Heh evet. Bazen düşünüyorum acaba oğulları yabancı bir gelin getirmiş olsaydı o zamanda kendi adetleri gelenek görenekleri olacak mıydı. Almanya’ya akrabalarının yanına gittiler normalde aynı masada alkol alınsa dünyanın lafını eder. Yeğenlerinin eşi biri Alman biri Arap ikisi de yemekte alkol almış arkalarından dedikodusunu yapıyordu yüzüne bişeu söylememiş ama. Hani nerde adetin gelenek göreneğin diye sorarlar adama.Ben de onların yetiştiği aile kültüründe yetişmedim sonuçta kendi oğlunun seçtiği eş kişisiyim diye onun istediği olacak illa onun kültürüne ayak uydurulacak çünkü o bir tanrı kendisini öyle değerli hissediyorBöyle bi adami ciddiye alip sinirlenmek hata olur zaten cahil bi ayi oldugu yuzbin km öteden belli de. Kendisi sen hamileyken karsisinda az bisey açık kiyafetle oturdun diye bile küslük bulmustu süt annenin memelerini yerli yersiz her ortama sokuyor oluşu cok abes değil mi. El kızı senin adetini bilmez baba yanında çıkarır emzirir de kendi evine giremez olursun de bi daha derse :)
Muhtemelen evlenmezdim :) eşimde söylüyor zaten babam çekilecek dert değil diyeMaalesef hiç normal değil.Tüm aile sorunlu.Allahtan eşin onlara çekmemiş yani oda babası gibi olsaydi delirirdin.
Babaannem dedem filan diye sevsinler hdjdhdhBir de bebeğinizi annem/babam diyerek seviyorlar mı onu sormak istiyorum size? Benim dışımda birinin bebeğimi annem babam dye sevmesini kabul edemiyorum
Ay o herifte bu kadar objektif degerlendirebilecek kapasite nerdeeeHeh evet. Bazen düşünüyorum acaba oğulları yabancı bir gelin getirmiş olsaydı o zamanda kendi adetleri gelenek görenekleri olacak mıydı. Almanya’ya akrabalarının yanına gittiler normalde aynı masada alkol alınsa dünyanın lafını eder. Yeğenlerinin eşi biri Alman biri Arap ikisi de yemekte alkol almış arkalarından dedikodusunu yapıyordu yüzüne bişeu söylememiş ama. Hani nerde adetin gelenek göreneğin diye sorarlar adama.Ben de onların yetiştiği aile kültüründe yetişmedim sonuçta kendi oğlunun seçtiği eş kişisiyim diye onun istediği olacak illa onun kültürüne ayak uydurulacak çünkü o bir tanrı kendisini öyle değerli hissediyor
Evet bana da öyle geliyor ki dede çok agresif bir insan bebeğimde şu an bile çok hareketli ve meraklı hareketli afacan bişey olacağa benziyor. ben sanmıyorum ki anlaşsınlar aynı oranda sevgileri kalmayacak o yüzden onları yorduğu için. Yani umarım böyle olur gönülden bunu istiyorum :)Babaannem dedem filan diye sevsinler hdjdhdh
Aaa ailece manyak bunlar.
Ama şöyle ki ben çocuk büyüdükçe biraz daha normallesirler diye düşünüyorum.
İlk aylarda bu manyaklik artıyor.
Ama densiz sakalara prim vermeyin asla lafinizi esirgemeyin.
Ben etrafımda hiç görmedim bu kadar darlayanı siz bebeklerin annesiyle anlaşıyorsunuzdur belki o yüzden annede rahatsızlık duymuyor olabilir. Ama bizde olaylar genelde çirkin ilerlediği için ve kp ile kendi oğlu/kızı bile anlaşamadığı için rahatsızlık sebebim.İkiz yeğenlerim var, bendeler şimdi. Yaşadıkları şehirdeyken sürekli arıyorum bazen günde bir iki kez. Az önce de giderken birini bana bırakın bunların dedim
Sözün özü, özleniyorlar ve insan görmek istiyor.
Emin olun eşim sizin eşinizin dediklerini dese onlar arar da gelir de :) bu sefer biz eşimle papaz oluruz. Ben zaten görüşmek istemiyorum bildiğin halde ne diye habire bana yönlendiriyorsun niye eve davet edip bana iş çıkarıyorsun diyeBenim kp, kızım için seni alıp götüreyim derdim çok sinir olurdum. Ama sizinki daha çirkinlesmis. Ne demek süt anne. Vermiyor musunuz cevap.
Eşimin ailesi de özledik diye arar. Oda camgulu evde onu arayın der. Beni aramazlar.
Yada çıkın gelin der. Gelemeyiz siz gelin derler.
Eşiniz biraz tepki versin.
KesinlikleAy o herifte bu kadar objektif degerlendirebilecek kapasite nerdeeeTepesine cokebilecekleri, sözünü nazını umursayan insani bezdirmesini bilirler anca kim takar yoksa şunları kendileri de bal gibi farkındadır ondan arkadan konusabilirler sadece. Arada eşin olmasa sen de muhatap olmazdin. Aradakinin hatrina, normalde yolda görsek karşı kaldırıma geçeceğimiz dangalaklari tolere ediyoruz işte.
Torunu çok seviyosan onu doğran ananın kalbini nasıl kırıyosun ya bu nasıl kötülük böyle . Gerçekten bu kadar seven kv kp 4 aylık minicik çocugu il dışına getirtir mi? Ya görmcenin manipülasyon yapması ? Sizin yerinizde olsam kesin sınırlar çizerdim, ben hastayım çocuk rahatsız gelemem vs deyin en basitnden. Eğer iyi insanlar olsalardı o cümleleri size kurmazlardı zaten . Balık baştan kokar . Ne diye kendinizi ezdiriyosunuz yapmayın sonra ilerde mutsuzluklar birkecek çocuktan çıkar acısı, mutsuz anne mutsuz çocuktur .Arkadaşlar selam.Sadece merakımdan oluşturuyorum bu konuyu ve tabiki içten içe beni rahatsız ettiği için.KV ve KP’im her gün aile grubundan özledik arayın özledik bebeği görelim diye darlıyor. Her ay yanlarına gitmemizi istiyorlar açık açık söylemeselerde görümcem eşime özelden mesaj atıyor bizimkiler çok özledi annem/babam sürekli videolarını izleyip ağlıyor sizden(benden) davet bekliyor.Diye drama queenlik yapıyor.Ardından biz de onlar özledi diye çıkıp il dışına falan gidiyoruz eşimin baskısıyla neymiş çok özlüyorlarmış çok üzülüyorlarmış. Bebeğimiz 4 aylıkken gittiğimizde sohbet esnasında yorgunluktan Vs Sitem ettiğimizde hemen KV’em eşime yönelik konuşarak sende çok tembelsin ne olsun istiyosun bu kadar şikayetçiysen ver bize biz büyütürüz gibi cümleler kuruyor. Ki bunu her fırsatını bulduğunda söylüyorlar. KP’im bebeğimi severken biz seni alıp götürelim bi tane süt anne de bulurum sana boldan boldan emersin şeklinde densiz söylemleri de oldu ben lohusa dönemimdeyken bu yüzden Artık her gün özledik arayın görelim yazmaları beni irite ediyor. Normal mi bu durum her KV ve KP’er her gün bu baskıyı kuruyor mu bana bir söyleyin yoksa ben mi bu olaylardan ötürü içimde büyütüyorum.
Söylemeyin sizde . Yani ben eşimle açık açık konuşuyorum .. diyelim ki geldiler yada görüşmek zorunda kaldınız , lütfen ses çıkarın .Buarada ben de artık daha akıllıca hareket ediyorum.Mesela martta bulunduğumuz ile gelecekler görümcemin burda sınava girmesi gerekiyor onun sınava gireceği tarihi biliyorum ben de tam o tarihi kapsayacak bi seyahat programı yapıyorum ki görüşmeyelim diye. Ama umarım biz program yaptık diye bir hafta öncesinden falan gelmeye kalkmazlar bundan da korkmuyor değilim
Benim kp kv kedi köpek yok . Görmce de var . Aynı apartmandalar . Hatta onları torun gözü ile sevdiriyor anne ve babasınaKeşke bizimkiler bi kedi köpek hayvan sahiplenselerde onun bakımını üstlenip bu çocuk sevdalarını onun üzerinde yaşasalar. O kadar işsizlerki evin içinde ya birbirlerine sarıyorlar ya sülalenin dedikodusunu açıp kardeşler arasında yapıyorlar ya da torunda torun diyorlar.Dedesi bebeğim yanında uyurken bile videosunu açıp izliyordu size bu kAdarını söyliyim. Takıntılılık seviyesini siz burdan anlayın.
Ben normal bulmadim.yaa benim.de yegenim.var ailedeki tek torun ve cok da seviyorum özlüyorum hatta annem ya da kardesim sık sık video atarlar izlerim ama illa görüntülü aramam onlar ararsa konusurum annem de öyle hatta babaanne torun aralarinda inanilmaz bir bag var yine de bağımlılık derecesinde degildir annemBaşlarda ben de arada arayıp gösteriyordum da artık kesinlikle ne cevap veriyorum ne de arıyorum. Eşime bıraktığım zaman bebeği o arayıp gösteriyor. Ama artık mesajlarını görmekten sıkıldım tek meşguliyetleri torunları oldu iyice takıntılı davranıyorlar gibi hissediyorum. Yatıp kalkıp bebeği düşünüyorlar görümcem foto atıyor bebeğimin şapkası kalmış şapkayı yanına koymuş ona bakarken foto atıyor. Garipsi hareketler
Emin olun eşim sizin eşinizin dediklerini dese onlar arar da gelir de :) bu sefer biz eşimle papaz oluruz. Ben zaten görüşmek istemiyorum bildiğin halde ne diye habire bana yönlendiriyorsun niye eve davet edip bana iş çıkarıyorsun diye
Siz aradan çekilin, videosu atılacaksa kocanız atsın, sürekli onların gönlünü eyleyemezsiniz. Aklınız varsa ayda bir siz gitmeye devam edin çünkü davet ederseniz ne kadar kalacaklarını bilme şansınız yok. Bir de onlara gittiğinizde süt sağıp bırakıp eşinizle dışarı çıkın çabuk da dönmeyin, görsünler bakalım bebek bakmak neymiş. Hatta her gidişinizde bunu yapın, bir daha çağırmazlar belkiArkadaşlar selam.Sadece merakımdan oluşturuyorum bu konuyu ve tabiki içten içe beni rahatsız ettiği için.KV ve KP’im her gün aile grubundan özledik arayın özledik bebeği görelim diye darlıyor. Her ay yanlarına gitmemizi istiyorlar açık açık söylemeselerde görümcem eşime özelden mesaj atıyor bizimkiler çok özledi annem/babam sürekli videolarını izleyip ağlıyor sizden(benden) davet bekliyor.Diye drama queenlik yapıyor.Ardından biz de onlar özledi diye çıkıp il dışına falan gidiyoruz eşimin baskısıyla neymiş çok özlüyorlarmış çok üzülüyorlarmış. Bebeğimiz 4 aylıkken gittiğimizde sohbet esnasında yorgunluktan Vs Sitem ettiğimizde hemen KV’em eşime yönelik konuşarak sende çok tembelsin ne olsun istiyosun bu kadar şikayetçiysen ver bize biz büyütürüz gibi cümleler kuruyor. Ki bunu her fırsatını bulduğunda söylüyorlar. KP’im bebeğimi severken biz seni alıp götürelim bi tane süt anne de bulurum sana boldan boldan emersin şeklinde densiz söylemleri de oldu ben lohusa dönemimdeyken bu yüzden Artık her gün özledik arayın görelim yazmaları beni irite ediyor. Normal mi bu durum her KV ve KP’er her gün bu baskıyı kuruyor mu bana bir söyleyin yoksa ben mi bu olaylardan ötürü içimde büyütüyorum.
Erkekler malesef boyle bu da bahaneleri. Bence cok gardinizi dusurmeyin, bebegi de her istediklerinde vermeyin. Tabiki sevecekler ama herseyin bir sınırı olmalı. Biraz buyuyunce sakinleseni de var insallah size de oyle denk gelir ama gorusme sıklığı vs. duygusal manipuleye gelmeyin. Siz onlara torun vermek icib dogurmadiniz o cocugu. Kocaniz da onun bir oyuncak bebek olmadigini anlamali. Insallah yipranmadan bu sureci atlatirsinizEvet söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Kendi de söylüyor zaten torun sevgisi başka oluyormuş biz çocukları büyütürken hiç bişey anlamadık şimdi ne güzel karnı doyuyo üstü değişiyo bize geliyo seviyoruz diye. Gerçekten de öyle oluyodu ben emziriyordum altını falan değiştiryodum eşim kapıda bekliyordu çocuğun işi bittiği gibi dedesine götürüyodu neymiş güya ben dinleneyim diye yapıyormuş ben de nasılsa iki hafta kalıcaz sabredeyim belki diğer KV kp’lerde böyledir normaldir ben bunlara uyuz oluyorum diye bana batıyordur diye düşündüm ama gördüm ki çokta normal değil demekki benim gibi çok gelin var bu durumlardan rahatsız olan
Aynen bunu da denedik,ama bebeğim bana alışmış iyice onların kucağına gittiğinde boncuk boncuk ağladı dudağını büzdü bunu görünce de çok uzun saatler ayrılmak istemedim yanındanSiz aradan çekilin, videosu atılacaksa kocanız atsın, sürekli onların gönlünü eyleyemezsiniz. Aklınız varsa ayda bir siz gitmeye devam edin çünkü davet ederseniz ne kadar kalacaklarını bilme şansınız yok. Bir de onlara gittiğinizde süt sağıp bırakıp eşinizle dışarı çıkın çabuk da dönmeyin, görsünler bakalım bebek bakmak neymiş. Hatta her gidişinizde bunu yapın, bir daha çağırmazlar belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?