Kvye ahlaklı ol demeyi düşünüyorum

Olayda haklı olabilirsiniz konu sahibi ama üslup sıkıntılı... Yani kime derseniz deyin "ahlaklı ol" lafından kimse doğru bişey anlamaz, haksızlıgını da anlayamaz.. Hele ki kayın aileniz. O laf emin olun evrilir çevrilir başka yerlere çekilir haksız duruma düşersiniz...

Ayrıca daha olmamış bişey için kendinizi kurmanın, üzmenin bi anlamı da yok. Hala gelecek de takı takacak da onu kim alacak.. Hele bi gelsin olayın gidişatına göre tavrınızı geliştirirsiniz..

Düğünü kim yaptı. Masraflar kimden çıktı. Önemli olan bu.
Arkadaşım sırf kız tarafı istedi diye bütün birikimini harcadı oğlu için. Bir yıl geçmeden boşandılar. Bütün takılar paralar kızda kaldı. Bana buda insafsızlık geliyor.
Evli çiftler hiç bir şeye karışmıyorlarsa takıların bir kısmı ailelere gidebilir diye düşünüyorum.

Eşime söyledim ne yapabiliyorsan yap dedim, ben evi tek başıma düzdüm üstüme düşeni, oda öyle yapıp borç var diyemeyeceklerdi, ama kendi yapmadı ailesi yaptı sonuç altınlar gitti!
Altınlarınız sizin borçlarınıza mı gitti? Yani borç ödemek için mi altınlarınızı aldılar?
O zaman bilemedim yani. Şimdi ben düşünüyorum eğer evlensem ve anneme borç kalsa, ben anneme kendi takılarımı verirdim. Kimse benim buzdolabımın ıvır zıvırımın borcunu ödemek zorunda değil, annem bile olsa.

Söylemek istediğim bu işte, tutun ki gelmedi altınlar yine de kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz zaten kv de eşiniz de özellikle eşiniz sonra zamanında böyle yapmasaydım der.. kv ye prim vermeyin şimdiden

Salon takımı alındı 18 bine, altınlar asla alınmayacak dendi, önceden konuştuk, durumumuz çok iyi diye hava atıldı, altın alanlar ayıpladılar düğünden önce, ta ki düğün gecesine kadar, kimse benimle oturup borcumuz var verirmisiniz demedi, resmen karakterim hiçe sayıldı, ve bunun bedelini ödeyecekler

Fazla mı fevrisiniz acaba? Bu konu için söylemiyorum ama önceki konularda yerli yersiz patladığınız noktalar vardı. Öncelikle onu bir törpüleyin, çünkü bu gazla gidip kvye ahlaklı ol derseniz o lafı öyle bir çevirirler ki ortaya bambaşka birşey çıkar.
Öte yandan eşyaları eşinizin alması, ailesine aldırmaması lazımdı.
Size alınan eşyaların borcunu sizin altınlarınızla ödemeleri normal. Dediğim gibi eğer bende evlensem annem benim için borç yapsa asla ona yıkıp gitmem altınlarda bir kısmını mutlaka anneme verirdim. Tabiki gelip bunu uygun bir dille size söylemeleri gerekiyordu. Hani almayacağız diyip almaları biraz kötü olmuş.

bu nedir yahu? sanki ananızı babanızı çekip vurdular.

Bana haksızlık yapılıp aptal yerine konmaya çalışıldığı zaman kendimi tutamıyorum ve susamıyorum yıkıyorum ortalığı, ben zaten eşime nişanlıyken bunu bildiğim için sen al ucuz al sonra değiştiririz dedim, o olmaz babam yapacak karşılıksız dedi, yetmedi ailesi falanca altınları almış ne kadar ayıp diye konuştular, asla alınmaz altınlar dediler, bunu yaparken sürekli her alışverişte hava attılar, annemi ağlattı bir kere, ben herşeyi tek başıma yaptım eşimdende bınu bekledim ama yanlış eş seçmişim sanırım

Eşizi, öz ogullarini afedersiniz Aptal yerine koyuyorlar.Dediğiniz dogru yapacak bisey yok esinizde sikinti.

Eşizi, öz ogullarini afedersiniz Aptal yerine koyuyorlar.Dediğiniz dogru yapacak bisey yok esinizde sikinti.
Eşim fazla iyi niyetli ve maddiyatta gözü yok, ona zarar verecek kadar gözü yok, yani açlıktan ölse öbürüne al sen ye der, bense tam tersi yırtıcı ve hakkımı ararım, ailesi onu aptal yerine koyuyor

Ben hala altınları almalarını yerinde buluyorum sonuçta hiçbirşey yapmayın gelinin altınlarını alan ailelerde var. Sizinki birşey yapmış ki altınları almış. Evet alma biçimi doğru değil ama almasında da birşey yok. Bence eşiniz başından beri altınların alınacağını biliyordu. Ya da karşılıksız yapılmayacağını. Onun ses çıkarmamasından ben bunu anlıyorum mesela.
Evet yanlış eş seçmişsiniz.
Eşiniz dik durup sizi ezdirmese bunları yaşamazdınız. Ya da kendi eşyalarını alsa yine bunları yaşamazdınız. Bence sorun kayınvalideden önce eşinizde. Sizi ve fikirlerinizi önemsemiyor gibi geldi bana.

Ehehe babam beni böyle yetiştirdi napayım, kendini ezdirme kopar susma diye yetiştirdi, komikmiş
Ben sizi hakkı buldum
Altınları bırakmayın

Ama ahlak kelimesini kullanmayın sözde yumuşak altında ağır bir söz bulun ki kıvırmanız da kolay olsun zira size haklısın diyen olmayacak her yere çekecekler sözünüzü

Bende öyle düşündüğüm için önceden zaten hep sen yap dedim ama dinlemedi, nişanlılık sürecinde yapılanları bir görseniz, Biz jerşeyi alırız, siz bizim adetlerimizin altından kalkamazsınız diyerek ben yokken annemle böyle konuşulmuş, tüm bunları yapıp gün geldiğinde yüzüme bakacak cesaretleri olmadığı için hiç benimle konuşulmadan çaldı kv, oysa benimle oturup biz yaptık ama paramız yoktu diyemediler, hem hakkımızı alıp hem havalarından ödün vermediler, işte beni çıldırtan bu

Şöyle dedim kvme, halamla bir daha konuştun mu hediye verecekmiymiş, paraya ihtiyacımız var kredi kartı ödenecek inş verirde maaş bize kalır dedim, oda inş dedi, hala bunun üstüne alınırsa, görüşmeyeceğim en azından mecbur kalmadıkça

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…