Kvnin hergün ne yediğimizi sorması

Eşinizin tavrını takdir ediyorum. Annesi ve babaannesinin huyunu anlamış. Ağızlarına laf vermiyor

Çocuğum yok ama şu an bile her gün sıfırdan bir menü çıkaramıyorum. Dikkat ederim genelde. Özenirim güzel olsun isterim ama Bazen iki gün aynı yemeği yediğimiz oluyo. Bazen soslu bir makarnayla geçtiği oluyor.
Çalıştığım dönemde pazar günü bir kaç çeşit yemek birden yapardım bir kaç gün yemek yapmama gerek kalmazdı. İyi bir yöntem tavsiye ederim

Cidden zıvanadan çıkıyorlar bazen.. iyi tarafından düşüne düşüne tarafı da kalmadı.. böyle bunlar deyip geçmeliyiz

Siz o evin aşçisi değilsiniz. O evin temizlikçiside değilsiniz. Eşinizin bakicisi hiç değilsiniz.

Önce bunu kavrayin. O evi eşiniz ile paylaşiyorsaniz, eşit bir şekilde sorumluluklar paylaşilmali. Siz evi paspaslarken, eşiniz süpürebilir.

Yada eger yemek yapilirken eşiniz salata yapabilir yada bebeğe bakabilir.

Yada hiçbiri olmadi, arada evin dağnik olmasi, dişardan yemek yenilmesi suç değil. Herkesin yaşadiği normal şeyler bunlar.

Ve eşinize söyleyin yalan felan konuşmasin. Normal bir şekilde artik yemek konusunda kimseye hesap vermek zorunda olmadiğini annesine anlatsin.

Birzamanlar babaannem sordığunda babamın yaptığı şey ve artık sormuyor babam kavurma değil kaburga dolması derdi hep

Tabii ki herkes herşeye birden yetişemiyor..benim de küçük bebeğim var detaylı temizlik yaptığım gün ağır yemek yapamıyorum.. uğraştırıcı bi yemek yapmışsam da o gün hiç temizlik yapmıyorum üstten bi evi topluyorum o kadar sen de öyle yap takma kafana..

Benim k.valde de arada bir sorar eğer o gün basit bişey yapmışsam sallarız biz de..

Oğulları aç kalmasın diye soruyor, şu anneler oğullarını erkek gibi kızlarınıda kız gibi yetiştirse ortada hiç bir sorun kalmayacak aslında...

Koskoca adama süt kuzusu muamelesi yapmıyorlar mı çıldırıyorum...

benim kv her gün sormasa da her konuştuklarında sorar.
bana sanki bu tarz muhabbet hoşuna gidiyor gibi geliyor. art niyet aramıyorum.
Çünkü kendi de bugün ne yemiş falan onu anlatır.
hatta bazen özellikle börek yaptım. pide yaptım vs diye arar bizi, bak orada gıcık oluyoruz eşimle birlikte, çünkü sanki nispet yapar gibi oluyor. Ama unutuyoruz geçiyoruz.

Gün gelir mükellef sofra kurarım, gün gelir salçalı ekmek koyarım sofraya, kimseye de kendimi kanıtlamaya çalışmam. Kv oğlunu çok düşünüyorsa kendisi yapsın göndersin börekleri çörekleri

İlk 6 ay dışardan yedik ya da söyledik sonra kendiliğinden düzene girdi... ha her gün her gün mükellef bir sofra kuramıyorum ama yapiyoruz işte bir şeyler... yardımcı olan yoksa bu durum kaçınılmaz

Hiç umrunda olmasın cnm bak esin arkanda en azından şunu bunu yaptı diyomus dua et eşin doldurusa gelmiyo en azından kim bilir arkandan eşine neler atıp tutuyolardir esin itibar etmiyor bile baksana

Art niyetten ziyade konuşacak birşey bulamamaktan olabilir mi?yani hemen hemen hergün veya 2 gündebir konustugunuz iletişim kurduğunuz insanlarla konu bir yerde tükenir muhabbet yemeğin varmı ne yemek yediniz temizlik geyikleri üzerindeki yenimi vs olur
alışkanlık yapmışlardır koca insanlar elbet aç kalmazlar diye biliyorlardır bu saatten sonra kemik gelişiminizi tamamlayıp boy atmayacağınıza göre cokta takıldıklarını sanmam yeni nesil eski nesil konusacak konuda tıkanmaya baglı alıskanlık edılmıs seylerdır cokta umursamayın aklınızın bır yerınde durduguna degmez

onlara ne otel mi orasi ne buluyosa onu yer hic uzulmeyin yemek bulduguna sukretsin.

Ayy benim halam böyleydi.
Bana sorardı bende tek tek söylerdim
Ben sorunca da allah ne verdiyse derdi
Şimdide annem sorar akşama ne pişircen diye

benım kv de de öyle ama bızımkı yemekle kalmıyo hergun soruyor ne yenıdınız dısarda yedıysek nıye yedınız evde yıycekmı yoktu dıye laf eder alısverıs yaparız sordugu yetmezmıs gıbı her aldıgıma tek tek bakmak ıster cok tuhaf bı ınsan evımdekı en ınce ayrıntıya varana kadar görmek ıster aldıgım bıseyı ırdeler napacan bunu ne ıse yarıycak vs vs oglunun maasına varana kadar laf eder harcamamıza ıhtıyavcımıza karısır 100 kez soyluyorum esıme evımızdekı seylerı söyleme esım yuz verıyo annnesıne bu kadaar her sordugu soruyu cevaplıyor bıktım yemınle kv deden bıde olur olmaz herseye alınır kafasında bı gelın profılı var hep öyle olmamı ıstıyor benım yapım huyum farklı herkesın ıstedıgı gıbı olursak bu hayat cekılmez zaten zorlu sureclerden gecıyoruz 1 gr destegı yok lafa soze gelınce ustune yok

Yalniz degilsin canim :) benim de 45 gunluk bebegim var ve eskisi gibi asla degil hicbir sey.. ne ev isi ne yemek.. cocuk uyuyan bir bebek de degil zaten :/ surekli meme emiyor sabahtan aksama aksamdan sabaha.. afedersin tuvalete gidemiyorum kimse de yok yardim eden.. benim kvde de hergun sorar isin tuhafi esime de degil direk bana sorar alistim artik 1 yili askindir hala hersabah kendi annemden once arar gunde en az 5 kere arar ne yapiyorsun cocuk na yapiyor aç mı bu cocuk agliyorsa ben geliyim mi aksama ne yemek yapcaksin vs vs... bence takilma.. esinle de kv yuzunden arani bozma.. bende esime dedim kac kere seni ac birakiyorum diye annem korkuyor herhalde diye guldu bosver dedi.. ama benim kv kendi kardesini ve annesini de her sabah onlara da sorar bugun ne pisirceksin diye.. yani ondan aliskanlik olmus artik.. bosver gitsinnnnnnn canim.. Allah baska dert vermesin..

Ah canim sende bizdensin :) az once de yazdim yukarida benim kvde de ayni.. disardan yersek ben soylemiyorum cunku sonra niye disardan yediniz bi yumurta bile olsa kirip yeseydiniz parayi niye elinizde tutmuyorsunuz vs vs.. Allah sabir versin sana da.. Ama inan bebisin dogduktan sonra daha cok usteliyorlar.. sana tavsiyem ne olursa olsun dogumdan sonra yemek camasir ve bebekle ilgilenmesi icin ailenden biri olsun.. benim kv benim aileme siz merak etmeyin ben bakarim gozunuz arkada kalmasin dedi (benim ailem sehirdisinda yasiyor) bizimkiler gitti ve ben yalniz kaldim.. ne gelennnn ne gidennnnn ustelik bir ust sokakta oturuyor.. ne camasirdan haber var ne bulasiktan ne utuden.. bu yuzden kimseyi dinleme yaninda mumkunse 40na kadar kalsin annen kardesin yengen esin dostun kim varsa..

eşin yemek sallayacağına eşim beni aç bırakmıyor deyip ağırlığını koymalıydı

Hergün sormalarından bende rahatsız olurdum. Kendi annemi koyuyorum sizin kv yerine. Annemde ogluslarina kiyamaz(bizede tabii). Hala acmi tokmu diye dolanir arkalarinda.
Gelini dogum yapmis olsa ve bebekten dolayi eskisi gibi yemeklerle ilgilenemese annemde yapisi geregi ici gider ama ogluna "karina yardimci ol gerekirse disaridan alin/ bana ugra ben size payinizi hazirladim/geleyim yemeginizi yapim atin dolaba" gibi cozumler sunar.
Zirt pirt karin yemek yaptimi diye sormaz yani sorulmamali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…