Kvye ahlaklı ol demeyi düşünüyorum

Söz gümüşse sükut altındır demişler. Ne var bunda korkacak bırak alsınlar altını, yuzgoz olmayın geri dönüşü zor olur.

Şu dediklerini yaptığında sanada ahlaksızlik yapma diyeceklerinide hesaba kat... paraya pula tamah etme gençsiniz sende eşinde yeniden kazanırsanız ama yaptığınız terbiyesizlikleri bir ömür duymak zorunda kalırsın...

ya söyle, o düğünde takılan altınlar aslında ne senin ne de eşinin. altınlar eşinin anne babasının ve senin anne babanın. bilezikler sendeyse daha fazlasını isteme bence paragöz olursun. neticede anne babalar düğünlere gidip taktıkları için, takacakları için o altınlar geldi. evinizi eşyanızı eksiksiz düzdülerse, eşinizden zırtpırt para istemiyorlarsa (ki arada isterseler haklarıdır, neticede ogulları) fazla ses etmeyin.

Milletin kaynanasi düğünde takilan altinlari veriyor ne guzel .bizimki vermedi gibi gelmis bana falanca evleniyo size ceyrek yapmisti yok su kadar takmisti sizde yapmalisiniz diye aklinca beni yolucakti.d.d.

Demeyin hepsi gitmiş birtane daha gitse ne olur .
Birdüğüne takı götürülecek olursa kv den istersiniz.
Onlar taktı karşılık götürmem lazım e takıyı da sen aldın ver bir altın da götüreyim dersiniz .

Simdi altini size takicak olunca herhalde esine ya da sana verecek. Sen de al altini ve verme. Neden onlara mecbur olacaksin ki? Vermeyiver.

Cok üzüldüm sizin adınıza, bseyler yapın bence

Simdi altini size takicak olunca herhalde esine ya da sana verecek. Sen de al altini ve verme. Neden onlara mecbur olacaksin ki? Vermeyiver.
Bazıları anne babasına veriyor nakit veya takıyı, düğünden sonrada gönderenler olmuş, bize verilmedi, ama bu halayla görüşüldüğünde bende orda olacağım, çıldırmamak elde değil

Vallahi deyip dememek sana kalmis. Ama benim bildigim takilan altin ve ya para gelin ve damadindir hatta cogu insan borc harcla evlniyor zaten akrabalar gelin damada yardim amacli taki takiyor para veriyor. Esinin annesi ve ya babasi dugun dernek olurken yardim edebilir ama bu onlara altini parayi alma hakki vermez o zamn senin ailende hak istesin ne guzel vallahi herkese pay edin siz mi yeni ev kurmussunuz onlar mi belli degil. Durumlari olmasa bile sizden beklenti icinde olmalari biraz ayip. Ama sende bunu uygun dille soyle eger kaldiramayacagin bisey olursa. Sonucta seninde ailen var, herkesin ailesi ben alacam derse yandiniz yani yeni ev kuranlara boyle yapilmamli ama sizde mal mulk icin abartmayin hatayi hatayla kapatmayin sonucta cahil olabilirler allah bir yerden alir bir yerden verir merak etme hak yedirtmez kimse..

Diyelim halası altın takmayacaktı.Bir altınla zengin olmayacaksınız boşverin yapsın çirkefliğini allah var.

Anlayamadığım şeyler var, salon takımı alındı 18 bine diyorsun. Bunun parasını kim ödedi??
Eğer eşinizin ailesi ödediyse altını almak da hakları.
Bazı yerlerde dengeler bozuluyor bence bunun mantığı çok zor olmamalı.
Düğüne ait masrafları kim yaptıysa altınlar da onların olmalı.
Adamlar eşyanızı alıp borçlandıysa olay bitmiştir.
Sizin aileniz tarafından takılan altınlar nerde? Onları da almış olamazlar değil mi?

Yuh 18 binlik takım alacagınıza on bin liraya bilinen markalardan gayet güzel seyler alsaydınız illaki bu kadar lüks olmak zorunda olmamalıydı belkide bu yüzden altınlarınıza el koymuslardır
Ayrıca konunuzun ana unsuru kaynananız dısında normaldede size yorum yazanlara aşırı tepkiler veriyorsunuz
Ama asıl tepki verilmesi gereken ne o ne biziz tamamen eşin

Ben bunu ayni sizin yazdiginizi yine boyle altin mevzusunda savundum çünkü olan dogrusu bu. Ve beni burda linc ettiler

Güzelim, nişanlılık dönemimde oturulup konuşuldu, biz asla altın almayız çok ayıp dediler, buna rağmen bende öyle düşündüğüm için nişanlıma söyledim, sen yap ucuz yap sonra değiştiririz dedim, yok onlar karşılıksız yapacak çocuklarıyım dedi, ben bana düşen herşeyi ailemden yardım almadan yaptım, bütün alışverişte bize hava atıldı, resmen bizde para çok nidalarında gezildi, annem ağlatıldı ben yokken, bana adam gibi oturup konuşmaları gerekmezmiydi, biz yapıcaz ama paramız kısıtlı denseydi ben gider 5-6 bine mobilya alırdım, gün geldi yüzüme bakamadılar, tüm söylenenlerden hava atmalarından dolayı yüzüme bakmadan çaldılar. Ailemin taktığı bilezik akrabalarımın altınlar ve bileziklerimi aldım

Güzelim, nişanlılık dönemimde oturulup konuşuldu, biz asla altın almayız çok ayıp dediler, buna rağmen bende öyle düşündüğüm için nişanlıma söyledim, sen yap ucuz yap sonra değiştiririz dedim, yok onlar karşılıksız yapacak çocuklarıyım dedi, ben bana düşen herşeyi ailemden yardım almadan yaptım, bütün alışverişte bize hava atıldı, resmen bizde para çok nidalarında gezildi, annem ağlatıldı ben yokken, bana adam gibi oturup konuşmaları gerekmezmiydi, biz yapıcaz ama paramız kısıtlı denseydi ben gider 5-6 bine mobilya alırdım, gün geldi yüzüme bakamadılar, tüm söylenenlerden hava atmalarından dolayı yüzüme bakmadan çaldılar. Ailemin taktığı bilezik akrabalarımın altınlar ve bileziklerimi aldım

Aşırı tepki veriyorsam kusura bakmayın sinirden tabiki ben akıl danışmak için yazdım

Diyelim halası altın takmayacaktı.Bir altınla zengin olmayacaksınız boşverin yapsın çirkefliğini allah var.
Allah var da hakkinida savunsun bu kiz bence bir altin icin degil de onu da vermezlerse bizi saymiyorlar anlaminda tepki veririm demek istiyor. Kiz tepkini ver hakkini ara mal mulk gecici ama ezdirme hakkini savun saygi gostermeyi bilsinler en basinda. Ama saygini bozmadan ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…