- 19 Temmuz 2018
- 3
- 3
- 1
- 95
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
Ay konuyu okuyarak geliyorum bir de o kadar fena ki maddi durum yüzünden beraber oturuyorlar demiş ama kimin maddi durumu yüzünden olduğunu yazmamış, evin kira olduğundan başta bahsetmemiş sanki annesinin kendi eviymiş gibiyazmış, babası yok sandım ben başta anne tek yaşıyor kendi evinde bunlar da yanına yerleşmişler sandım çünkü öyle yazmış. Sormuşlar böyle mi diye evet öyle hayır tam tersi gibi kaçamak cevaplar vermiş. İnsanlar da ona göre yorum yapmış bir sürü. Ama ben yine de o haliyle bile şu cinsiyetçi mesajlarından aşırı rahatsız oldum.
Babamda karşılıyor adam hem emekli hem çalışıyor bu yaşta. Şimdi her masrafları karşılıyoruz diye yan gelip yatmaları gerekmiyor
Babamda çalışıyor hem emekli hemde çalışıyor giderler ortak ödeniyor sadece gelinin maaşıyla değil.
... Soyle biz geleneksel bir aileiz bizim evde kadinlar dururken erkekler iş yapmaz hayatta. Yetistirmr tarzlari böyle. Birde gelin aldikmi ayrı ev açılmıyor bizde birlik oluyor. Tabi durumu iyi olanlar acıyor orası ayrı ama genelimiz böyle. Annemlerinde durumu olmadığı için birlik oturuyorlar. Istanbul gibi biryerde kirada sadece babamin emekli maaşıyla gecinmeleri imkansız. Oyuzden hepberaberler. ...
Bu ne bicim yorum yaa: ( gelin dururken derken? Gelini hor mu goruyosun yoksa hizmetci gibi mi goruyosun? Birlikte yapilsa daha zevkli degil mi?Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Yok ben anladım onu, demek istediğim ilk mesajda bunları belirtmemiş zorla cımbızla almışlar ağzından. Sayfalarca kim kime muhtaç o tartışılmış.NeverOne konu sahibinin maddi durumla ilgili mesajlarını kopyalıyorum.
Yani, kayınvalide ve kayınpeder oğullarının maaşı olmadan İstanbul gibi bir yerde geçinemiyorlarmış. O bekarken onun maaşının da yardımıyla geçiniyorlarmış. Evleneceği zaman da ayrı eve salmamışlar. Onların İstanbul’da yaşayabilmesi için gelin ve oğul fedakarlık yapıp, onlarla yaşamak zorunda kalmış.
Hanımefendi bütün mesajları okuyup yorum yapmak gibi bir mecburiyetim yok. Fikrimi yazarken icazet mi alıcam.Hanımefendi karı koca zaten çalışıyor geliri olmayan ve onlarla kalan kaynana bu durumda yani anne bir yere çıkamaz tek başına. Gelin istese kocasıyla ayrı eve çıkar parasını da o eve harcamaz kendi düzenini kurar yani iki kişi çalışıyorlar konuyu tam okumadınız sanırım kaynana önceden çalışıyormuş o da günlük işler artık çalışmıyor iş çıkmış öyle gitmiş.
Kız tüm sabahtan akşama çalışıyor elalemin işinde bir yıllık izninde gezmeye gitti diye mi gelin değil yani bir de kız kardeş var ona neden söylenmiyor. Konu sahibi neden annesine sahip çıkmıyor arada yanına almıyor hem anne onlarla kalıyor kızı 17 yaşında kocaya gitmiş annesini bırakmış hem de geline laf diyor süs eşyası mı diyor kusura bakmayın da o gelin zaten baya fedakarlık yapmış bir gün gezmeye gitmesi de hiçbirşey yapmadığı anlamına gelmez
Konu sahibi için kocasının kardeşi bir kadın için dese, eşya gibi sevmekcokzor süs mü dese eminin konu sahibi ortalığı ayağa kaldırırdı.. Yazıklar olsunKonu sahibi korkudan kaçtı:) kız konu sahibi eğer gelinsen kaynanandan bir bardak su bile alsan darılırım sana:)
slm kızlar
inanın o kadar kırıldım ki anlatamam. hemen konuya giriyorum biz 3 kardeşiz benden büyük bir abim var 28 yasında yaklaşık 1.5 yıldır evli. gelinimiz çalışıyor bu ara yıllık izinde olduğu için evde. (bu arada annemlerle birlik oturuyorlar maddi sıkıntıdan dolayı) annem 50 yasında kadın onceden eve temizliğe giderdi bende küçük kardeşime bakardım. sağlık sorunlarından dolayı bırakmıştı. dün yine temizlik işi çıkmış annemde para sıkıntısından dolayı kabul etmiş. öğlen saatlerinde annemi aradım ve işte olduğunu akşam görüşelim dedi bende tamam diyerek kapattım. akşam tekrar aradım annem işten geldim yemek yapıyorum dedi bende gelin nerde diye sordum küçük kardeşimle gezmeye gitmiş. bende dedimki bari yemeği hazırlayıp gitseydi annem yemek yaptıgı için telefonu hoparlöre koymuş abim bu dediğimi duydu ve koptu kıyamet. sanane sen neden karışıyosun kaynana mısın sen kes çeneni duymak istemiyorum sesini falan diye bağırmaya başladı inanın okadar kötü oldumki. ben kötü niyetle bişey demedim sadece anneme acıdığım için keşke yemeğide hazırlayıp gitseydi dedim. kızlar gelinimz hiç iş yapmıyormus her işi annem görüyor odasına giriyormuş sürekli telefonla meşgul. bunları bana annem anlattı kendim gidip gözümlede gördüm ama hiç karışmam abim dururken benim geline bişey söylemem yanlış olur. kızlar dünden beri çok kötüyüm çok kırıldım bir kadın yüzünden insan kardeşine bağırırmı biz birbirimize çok düşkündük. belki aranızda görümcesin ortalığı karıştırma diyenler olacak ama inanın hiç bişeylerine karışmadım bugüne kadar annem okadar gelinimizden şikayet etti bana ağzımı açıp tek bir laf bile etmedim. yazık değilmi anneme hem ev işi hem dışarı temizliğe gidiyor hem gelip yemek yapıyor gelini süs diyemi almış abim anlamadım ben mi yanlış düşünüyorum. küstüm abime lafları çok koydu ne yapmalıyım sizce hiçbişey olmamış gibi devam mı edeyim yoksa küsmü kalayım ?? okuduğunuz için teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?