Lafları Çok Koydu..

Evde ortak yaşıyorlar neticede, gelin hanım yardım etmeli diye düşünüyorum.
hizmetçilikle ne alakası var. sonuçta kayınvalide o evde iş yaptığında
hizmetçi olmuyorsa gelin neden hizmetçi olsun.
aynı evde yaşanıyorsa kimse yan gelip yatamaz kusura bakmasın.
herkes kendi üstüne düşen görevi bir zahmet yapıversin.
şimdiki gençler gerçekten çok saygısızlar.
hee yardımcı olmayacaksa da abi ve eş bir zahmet ayrı eve çıkıversinler.
acaba mevzu sizlerin annesi olsaydı aynı şeyi söyleyebilecekmiydiniz ?

canım anlatamıyorum galiba hiçbişey yapmıyormuş oyüzden mecbur annem yapıyor ağzını açıp abime birşey söylese biraz yardım etsin gibisinden ona da bağırıyormuş

ev annemlerin değil kiradalar ben cinsiyetçi olduğumu düşünmüyorum her zaman kadınları desteklerim ama bukadarda vurdumduymaz olunmaz gelin sonuçta adı üstünde
"Süs diye mi almış" cinsiyetçi bir laf. Abinin de yardım etmesi lazım, ona niye laf söylemiyorsun hiç anneme yardım etmiyo diye, abin o evde yaşamıyor mu

Sizlik bir durum yok boş yere insanları(annenizi) da doldurmayın o zaman
kadın için derken ki kadın abinizin eşi tabi ki koruyacak

''gelini süs diyemi almış abim ''
Açıkçası bu cümleye takıldım ama cevabı şöyle süs değil EVİNİN HANIMI GÖNLÜNÜN SULTANI İLERDEKİ ÇOCUKLARININ da anası olarak almıştır .Burada hemfikir olalım yani gelin hizmetçi değildir .AMA saygı ve sevgide kusur da etmeyendir.
Ama genele bakınca da anneniz de haklı gelinde .
Şimdi şöyle birlikte derken altlı üstlü mü yoksa aynı ev mi bunun cevabını alabilirmiyim ?

Eğer aynı ev içindeyse tabiki anneye yetebildiği kadar yardım etmeli neden ? cevap =çünkü gelin çalışıyor.
Annenİz devamlı da gitmiyormuş bunu sıkıntı yapmayın yani eğer herGün her ikiside çalışıyor olsaydı kesinlikle temzlik yemek konusunda ortaklaşa yapmalılardı.Ama arada gitmiş.telefonla oynar şunu yapar bunu yapar o onu ilgilendrir.
Ha evde ve yapmıyorsa da kv yardım oda onu terbiyesi yapmak lazım..

evet bende bunu anlatmaya çalışıyorum 2 saatir ama kötü görümce oldum çıktım.

Sen kimseye bir şey söyleme abin den yediğin gibi bir fırça da gelinden yersin ayrıca abin sana sayıp söverken annen abine ağzını bile açmadıysa bırak ne hali varsa görsün benim annem net evden kovardı erkek kardeşimi , kimseye de hizmetçilik yapmaz.

süs diye derken yanliş anlaşıldım öyle demek istemedim. aynı evdeler suan gelinimizde calışmıyor 1 aylık izinde ve hala aynıymış annem anlatıyor yemek yapmıyor temizlik annemde abime bişey soylese oda patlıyormuş. ben zaten buzamana kadar hiçbişekilde karışmadım sadece yemeği yapıp gitseydi keşke sende yoruldun dedim ve olaylar burdan patladı.

Haklı olabilirsiniz ama bence anneniz kendi söyleseymiş. Yani gelinine hiçbir şey söylemiyor ama gelip size şikayette bulunuyor. Kocaman kadın neden çekiniyor gelinine istediğini söylemiyor? Böyle kaynanalar çok, gelinimle iyi geçinirim der hep iyi olur ama aslında düşüncelerini yüzüne söylemez. Bu da yanlış. Anneniz ya gelinine söylecek ya da arkasından başkasına şikayet etmeyecek.

annem yapmayın böyle kardeşsiniz sende ağzını topla dedi abime bende ağlıyarak kapattım teli. annem akşam msj atmış sen üzülme yanlış birsey demedin diyor.

Yani hakikaten abin doğru söylemiş, sana ne.
Kız izinli, üstelik kardeşini de yanına alarak gezmeye gitmişler.
Annen sürekli çalışan bir kadın da değilmiş zaten. eee yapsın yemegini yesin ne var bunda.
Bizde çalışıyoruz
İzinli günümde bırak kv dem annem olsa yine sabah yemek yapıp gitmem.
Yorgunsa sandviç yapsın yesin çok mu zor.

Yok süs niyetine mi almış, yok annem nereye kadar yapacak.
Sen hem çalışsın hem annenin elini sıcak sudan soğuk suya değdirmesin hemde abine eş olsun istiyorsun galiba.
Bu kadar kıyamıyorsan anneni yanına al.

abime söylüyormuş ama oda karısına diyemiyor anneme patlıyormuş. neyden çekiniyorlar bende anlamadım

Ne şanslı gelin böyleleri el üstünde tutulur. Evleri ayırsınlar.
En temizi.
Belli ki gelinde istemiyor bir evde yaşamak.

Abim maddi sıkıntı yüzüden annemin evine yerleşecek.
Annem hem işe gidip hem de evde çalışacak. Abimin eşi odaya kapanıp cep telefonuna takılacak.
Yok öyle üç kuruşa beş köfte.
Ben cırlarım.
Annem kimsenin kölesi değil. Hem maddi sıkıntım var diyip annemden geçinecek hemde annemi kullanacaklar.
Ben sizin yerinizde olsam abimle okkalı bir kavga etmiştim.
Herkes haddini bilsin.
Gelin hanım çalışıyormuş falan anlamam.
Kendi evinde olsa yemek yapmayacak mıydı?
Eşi çok kıymetliyse tutsun ayrı bir ev abiniz.

bEN SİZİ anladım tabi ki haklısınız ancak konunun genelini ele aldığımız zaman burada aslında siz muhalefet olan ve saldırtan taraf gibi görünüyorsunuz özellkle vurguladınız açıklamalarla.
Öyle demek istememiş olabilirsiniz ama anlaşılan öyle.

Gelelim gelin hanıma akşama kadar bir şey yapmaması tabiki doğru değil kv çalışsın çalışmasın aynı ev içinde ve ortak yaşam alanı yapmalı tabiki.
Anneniz mesela yardım istesin yapmıyorsa kızım yemek yapacam domatezler doğrarmısın ,veya bulaşıkları dizermisin gbi yönlendrme yapsın.Demekki çok rahat bir bayan aileden de öyle görmüş olabilir.

Birde çalıştığı için vucudunıu dİnlendirmek istiyor olabilr.Yani demem o ki tatlılıkla gönül alarak halletmek lazım duyarsızSA

yardim konusunda haklisiniz- mecbur yapacak. Kv nasil hizmetci degilse gelinde temiylik yapinca hizmetci olmuyor. yapmayan az yer yardimci tutar.

abinle olan tartismaya ben pirtdan teyyare diyorum. küsülcek baska olaymi kalmadi. ben ablamla bazen ne kavgalar yapiyorum- 10 dakika sonra küslük müslük kalmiyor.

abartmayin

küçük kardeşim erkek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…