• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv'ye yardım etmek ya da etmemek

Boşver eltiyi. Onun yaptığı onu ilgilendirir. Bencede yaptığı hoş değil ama bilemiyoruz belkide kocası zorla getiriyordur. Neyse onu geçelim.
Yapman gerekeni yap. Tatlı çok zor bişey değil. O da sana yapıyormış. Yap bişey olmaz.
Ama öyle kendinden geçercesine yapma herşeyi. Çünkü ben yapanla yapmayanın arasında fark olduğuna inanmıyorum. Bi gün gelir, yapmasaydın zorla mı yaptırdık sanki deyiverirler.
O sebeple kendini çok hırpalama ama 2 eli de bağlı durma. Herşey olması gerektiği gibi olsun.

Pazar günü kv'min misafirleri gelicek. Nerdeyse bi ay öncesinden bana söylemişti. (Annem ve babam ayri olduğu için ben babamla büyüdüm. Annemle yillardir görüşmüyoruz. Yemek yapmayi biraz ablamdan ve yengemden öğrendim. Evlenmeden önce yemek deneyimim pek olmadi yani)

Kayinvalidem iyi bi insan çoğu seyi evlenince ondan öğrendim bana belki annesiz büyüdüğüm için daha yakin davrandi. Yemek yapmayi öğretti bana bi çok konuda yardimi oldu. Bana misafir gelse kendi evde biseyler yapıp gönderir hemen. Eltime de aynı şekilde yapar. Eltim ne isterse kalkip yapan bi kadin yani. Ama bi sorunumuz var. Birlikte yemek vs olduğu zaman eltim hiçbir işe elini sürmüyor. Hatta bi keresinde kahvaltıyı niye hazirlamadiniz demisti gulerek. Ki genelde biz kahvaltiyi hazirlarken salonda oturup hazir olmasini bekliyo. Bizi iftara davet ettigimde kv ve benden yemek isteyip onu servis etmeyi teklif etmişti. Tabiki kimse hiçbirsey yapmak zorunda degil. Ama eşim ve kaynim haftasonu ailece geçirmek istiyo ve toplaniyoruz. Bir araya gelince ben de otursam bütün iş kv'ye yıkılacak sonuçta yiyip içiyoruz evinde. Kv Kötü bi insan olsa umursamam ama eltimin bu rahat tavrı artik batiyor bana. Amacim onu kötülemek degil ama eşitiz neticede. Ablam da sürekli uyarıyor sen kv ye yardim ettikçe işler sana kalicak sen bişey yapma diye. Orta yolu bulamıyorum artik. Pazar günü de misafirleri gelicek ben güzel yapıyorum diye benden tatli bekliyor. Yaparim sorun değil o da bana cok yardim ediyor ama işin sonunda bazi şeylerin benim gorevim olmasini istemiyorum. Kv'nin misafiri gelince gelinden yardım istemesi normal midir? Ne nasil yapilir? Böyle şeyleri anneme danisamadigim ablamin kv'sinin de sorunlu olduğunu bildigim icin size danisiyorum. Siz kayinvalidenizle neyi ne kadar yapiyosunuz?
iyi kv ye her sey yapılır , elti bu konuda fazlalık olmuş elinizden bir şey geliyorsa yapın kv niz için

Pazar günü kv'min misafirleri gelicek. Nerdeyse bi ay öncesinden bana söylemişti. (Annem ve babam ayri olduğu için ben babamla büyüdüm. Annemle yillardir görüşmüyoruz. Yemek yapmayi biraz ablamdan ve yengemden öğrendim. Evlenmeden önce yemek deneyimim pek olmadi yani)

Kayinvalidem iyi bi insan çoğu seyi evlenince ondan öğrendim bana belki annesiz büyüdüğüm için daha yakin davrandi. Yemek yapmayi öğretti bana bi çok konuda yardimi oldu. Bana misafir gelse kendi evde biseyler yapıp gönderir hemen. Eltime de aynı şekilde yapar. Eltim ne isterse kalkip yapan bi kadin yani. Ama bi sorunumuz var. Birlikte yemek vs olduğu zaman eltim hiçbir işe elini sürmüyor. Hatta bi keresinde kahvaltıyı niye hazirlamadiniz demisti gulerek. Ki genelde biz kahvaltiyi hazirlarken salonda oturup hazir olmasini bekliyo. Bizi iftara davet ettigimde kv ve benden yemek isteyip onu servis etmeyi teklif etmişti. Tabiki kimse hiçbirsey yapmak zorunda degil. Ama eşim ve kaynim haftasonu ailece geçirmek istiyo ve toplaniyoruz. Bir araya gelince ben de otursam bütün iş kv'ye yıkılacak sonuçta yiyip içiyoruz evinde. Kv Kötü bi insan olsa umursamam ama eltimin bu rahat tavrı artik batiyor bana. Amacim onu kötülemek degil ama eşitiz neticede. Ablam da sürekli uyarıyor sen kv ye yardim ettikçe işler sana kalicak sen bişey yapma diye. Orta yolu bulamıyorum artik. Pazar günü de misafirleri gelicek ben güzel yapıyorum diye benden tatli bekliyor. Yaparim sorun değil o da bana cok yardim ediyor ama işin sonunda bazi şeylerin benim gorevim olmasini istemiyorum. Kv'nin misafiri gelince gelinden yardım istemesi normal midir? Ne nasil yapilir? Böyle şeyleri anneme danisamadigim ablamin kv'sinin de sorunlu olduğunu bildigim icin size danisiyorum. Siz kayinvalidenizle neyi ne kadar yapiyosunuz?
Eltinin nasıl davrandığı değil kayınvalidenin nasıl davrandığı önemli. Sen yardım et, ayıp eltinin ayıbı olsun. Kırma kadını madem iyi de bir kadınmış. Eltin hırsızlık yapsa eşit olmak için hırsızlık mi yapacaksın ki şimdi böyle düşünüyorsun.

Salla eltiyi yapmazsa yapmasın. Siz annenize yapıyorsunuz sonuçta. Kadıncağız sadece tatlı istemiş gel kölem ol dememiş. Ama bir araya geldiğiniz de eltiye hizmet etmeyin. >Her daim böyle olsun annenizle ilişkiniz :)

Kv iyiyse ona, ona gore davranin.
İs yaparken de eltiye gorev verin mesela sofradan kalkiliyor, ver eline tepsiyi sen bunu goturuver ben de masayi sileyim de veya direkt iste, mutfaktan bez getirir misin masayi silcem gibi.

Ya kv de kör degil, goruyor elbet senin yardim edip onun etmedigini ama arada oglu var o yuzden cok fettan bir kadin degilse o da idare etme yoluna gidiyordur. Gitsin de yani, ne yapalim, her ailede emin ol idare edilmesi gereken durumlar kisiler var. Kendine zarar verdirmeyeceksin ama bazi seyleri de gereginden fazla buyutmeyeceksin. Haftada 1 kv evinde bir sofra kurmak kaldirmaktan zarar gelmez, hem sen de dogum yapsan ihtiyacin olsa eminim kv de sana gelir yardim eder anlattigina gore.

Anlattığın kadarı ile kv sana yardımcı olmuş, eltini hiç sallama sen elinden geleni yap. Yaptığı şey onun ayıbı olsun, hem kv hem eşin bunları görür ve görecektir zaten. Ben olsam aksine daha çok yapmak isterim.

Kv iyiyse ona, ona gore davranin.
İs yaparken de eltiye gorev verin mesela sofradan kalkiliyor, ver eline tepsiyi sen bunu goturuver ben de masayi sileyim de veya direkt iste, mutfaktan bez getirir misin masayi silcem gibi.

Ya kv de kör degil, goruyor elbet senin yardim edip onun etmedigini ama arada oglu var o yuzden cok fettan bir kadin degilse o da idare etme yoluna gidiyordur. Gitsin de yani, ne yapalim, her ailede emin ol idare edilmesi gereken durumlar kisiler var. Kendine zarar verdirmeyeceksin ama bazi seyleri de gereginden fazla buyutmeyeceksin. Haftada 1 kv evinde bir sofra kurmak kaldirmaktan zarar gelmez, hem sen de dogum yapsan ihtiyacin olsa eminim kv de sana gelir yardim eder anlattigina gore.
Çok doğru bir yorum olmuş, görüyor ve idare ediyorsa zaten kv iyi bir insandır, siz ona yardım ettikçe eltinizden zaten bir adım önde olacaksınız ana-kız gibi olacaksınız.

biz uzakta yaşıyoruz ama benim eşim ve abileri de böyle bir araya gelmeyi severler.
ben eltilerimi değil de abileri acayip takıp sinir olurum, çünkü kadın yapmalı kafasındalar, o yüzden yapmıyorum şahsen.
erkekler otursun kadınlar işlensin olayını bir türlü içselleştiremedim, yapmam lazım sanırım, toplumbunu istiyor :)

neyse ben genelde yapmıyorum kısaca, ama kimseye de yük olmak istemem, 4 kişilik aileyiz neticede.
o yüzden biz gittiğimizde dışarıdan yemek almayı, alışveriş yapmayı falan teklif ediyorum eşime.
Eşim ayrıca annesine çok yardımcı olur zaten.

sizin durumunuzda yardım etmeniz güzel, kv nizle ikili ilişkiniz çok iyiymiş, bozmayın bu tarz ufak şeyler için.

Kayınvaline yardım Edip etmemek tamamen size kalmış birşey ben misafirliğe gittiğimde bile yardımcı olmak isterim yani ama eltinizin yaptığı doğru değil ona iş verin sürekli oturup beklemesine müsadere etmeyin mutfaktan bagirin çağırın şunu şöyle ysparmisin biz yetisemiyoruzda yardımcı olurmusun tarzında sürekli uyarin

biz uzakta yaşıyoruz ama benim eşim ve abileri de böyle bir araya gelmeyi severler.
ben eltilerimi değil de abileri acayip takıp sinir olurum, çünkü kadın yapmalı kafasındalar, o yüzden yapmıyorum şahsen.
erkekler otursun kadınlar işlensin olayını bir türlü içselleştiremedim, yapmam lazım sanırım, toplumbunu istiyor :)

neyse ben genelde yapmıyorum kısaca, ama kimseye de yük olmak istemem, 4 kişilik aileyiz neticede.
o yüzden biz gittiğimizde dışarıdan yemek almayı, alışveriş yapmayı falan teklif ediyorum eşime.
Eşim ayrıca annesine çok yardımcı olur zaten.

sizin durumunuzda yardım etmeniz güzel, kv nizle ikili ilişkiniz çok iyiymiş, bozmayın bu tarz ufak şeyler için.
Bizde kadin yapar erkek oturur durumu yok eşim ya da kaynim da eşine cok yardimci. Ben yapmasam eşim yardim eder annesine ama bu durumda ben utanirim

Yazının kaç yerinde kv nizin iyi bir insan olduğundan bahsetmişsiniz. Elinize yapışmaz sizden rica etmiş yapıverin. Kendinizi elitinizle karşılaştırmayın. Herkes kendinden meshul, iyilik yapmaktan ne zarar gelebilir

Eltinin nasıl davrandığı değil kayınvalidenin nasıl davrandığı önemli. Sen yardım et, ayıp eltinin ayıbı olsun. Kırma kadını madem iyi de bir kadınmış. Eltin hırsızlık yapsa eşit olmak için hırsızlık mi yapacaksın ki şimdi böyle düşünüyorsun.
Hayır sonuçta kayinvalidem benden büyük bi insan eşimin annesi saygi gosteririm. Ama ben neysem eltim de o . Ama o kendini buyuk mu goruyor bilmiyorum o otursun biz hizmetini yapalim modunda

Boşver eltiyi. Onun yaptığı onu ilgilendirir. Bencede yaptığı hoş değil ama bilemiyoruz belkide kocası zorla getiriyordur. Neyse onu geçelim.
Yapman gerekeni yap. Tatlı çok zor bişey değil. O da sana yapıyormış. Yap bişey olmaz.
Ama öyle kendinden geçercesine yapma herşeyi. Çünkü ben yapanla yapmayanın arasında fark olduğuna inanmıyorum. Bi gün gelir, yapmasaydın zorla mı yaptırdık sanki deyiverirler.
O sebeple kendini çok hırpalama ama 2 eli de bağlı durma. Herşey olması gerektiği gibi olsun.
İşte bende bundan bahsediyodum. Tatli yapicam. Salata ve tuzlu kurabiye yapmayı düşünüyodum. Cok kalabalik gelecekler. Börek hamurisi tarzi seyleri kv yapicak

Kv ile aranızda sıkıntı yokmuş.size yardımı oluyor.neden kendinizi eltinizle kıyaslıyorsunuz ki.kv nin evi kvnin misafiri.tabi ki yardımcı olun.sizin yardıma ihtiyacınız olsa o da yapıyormuş

Her kayın valide bir değildir. Yani mesafe alınacak vardır, anne gibi peşinde olunacak vardır.

Sizinki sizinle arası gayet iyi görünüyor. Kaç yıllık evlisiniz merak ettim?

Müsait olmadığınızda yapamayacak durumda olduğunuzda önceden söyleyin ki alınmasın gücenmesin, ama elinizden geliyorsa da yapın. Ay da yılda bir istiyorsa yapın zaten. Sürekli olsa mesela beni rahatsız eder.

Eltiye yapmayın. Çünkü yapılacak pozisyon açmamış...
Eltime de yapardim bi kere tutturdu canim tatli istedi yap diye. O zaman hastaydim iyileş de yap diye tutturdu. Iyilestim yaptım aradim yaptim tatlini gel yemege diye. Bugun annemdeyim yarin teyzeme gidicem bugun şu isim var haftasonu kv ye getir de orda yeriz artik dedi öyle kaldi.

Kv ile aranızda sıkıntı yokmuş.size yardımı oluyor.neden kendinizi eltinizle kıyaslıyorsunuz ki.kv nin evi kvnin misafiri.tabi ki yardımcı olun.sizin yardıma ihtiyacınız olsa o da yapıyormuş
Iyi de kv eltime de yardim eder yani bana yapip ona yapmama durumu yok.

Kadin size yardim ederken bu isler üstüme kalir mi mi diyor? Demiyor ki yapiyor. Anneniz de yokmus, kadin da size annelik ediyormuş. Üstünüze birakacak olsa annelik degil, kayinvalidelik yapardi. Zaten kalsa nolcak ki? Annelerimizin bircok isi üstümüze kaliyor, gocunmuyoruz. Madem o da annelik ediyor, 2 tatli yapmak 3 sofra hazirlamak üstünüze kalsa nolcak kalmasa nolcak.
O eltinin terbiyesizliği. Ve tabii ortamdaki tüm erkeklerin. Bir sofra kuruluyorsa toplaniyorsa, ona herkesin yardim etmesi gerekir.
Erkekler yardim ediyo zaten. Bi eltim etmez biz mesela kaynimla masayi hazırlarız ya da toplariz

Insanın eline 2 tabak yikamak nasıl yapışıyor anlamiyorum .
Elti olmasaydı da yardım edecektiniz yok sayin yine üstünüze düşeni yapın.
Koca kadın bi de size hizmet mi edecek yahu !!!!
O ayıp eltinin öyle durduğunda hadi bakalim canım sofrayı biz hazırladık bulaşıkta ellerinden öper de al kv yı geç kenara ,yapmiyorum mu diyecek
O zaman her zaman hazıra konup kaz gibi yiyip içme diyeceksin ..
Yani ben derim
Oturup kendimi yiyecegime o yesin
Aklinizi kullanın
Yapmiyorum der oturur. Sözünü esirgeyen bi insan değil. Siz de yapmayin der ama canim şunu çekti demesini iyi bilir. Diyorum ya kime nazi geçiyosa yaninda demesini iyi biliyor.

Back
X