- 31 Mayıs 2019
- 7.259
- 17.455
- 198
Tövbe bitti bir daha mi aslaa :) büyükte konuşayım tam olsun.Valla tek soyleyebilecegim tavsiye kinamayin
Ben cok kinadim basima geldi
Kendi cocugu sanıyorKızlar hungür hüngür aglıyorum 1 saattir sinirimden. Baştan anlatıyım ,
Saat 11 gibi kv geldi oğlumu yıkadık. Hiçbişey yoktu gayet güzel sohbet fln. Neyse düğüne gidiceklermiş kızıma dedi senide annen giydirsin süslesin gidelim babanda orda zaten.' (2 bucuk yaşında ) sevindi hemen simdi gidelim diye tutturdu. Yok hazırlan bizde evi süpürelim gelip alıcaz filan dedi o uyuz görümcemle ikisi. Eve kaçtılar çocuk peşlerine takılmasın diye. Bunlar gitti kızım başladı ağlamaya ama öyle böyle değil nefesi kesiliyor 1 saniye dinlenip tekrar kıyametler koparcasına çığlık atarak aglıyor. Sadece tutamadım kendimi bağırdım bekle kardeşini emzirip göndericem diye yüksek sesle. Ağlamaktan içi geçti tam uykuya dalarken kv geldi kapıdan girer girmez sen dövdün mü bu çocuğu, kolu filan kıpkırmızı, kızıma dövdümü seni dedi her zamanki gibi kızımda ' evet 'dedi ve beynimden vuran laf 'ağlama babannem o kurban olsun sana"
Şartellerim yandı resmen.
Ne dövmesi ya çocuğu bırakıp kaçtınız ağlatan sizsiniz zaten ben neyi dövmüşüm dedim gözlerini pörtletti suratıma.gittim içerden giysilerini getirp önüne attım giydirdi götürdü. Kolu cizilmiş kızımın onu bile ben yapmısım gibi imâ etti. Daha bide hâla evdeki düzenime karışıyor Yatak örtüsünü yıkadım hani örtü nerde niye oraya koydun vs diyo suratıma psikolojim bozukmuş gibi bakıyo evi inceliyo ya Allahım çıldırıcam bu kadın bana Allahtan bela mı geldi!!!!
Bunu yapıp yapıp bide 1 saat sonra hiçbişey yokmuş gibi davraniyo benide kendine alet ediyo artık nefret ediyorum ıftiracı kadın dayanamadım eşime bağırdım ağladım senin iftiracı annenle yapamıyorum artık dedim bunun icin aglamana deymez konuşucam dedi de nerde ne konuşcak kendisi bile küs onlarla. 100 kere yanımda bağırdı konuştu anlamıyolar ki konuşsun. Benle tamamen kötü olmayi gözleri yemiyo zaten oğullariyla küsler benlede kötü olunca kapidan giremezler bu yüzden bi yandan da iyi davranmaya çalışıyolar o görümceden kv den şuan nefret ediyorum şuan burda olsalar laflari ağızlarına tıkayabilirim ama 1 saat sonra geldiklerinde canım cicim yapıyolar bende eskisi gibi oluyorum hemen. Zaten alısmıslar ağzımı açamama surat asmayi bile beceremiyorum aptal mıyım ben yaaa !!!
Taşın diyceksiniz taşınıcaz kızlar ama şuan imkanı yok maddi olarakta zor durumdayız eşim sabret herşey yavaş yavaş olucak diyor ama sabredemiyorum artık yoruldum kavga etmeden anlamıyolar ama kavgaya fırsatta vermiyolar çok doldum yazmak istedim okadar dolmuşum ki hayatımda hic sesli aglamamıştım gerçekten saçımı başımı yoldum
Tamam canım dediklerini dikkate alıcam çok doğru söylüyosun kavga çözüm değil . Guzellikle söylicem nası anlarsa anlasın orasini da kendisi bilir en basta o görümcemin anneni döviyim mi demesine son vericemağzından çıkanı gene kulağın duysun. onlar saygisiz ve seviyeyi farklı yerlere düşürüyo diye onlar gibi yapma. anne ben sizinle kötü olmak istemiyorum. bunlar benim çocuklarım. benim bi evim ve düzenim var bundan sonra buna uygun hareket ederseniz sevinirim. aramızda geri dönüşü olmayan küslükler olsun istemiyorum diyeceksin. sonra da kapı duvar edip arada sırada buyur edeceksin. arada sırada gideceksin.
iki çocukla markete gitmek zorsa sen haftalık alışveriş yapmayacaksın günlük çıkıp geleceksin.
ben eşim evde olmayinca oğlumu parka götürürüm dönüşte markete ugrar acil lazim olanlari alir eve dönerim.
eğer çocuğun birilerinin peşinden bu kadar aglasin istemiyosan kendi göbeğini kendin kesceksin. bak kız o kadar ağlamış ama gene düğüne süslenip gitmişşimdi o babaannam varken istediğim oluyo annem kizsa da ben gezmeye gidiyorum aglamak benim için çözüm diye kodlamistir kafasında.
benim oğlum da kreste istediği bisey olmayinca anne baba diye ağlıyomubirimizden biri yok dese de öbürü kabul eder diye düşünüyo sanırım
inan çözersin sen bu işi. kavga etme. benim düzenim bu. iki çocukla birden sürekli bu şekilde yasayamiyorum diyeceksin. onlar ne derse desin. bu zamana kadar iyi olmussun bundan sonra ağzını bozma. kapıyı açıp yardım isteme kâfi
O çocuk zaten beni rezil eden babanne babanne diye kendini yırtıyor gitsin nası tutayım göndermesem tahmin edebiliyorm olacakları
İkinci plana atmak filan yok öyle bisey olsa anlayacagm da bizim durumumuz cok farkli o an ben disari gitsem benimde pesimden ağlardı kızım. Bilemiyorum göndermemek o an aklıma hic gelmedi o çığlıklardan sonra Dedikleriniz doğru bu zamana kadar sustugm icn kızıyorm kendime. Evet vurmadığımz halde diyor vurdu diye. Yada kızdıysam da vurdu,dövdü diyor ilk is bunu durdurucam zatenBebek var diye Ikinci plana mi attınız o çocuğu !
Lütfen dediklerime kirilmayin ancak isteseniz dediğinizi yaptirirsiniz bebeğinize.
Önce kv.nize bir daha bana söylemeden yavruma hiçbir şey söylemeyin , gerekli görürsem zaten gideceği dakika hazırlar sizinle gönderirim diyin.
Ve Ikinci bir uyarı daha yapın ; bir daha benimle , anne babasıyla ilgili sorularla yonlendirmeyin.
Seni dövdü mü " sorusuna evet diyorsa ve gerçekten vurmadiysaniz çocuğu yalana teşvik ediyor . Psikolojik bir baskı bu.
Otoritenizi kurmak zorundasınız çocuğunuz üzerinde, sabırla, şefkatle, oyunla.
Ben gideceğim diye bu kadar ağlayan ve üstüne yalan söyleyen yavrumu o gün göndermezdim.
Gerekirse saatlerce anlatmaya çalışır dikkatini başka yöne çekerdim.
Ve sabırla her gün anlatırdım .
Daha çok küçük , göndermeyin siz ve göz kontrolunuz olmadığı kalabalık bir ortama.
Yok öyle bir dünya. Kapıyı açmazsanız hiçkimse evinize giremez. Koçbaşıyla dalacak hali yok.Kapıdan kovsa bacadan girerim diyen bi kv var artık yüzsüzlükte çağ atladılar evine gitmiyorum gene kurtulus yok çocukların bahanesiyle bizde..
Hani o bi iyi yanları var ya,o iyi yanları beni durduruyor.halbuki ne kadar iki yüzlü olduklarını da biliyorum biraz daha üstüme gelseler kavgayi onlar cıkarsa bende icimi dökücem ama akıllanmıslar daha önce yasadik 5 ay kapidan girmedi kv o kadar rahattim ki. Simdi alttan alıyolar mesela ben sinirliysem,sonra caktirmadan alttan alttan alıyolar intikamını zaten en büyük huylari bu neyi sevmiyosan onu yaparlar bişey desen 'e biz kötülüğüne mi yapıyoruz/diyoruz, e biz şakasınaa diyoruuzzz biz gerçeği biliyoruz ' oluyor olay .. bide yağlayıp ballıyolar sanki gercekten iyi niyetliymis gibiSeninle kotu olmayı gözleri alamıyor olabilir, senın alsın ozaman? Gözün alsın ve kotu ol.
Hazır kocanda konusmuyorken, kapansın kapı yuzlerıne. Niye yapmıyorsun bunu?
Ya iste sorun burda ben bırakmıyorum ki çocuğumu . Mesela ben markete giderken çocukları götürsem soğukta cocuklarn ne isi var biz bakamadık mı diyor. Yada ne bileyim isim varken kızımı kendi gelip alıyor yanına beraber takılıyolar cocukta istiyor alıstırdı çocuğumu. Gibi işte bana kalsa kapilarini çalmam herseyimi kendm hallederimBen de koparacam ipleri,kocamla disari cikarken,evde bir isim olduğunda falan KVdeye birakiyorum,koparamiyorum.
İşte ben bırakıyorum,sorun orda. Kucakta inmiyor sipam birakmiyir ki işimi halledeyim. Alıyorum,götürüyorum KVdeye yapıyorum işlerimi. Kocamla bı kahve içmeye gidecez,ağlayacak rahat edemeyecez diye bırakıyorum kvdeye. Ne bilim ya varlıkları bir dert yokluklari ayrı dert.Ya iste sorun burda ben bırakmıyorum ki çocuğumu . Mesela ben markete giderken çocukları götürsem soğukta cocuklarn ne isi var biz bakamadık mı diyor. Yada ne bileyim isim varken kızımı kendi gelip alıyor yanına beraber takılıyolar cocukta istiyor alıstırdı çocuğumu. Gibi işte bana kalsa kapilarini çalmam herseyimi kendm hallederim
Aynı durumlari yasadim valla canim bizim evlerde birdi o zamanlar o sorunlari yasadim hatta daha beterlerini ayni evin icinde görümcelerle yüz yüze bakmıyoduk. Simdi de bu sorunlar cıktı. Simdi yüz yüze bakmamak islerine gelmiyo iyi davranip laf sokuyolar yoksa evime de giremezler ya çatlar ölürler mazallah gelemezlerse. Valla demin geldi görümce açmadım kapıyı. Birazdan gene gelir bütün samimiyetsizliğiyle sorar geldimm de yatıyomuydunuuz diye..Oyyy kıyamam kuzum benim gibi biri daha bide ben böyle bi kv ile birlikte yaşıyorum evlatları annelerine bakmak istemiyor herşeyime kusur bulur laf sokardı eşimde yapmayın etmeyin derdi ama takan yok bide 2 görmce beni ırgat sanıyorlar tek cözümü var eşinle aran ii ve seni anlıyorsa onlara mesafe koy açma kapıyı zili boz duymadım de kv görümce gelince surat as hasta numarsı yap wallaha hayatta bu işlere girişmezdim ama nerdeyse evliliğim gidiyordu 1 senelik evliyim bide düşün
Senin çocuğu çok fena alıştırıyorlar haberin olsunEvet kesinlikle öyle kızdığım zaman dövdü diyor. Evet gittiler diye ağladı. Zaten normalde de geldiklerinde onlarla gidicem diye ağlar bu sefer hazırlayayım diye götürmedi kv. Ben bunu kv ye söyledim biara dedi ben biliyorum senin dövmediğini o huy etmiş dedi halbuki. Bugünde gelmiş böyle sucluyor.
Aynen ya yardım etsinler etmeye de birazda çenelerini tutsalarİşte ben bırakıyorum,sorun orda. Kucakta inmiyor sipam birakmiyir ki işimi halledeyim. Alıyorum,götürüyorum KVdeye yapıyorum işlerimi. Kocamla bı kahve içmeye gidecez,ağlayacak rahat edemeyecez diye bırakıyorum kvdeye. Ne bilim ya varlıkları bir dert yokluklari ayrı dert.
Bırak ya, iyi yanları olsa cocukları konusur onlarla. Evladına annenmı dovdu diye soran insan ne kadar iyi olabilir.Hani o bi iyi yanları var ya,o iyi yanları beni durduruyor.halbuki ne kadar iki yüzlü olduklarını da biliyorum biraz daha üstüme gelseler kavgayi onlar cıkarsa bende icimi dökücem ama akıllanmıslar daha önce yasadik 5 ay kapidan girmedi kv o kadar rahattim ki. Simdi alttan alıyolar mesela ben sinirliysem,sonra caktirmadan alttan alttan alıyolar intikamını zaten en büyük huylari bu neyi sevmiyosan onu yaparlar bişey desen 'e biz kötülüğüne mi yapıyoruz/diyoruz, e biz şakasınaa diyoruuzzz biz gerçeği biliyoruz ' oluyor olay .. bide yağlayıp ballıyolar sanki gercekten iyi niyetliymis gibi
O lafi benim yanımda dedi ya düsünün gerisini bide dövdüyse ben onu döverim dediğini duydum . ben desem ki babannen pis ooo kavgayi gör derler sen bizden mi soğutuyon çocuğuuu.kendilerine aslaaa laf söyletmezler. Kv zaten kendi cocuklarına bile aynısını yapıo kızımın yanında onlara kızıyo bide diyo susun benden cekinsin. hani bak benden herkes korkuyo, benim sözümü herkes dinliyo sende dinle kafasında. Kadın ileriye dönük oynuyo. Acilen bu duruma el atmam lazım. Ay arkadas bi ablam annem yok ki akıl danısıyım iyi ki bura var. Cidden bu durumu bende anlamadım tamam gelin kv görümceyiz de her dk görüsmek zorundamıyız yarın okula gitcekmis diye bugün 10 defa geliyor yiğenini sevmeye . Ya git dersine bak herkesin yiğeni var her dk yiğen sevmeye gitmiyo kimse.Senin çocuğu çok fena alıştırıyorlar haberin olsun
Annen sana ne yaptı dövdü mü?
Dövdüyse gel bize söyle demiyorlarsa ben bir şey bilmiyorum
Biraz daha böyle sinirlenip sinirlenip onların dediğini yapmaya devam edersen 6 yaşına geldiğinde seni takmayan bir kızın olacak
Yalnız sende de suç var bin tane şey yaşadın kaynana görümceyle
Ne sen onları seviyorsun ne onlar seni
kocan illa görüşeceksin demiyor ama hala içiçe burun burunasın onlarla
Düğüne götüreceğiz dediklerinde derhal buyruk almış gibi hemen gönderiyorsun çocuğu
Bin tane öneri verildi mesafe koyman için burada
Aynen canım cok doğru. Esimle bile sürekli kavga halindeler adama da huzur verdikleri yok. Görüsmesem var ya dunyanın en huzurlu ınsanı ben olucam eminim.Bırak ya, iyi yanları olsa cocukları konusur onlarla. Evladına annenmı dovdu diye soran insan ne kadar iyi olabilir.
Kendi kafanın rahatlığı ıcın bence gorusme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?