Lafları Çok Koydu..

[QUOTE="Sevmekcokzor, post: 56778488, member: ] kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler[/QUOTE]
Bu kisma gelene kadar hakli oldugunuzu dusunuyordum ama yaninkusura bakmayin da bu nasil bir zihniyet? Ne demek bir kadin yuzunden insan kardesine bagirir mi? O sizin bir kadin dediginiz onun hayat arkadasi. Yani evli misiniz bilmiyorum ama sonra da yani esim cok anneci beni takmiyor falan diye dusunmeyin neticede siz de karsi cins icin bir kadinsiniz ve birseye degmezsiniz.
Ayrica anneniz o kadar sikayetciyse yapmasin veya ayirsin evlerini gitsinler. Hem kendi hicbirsey olmamis gibi yasayip da hem de size sikayet etmeye hakki yok bence.
Gelini sus diye mi almis abim nedir yani peki ne diye aldi veya almaliydi sizce? Insanlar neden evlenir ki bana hizmet etsin diye mi??? Lutfen birakin su 80 lerde kalma zihniyetinizi.

Bir kadin gelin olmak icin evlenmez. Mutlu olsun bir yuvasi olsun diye evlenir. Kimse vay efendim gelin varken ben neden yapayim ya da gelin yapsin diyemez, dememeli. Ha o onun vicdanina kalmış yorgun birine yemek yapar ya da yapmaz o onun kendi bileceği iş. Size genede hesap sormak düşmez. Şu gelin var o yapsin, ay gelin bana baksin mantığı kadar pis bir mantik yok ya. O kadin sizin hizmetciniz ya da maasli çalışaniniz degil. Anlayin artik şunu.

Anneniz cok rahatsizsa almasaymis yanina oglunu ve gelinini
Abinizin maddi sorunu varsa evlenmeseymis
Siz annenize cok aciyorsaniz yaniniza alin veya islerini halledin her gun

NeverOne konu sahibinin maddi durumla ilgili mesajlarını kopyalıyorum.

Babamda karşılıyor adam hem emekli hem çalışıyor bu yaşta. Şimdi her masrafları karşılıyoruz diye yan gelip yatmaları gerekmiyor

Babamda çalışıyor hem emekli hemde çalışıyor giderler ortak ödeniyor sadece gelinin maaşıyla değil.

Yani, kayınvalide ve kayınpeder oğullarının maaşı olmadan İstanbul gibi bir yerde geçinemiyorlarmış. O bekarken onun maaşının da yardımıyla geçiniyorlarmış. Evleneceği zaman da ayrı eve salmamışlar. Onların İstanbul’da yaşayabilmesi için gelin ve oğul fedakarlık yapıp, onlarla yaşamak zorunda kalmış.

Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Bu ne bicim yorum yaa: ( gelin dururken derken? Gelini hor mu goruyosun yoksa hizmetci gibi mi goruyosun? Birlikte yapilsa daha zevkli degil mi?

Ay çok sinir oldum size olduu abinizi geçinemeyiz diye evlendirmeseydiniz o zaman madem bu kadar rahatsızsınız sizde taşının annenize yardım edin profiliniz de ev hanımı yazıyor alın kocanızı da yanlarına taşının gelin sizin hizmetçiniz değil iyi yapıyor valla ben olsam aynı evde de yaşamam kızcağız gençliğinin baharında kayınvalide yanında yaşıyor hem de burda kızı suçluyorsunuz yok öyle !

Yok ben anladım onu, demek istediğim ilk mesajda bunları belirtmemiş zorla cımbızla almışlar ağzından. Sayfalarca kim kime muhtaç o tartışılmış.

Valla gelini tutucam şimdi bana saldıracaklar.Ama ben konu açıp kv bana bi yardım etmedi dediğimde mecbur değil diyordu. Bence gelin de mecbur değil yemek yapmaya.
Gelin diye hizmet etmek zorunda değil kusura bakma bi büyük olarak genölere bi faydası olsun kız izinde size hizmet edecek değil.

Hanımefendi bütün mesajları okuyup yorum yapmak gibi bir mecburiyetim yok. Fikrimi yazarken icazet mi alıcam.
Ayrı eve çıksınlar o zaman. Ne biliyorsunuz eve maddi katkı sağladığını yanında mı yaşıyorsunuz.

Bu arada konu sahibi ilk mesajınıza göre yorum yaptım ama gelin dururken ben niye yapıcam ne demek, asıl kızı dururken gelin mecbur değil.
Sadece aynı evde yaşadıkları için ev işlerinin ortak yapılması gerekiyor.

valla tek suçlu annen. ne diye hopörlere almış takılma babysi. abin öyle diyorsa öyledir paşa gönlü bilir çok da şey yannnniiii. Hem gelinim hem görümce sen canını sıkma. doğal şeyler bunlar

Artık şunu bi öğrenin kadın eş hizmetçi demek değil. Gelin o gün yemeği yapsaymış iyiymiş evet tatilde çünkü ama ondan önce abiniz orda annesine o yardım etsin? Veya anneniz yapmasın yemeği o gün abiniz yapsın. İlk ona çatacağınıza geline atlamanız da kadınları hor görmenizin kanıtı, ayrıca gelininizin çalışıken anneniz evdeyken yemek yapması anormal bişey değil sonuçta işte canı çıkıyor kızın bi de evle nasıl uğraşsın ? Çok canınızı sıkıyorsa bu durum annenizi yanınıza alın çünkü orda kaldığı sürece ev işlerini yapma yükümlülüğü olacak kız çalışıyor sonuçta .
Ve görümcelik yapmayı bırakın tek bu olay için evet siz haklısınız ama sırf abinizin eşi diye onu hizmet etmek zorunda olan bi obje gibi görmeyin. Artık kadınlar olarak bu saçmalığa son vermemiz lazım. BİZ HİZMETÇİ DEĞİLİZ!

Konu sahibi korkudan kaçtı:) kız konu sahibi eğer gelinsen kaynanandan bir bardak su bile alsan darılırım sana:)
Konu sahibi için kocasının kardeşi bir kadın için dese, eşya gibi sevmekcokzor süs mü dese eminin konu sahibi ortalığı ayağa kaldırırdı.. Yazıklar olsun

Gelini süs diyemi almış! bir kadın yüzünden insan kardeşine bagirirmi! Bunlar çok çirkin cümleler elma ilr armudu karistiryorsunuz sizin yeriniz ayrı eşi olarak gelinin yeri ayrı sanki abinizin hayatinda siz gelinden daha degerli olmaliymissiniz gibi konusuyorsunuz... Ayrica gellin is yaptirmak hizmet ettirmek icinde alınmaz.... Konusma seklinizden görümce fesatligi hissediliyor gercekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…