Kv sorunsalı

madem yaptıklarınızı beğenmiyor yapmayın çağırmayın evinize taşınmak için ondan fikir almak zorunda değilsiniz siz artık kendiniz ailesiniz ne kendi aileniz ne de eşinizin ailesi karışamaz bilezikte durumunuz varsa alırsınız yoksa almazsınız bu kadar basit şu türklerdeki altın mantığı bi an önce bitip tükensin eşiniz sizin yanınızdaysa annesine resti çeker ayrıca madem durumları iyi ne diye herşeyi oğlundan istiyor bu kaynanalar oğullarının bir türlü ayrı hayatı kendi ailesi olduğunu kabul etmiyorlar

Bende yeni evliyim benim anlayamadigim altınlarımı verdim cümlesi çünkü o altınlar sadece kadının mi oluyor ki zaten eşinizle sizin ortak araba için bozdurmaniz altınlarını verdim anlamına gelmiyor alınan araçta sizin sonuçta bizde bozdurup araba aldik ama ben hiç benim altınlarım demedim ondan anlamıyorum sanırım. Onun dışında kardeşine bilezik takması gerekir zaten bütçenize göre. Ama sürekli size masraf yaptırmaları ve eksiklerini eşinize aldirmalari yanlış bütçenizden onların evinin giderlerini gorev gibi karşılamak zorunda değilsiniz bu beklenti ve talep çok fazla.

bence baştan tavrını koy eşin yokken ona lafını söyle eşinin yanında melek ol bunlara böylesi yaranıyor... ama bilsin herşeyin senin elinde olduğunu az çekinsin...

Eşini sen daha iyi tanırsın. Eğer bu parayla kardeşine bilezik alırsanız bunun onun gözünde bir değeri var mı kıymet bilecek mi eşiniz .

Ben kriter olarak ( kv Kp görümce kayın ) onları takmazdım . Eşinin tutumu önemli , daha 5 ay olmuş herşey bir anda yoluna girmez . Adamın kaç yıllık ailesi hemen istedikleriniz olmaz biraz zaman lazım evliliğe size yeni bir aile kurduğunun tam farkına varmalı.

Anlattığınız kadarıyla da eşiniz Kp karşı çıkmış ayrı ev açmış ki bu kendi ailesini kurmak isteyen kendi düzeni huzuru olsun isteyen bir koca gibi göründü bana . Ama zaman verin eşinize biraz . Ailesi için aldığı şeyleri zamanla o da en aza indirgeyecektir eve yetisemediginde.

Kız kardeşine görevini yapmasına en gel olmayın sonuçta bir kere olacak olan bir şey o borç da diğerlerinin yanında ödenir bir şekilde . Sırf bu yüzden daha evliliginizin başında eşinizi sizin hakkınızda olumsuz düşünmesine meydan vermeyin .

Kotuleyerek ailesini suçlayarak sakın konulara girmeyin kim olursa olsun suçlama karşısında haksız da olsa ailesini müdafaa etmek zorunda hisseder bunu unutmayın.

Kv ye de saygı çerçevesinde lafınızı söyleyin gerektiğinde ama küçük laf sokma olaylarına hiç girmeyin bütün kv ler aynı zira. Kendinizi ezdirmeyin bir duruşunuz olsun yeter .

Eşinize tavrınız önemli sadece biraz politika ilk zamanlar için çok önemli sonrası kendiliğinden gelir adam olan kocaya bu yeterli . Bazısına ne yapsan boş gerçekten ama siz o grupta değilsiniz gibi görünüyor.

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır gerçekten çok doğru . Eşiniz de o potansiyel var belli sadece biraz zaman ihtiyacı var . Dır dır edip adamı kv nin kucağına itmeyin derim şahsen.

Siz eşinin ailesine nasıl yaklaşırsanız eşinizde sizin ailenize öyle dönüş yapar. Bir bilezikle zora da girmezsiniz diye düşünüyorum sonuçta kardeşi yani bir çeyrek takacak hali yok. Tabi parası varsa. Yerinizde olsam kv ile bu kadar diyaloga girmem yani taşınma konusunu vs oğlu konuşsun emin olun sizin doldurduğunuzu düşünse bile size laf etme hali ortadan kalkar. Boşverin siz onunla aynı fikirde gibi davranın ama bildiginizi okuyun. Eleştirmesine gelince dünyanın en iyi yemeğini bile yapsanız illa kusur bulacak. Ben bugüne kadar gerçekten kızı gibi gören kv duymadım görmedim. Kendi mutluluğunuz icin umursamayın derim. Çok zorunuza gittiğinde şakayla karışık o lezzetli yemeklerinin tarifini versen de senin gibi yapsam diye takılın. Şakayla yürütün işinizi. Emin olun hayat daha güzel ve kolay oluyor. Malesef anne babalar çocuklarının evlendiğini kabul edemiyorlar hep bir beklenti içindeler maddi olarak. Elinde var mı diye düşünmüyorlar. Donuna kadar çocuğundan bekleyen anneler var. Gerçekten hayat bu insanları umursamak icin çok kısa değil mi? Gülün geçin onlar sizin moralinizi bozacağına siz onların moralini bozun ama saygısızlık tartışma ile değil gülerek dalgaya vurarak bir de lütfen şu sözü aklınızdan çıkarmayın gelinden kız damattan oğul olmaz. Sizi düşünmelerini beklemeyin. Eşinizin dediği yaptığı herşeyin sebebi olarak sizi göreceklerdir oğlumu doldurmuş diyeceklerdir. Yaranamazsınız çabalamayın yani

Evet sadece kadının oluyor yakın zamanda yargıtaya böyle bir dava gitmiş ve sonuçta mahkeme altını kadına ait olarak görmüş. Düğündeki altın kadınındır erkeğin tasarruf hakkı bulunmaz ancak kadının rızası ile kullanabilir yani kadın istemezse kullanma hakkı yok. Zaten çoğu evlilikte o altınları mihir olarak sayıyorlar. Bilin istedim :)

Bende aynısını diyecektim altınlar kadının hakkı ayrıca bana pek birdey takılmadı ayrı eve cıkacagımız için kp bilezik bile takmadı 14 ayar bir kolye taktı oda zaten ceyrek kadar fiyatı var durumlarıda cok cok iyi bana takılmadıgı ve ailemin taktıgını istedikleti için canım sıkılıyor sanırım

Bizimkilerde oyle.hatta bi kere ben canta aldim sen de ne kadar cok para harciyorsun dedi sakaya vurarak alttan alta laf carpiyor bana.kendini ne ilgilendiriyorsa harcadigim para.bi kere de esim ogluma hediye almis o da anca ogluna harciyor demisti sinir oldum tabiki ogluma harcayacak dedim.kendi televizyon istemeyi biliyor.esimin basinin etini yedi yeni tv al diye.esimin yigenine kiyafet bot falan aldik annesiyle babasi ayri kizin bir suru sey aldik kiz daha amca babet ne zaman alacaz dedi o kizi da oyle istemeye alistiriyor.yani idare edecz esimizin hatrina yapacak bise yok.kendi derdimden bahsettim k bakma bende baya dolmuşum

Bence eşinin zamana ihtiyacı var henüz çok yeni evlisiniz nasıl davranacağını kotaramıyor maddi yardım noktasında.bir cadde değil bir milyon ışık hızı uzaklaş kvden elinden geliyorsa eşini ikna et.yani bence eşim iyi ve anacı olmayan bi adam.ama kv fena

Evinin geçimini, sizi geri planda bırakmıyorsa ailesi için para harcamasına müdahale etmeyin. Çabalarınız fayda etmeyecektir ve eşinizle aranızın bozulmasıyla kalırsınız. Siz saygılı hürmetli olun ama kendinizi beğendirme çabasında olmayın. İnsanoğlu biraz kaçanı kovalamayı seviyor. Gelirlerse en güzel şekilde ağırlayın. Giderseniz biraz mesafenizi koruyun. Ama saçınızı süpürge etmeyin tabiri caizse. Kendi ailenize odaklanın. Yani eşinize evinize.

Bencilsin demedim kvnin haksız senin haksız olduğun yerleri söyledim. kvnin durumu iyi tamam, diyelim ki senin ailenin durumu yok düğünde az taktı kvdenler taktı altınların çoğunu ve senin kardeşinin düğünü var doğal olarak bilezik takmak istedin ve eşin hayır benim ailemin taktığı altınlar kendin biriktir tak dese ve senin paranın olmadığını bile bile haklısın mı derdin çok merak etim.
Ve evet bi düşündüm de kendini doğru tanımlamışsın bencilsin.

Eşin senin yanındaysa takacak hicbir sey yok. it ürür kervan yürür misali. harcamalara gelincede senden kısıp onlara yediriyorsa kırmadan söyle. inatlasma cok da. cocuk olunca düzelir zaten

Neden kardeşine bilezik almak zorundaymış anlamadım.
Size ne kardeş ne kv kp takmamış, demek ki aile bu takı adetine önem vermiyor.
Neden sadece siz önem verecekmişsiniz? Saf mı buldular sizi, çok saçma.

Elbette eşiniz kardeşine düğün hediyesini istediği büyüklükte alabilir, ama borç içindeyken de karısının gönlünü alarak yapması icap eder. Sizin gönlünüz yoksa takılmamalı.

Kek börek olayına üzerinden zaman geçince güleceksiniz ama, hiç üzülüp kafaya takılacak meseleler değil.

Valla ben olsam fırsat bu fırsat daha uzak bir yere taşınırım.

Yok yok haklısınız siz. Bence üst sokağa değil daha uzağa taşının. Gittikçe sinirleriniz bozulur.

Eşiniz bilezik konusuna tam olarak ne diyor?

Ne borcu için bozdurdunuz bileziği? Araba mı? Araba henüz alınmadı mı? Eğer mevcut bir borç varsa, eşinizle konuşun, vakit kaybetmeden parayı borca yatırın.

Görümcenizin düğünü ne zaman? Eğer yazaysa ayda 200-300 kenara atıp ince bir bilezik alabilirsiniz. Bir zahmet annesinin giderlerinden kısıp, idare etsin biraz eşiniz.

Bana göre eve giren herşey ortaktır benim demek bana göre hoş değil her iki taraf içinde geçerli.

Versin bir iki daha elbet sonunda esiniz de gorur gercegi. Sabredin bakalim madem esiniz sizin destekcinizmis. Kafa yapiniz uyuyorsa birbirinizi seviyorasaniz huzursuzluk cikmasin evinizde

Bana göre eve giren herşey ortaktır benim demek bana göre hoş değil her iki taraf içinde geçerli.
Sİze göre dogru olan şey malesef genel kabulü değiştirmiyor. Evlilikte senin benim olmaz ancak takı kadınındır. Özellikle çalışmayan evde oturan kadınlar icin. Kimse istemez ancak boşanma vs olunca o takılar dısında bir desteğin olmaz. Kötü gün gelince koca kişisi herşey ortaktı al bunlardı hayatını devam ettir demez diyemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…