KV veya KP’iniz size sormadan evinize komşu davet etse tepkiniz nasıl olurdu?

Bunları düşünerek hem huzurunuz bozuluyor hem de siz üzülüyorsunuz. Bu kadar takmayın bence. Benim kayınpederim de aynı hiç umurumda değil. Bunun için huzurumu bozamam şahsen. Kayınvalidem yok benim mesela bazen kayınpederim kv gibi davranmamı istiyor eşime karşı he he deyip geçiyorum. Bence bu kadar ince düşünüp üzmeyin kendinizi. Hayat çok kısa yaşamaya balon. Ne dertler var Allah göstermesin başınıza başka bişey gelse saçma sapan şeyleri dert etmişim diyeceksiniz.

Muhur imza kaşe.

konu sahibi senin hakkını eşin arayacak ve annesini ve babasını azarlayacak ancak o vakit bunlar birdaha bu girişiminde bulunmaz ama esim pasif ise işin zor
En son tartışmamız bu yüzdendi zTen sırf baba laftan anlamıyor onun yıkılmaz tabuları var diye gelip gitmelerindeki bu tür hadsizliklerini görmezden gelip He deyip geçiyorum demişti ama her defasında beni ezdiriyor farkında değil. Giyim kuşam konusunda olan mevzu sonrası yanlarına gitmek için ikna çabasındaykem gel özür dileyip arayı düzeltelim demişti ne münasebet mesela o konuda ben sıfır hata yapmışken ezik gibi özür diletecekti Tabikide dilemedim ama iki haftalığına sırf eşimin hatrı için yanlarına gittik o bile fazlaydı benim için üzerine bu mevzular oluyor hiç sesi çıkmıyor. Artık eşimin bu sessiz kalışları beni rahatsız ediyor

Muhakkak daha büyük dertlerde var hayatta ama kendi iç huzurum için artık tavrımı belli etmem gerektiğini düşünüyorum sesimi çıkarmadıkça hep ileri gidiyorlar

Tam iç anadolu yobazları gibi eş tarafı..eşin de hiç arkanda durmuyıor kendi mücadeleni veriyorsun helal olsun..Yazdıkların o kadar olgun ve doğru ki..mikemmel gelinlerin laflarına bakma sonra kendileri şikayet ediyor
Sen kendini saydıracaksın sen üzüleceğine onlar üzülsün ama laf kavgası yapma ..sadece istemediğin şeyleri yapma pasif kalarak daha çok sinir olurlar

O yüzden yazılanların bir çoğunu dikkate almadım zaten. Eğer yazdıkları gibi kendileri de bir çok şeyi sineye çekip oturuyorlarsa karakterde bir sıkıntı var derim. Onurlu olmalı biraz insan. Laf kavgasını kendime yakıştıramam zaten içimden hırs kalkmıyor değil zaman zaman çok şey söylemek geliyor içimden ama susmayı tercih ediyorum uygun bir dil arıyorum yalnızca kendime sabrımın sınandığı noktada o dilimle konuşmayı planlıyorum.Bu en son olan olay sonrası eşime de net konuştum eğer böyle sessiz kalmaya devam ederse evlilik birliğimizin bozulacağını çünkü kendimi bu ilişki de yalnız hissettiğimi ifade ederek olaylar hakkında konuştum hak verdi düzelteceğini söyledi bu durumu bakalım zaman ne gösterecek bize meraktayım

Bekara karı boşamak kolay gelirmiş milletin lafına bakıpta kavga çıkarıyorsanız vay halinize hep ben hep ben olmaz arkadaşlar. Empati kurun biraz empati. Birbirinizi gazlayıp gazlayıp milletin de kendinizin de huzurunuzu bozmayın. Evlilik her defasında Çan Çan konuşmak veya her defasında susup sineye çekmek değildir. Çocuk oyuncağı da değildir ben küstüm gidiyorum gibi. Neyse ben ne desem siz zaten birbirinizi gazlayacaksınız. O yüzden haklısınız deyip susuyorum

Yazdıklarımızı alıntılasan da okumadığını görüyorum aksine bu dediklerini yapmıyoruz senin deyiminle çan çan konuşmaya karşıyız ve bakire pardon bekar değülük

Kimse kusura bakmasın da isterse evini hibe etsin sonuçta oturan oğlu ve eşi, o evde siz oturdukca size sormadan kimse kimseyi getiremez hatta kendi bile öyle sormadan çıkıp gelemez. Oldu o zaman sömürmek istediklerimize hediyeler verelim sonra kullanalım. napiyosunuz mesela birine telefon hediye etseniz kalkıp istediğiniz zaman açıp kurcalayacak misiniz? Ya da kıyafeti arada sormadan alıp giyecek misiniz bı tur? Saygı ya da minnet adı altında insanların karakterlerinden vazgeçmesini, prensiplerinden uzaklaşmasını beklemek ne demek? Ya herşeyi geçtim aile içi dinamiklerine karışma hakkını kim veriyor üçüncü şahsa? Ne demek ya bı de gidip teyzeye kıyafet şikayet edip sonra da ilkel ilkel suç benim oğlumda demeler aklınca karı koca arasina nifak sokmaya çalışmalar? falan hadsizlige bak. Herkes onların anlayışına göre mi giyinecek? Bu sebepten yüzüne bakmayan adama neyin saygisini göstereceksin ki? Saygı yaşla ana baba olmakla otomatik gelmez. Saygı karsiliklidir ve kazanılır. Bı de çok haklı gibi aklınca kv de teyze diye laf sokmuş siz teyze demeye başladınız diye. Nerden baksan falso, nerden baksan terbiyesizlik.

Bence evlerinden çıkın insanların lafınızı da söyleyerek en mantıklı ve gururlu hareket bu olur.
Bana da doğru gelmedi yaptıkları hareket ama yılda bir geliyorlarsa ve sadece komşuları aradığında kırk yılda bir böyle yapılıyorsa sorun görülmemeli bence.
Kızları gibi görmedikleri için yapıyorlar diyorsunuz ama aynı şeyi oğullarına da yapıyorlar işte kızları olsa yine yaparlardı ona da hiç sormazlardı belli.
Ki kadın %70 engelli imiş ayağından onun kalkıp gitmesinden iyidir çağıranın gelmesinden asıl.
Konuya girerken vahim bir tabloyla karşılaşacağımı düşünmüştüm ama kayınailesinin evinde oturan onlara laf edemeyen ama kapıyı kapattıkları an eşiyle kavga eden bir tiple karşılaştım

Verdiğiniz örnekler olmamış yalnız hediye verildiyse senin olmuştır o elbise,o telefon senindir artık.
Ev hediye edilse tapusu da onların olur isterse hibe etse demişsiniz bağışlamak oluyor o yine senin olur.
Örnekler uymamış.
Örnekleri değiştirin en iyisi

Burda odak noktası kısa süreyle vermeleri ya da süresiz vermeleri değil. O evde yaşayanlar kimse, yaşadıkları süre boyunca ev ve o evin kuralları yaşayanlara aittir, dolayısıyla saygı gösterip sormak zorundalar, kafalarına göre davranma hakkı vermez. Hem geçici olarak oturmalarina izin verdikleri evlatlarına, hediye etselerdi sınırlar ona göre değişkenlik mi gosterecekti? O zaman da insanlar kalkıp bu devirde ev vermişler ne isterlerse yapardım diye tavsiye verecekti ki çoğu bunu yapmış zaten. Benim tepkim buna o sebeple de örneklerimde bir hata görmüyorum aksine abartı var anlaşılması için. Cünkü geçici verilmiş bişey için karşı taraf üstünde üstünlük kurulabileceğini düşünen kişi sonsuza kadar senin olsun dediğinde ne haklar görür kendinde.

"O benim gelinim değil kızım"diyen kayinvalidemin arkamdan neler söylediğini yıllar sonra duygu bu kulaklar.O yüzden ben kimsenin kızı olmak için evlenmedim şükür benim bir annem babam var.Gelini olarak benimsesinler, saygı duysunlar yeter.Sevgi isteğe bağlıdır ama saygı zorunludur.Sonra her ağızlarına geleni söyleyip ay kızım alinmadin dimi senin iyiliğin için söylüyorum ben. Benim kızım sayılırsın demiyorlar mi!!! O yüzden gelin kayinvalide olan ilişkileri lütfen anne kız ilişkisine çevirmeye çalışmayın.

İşte onlar en azından kayınpeder öyle düşünüyor böyle bir durumda kavga mı edilir eşle yoksa sizin kurallarını bana uymuyor eviniz sizin olsun mu denilir.

Ben de sormaları lazımdı dedim bu arada mantık olarak öyle çünkü.
Ama öyle olmuyorsa kurallarımı gerçekten belirleyeceğim yere çıkarım.
Bu arada kayınvalidenin ayağından %70 engelli olduğunu okudum öyle durumda kendi annem olsa siz oturun tabii onlar gelsin derdim ben olsam. Zıt durumda bunu dememek de bencillik gelirdi

İşte onlar en azından kayınpeder öyle düşünüyor böyle bir durumda kavga mı edilir eşle yoksa sizin kurallarını bana uymuyor eviniz sizin olsun mu denilir.
Eşinizle neden kavga ediyorsunuz ki? Eşinizle düzgünce konuşursunuz, ilkten tam anlamamış olabilir zamanla anlayacaktır, kv ve kp olan sinirinizi eşinize yansitmayin, bir anda sizin baktiginiz açıdan bakamayabilir sabırla mantiklica aciklarsiniz, zamanla illaki anlayacaktır, ancak bu sınırları öncelikle onun çekmesi gerekir, bunu da; yani ben olsam kendi ailem böyle bişey yapsa onlara kızar sonrasinda da önce eşime sormam lazım orası ikimizin evi der senin değerini kendi aileme bu şekilde aktarım vs diye kendinizden örnek vererek yapabilirsiniz.

İmkanınız olan en kısa zamanda evlerinden çıkmanız kafanızı bı nebze daha rahatlatır, ancak bu kaldığınız sürece kendinizden ödün vermeniz gerektiği anlamına gelmez. Ha şu da var o evden çıkmak tavırları değişecek anlamına geliyor da sanmayın çünkü onlar biz buyuguz, daha çok yaşadık, biz neler neler gördük de bı of demedik, anne babayiz emeğimiz var gibi sebeplerle haklıyız kafasindalar. Ama siz yine de yapılanların sadece size karşı değil eşinize ve onun evliliğine karşı da saygısızlık olduğunu mutlaka eşinize anlatın.

Siz bir soylersiniz bin olur, eşiniz bir söyler hiç olur.

Ayıp etmişsiniz

Ben niye edeyim konu sahibi onlar komşuya gider gitmez eşime sardım demiş ya onu diyorum,onlara bir şey dememiş hiç diye.
Kendi değil eşi tavır koysun istiyor demek ki ama sınırlarını korumak istiyorsa kendi sınırını kendi korumalı. Onun sınırı,eşinin sınırı olmayabilir çünkü.
Ben kayınailenin evinde oturmam zaten kendi ailemin evinde otururum mesela ailemle sınırlarımı daha iyi koruyabilirim erkekler de bu tür olaylara çok takılmadığı için ben ses çıkarmıyorsam çıkarmaz zaten.

Ay ev vermişler tabi çağıracaklar demek hangi kafanın tesiri
Yahu ev, mahrem alandır. Mahremimizdir.
Oğluna oturması için ev verildi diye ev onların olmuyor, içinde yaşayanın oluyor. Mahremiyet o evde yaşayan kişilerindir çünkü. Bu en basit mantığı olayın.
Ev sahibinin izni gerekli bu gibi durumlarda, he düşünememişlerdir orası ayrı art niyet ben de görmedim.

Ama yazdıklarınızı okudum üzüldüm, hamile halinizle o kadar iş yapmanız, utanmazların çay doldurver demeleri. Şey gibi olmuş bu cenaze evinde pilavın üstüne karabiber istemek gibi
Yani kalk al ablacağım, o gibi durumlarda eve gelen misafir yapar asıl işleri ya. Kimse lohusa haliyle kimseyi ağırlamak zorunda değil.

Ama ben şeyi de anlamadım, eve misafir gelse kvnize "anne çayı sen demleyebilir misin ben bugun çok yoruldum" diyemez miydiniz? Evli değilim yani tam anlayamıyorum. Bunu demek ayıp bir şey mi? Laf söz mü olur? Bu arada seni kızım gibi görmem demesini takdir ettim. Yalana gerek yok, insanın kan bağıyla bağlı olduğu ayrı, kan bağıyla bağlı olduğu kişinin sevdiği kişi olması apayrı şeyler.

Yani ne bileyim haksız değilsiniz. Tamamen haklısınız da diyemiyorum ama bir türlü

Ay ben siz öyle yazınca konu sahibisiniz de bana soruyorsunuz sandım. İşte virgül eksikliği, benim de rumuza dikkat etmeyisim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…