Lafları Çok Koydu..

Bir kadın için dediğiniz kişi abinizin eşi! Siz kardeşisisiniz diye laf söyleyebileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Kadın çalışıyormuş yıllık izininde bırakında biraz gezsin yemek yapmak zorunda değil, kadıncağız zaten ev kuramamış kayınvalide evine gelmiş, hizmetçi olarak mı aldı abiniz o eve eşini? Siz kendiniz kocanızın ailesine hizmetçilik yaparsınız bu kafadaysanız ama başkasına karışmayın abiniz iyi yapmış size

Al işte, ne oluyor erkek olunca? Delirtti bu konu beni, her tarafından cinsiyetçilik akıyor.

O sondaki gülücük "Kardeşim erkek haliyle yemek mi yapacak, ilahi güldürdünüz beni" anlamı taşıyor. Yakalarımı yırtasım geliyor böyle kadınları gördükçe.

Eski yorumlarda ailem geçinemediği için abimlerle yaşıyor demiştiniz ama?
Abisinin ailesinden ayrı bir kasası yok, evlenene kadar babayla ikisi çalışıp evi geçindirmişler. İki tarafın da tek başına ev geçindirecek durumu yok sanırım. Gerçi Gelin de işe girmiş şimdi ayrılabilirler ama bu sefer de anne babası geçinemez.

Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Gelin dururken ben yapmam ne demek? Asıl sen varken gelin yapmaz işine gelince sen pay istersin mirastan gelin isteyemezse sen sorumlusun anandan babandan

O sondaki gülücük "Kardeşim erkek haliyle yemek mi yapacak, ilahi güldürdünüz beni" anlamı taşıyor. Yakalarımı yırtasım geliyor böyle kadınları gördükçe.
Ay konuyu okuyarak geliyorum bir de o kadar fena ki maddi durum yüzünden beraber oturuyorlar demiş ama kimin maddi durumu yüzünden olduğunu yazmamış, evin kira olduğundan başta bahsetmemiş sanki annesinin kendi eviymiş gibiyazmış, babası yok sandım ben başta anne tek yaşıyor kendi evinde bunlar da yanına yerleşmişler sandım çünkü öyle yazmış. Sormuşlar böyle mi diye evet öyle hayır tam tersi gibi kaçamak cevaplar vermiş. İnsanlar da ona göre yorum yapmış bir sürü. Ama ben yine de o haliyle bile şu cinsiyetçi mesajlarından aşırı rahatsız oldum.

Hanımefendi karı koca zaten çalışıyor geliri olmayan ve onlarla kalan kaynana bu durumda yani anne bir yere çıkamaz tek başına. Gelin istese kocasıyla ayrı eve çıkar parasını da o eve harcamaz kendi düzenini kurar yani iki kişi çalışıyorlar konuyu tam okumadınız sanırım kaynana önceden çalışıyormuş o da günlük işler artık çalışmıyor iş çıkmış öyle gitmiş.

Kız tüm sabahtan akşama çalışıyor elalemin işinde bir yıllık izninde gezmeye gitti diye mi gelin değil yani bir de kız kardeş var ona neden söylenmiyor. Konu sahibi neden annesine sahip çıkmıyor arada yanına almıyor hem anne onlarla kalıyor kızı 17 yaşında kocaya gitmiş annesini bırakmış hem de geline laf diyor süs eşyası mı diyor kusura bakmayın da o gelin zaten baya fedakarlık yapmış bir gün gezmeye gitmesi de hiçbirşey yapmadığı anlamına gelmez

64 sayfayı tek tek okuyup bulamadım o yüzden alıntı yapamadım ama konu sahibinin bir de "abimle babam asla yemek yapmaz evde iki kadın dururken" gibi bir söylemi de vardı sanki.

Valla ben de hem gelinim hem görümceyim.Olaya her açıdan bakıyorum , endişe etmeyin.Yemek yapmak o kadar zor bir şey mi? Bir de görümce ve gelin çerçevesinden çıkıp bakalım olaya.Eve temizliğe gidip gelmiş rahatsız bir insana bir kap yemek yapmak çok mu zor ? Bu insan ister kayınvalide olsun ister görümce ister enişte ister dayı teyze hala olsun.Kim olursa olsun , isterse yedi kat yabancı olsun eğer evdeysem ve işten gelen biri varsa o evde bir kap yemek yapmaktan yüksünülmemeli.Ha tabii ki görümcenin tavrı da hoş değil.Dedikodu yapıyor.Bu konudaki tek mağdurun anne olduğunu düşünüyorum.

Sonradan açıkladı, ailesi babasının emekli maaşıyla geçinemez diye abisi ayrı eve çıkmamış. Geleneksel bir aileyiz demiş. En sonuna da "utanmışsınızdır umarım" gibi bir şey yazmış. Ne desek boş yani.

64 sayfayı tek tek okuyup bulamadım o yüzden alıntı yapamadım ama konu sahibinin bir de "abimle babam asla yemek yapmaz evde iki kadın dururken" gibi bir söylemi de vardı sanki.

Bazı kadınların kendilerine öğretileni sorgulamadan benimsedikleri yetmezmiş gibi başka kadınları da dibe çekmeye çalışmalarını anlamıyorum. "Ben çekiyorsam herkes çeksin" düşüncesi sanırım.

Kendi yaptıklarını sorgulamadan kabullenip doğru zannedenler var. Öylelerine ne söylesek boş.

gelinden kayinvalide rahatsiz ki soylenmis konu sahibine şikayet etmis durmamis yani, herseyi gectim ise gidecegide onceden bellidir,
madem gelinin huyu belli yapmiyo,
geleneksel bi aile erkek ise el surmez,
kadin herseyi bi basina yapmaya alisiksa bi gun onceden yapabilirdi yemegi ya da iki gun yetecek kadar,
yaşlı kadin tuh vah ediyo da anne de cok masum degil bence

hamileyken kaynanamlar geldiler, iste yogun calistigim halde evde butun gun bos bos oturdu cikip gezmedi de, isten gelip yemek yaptim ilk gun, sonra da akillandim iki üç gunluk yaptim yemegi, begenmeyen kalksin yapsin ya da otursun allah ne verdiyse evde ne varsa yesin olmadi disardan soylesin, ben bunu bu yasta akil ediyosam 50 yaşında calisma hayati da olmus bi kadin hayli hayli akil eder

anne uyaniklik yapmak istemis gorumceye patlamis bence, abi yememis çünkü uyanikligi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…