- 13 Eylül 2015
- 21.898
- 68.796
- 598
- Konu Sahibi birumutturyasamak
-
Benim de artık çok gerilerde kaldı herşey ve herkes ama kayınvalıdem demişti ki 4buçuk kilo doğan ilk bebeğimde,"sen doğurmamışsın ki,ebeler doğurtmuş,bana öyle dediler,kadın dediğin gayret edecek biraz,ben çabucak doğuruyordum"...Ve ben o gün sancılardan cehenneme düşmüş gibi yanarken,bu kadın için,annem kahvaltı edemeden çıktı,ona bir şeyler al,aç durmasın diye sesleniyordum eşime...Merhamet ediyordum,merhametsizliğini bilmeden...sağol inşallah canımöyle geride kalıyor ama insanın içinden çıkmıyor, bunda inşallah annem yanımda olacak gerçi diğerinde de yanımdaydı ama yeni ameliyat olmuştu dizinden gene de yalnız bırakmadı o haliyle hayırlısı bakalım...
Üzülme canım,inan hepimizin benzer hikayeleri var.Her an düşünsende sana bir faydası yok.Kızlar 46 günlük bebeğim var. Ve maalesef sütüm yetmiyor yetmiyor yetmiyor. Emziriyorum emzirdikce gelmiyor. Size şunu sormak istedim
Doğuma 1 hafta kala kayın Valide olacak ruh hastası kadın gelmişti. 15 gün sonra gitti. O kaldığı 15 gün boyunca bana etmediği hakaret , söylemedigi laf kalmadı. Sezeryan oldum diye sen kadın misin dan tutun sütüm geç geldi diye sen ana misin a kadar..asla elini yemeğe sürmedi sen yapacaksın ben yiyeceğim dedi bende yapamadım aç kaldim çoğu zaman eşim lokantadan getirdi öyle yedik.. neyse bu kadını doğumdan 1 hafta sonra gönderdik eşim de pişman oldu.. hala gitmek istemiyordu, tum gun tv izliyodu ne yemek ne bebek elini sürmedi. esim bi ise yaramiyosun sen dedi zorla gonderdi.. benim sütüm az idi açaba bu kadın mi etkiledi. . Şu an gideli 1 ayı geçti süt hala az. Bu koca göğüslerim niye var ki.. ne işe yariyorlar bilmiyorum. Mama verdikçe Ağlıyorum .. sizce bu kadın yüzünden mi sütüm az benim..
Benim de artık çok gerilerde kaldı herşey ve herkes ama kayınvalıdem demişti ki 4buçuk kilo doğan ilk bebeğimde,"sen doğurmamışsın ki,ebeler doğurtmuş,bana öyle dediler,kadın dediğin gayret edecek biraz,ben çabucak doğuruyordum"...Ve ben o gün sancılardan cehenneme düşmüş gibi yanarken,bu kadın için,annem kahvaltı edemeden çıktı,ona bir şeyler al,aç durmasın diye sesleniyordum eşime...Merhamet ediyordum,merhametsizliğini bilmeden...
Evet doğru hatırlamışsınız. O zaman diliminde eşimi de kv ile birlikte köylerine gönderdim.Eşim bir hafta sonra sen haklısın demeye başladı ama açıkçası o zamanlar bunu kalpten dediğine inanmadım hala da sırf evlilik sürsün diye suyuma gittiğini düşünüyorum bazen.Kv ile bir yıl boyunca neredeyse küs kaldım.kv'nin bir ders çıkardığını sanmıyorum açıkçası bence ne torunları umurunda ne de oğlunun mutluluğu.Çünkü eşimin yalvarması sonunda en son geçende tamam gidelim dedim köye ama hala eski tas eski hamam gibi geldi bana.Oğluyla arasında patolojik bir bağı var kadının.Bizi yan yana görünce birden çıldırıyor, oğlunun yanında beni küçük düşürmeye falan çalışıyor.ders alacak bir kadın değil ama ben hasta ya da güçsüz değilsem çok fazla üstüme gelemiyor zaten ben de takmıyorum.Eşime gelince aklı başına gelmiş gibi davranıyor ama ben annesinin art niyetine inandığını sanmıyorum.Sadece beni idare ediyor bence.Ona göre annesi masum hep doğruları yapan kalbinde kötü niyet barındırmayan bir insan ama bana bu şekilde savunamıyor artık.Haklısın hayatım deyip duruyor.teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ayrıca.Ama ben asla yaptılarını unutamıyorum, kadından nefret ediyorum açıkçası.Nastasya ben seni hatırladım.Hanı kayınvalıdenın kıymetli organları ağrıdığı ve eşinin ayağı kırık olduğu için,sezaryenli haliyle yere serdiği yorganlarda yatan,
Yanlışmıyım?.Konun KKnın kilometre taşlarından biriydi bence.Peki durum nasıl,kötü kalpli kraliçe cezasını buldu mu?
Eşin herşeyin farkına varıp ben ettim sen etme dedi mi?Nolur evet de,yoksa hala aynı mı durumlar...
Bazen geliyordun aklıma,kullanıcı adını hatırlayamıyordum.Ama bu değildi.Değiştirdin sanırım,ilginç adlar aklımda kalıyor çünki.Eşin belki de samimidir nastasya.Bu kadar safdil olabileceklerine inanmak istemiyorum.Az önce buradan bir arkadaşa yazdım.Kayınvalıdem senmi doğurdun sanki,ebe doğurtmuş demişti ilk bebeğimde.Ki bebek tehlikedeydi.Sezaryen olması gereken bir doğummuş iri olduğu için.Doktor normale karar vermişti.Mosmor doğmuştu bebeğim.O bunu bırakmış bana doğum dersi veriyordu.Evet doğru hatırlamışsınız. O zaman diliminde eşimi de kv ile birlikte köylerine gönderdim.Eşim bir hafta sonra sen haklısın demeye başladı ama açıkçası o zamanlar bunu kalpten dediğine inanmadım hala da sırf evlilik sürsün diye suyuma gittiğini düşünüyorum bazen.Kv ile bir yıl boyunca neredeyse küs kaldım.kv'nin bir ders çıkardığını sanmıyorum açıkçası bence ne torunları umurunda ne de oğlunun mutluluğu.Çünkü eşimin yalvarması sonunda en son geçende tamam gidelim dedim köye ama hala eski tas eski hamam gibi geldi bana.Oğluyla arasında patolojik bir bağı var kadının.Bizi yan yana görünce birden çıldırıyor, oğlunun yanında beni küçük düşürmeye falan çalışıyor.ders alacak bir kadın değil ama ben hasta ya da güçsüz değilsem çok fazla üstüme gelemiyor zaten ben de takmıyorum.Eşime gelince aklı başına gelmiş gibi davranıyor ama ben annesinin art niyetine inandığını sanmıyorum.Sadece beni idare ediyor bence.Ona göre annesi masum hep doğruları yapan kalbinde kötü niyet barındırmayan bir insan ama bana bu şekilde savunamıyor artık.Haklısın hayatım deyip duruyor.teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ayrıca.Ama ben asla yaptılarını unutamıyorum, kadından nefret ediyorum açıkçası.
+115 gün boyunca bunlar olurken eşinin eli armut mu topladı, senin dilin mi yok oldu. verip cevap ilk günden yollasaydın kimse kimsenin analığına kadınlığna laf edemez. kesildiyse kaynana kadar senin de kocanın da suçu var.
Ben kendimi toplayana kadar 2-3 gun kadar yani annemde idare eder beni. Kv uzak bir memleketten gelecek ( 10-12 saatlik yolculuk otobusle). Oğlunun ilk cocugu görmeye geliyor haliyle. Gelmiskende aklı sıra yardım edecek işte. Laflariyla cildirticak gicik edecek biliyorum. Min. 2 hafta kalırgelmesin.bebeginize kendiniz de bakabilirsiniz.
logosa sendromuınu atlattıktan sonra gelsin. ay şu kv -annem gelsinlere veya gelecekmiş-lereden ben hiç hoşlanmıyorum. bi gelmesinler ya. sanki cocuk kacacak onlardan.. bi durun..Ben kendimi toplayana kadar 2-3 gun kadar yani annemde idare eder beni. Kv uzak bir memleketten gelecek ( 10-12 saatlik yolculuk otobusle). Oğlunun ilk cocugu görmeye geliyor haliyle. Gelmiskende aklı sıra yardım edecek işte. Laflariyla cildirticak gicik edecek biliyorum. Min. 2 hafta kalırtum cocuklari benim yasadigim sehirde ve evli diğer gorumcemde arka sokağımda kizinin yanina gitse bile yatmaya geri geliyor yani
logosa sendromuınu atlattıktan sonra gelsin. ay şu kv -annem gelsinlere veya gelecekmiş-lereden ben hiç hoşlanmıyorum. bi gelmesinler ya. sanki cocuk kacacak onlardan.. bi durun..
bende karde. eşi dogum yaptıgında gittim ama sırf yüzü düşmesin, gelmediler istemiyorlar demesin diye gittim. halbuki bilse kendi kendine daha guzeş herşeyi yapar halleder.. yada sadece annaleriniz gelecek. ıkınsan pırtlasan annendir. ama kv nin yanında pırtlamassın ııhh desen olmaz laf cakar.
aayy oyyy
tamam ziyarete gidelim de pat diye degil. ben valla dogduktan bir hafta sonra gitmeyi daha uygun görürdüm. ama gelincik ve kardeşim yanlış anlıyor hırlaşmasınlar diye gittim.ne oldu gene benimle hırlaştılar1. Derece yakinisin halasisin sonucta tabi ki ilk senin ziyaret etmen gerekir. Anneler babalar kardeşler tabiki ilk etapta ziyaretine g3lecekler.
Bide kv'nin sülalesi var kiz kardesleri (!). Onlarda hazır o burdayken damlar hem kardesimizi görelim hem bebeği görelim diye. Ince düşünce yok bu insanlarda ya. Daha yeni anne olmuş bebegine alissin rahat rahat evinde gezsin hastaneden cikmis sonucta. Telefon edip hal hatir sormak yerine hemen şıp diye damlicaklar illa. Bunlari dusunmekte geriyor insani. Neyse artık mayıs ayını gözden çıkardım. Haziranda rahat nefes alirim diye kendimi avutuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?