- 2 Şubat 2017
- 256
- 166
- 23
- 29
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Gelin yillik izinde yani tatilde dimi sonucta calisiyor oda tabi annenize yardim etse guzel olur ama yapacak bise yokslm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
gelini süs diyemi almış abim anlamadım
Anneniz calismiyormus. Bir zahmet yemegi ve evdeki isleri yapacak. Gelin hem calisip hem hizmet etcek degil. Anneniz birgun ise gitmis sanki hep isten gelip yemek yapiyor gibi soyluyorsunuz. Cok yorgunsa kendine kadar yapsin yesin. Gelinle oglu da disarda yer zaten.
Cok uzuluyorsaniz annenizi yaniniza alin is yaptirmayin
Annesi abisiyle degil, abisu annesiyle oturuyormus maddi sikntidan dolayi ben yazdiklarindan bunu anladim...Anneniz neden sizinle oturmuyor?
Bu lafla bile görümcelik yaptığın belli
Süs olarak almamıştır ama hizmetçi de değil sonuçta çalışıyormuş yıllık izindeymiş ve herkes hayatından memnun anneniz hariç
Anneniz size şikayette bulunacağına en azından kızım yardımcı olur musun diye sorsun sorup ters bir hareket görse neyse
Gelini sus diye mi almis abim?
Yani hakli oldugunuz konuda kullandiginiz cinsiyetci ve kadini kucumseyici laflar o kadar sinirimi bozdu ki
Lutfen kendinizi gelistirin ve hayata farkli bakin , genc bir kadina hix yakismiyor bu soyledikleriniz
Birincisi yengenize neden "gelin "diye hitap ediyorsunuz?
Bence ilk ordan kaybediyorsunuz..
Ikincisi "bari!yemek yapsaydi"diyerek kizin hiçbirşey yapmadığını vurgulamış oldunuz ve tabiki abiniz bunu duyunca sinirlenmiş haklı olarak.
Öyle düşünüyor dahi olsanız sizin birşey söylemeye hakkınız yok annenizin sorunu bu.
Şu durumda abinizle karşılıklı konuşmanız lazim.
Ona "anneme üzüldüğüm için böyle söyledim o seninde annen yazık bak nasıl yoruluyor"filan diyerek anlatım bari..[/QUOTE
söyledim öyle zaten sanane sen karışma dedi bende anneme üzüldüğüm için dedim kötü bir niyetim yoktu
annem söylüyormuş ama yine aynı evet yıllık izinde ama normaldede böyle işten geliyormuş hemen odasına ne bir sofrayı kurmaya yardımcı oluyormuş ne başka birşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?