- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.251
- 548
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Bence dusuncenizde haklisinz yillik izinde gelin ve annesi o gun calisiyor sabahtan bir yemek yapp cikabilirdi insanlik sonucta ya...ben annenizin yerinde olsam yemek falan yapmazdim kendim atistirip gecer yatardim kocasi degil mi doyursun kendisi madem oyle
Dimi ama noopaynı yere takılmışız.
bu laftan sonra konu anlamını kaybetti.
annem söylüyormuş ama yine aynı evet yıllık izinde ama normaldede böyle işten geliyormuş hemen odasına ne bir sofrayı kurmaya yardımcı oluyormuş ne başka birşey
Süs diye almış demekki ohh iyi yapmış. Gelini almasaydınız napcaktı anneniz siz mi gidecektiniz yardıma? Yine gidin çok düşünceliyseniz kimsenin evine karışmayın. Abinize de helal olsun
ama sürekli bu böyle annemde rahatsız nereye kadar yapabilir bende zamanında hem çalışıp hem evimle ilgilendim biz öldükmü
Zamanında ben de yaptım biz öldük mü falan demişsin de sen yapıyorsun diye yengen de yapmak zorunda değil. Kendinle kıyaslama önce. Ayrıca annen bu durumdan rahatsızsa onlar gelmeden yapar yemeğini yer, onlar geldiğinde de ben tokum der elini sürmez bir şeye. O zaman 'gelin' de paşa paşa yapar yemeğini, kurar sofrasını. Aile içi meselelere karışmamanız lazım, o onların halletmesi gereken bir şey çünkü. Babanız yok mu? O bu duruma ne diyor?
Ben genc çiftlerin evlenir evlenmez ebeveynleri ile aynı evde yaşamalarını doğru bulmuyorum.Ya genç çift artık buyuduklerini ,sorumlulukları olduğunu farkedemiyor yada aile üyeleri onların tercihlerine saygı duymaları gerektiğini anlamiyor
Kendi evinde yasiyor annesi. Gelinle oglu maddi skintidan dolayi annede yasiyorlar ... ben öyle anldimAnneniz neden sizinle oturmuyor?
Eee senelerdir sen kızı değil misin sen yardım etseydin de yapmasaydı?Elin kızı senin annenin hizmetcisi mi kız zaten çalışıyo annen parasını yemeyi biliyodur ama. Madem iş yapmıyo diye şikayetcisiniz ayrı ev tutsaydınız iki kisi çalışırken gayet rahat gecinirlerdi. Ama sizin derdiniz başka tabi,yersensiz hiç iş yapmıyorsunuz galiba aynı bizim GELİN gibi onu savunduğunuza göre. annem senelerdir yapmaktan yorulmuş zaten birazda yardım etsin bi zahmet. ayrıca defalarca söyledim benimle kalmasını abim izin vermiyor.
Gelinlerin misyonu çocuk doğurup ev işi yapmak değil .burda bi anlaşalım ..gelini süs diyemi almış abim anlamadım
Evde kv olmasa o kiz da eviyle ilgilenirdi. Kusura bakma kimsenin kizi kimseye hizmetci degil. Ne demek abim süs diye mi aldi? Annene hizmetci mi getircekti.
Anneniz de yapamiyorsa yapmasin herkes kendine hazirlasin, kendi pisligini temizlesin.
Anneniz calismiyormus. Bir zahmet yemegi ve evdeki isleri yapacak. Gelin hem calisip hem hizmet etcek degil. Anneniz birgun ise gitmis sanki hep isten gelip yemek yapiyor gibi soyluyorsunuz. Cok yorgunsa kendine kadar yapsin yesin. Gelinle oglu da disarda yer zaten.
Cok uzuluyorsaniz annenizi yaniniza alin is yaptirmayin
Eger mevzu buysa gelini korumanın haklı bir gerekçesi yok. O evde yaşıyorsa annesi de iş yapacak, yengesi de, abisi de. Konu sahibinin sözleri cinsiyetçi evet sinir bozucu ama yengesinin evi otel gibi kullanmasını da destekleyemem. Evde annenizinmiş, konuşma yapsın ya da ayrı eve çıkın desin mademKendi evinde yasiyor annesi. Gelinle oglu maddi skintidan dolayi annede yasiyorlar ... ben öyle anldim
Gelinlerin misyonu çocuk doğurup ev işi yapmak değil .burda bi anlaşalım ..
Aynı ev paylaşılıyorsa ev işi ortak olmalı ,herkes üstüne düşeni yapmalı ,kimse şikayetçi olmamalı . Gelininiz çalışıyormuş, hem ev işi hem yemek yapması mümkün değil .kendi odasını düzenler ,yemeğe yada ev işine yardım eder ama hepsini yapmasını bekleyemezsiniz, annen yada sen .
Abini takdir ettim fakat üslubu yanlış .daha doğru bir dille savunabilirdi eşini .bu durumda küsmek yerine abinle konuşmayı tercih edebilirsin .kırıldığını ifade edersen o da fevri davrandığını kabul eder .
Eger mevzu buysa gelini korumanın haklı bir gerekçesi yok. O evde yaşıyorsa annesi de iş yapacak, yengesi de, abisi de. Konu sahibinin sözleri cinsiyetçi evet sinir bozucu ama yengesinin evi otel gibi kullanmasını da destekleyemem. Evde annenizinmiş, konuşma yapsın ya da ayrı eve çıkın desin madem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?