KV veya KP’iniz size sormadan evinize komşu davet etse tepkiniz nasıl olurdu?

Çok şükür anlatmak istediğimi anlayan birisi çıktı.Ben de ağaç kavuğundan çıkmadım elbetteki eşimin ailesidir deyip her zaman el üstünde tuttum ne bi saygında kusur ettim ne de bi gönül hatır kırmışlığım oldu. annesi %70 engelli, doğumuma yaklaşık bir ay kala yanımıza geldiler sırf bebek yeni doğduğunda görmek ve ilk banyosunu yaptırmak için hay hay başımın üzerinde yerleri var dedim misafir ettim onunda engelli olduğunu bilerek iş yaptıracak değildim 9 aylık halimle sürekli ev temiz kalsın her an doğuma gidebilirim diye evi temizliyordum eline bi tane bez almışlığı olmadı. Aman eşimin ailesidir çayı kahvesi yemeği eksik olmasın dedim bırakın yemek yapmayı gelip mutfağa bir tane çay doldurmuşlukları olmadı. O da yetmezmiş gibi yazın kavurucu sıcağında kp dışarı çıkmışken temizlik yaptığım esnada şort ve göbeği açık bluz giymiştim eve geldiğindeyse de tansiyonum etkilenir gibi oldu nefes alamadım salonda klima karşısına oturdum kp beni öyle görünce evi terk etti aynı şehirde yaşadığımız akrabalarına gideceğini söylemiş neyse ikna edildi akşam eve geldiklerinde sanki ahlaksızlık yapmışım gibi teyzeme karşı bizim örf adetlerimiz diye mevzuya girdi rahatsız olduğunu kızgınlığının bana değil eşime olduğunu çünkü beni uyarmadığını falan söylediler direkt olarak benim yüzüme bile bakmadığı için cevabı ben değil teyzem verdi,örf adetten bahsedeceksek sizin buraya hiç gelmemeniz lazımdı çünkü kızm her an doğum yapabilir suyu gelir kanaması olur lohusalığında da sürekli emzirmesi gerekecek ne güzel başınızı öne eğip çekip gittiniz biraz gezinip geri dönmüş olsaydınız Kzım da üzerini değiştirirdi o esnada şu an da bunları konuşuyor olmazdık bence konuşmayalım da hiç yaşanmamış kabul edelim dedi ona rağmen o akşam evi terk edip gittiler iki gün sonra da doğumum oldu, sürekli bi hayal kurduğu için torunuyla ilgili eşimde annesine üzüldü sürekli aklı ailesindeydi bu tartışma yaşandığı için çünkü eşime sırt çevirdiler bir anda bu mevzudan ötürü.uzunca bir süre eşim kendini bize veremedi o durumda bile rol çaldılar yani öyle söyleyeyim. Bebek görmesinde de kendisi buradaydı ama dışarı işlerini halletmeye çıktıkları gün misafirleri ayarladılar komşular geldikten sonra kendisi misafir gibi geçti bir köşeye oturdu hizmet bekledi. Yani sürekli ben hizmet eden taraftayım bebeğim küçük, sürekli emziiryorum enerjim yok buna rağmen gık demeden hizmet ediyorum ama oğullarının hanımını insan yerine Koyupta kızım ne diyorsun gelsinler mi diyen yok. Bana kalırsa mevzunun kendi evlerinde oturuyor olmamızla alakası yok. Bu ev onların olmasa da kendilerine bunu hak görüyor olacaklar gibi. Saygısız ve bencil yanları var kendilerini tanıdıkça bunu daha iyi görüyorum.

Evet basina gelince cok sinir bozucu bi durum ve insan tepki de verir haliyle ama bunlari onlarin evinde otururken düşüneceksiniz. Hala kendi evleri saniyorlar belli ki. Gecip bedavaya otururken iyi
Ya hu evi bana değil sonuçta çocuklarına açtılar. Napiyim hakikaten oldu olacak bir de yatağımı mı paylaşayım ev onların diye.

Kaynanalar yaa, valla misafir diye olecekler. Benim bebegimden komsulara ne ?? Gelmesinler. Ayni durum bende de var.

Kaynanalar yaa, valla misafir diye olecekler. Benim bebegimden komsulara ne ?? Gelmesinler. Ayni durum bende de var.
Ya bi de hastalık kol geziyor kimsede bunu söylememiş vay efendim niye gelmesinmiş bi mikrop gelenlerde mi varmış. Gelen yorumları bir okusanız linçlediler baya baya :) evet kardeşim nerde nasıl Fink attığını bilmediğim insanı bebeğime tabikide yaklaştırmak istemiyorum!!ben dışarı çıkmıyorum,eşim evden çalışıyor olabildiğince steriliz yani yenidoğan bebeğim için. sizede sabırlar diliyorum, zor.

Bebek degil dertleri bi taraflarini gezdirmek, kaynanalar kapatilsin

Biri de demişki ne var bi çay bi ikramlık koyar bebeği gösterir çekilirsin odaya: desteğim olmadan o nasıl olacak öyle be ablam. O gün kaynanam misafirler geldikten sonra geldi, bnm annem yok vefat etti teyzem de yenidoğduğu Zaman gelip 20 gün sonra gitti (onunda torunları var) eve gelen komşu bozuntuları ben bu haldeyken çayları gittiğinde bardağı uzatıp bi çay dolduruver dediler bunu yapanlar da genç yanlış olmasın yaşlı olsada yerinden kalkamasa anlarım. Sonra komşudur baş üstünde yeri vardır diyorlar. Yukarıda bi yorumda dedimki sırf meraklarından geliyorlar evet kardeşim sırf merakından,Bebek görmeye elinde ufakta olsa bir hediye ile gelinir hiç kimse bi çöp dahi getirmemişti sadece 4 kişi arasında 100’er lira toplamış 400₺’yi kaynanama vermişler bana versin diye. Adetlerden bahsedip ayılıyorsunuz ya alın size adet.

Yorumumda belirttim zaten sizin ki belki kalabalıktır dedim. Hani belki tepkiniz o yüzdendir demek istedim. Bakin biz yıllardır KV ile konuşmuyoruz. Korona olduk benim kapımı çalan yine komşuydu.deprem oldu kapıda kaldık bize malzeme veren yine komsular oldu. KV m hiçbirinde yoktu. KV kp gidecek siz yine onlarla yüz yüze bakacaksınız. Yeri geliyor komşu arkadaş akrabadan daha önemli oluyor ve KV benim iki adim ötemde oturuyor. İyi tarafından bakin tanışmış oldunuz.

Bizim komşuların kendine pek faydası yokki bize olsun.Zaten konuştuğum görüştüğüm bir iki komşu abla var tamamen kendimi kapatmış değilim bu konuda elbetteki komşuluk çok değerli.

Ben evin sahibi onlar olduğu için böyle emrivaki yaptıklarını düşünmüyorum.Benim evimde kvnin bir kuruşu yok,ama son gelişinde bana haber verme zahmetine bile girmeden akrabasını çağırmıştı.Bu bir kişilik meselesi,bu tarz insanlara baştan tavır gösterilmezse de emrivakilerin sonu gelmiyor,sonun geldiği noktada bütün ilişkiler kopuyor.

Yorumunuza da sonuna kadar katılıyorum eğer çevrenizde güvenilir 1-2 komşu varsa değerini bilin ve ilişkileri koparmayın bunu bu sene o kadar iyi öğrendim ki çoğu zaman kan bağı hikaye

O zaman kirada oturanlar içinde ev sahipleri ziyarete geldiğinde kafasına göre kendi misafirlerini kiracıya sormadan çağırabilirler öyle mi nasılsa ev onların söylediğiniz buna çıkıyor biraz.Onlarınki kişilik meselesine giriyorsa bu da benim kişiliğim, saygısızlık olarak değerlendiriyorum

Siz bir an önce işe girin de kendi evinize çıkın. Bu terbiyesiz insanlarla muhatap olmayın daha fazla. Sizin giyiminize bile karışmışlar ya daha neler. Ayrıca bebeğini kalabalık ortama sokmak istemiyor diye bir sürü laf etmişler size yorumlarda, herkes kendi çocuğuna baksın ya bir o kalmıştı karismadiginiz

E kendi evleri ama artık taşındıklarına,size bıraktıklarına göre kimseyi size sormadan çağıramazlar.
Misafir misafir cağıramaz ev sahibine sormadan,normali bu.
Komşuları davet etmiş madem kalkıp gitsinler ki öyle olmuş,başka komşusunu da özlemişse gitsin,görsün hasret gidersin kendisi ama siz müsait değilseniz size çaģıramaz.

Ayy düşüncelere bak çoğu leşş. Yeni nesil de sizi bekliyordu hele sizin zamaninizda milletin evine misafir gelip kafanıza göre milleti cagiracaksiniz he.. bu düşünce yapısıyla çocuğunuzun evine adım atamazsınız gibi .

Konu sahibi öncelikle çok haklı olduğun nokta olmakla birlikte her konuda yazdığım şeyi yazacağım . İnsanlar size bedavadan eve niye oturtuyor biliyor musunuz işte o eve gelip hüküm surmek için . Yoksa kimse hayır yapmaz evladına bile mi derseniz evet evladına bile. En kısa zamanda çıkın o evden yoksa daha çok sorun yaşarsınız . Ağzımızın tadı bozulmasın diyorsanız uzak olmak en güzeli

Valla ya o evden çıkacak ya da aşırı parlamadan politik olacak, ufaktan ipleri eline alıp herkese yerini gösterecek. Değil ev, çöp vermeyenle bile uğraşmak zor. Kızı alınca sanki okutup, kendi büyütmüş gibi saçma sapan hallere giriyorlar. Bu durumda psikoloji kaldırırsa ikinci seçenek. Ama bana kalırsa ev onların, huzur konu sahibinin olsun.

Ayyy aynen öyle hiç iletişim yok yani insan yerine koymak yok...

Biz de o var hem kültür farklılığı hem de ataerkil yapı hem de batı ve doğu kültürü çok bariz ve belli o yüzden bu evlilikten nefret ediyorum eşimden de ailesinden de

Ben bu tarz şeylere ses çıkartmadım hiç ama hayatımdan çıkarmam gereken noktaya geldiğimde herkesi def ettim başımdan.Kimseye sen böyle yaptın,ettin demeden.Bundan sonra merhaba,merhaba…İlerisi yok.Böyle davranınca kimse evimede gelemiyor,bende gitmiyorum uzun zamandır.

Misafir olan gelinmiş yaa o zaman akşam olunca valizini alsın girsin o zaman babasının evine kaynanası o evin sahibi ise.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…