- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
- Konu Sahibi white moon
-
- #101
Bende ki olay da tam bunun zitti. Kv dem senede bir gelir yanima 15-20 gun kalir. Kvdem ve esim gec saatlere kadar basbasa oturur. Sabah kahvaltidan sonra hadi oglum ben hazirlandim der. Plan kurulmus bile hic haberim yokYazık ki hosgorusuz olmuşuz..
Sanki hiç yaşlanmayacakmış gibi pervasız
Kalksın yemek yapsin ,yok coreklendi başımıza yok efendim temizlik yapsin .
Yok ben hizmetçi miyim diye ortalığı ayağa kaldır diyen tipler ..
Yazık!
Kv evde olmasaydı sanki love story kıvamında hayatlar geçecek
Ve yemeği de evdeki hizmetci Katya yapacak...
Çocuk baktırırken ,para isterken,oğluna yardım etsin derken öyle olmuyor ama o işler...
Kocasına gik diyemeyen kim varsa kayinvalideye cemkiriyor
Bi anne 8 çocuğa bakıyor
Ama yaşlanınca bir yere sigamiyor
Vay ki ne vay!!!
Kahvaltı hafta sonu keyfe keder gittiğimiz bir kahvaltı değil...Okul aile kahvaltısı ve konu sahibi kayınvalidesinin evin aile üyelerinden biri olarak toplumda /çevrelerinde kabul görmesini istemiyor diye düşünüyorum.Cunku kendisi de bunu bu şekilde benimsememis.Yani biz bir aileyiz siz de eşimin annesi olduğunuz için bundan sonra hep beraber aile olarak yasayalim duygusu düşüncesi içerisinde değil.Ayni evde olmaktan mutsuz. Bu şekilde hissetmeyen birini aynı evde yaşamaya zorlamak haksızlık.Zorunluluktan yapilan şeyler er ya da geç bu tür tatsizliklara dönüşür.Kv b*k atmayalim boşuna oğlu sağ olsun bana şunu hatırlattı "essek olana semer vuran çok olur" eşin kendini toparlasın kv bin yaptığı belli zaten.
Ama bir kahvaltı ya da götürülebilir vebence o konuda sen bir tık yumusak olmaliydin ama eşinin tepkisi çok komik ve çok sinir bozucu
Ben konuyu okurken şu tepkiyi veren insanın daha çok olacağını düşünmüştüm biliyor musunuz? Babaannem ve anneannem ne kadar şanslıymış meğer. Annem gibi bi kızları olmuş. Bu insanlar bağda bahçeden bütün yaz iş yapan insanlar. Yinede geldiklerinde annem hiçbir şeylerini eksik etmez. Çalışmasına rağmen akşamdan yemeklerini yapar, gündüz yesinler diye. Yapamicaklarından değil, annem sadece yatsınlar keyiflerine baksınlar istediği için.Yazık ki hosgorusuz olmuşuz..
Sanki hiç yaşlanmayacakmış gibi pervasız
Kalksın yemek yapsin ,yok coreklendi başımıza yok efendim temizlik yapsin .
Yok ben hizmetçi miyim diye ortalığı ayağa kaldır diyen tipler ..
Yazık!
Kv evde olmasaydı sanki love story kıvamında hayatlar geçecek
Ve yemeği de evdeki hizmetci Katya yapacak...
Çocuk baktırırken ,para isterken,oğluna yardım etsin derken öyle olmuyor ama o işler...
Kocasına gik diyemeyen kim varsa kayinvalideye cemkiriyor
Bi anne 8 çocuğa bakıyor
Ama yaşlanınca bir yere sigamiyor
Vay ki ne vay!!!
Ben konuyu okurken şu tepkiyi veren insanın daha çok olacağını düşünmüştüm biliyor musunuz? Babaannem ve anneannem ne kadar şanslıymış meğer. Annem gibi bi kızları olmuş. Bu insanlar bağda bahçeden bütün yaz iş yapan insanlar. Yinede geldiklerinde annem hiçbir şeylerini eksik etmez. Çalışmasına rağmen akşamdan yemeklerini yapar, gündüz yesinler diye. Yapamicaklarından değil, annem sadece yatsınlar keyiflerine baksınlar istediği için.
İyilikten her zaman maraz doğmuyor vallahi. Annem yaptıklarının karşılığını sevgi ve saygı olarak aldı. Bende ondan öyle gördüm. Büyük konuşmayayım ama bigün birisinin ihtiyacı olduğunda “yapıştı, çöreklendi, kurtulmak için ölmesi lazım” gibi şeyler söylersem kendimden utanırım.
O söylediğiniz evlilik biçimi için annem fazla genç. Yani şu döneme döndüğümüz kadınlardan. Ev alırken bankayı aramış, yıllarca çalışmış,çocuklarını bazen işe götürmek zorunda kalmış. 30-40 yıl içinde değişen şey evliliğin kıymeti bence. Her şeyde boşanma konuşuluyor, her şeyde kayınvalide cadı ilan ediliyor.Eskiden iki kişi bir araya ailelerin bir çeşit protokolü ile bir araya gelirlerdi.Evlilik gerçekleşme nedeni iki gencin kendi ailelerinden ayrılıp ayrı bir aile kurma girişimi değildi.Evliligin gerçekleşmesi icin erkek ailesi belli sayıda hayvan satar,tarlada ki ürünü icara verir ve ya kendi ürünü satardı.Oglan çocuğunun evliliği geleceğe dair bir yatirimdi. Kadının ve ya erkeğin ister kayınvalide ister damat ister gelin olarak ben bu hayattan ne istiyorum, evlilikten beklentim nedir gibi sorunları olduğunu hiç sanmıyorum. Şu ana dönelim kadın maaşlı bir işte,çocuk kreste ve ya özel okulda,erkek karısına düğün için kredi çektiriyor. Ev alırken ailenizi değil maaş aldığınız bankayı arıyorsunuz.Dolayisiyle imece usulünde ki yardımlaşma,iş bölümü oluşmuyor. Hiç mi vicdan yok derseniz zaten kayinvalide bakıma muhtaç halde değil, yaşama gayesi de bulunduğum ortamda çevredeki kişilerin yaşam standardı yükselsin, yorgun argın gelen sıcak bir çorba icsin de yüzü gulsun değil
Mesela benim kayınvalidem annesine baktı,babasına da bakıyor ama kendi kayınvalidesi esi rahmetli olduktan sonra evinde tekbasinayken düşüp kafasını bangoya çarparak rahmetli olmuş. Hala diğer oğluna para verilmiş,öyle olmuş,böyle olmuş anlatır.İnsanlar oleli 25 sene olmuş! Erkeklerin kendi aileleri ile ilgili sorumlulukları yeterince almadıklarını kendilerine düşeni de eşlerinden beklediklerini düşünüyorum.Kendi annesi babası gelince isim var diyip akşam erkek arkadaşları ile vakit geçiren eşler hiç de az değil. Konu sahibi kahvaltıya götürsün goturmesinden bu onun tercihi belli ki onu rahatsız eden birşeyler var ve konu kahvaltı ile patlak vermiş.Esim ailemin klimasini yazliktan kılığa geçişinde bile ilgilenir.Gittigimizde ev ile ilgili kendi elinden gelen yapar ama aksi olsaydı tek taraflı fedakarlıkta bulunur musunuz emin değilim. Konu sahibi hersekilde evine yemek yapacak,banyo temizleyecekti. Ama yemek yapmayınca eleştirilmeyecek işten gelince koltuğa uzanabilecek,bel ki eşine sarilabilecekleri de konu nefes alıp vermekse anneye yakında küçük bir daire tutularak da bu saglanabilir. Gider gelirler torununu gorurdu . Ya da konu sahibi eşi ve oğluyla yaptığı etkinlikler o kriz olmazdi. Ama valide gelininin nefes aldığı ortamı istiyor.O söylediğiniz evlilik biçimi için annem fazla genç. Yani şu döneme döndüğümüz kadınlardan. Ev alırken bankayı aramış, yıllarca çalışmış,çocuklarını bazen işe götürmek zorunda kalmış. 30-40 yıl içinde değişen şey evliliğin kıymeti bence. Her şeyde boşanma konuşuluyor, her şeyde kayınvalide cadı ilan ediliyor.
Kendi yemeğini zaten yapıyorsum. Masaya 1 tabak fazla koyacaksın. Banyonu zaten temizliyorsun. 1 kere daha temizlersin. Birine bakmak nedir ki? Ben kızıma bakıyorum. Altını değiştiriyorum. Üstünü giydiriyorum. Yemek yediriyorum. Uyutuyorum. Bakmak budur. Evin içinde nefes aldı diye kadınlar “ ay kaynanama bakıyorum” diyor. Yahu felçli hastalara bakanlar var. Onlar ne desin?
anneniz olsaydi kv yerine ne yapardinizAnne babaların olduğu kahvaltılarda ne işi var canım kv denin ya da başka birinin. Mantıksız emrivaki işler bunlar en sevmediğim..
Hakli olduğunuz noktalar var ancak herkese gore de değişir. Benim yemeklerin çok güzel değil mesela kv gelince onun yapması daha iyi oluyor. Cunku benimkini beğenmez tabi birşey de demez. Ama ben strese giriyorum. Yapmasa yaparım illa yap demem. Konu sahibini yemek yonunden haksiz buldum o yokken de yapiyor sonuçta. Ama insan evde kendi kendine iken makarna ya da peynir ekmek ile geçiştiriyor ama kv olunca ne yazık ki ikinci gün onu dusunmek zorunda kalıyor. Çalışan için daha zor. Ayağını uzatip otursan saygisizlik olur. Tamam bakılır tabiki büyüklere ama rahat edilmez. Bir süreliğine idare edilir ama bir hayatımız var onda da kendi evimizde eşimiz ve cocuklarimizla istedigimiz gibi yaşayamamak kötü değil mi. Her yere beraber gitmek olmayınca suratvasmakbda ayrı konu. Gidilecek yer var gidilmeyecek yer var. Annemin evinde benimle ne işi var yatılı. Banyoyu bir kere daha temizlerim diyorsunuz elbette temizlenir ama vakit olmayinca ve cocuk acisindan hijyen onemli olunca zor yani. Kullanan kisilerin de dikkat etmesi lazim. Bir de sağlık sorunu vs olur anlarım basimizin ustune.burda biraz kapris gibi geliyor kv nin yaptığı çünkü tek başına yaşayabilir olmadı yakında ev tutabilirler. Üstelik damadı ile anlaşamadığı için kiziyla yaşamıyor ama gelini ile anlaşamadığı halde oğlu ile yaşıyor. Bunun mantığı nedir sizce. Oğlunu daha yakın görebilir ama gelin sonuçta onun bütün işini yapan. Özetle elbette hic istemesek de zorunluluk halinde beraber yaşanır. Ama bencilce düşünen kv ile hayat geçer mi. Aynı şey gelin için de gecerlı. Gelin huysuzsa kv ye dunyayi dar ediyorsa tabi o da olmaz. Herşey karşılıklı manevi olarak.O söylediğiniz evlilik biçimi için annem fazla genç. Yani şu döneme döndüğümüz kadınlardan. Ev alırken bankayı aramış, yıllarca çalışmış,çocuklarını bazen işe götürmek zorunda kalmış. 30-40 yıl içinde değişen şey evliliğin kıymeti bence. Her şeyde boşanma konuşuluyor, her şeyde kayınvalide cadı ilan ediliyor.
Kendi yemeğini zaten yapıyorsum. Masaya 1 tabak fazla koyacaksın. Banyonu zaten temizliyorsun. 1 kere daha temizlersin. Birine bakmak nedir ki? Ben kızıma bakıyorum. Altını değiştiriyorum. Üstünü giydiriyorum. Yemek yediriyorum. Uyutuyorum. Bakmak budur. Evin içinde nefes aldı diye kadınlar “ ay kaynanama bakıyorum” diyor. Yahu felçli hastalara bakanlar var. Onlar ne desin?
Niye anne diyoruz eşlerimizin annesine? Annem gibi görmüyorsan x hanım derim. “Annemle ilgikenirim, annenlede sen ilgilen” demek çok tuhaf bu durumda. Babam dedimin hasta olduğu zaman işten çıkar sürekli onları hastaneye götürürdü. 2 dayım olmasına rağmen babam götürürdü hep. Babannemler hasta olsun, bi amcam daha olmasına rağmen hep annem bakar. Bizim ailenin hamuru böyle sanırım.Mesela benim kayınvalidem annesine baktı,babasına da bakıyor ama kendi kayınvalidesi esi rahmetli olduktan sonra evinde tekbasinayken düşüp kafasını bangoya çarparak rahmetli olmuş. Hala diğer oğluna para verilmiş,öyle olmuş,böyle olmuş anlatır.İnsanlar oleli 25 sene olmuş! Erkeklerin kendi aileleri ile ilgili sorumlulukları yeterince almadıklarını kendilerine düşeni de eşlerinden beklediklerini düşünüyorum.Kendi annesi babası gelince isim var diyip akşam erkek arkadaşları ile vakit geçiren eşler hiç de az değil. Konu sahibi kahvaltıya götürsün goturmesinden bu onun tercihi belli ki onu rahatsız eden birşeyler var ve konu kahvaltı ile patlak vermiş.Esim ailemin klimasini yazliktan kılığa geçişinde bile ilgilenir.Gittigimizde ev ile ilgili kendi elinden gelen yapar ama aksi olsaydı tek taraflı fedakarlıkta bulunur musunuz emin değilim. Konu sahibi hersekilde evine yemek yapacak,banyo temizleyecekti. Ama yemek yapmayınca eleştirilmeyecek işten gelince koltuğa uzanabilecek,bel ki eşine sarilabilecekleri de konu nefes alıp vermekse anneye yakında küçük bir daire tutularak da bu saglanabilir. Gider gelirler torununu gorurdu . Ya da konu sahibi eşi ve oğluyla yaptığı etkinlikler o kriz olmazdi. Ama valide gelininin nefes aldığı ortamı istiyor.
Birlikte yaşama konusu için düşüncem şu aslında: Çocuklarda dönüşümlü kalmalı. Tek çocuksa ve çocuğun imkanı varsa çok yakında bir ev tutulmalı. Akşamları yemeklerini içip yatmaya evlerine dönülmeli. Ama sağlık sorunu vs varsa birlikte yaşanmalı. Burda birlikte yaşama konusuna değinmedim. Çünkü zaten kabul edilmiş, birlikte yaşanıyor. Yaşanma durumu engellenemediği için, konu sahibi tabiri caizse kayınvalidesini ötekileştirerek intikam alıyor. Sert bir tabir gibi gözükmesin. Kahvaltı meselesi “bu aile bireyleri için” anlamına geldiğinden öyle söylüyorum.Hakli olduğunuz noktalar var ancak herkese gore de değişir. Benim yemeklerin çok güzel değil mesela kv gelince onun yapması daha iyi oluyor. Cunku benimkini beğenmez tabi birşey de demez. Ama ben strese giriyorum. Yapmasa yaparım illa yap demem. Konu sahibini yemek yonunden haksiz buldum o yokken de yapiyor sonuçta. Ama insan evde kendi kendine iken makarna ya da peynir ekmek ile geçiştiriyor ama kv olunca ne yazık ki ikinci gün onu dusunmek zorunda kalıyor. Çalışan için daha zor. Ayağını uzatip otursan saygisizlik olur. Tamam bakılır tabiki büyüklere ama rahat edilmez. Bir süreliğine idare edilir ama bir hayatımız var onda da kendi evimizde eşimiz ve cocuklarimizla istedigimiz gibi yaşayamamak kötü değil mi. Her yere beraber gitmek olmayınca suratvasmakbda ayrı konu. Gidilecek yer var gidilmeyecek yer var. Annemin evinde benimle ne işi var yatılı. Banyoyu bir kere daha temizlerim diyorsunuz elbette temizlenir ama vakit olmayinca ve cocuk acisindan hijyen onemli olunca zor yani. Kullanan kisilerin de dikkat etmesi lazim. Bir de sağlık sorunu vs olur anlarım basimizin ustune.burda biraz kapris gibi geliyor kv nin yaptığı çünkü tek başına yaşayabilir olmadı yakında ev tutabilirler. Üstelik damadı ile anlaşamadığı için kiziyla yaşamıyor ama gelini ile anlaşamadığı halde oğlu ile yaşıyor. Bunun mantığı nedir sizce. Oğlunu daha yakın görebilir ama gelin sonuçta onun bütün işini yapan. Özetle elbette hic istemesek de zorunluluk halinde beraber yaşanır. Ama bencilce düşünen kv ile hayat geçer mi. Aynı şey gelin için de gecerlı. Gelin huysuzsa kv ye dunyayi dar ediyorsa tabi o da olmaz. Herşey karşılıklı manevi olarak.
Gorumcende neden kalmıyor kv?Yok yapmaz. 60 yasında. Oğlum özel okula gidiyor bizimle gidip bizimle geliyor. Görümcem var bir de evi onun olduğu ilde. Biz farklı Bı ildeyiz
Benim annem zaten gelmez canım kendi arkadaşları var sadece anne babaların olduğu bir ortama zaten gelmek istemez. Her şeyin bir adabı yeri zamanı vardır. Bir arkadaşıma gidiyorsam gelsin tabi evde kalmasın ya da başka bir plan varsa ama her ortama girmeye çalışmak hoş değil. Kendi annem olması ya da olmaması değiştirmez. Ama kendi annem siz gidin kızım derdi. Çünkü o ortamları bilen biri ve kv gibi oğluşum da oğluşum modu yok anneannelerde, en önemli etken bu. Yarışa girip de en ufak şeyde alınganlık yapmaya gerek yok.anneniz olsaydi kv yerine ne yapardiniz
otekilestirmeye kayiliyorum 60 yasinda bir kadin neden bunu kendine reva gorur ayri ev istemez orasi bana kafa bozuklugu geliyorBirlikte yaşama konusu için düşüncem şu aslında: Çocuklarda dönüşümlü kalmalı. Tek çocuksa ve çocuğun imkanı varsa çok yakında bir ev tutulmalı. Akşamları yemeklerini içip yatmaya evlerine dönülmeli. Ama sağlık sorunu vs varsa birlikte yaşanmalı. Burda birlikte yaşama konusuna değinmedim. Çünkü zaten kabul edilmiş, birlikte yaşanıyor. Yaşanma durumu engellenemediği için, konu sahibi tabiri caizse kayınvalidesini ötekileştirerek intikam alıyor. Sert bir tabir gibi gözükmesin. Kahvaltı meselesi “bu aile bireyleri için” anlamına geldiğinden öyle söylüyorum.
Kayınvalidesinin evde hiçbir şey yapmadan oturduğuna da inanamıyorum. Konu sahibi yapma demediyse, yaptıklarını beğendiyse, düzenim bozuluyor tarzı söylemlerde bulunmadıysa, kadın hasta değilse bütün gün iş yapmadan ne yapacak ki? Az çok bir şey yapıyordur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?