp bize dönüyor. Önce bize gelse sonra oraya gitse çözülecek iş ama eşim bana karışma sen diyor.
Şimdi ben nasıl bir tavır takınayım ki eşim bana alınmadan bu uzun misafirliğe bir çare bulayım. En son geldiğinde 25 gün kalmıştı. O da benim eşime tamam hadi artık dememle bitti. Eşimle tartışmıştık.
(Bu arada kv min bulunduğu şehirde kızı var ama hiç gitmez ona rahatsız etmemek için. )
Ya insan annesine gelme de diyemez ki.Bence iş kadında bitiyor

Burdaki sorun kv nin damadına rahatsizlik vermemek adına kızına gitmeyip oğluna gidiyor oluşu.

Burdaki bazı arkadaşları anlamıyorum. Cidden olaydaki bu durum sinir bozucu değil mi?

Neden konu sahibini taşlamak amacıyla çocukların da seni istemeyecek draması yapılıyor.

Madem kv kimseye zararı olmayan mazlum kadın o zaman kizina da gitsin. Nasilsa kimseye zarari yok damat neden rahatsiz olsun.

Ama demek ki evde birilerinin uzun kalması ev sahibini rahatsiz eder diye düşünüyor. Kızına gitmiyor. Ama gelin nasilsa rahatsiz olma lüksüne sahip değil diye düşünüyor.

Bazı arkadaşlar da benim eşim annemi istemese üzülürdüm diyor. Hey Allahim ya.

Damatlar ekstrem bir durum olmadıkca evdeki misafirden zaten rahatsiz olmaz. Sabah işe gidip akşam geliyor çoğu.

Yemek kadında. Temizlik kadınlar. Yatak sermek kaldırmak kadında. Gün içinde misafirle vakit geçirmek ve geri kalam tüm sorumluluk kadında ama adam rahatsiz... Böyle bi şey olmaz zaten.

Asıl evin kadınından çekinmek lazım.

Şahsen kızımla oglum olsa ve ben ikisinden birinde kalmak istesem kesinlikle kızıma giderim.

Direk konuya gireyim.
15 yıllık evliyim kv erkek kardeşiyle başka şehirde yaşıyor. Ama hep evinde sıkılıyor. Kardeşiyle pek iyi değiller. Eşim şimdi yasak kalkar kalkmaz gidip annemi buraya getireceğim diyor. Sıkılmıştır annem diyor. Tamam gelsin oğlunu torununu görsün ama gelince okadar uzun kalıyorki, hani gitme buraya taşın desek gitmez ebediyen. Bulunduğum şehirde bir kiz kardeşi var ama ona uğrayıp bize dönüyor. Önce bize gelse sonra oraya gitse çözülecek iş ama eşim bana karışma sen diyor.
Şimdi ben nasıl bir tavır takınayım ki eşim bana alınmadan bu uzun misafirliğe bir çare bulayım. En son geldiğinde 25 gün kalmıştı. O da benim eşime tamam hadi artık dememle bitti. Eşimle tartışmıştık.
(Bu arada kv min bulunduğu şehirde kızı var ama hiç gitmez ona rahatsız etmemek için. )
eşinin acisindan bakincada zor düşünüyorum kendi annem bana kalmaya gelse gitmese hadi bu kadar yeter evine gec diyemem yani anne bu zor durum gerçekten.Burada kv nin dusunceli olup bi sure sonra gitmesi grrekir ama nerdee😕

Bazen bazı konuları okuyunca herhalde ben basbaya süzmeyim diyorum. Bi anne baba 25 gün evladının evinde kalamayacaksa vah emeklerine. O kadar emek vereyim, uykusuz kalayım, kendime 1 ona 5 harcayayım, ileride benim 2 insan yüzüne muhtaç olduğum günde 25 gün evinde olmayı bana çok görsün. Gerçekten vah ki ne vah.

Ha kadın şirret olur, huzur kaçırır ayrı. Ama zararsız ziyansiz ise yani yapmayın etmeyin. Hepimiz ileride nasipse o konumlara geleceğiz. Çoğu hizmet istediğinden değil, sohbet istediğinden geliyor. Tek başına evde patladık diyoruz değil mi karantina sürecinde. Bu insanların eşi dostu evladı bile uzak kendilerinden. Neyse siz bilirsiniz fakat eğer uzaktaysa ve yılda 1 2 kere 25 günlüğüne geliyorsa durum tolere edilebilir sanki. Ayrıca aynı şehirde yaşadığı kızında ne diye gidip kalsın, zaten muhtemelen sık sık gidip geliyordur. Siz aynı şehirde olsanız sizde de kalmaz ama sık sık gider gelirdi

Bazi yorumlara çok üzüldüm. Mübarek günlerdeyiz sana tas atana gül at.
Hepimiz yaslanicaz ve yalniz kalicaz. 1 ay idare ediverin kalp kırmayın surat asmayin. Nede olsa esinizi bu yasa getirdi.
Yazik kadinda seviniyordur oğlumu torunlarımı gÖrücem diye. Acidim kadıncağızın haline. Allah kimseyi düşürmesin.

Bazen bazı konuları okuyunca herhalde ben basbaya süzmeyim diyorum. Bi anne baba 25 gün evladının evinde kalamayacaksa vah emeklerine. O kadar emek vereyim, uykusuz kalayım, kendime 1 ona 5 harcayayım, ileride benim 2 insan yüzüne muhtaç olduğum günde 25 gün evinde olmayı bana çok görsün. Gerçekten vah ki ne vah.

Ha kadın şirret olur, huzur kaçırır ayrı. Ama zararsız ziyansiz ise yani yapmayın etmeyin. Hepimiz ileride nasipse o konumlara geleceğiz. Çoğu hizmet istediğinden değil, sohbet istediğinden geliyor. Tek başına evde patladık diyoruz değil mi karantina sürecinde. Bu insanların eşi dostu evladı bile uzak kendilerinden. Neyse siz bilirsiniz fakat eğer uzaktaysa ve yılda 1 2 kere 25 günlüğüne geliyorsa durum tolere edilebilir sanki. Ayrıca aynı şehirde yaşadığı kızında ne diye gidip kalsın, zaten muhtemelen sık sık gidip geliyordur. Siz aynı şehirde olsanız sizde de kalmaz ama sık sık gider gelirdi
Duygularima tercüman olmuşsunuz. Rabbim kimseyi kimsenin eline düşürmesin.

Canım 25 benim çabalarınla inmiş hali. Eskiden aylarca kaliyordu, ben yillar ıçinde tavrımı bellu edince indi 25 e. Rahatız etmez ama evde sürekli birinin olması, ne özel hayat kalıyor ne bişey. Hiç uzun yatiya misafir aldınız mı? O zaman anlarsınız.
Düşününce; aylar süren misafirlik halini ne yapıp edip 25 güne indirmişsiniz, e kv niz de sizinle uğraşan biri değilmiş. Eşin daha napsın? Onu da yapmayan var.

Canım sende iki gün sonra yaslancaksın sende kayınvaliden gibi yanlız kalamazsan napıcaksın senide gelinin istemese yanlış düşünüyorsun bence eşini seviyorsan ailesinide sevvmelisin yada saygı duymalısın ki anne o kendi annemizede böle düsünürmüydunuz acaba enpati yapın biraz evde yaşlı birinin olması kötu bisy deilki gelsin torunlarıyla ogluyle vakit gecirsin yemek yapıyosunız zaten fazladan bi tabak koycaksınız kı yıllardır kaynana kayınbaba ile yaşayan insanlar var yapmayın lütfen

Burdaki sorun kv nin damadına rahatsizlik vermemek adına kızına gitmeyip oğluna gidiyor oluşu.

Burdaki bazı arkadaşları anlamıyorum. Cidden olaydaki bu durum sinir bozucu değil mi?

Neden konu sahibini taşlamak amacıyla çocukların da seni istemeyecek draması yapılıyor.

Madem kv kimseye zararı olmayan mazlum kadın o zaman kizina da gitsin. Nasilsa kimseye zarari yok damat neden rahatsiz olsun.

Ama demek ki evde birilerinin uzun kalması ev sahibini rahatsiz eder diye düşünüyor. Kızına gitmiyor. Ama gelin nasilsa rahatsiz olma lüksüne sahip değil diye düşünüyor.

Bazı arkadaşlar da benim eşim annemi istemese üzülürdüm diyor. Hey Allahim ya.

Damatlar ekstrem bir durum olmadıkca evdeki misafirden zaten rahatsiz olmaz. Sabah işe gidip akşam geliyor çoğu.

Yemek kadında. Temizlik kadınlar. Yatak sermek kaldırmak kadında. Gün içinde misafirle vakit geçirmek ve geri kalam tüm sorumluluk kadında ama adam rahatsiz... Böyle bi şey olmaz zaten.

Asıl evin kadınından çekinmek lazım.

Şahsen kızımla oglum olsa ve ben ikisinden birinde kalmak istesem kesinlikle kızıma giderim.

Aynen bende anlamış değilim bu damatlardan neden bu kadar çekiniliyor?
Sabahtan akşama kadar dışardalar zaten neyinden rahatsız olsunlar? Bende sizin dediğiniz gibi kızımın yanında daha rahat olurdum nedir bu gelinlerin yanında uzun uzun durma aşkı.... kaynanaya bakan oğullar değil gelinler oluyo hani bu adamlar çok övünüyolarya anama bakıyorum diye sıkıysa 1 gün akşama kadar annene hizmet et bakalım edebilecekmisin. Annesi 1 bardak su istese adam onu bile karısının getirmesini ister
Sürekli gelinlere yükleniliyor ama şu oğulların haline bakan yok

Canım sende iki gün sonra yaslancaksın sende kayınvaliden gibi yanlız kalamazsan napıcaksın senide gelinin istemese yanlış düşünüyorsun bence eşini seviyorsan ailesinide sevvmelisin yada saygı duymalısın ki anne o kendi annemizede böle düsünürmüydunuz acaba enpati yapın biraz evde yaşlı birinin olması kötu bisy deilki gelsin torunlarıyla ogluyle vakit gecirsin yemek yapıyosunız zaten fazladan bi tabak koycaksınız kı yıllardır kaynana kayınbaba ile yaşayan insanlar var yapmayın lütfen

O zaman kadının kendi annesi de gelsin evlerinde kalsın uzun uzun bakalım o zaman adam ne kadar hoşnut olacak? Ha bide akşamları adam eve gelince o da kendi kaynanasına hizmet etsin o halde
madem büyük o da anne o da kaynana değilmi. Empati öyle tek taraflı olmuyor...
Bu kadının rahatsız olduğu şeyler var belki bilemeyiz madem bu kadın bakacaksa ilgilenecekse onu da anlayıp isteklerine çözüm bulmak gerekir

Offf valla kimisi amma dramatize etmiş durumu.Yok "sende yaslanacaksın" falan.Eli ayağı tutan,gidip çocuğunun evinde haftalarca kalmasın bi zahmet.Elin kızı mecbur mu hizmet etmeye?Herkesin bi düzeni var.Çok özleyen arasın oğlunu "birkaç gün gelip kalın" desin.Damattan çekiniyorlar ama gelini insan yerine koyan yok.Halbuki bütün yük gelinde.

Direk konuya gireyim.
Rahatsız etmemek için değil de rahat edemediğindendir. Gelin de damat da yabancı sonuçta ama yabancı da olsa gelin de bir kadın olduğu için yanında rahat rahat uzanır mesela. Damat ile aynı odada o kadar rahat davranamaz.

Direk konuya gireyim.
Eşiniz annenizi davet ederken laf arasında “gel de 2 hafta kafanı dinle, ben seni gezdire gezdire geri götürürüm hem” diye mesaj versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X