- Konu Sahibi Oglak kizi
-
Cok üzüldüm sizin adınıza, bseyler yapın benceBana da aynısını yaptılar malesef gelmiyo emin olun benim bileşiklerde altınlarda gitti nakit para da ama annelerine bisi dedik mi hemen oğulları ahkam kesiyorlar savunmaya geçiyorlar hicbisi demeyin 2 3 ay bekleyin en iyisi odemezlerse dersiniz
Bazıları anne babasına veriyor nakit veya takıyı, düğünden sonrada gönderenler olmuş, bize verilmedi, ama bu halayla görüşüldüğünde bende orda olacağım, çıldırmamak elde değilSimdi altini size takicak olunca herhalde esine ya da sana verecek. Sen de al altini ve verme. Neden onlara mecbur olacaksin ki? Vermeyiver.
Vallahi deyip dememek sana kalmis. Ama benim bildigim takilan altin ve ya para gelin ve damadindir hatta cogu insan borc harcla evlniyor zaten akrabalar gelin damada yardim amacli taki takiyor para veriyor. Esinin annesi ve ya babasi dugun dernek olurken yardim edebilir ama bu onlara altini parayi alma hakki vermez o zamn senin ailende hak istesin ne guzel vallahi herkese pay edin siz mi yeni ev kurmussunuz onlar mi belli degil. Durumlari olmasa bile sizden beklenti icinde olmalari biraz ayip. Ama sende bunu uygun dille soyle eger kaldiramayacagin bisey olursa. Sonucta seninde ailen var, herkesin ailesi ben alacam derse yandiniz yani yeni ev kuranlara boyle yapilmamli ama sizde mal mulk icin abartmayin hatayi hatayla kapatmayin sonucta cahil olabilirler allah bir yerden alir bir yerden verir merak etme hak yedirtmez kimse..İyi günler, düğünde eşime takılan altın ve paralar alınmayacak dendiği halde alındı, bileziklerimi zor kurtardım diyebilirim, bayramda eşimin almanyadaki halası altın takacakmış, bize değilde ailesine verir diye korkuyorum, eşime söyledim eğer alırlarsa yüzlerine bakmam ve susmam öz oğlunuzu bu kadar aptal yerine koymayın artık derim dedim, eşimin tek dediği altınları geri ödeyecekler, yani hala umrunda değil, kv me ahlaklı ol diyeceğim
Yuh 18 binlik takım alacagınıza on bin liraya bilinen markalardan gayet güzel seyler alsaydınız illaki bu kadar lüks olmak zorunda olmamalıydı belkide bu yüzden altınlarınıza el koymuslardırSalon takımı alındı 18 bine, altınlar asla alınmayacak dendi, önceden konuştuk, durumumuz çok iyi diye hava atıldı, altın alanlar ayıpladılar düğünden önce, ta ki düğün gecesine kadar, kimse benimle oturup borcumuz var verirmisiniz demedi, resmen karakterim hiçe sayıldı, ve bunun bedelini ödeyecekler
Ben bunu ayni sizin yazdiginizi yine boyle altin mevzusunda savundum çünkü olan dogrusu bu. Ve beni burda linc ettilerya söyle, o düğünde takılan altınlar aslında ne senin ne de eşinin. altınlar eşinin anne babasının ve senin anne babanın. bilezikler sendeyse daha fazlasını isteme bence paragöz olursun. neticede anne babalar düğünlere gidip taktıkları için, takacakları için o altınlar geldi. evinizi eşyanızı eksiksiz düzdülerse, eşinizden zırtpırt para istemiyorlarsa (ki arada isterseler haklarıdır, neticede ogulları) fazla ses etmeyin.
Güzelim, nişanlılık dönemimde oturulup konuşuldu, biz asla altın almayız çok ayıp dediler, buna rağmen bende öyle düşündüğüm için nişanlıma söyledim, sen yap ucuz yap sonra değiştiririz dedim, yok onlar karşılıksız yapacak çocuklarıyım dedi, ben bana düşen herşeyi ailemden yardım almadan yaptım, bütün alışverişte bize hava atıldı, resmen bizde para çok nidalarında gezildi, annem ağlatıldı ben yokken, bana adam gibi oturup konuşmaları gerekmezmiydi, biz yapıcaz ama paramız kısıtlı denseydi ben gider 5-6 bine mobilya alırdım, gün geldi yüzüme bakamadılar, tüm söylenenlerden hava atmalarından dolayı yüzüme bakmadan çaldılar. Ailemin taktığı bilezik akrabalarımın altınlar ve bileziklerimi aldımAnlayamadığım şeyler var, salon takımı alındı 18 bine diyorsun. Bunun parasını kim ödedi??
Eğer eşinizin ailesi ödediyse altını almak da hakları.
Bazı yerlerde dengeler bozuluyor bence bunun mantığı çok zor olmamalı.
Düğüne ait masrafları kim yaptıysa altınlar da onların olmalı.
Adamlar eşyanızı alıp borçlandıysa olay bitmiştir.
Sizin aileniz tarafından takılan altınlar nerde? Onları da almış olamazlar değil mi?
Güzelim, nişanlılık dönemimde oturulup konuşuldu, biz asla altın almayız çok ayıp dediler, buna rağmen bende öyle düşündüğüm için nişanlıma söyledim, sen yap ucuz yap sonra değiştiririz dedim, yok onlar karşılıksız yapacak çocuklarıyım dedi, ben bana düşen herşeyi ailemden yardım almadan yaptım, bütün alışverişte bize hava atıldı, resmen bizde para çok nidalarında gezildi, annem ağlatıldı ben yokken, bana adam gibi oturup konuşmaları gerekmezmiydi, biz yapıcaz ama paramız kısıtlı denseydi ben gider 5-6 bine mobilya alırdım, gün geldi yüzüme bakamadılar, tüm söylenenlerden hava atmalarından dolayı yüzüme bakmadan çaldılar. Ailemin taktığı bilezik akrabalarımın altınlar ve bileziklerimi aldımYuh 18 binlik takım alacagınıza on bin liraya bilinen markalardan gayet güzel seyler alsaydınız illaki bu kadar lüks olmak zorunda olmamalıydı belkide bu yüzden altınlarınıza el koymuslardır
Ayrıca konunuzun ana unsuru kaynananız dısında normaldede size yorum yazanlara aşırı tepkiler veriyorsunuz
Ama asıl tepki verilmesi gereken ne o ne biziz tamamen eşin
Aşırı tepki veriyorsam kusura bakmayın sinirden tabiki ben akıl danışmak için yazdımYuh 18 binlik takım alacagınıza on bin liraya bilinen markalardan gayet güzel seyler alsaydınız illaki bu kadar lüks olmak zorunda olmamalıydı belkide bu yüzden altınlarınıza el koymuslardır
Ayrıca konunuzun ana unsuru kaynananız dısında normaldede size yorum yazanlara aşırı tepkiler veriyorsunuz
Ama asıl tepki verilmesi gereken ne o ne biziz tamamen eşin
Allah var da hakkinida savunsun bu kiz bence bir altin icin degil de onu da vermezlerse bizi saymiyorlar anlaminda tepki veririm demek istiyor. Kiz tepkini ver hakkini ara mal mulk gecici ama ezdirme hakkini savun saygi gostermeyi bilsinler en basinda. Ama saygini bozmadan ,Diyelim halası altın takmayacaktı.Bir altınla zengin olmayacaksınız boşverin yapsın çirkefliğini allah var.
Belli biraz tuhaf olcak ama burcunuzu merak ettimEhehe babam beni böyle yetiştirdi napayım, kendini ezdirme kopar susma diye yetiştirdi, komikmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?