- 25 Haziran 2014
- 794
- 628
- 303
- Konu Sahibi Sevmekcokzor
-
O zaman göndersin evden gönderebiliyorsa, ama gelinin parasını yemek tatlıdır tabi, bide iş bekliyodunuz utanmadanama sürekli bu böyle annemde rahatsız nereye kadar yapabilir bende zamanında hem çalışıp hem evimle ilgilendim biz öldükmü
Al işte, ne oluyor erkek olunca? Delirtti bu konu beni, her tarafından cinsiyetçilik akıyor.küçük kardeşim erkek :)
Kadın kadına ancak bu kadar kötü olabilirAl işte, ne oluyor erkek olunca? Delirtti bu konu beni, her tarafından cinsiyetçilik akıyor.
Al işte, ne oluyor erkek olunca? Delirtti bu konu beni, her tarafından cinsiyetçilik akıyor.
Hay gelin kadar...Gelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Abisinin ailesinden ayrı bir kasası yok, evlenene kadar babayla ikisi çalışıp evi geçindirmişler. İki tarafın da tek başına ev geçindirecek durumu yok sanırım. Gerçi Gelin de işe girmiş şimdi ayrılabilirler ama bu sefer de anne babası geçinemez.Eski yorumlarda ailem geçinemediği için abimlerle yaşıyor demiştiniz ama?
Gelin dururken ben yapmam ne demek? Asıl sen varken gelin yapmaz işine gelince sen pay istersin mirastan gelin isteyemezse sen sorumlusun anandan babandanGelin dururken ben yapmam. Farklı sehirlerdeyiz. Madem evlenmeyi biliyor annemede yardimci olacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun yok öyle bir dünya kimsede kusura bakmasın
Ay konuyu okuyarak geliyorum bir de o kadar fena ki maddi durum yüzünden beraber oturuyorlar demiş ama kimin maddi durumu yüzünden olduğunu yazmamış, evin kira olduğundan başta bahsetmemiş sanki annesinin kendi eviymiş gibiyazmış, babası yok sandım ben başta anne tek yaşıyor kendi evinde bunlar da yanına yerleşmişler sandım çünkü öyle yazmış. Sormuşlar böyle mi diye evet öyle hayır tam tersi gibi kaçamak cevaplar vermiş. İnsanlar da ona göre yorum yapmış bir sürü. Ama ben yine de o haliyle bile şu cinsiyetçi mesajlarından aşırı rahatsız oldum.O sondaki gülücük "Kardeşim erkek haliyle yemek mi yapacak, ilahi güldürdünüz beni" anlamı taşıyor. Yakalarımı yırtasım geliyor böyle kadınları gördükçe.
Ohh ne ala hem maddi durumları kötü diye annenizin başına ekşisinler hem hanımefendi çalışıyor diye sırf anneniz evde diye bütün işi anneniz yapsın ve burada da gelip anneniz evde yapsın bir zahmet , gelin çalışıyor denilsin.
Ne ala yaşam.
Kocası çalışıp karısı çalışmayınca da akşama kadar kadın evde yap tabi bütün işi, kocan yardım etmesin diyor mu böyle düşünenler? Ev işi iş değil zaten!
Asıl böyle düşünerek kadın kadını küçümsemiş oluyor.
Annenizin yerinde olsam ayırırım evlerini ne halleri varsa görsünler. Ayıp .
O sondaki gülücük "Kardeşim erkek haliyle yemek mi yapacak, ilahi güldürdünüz beni" anlamı taşıyor. Yakalarımı yırtasım geliyor böyle kadınları gördükçe.
Valla ben de hem gelinim hem görümceyim.Olaya her açıdan bakıyorum , endişe etmeyin.Yemek yapmak o kadar zor bir şey mi? Bir de görümce ve gelin çerçevesinden çıkıp bakalım olaya.Eve temizliğe gidip gelmiş rahatsız bir insana bir kap yemek yapmak çok mu zor ? Bu insan ister kayınvalide olsun ister görümce ister enişte ister dayı teyze hala olsun.Kim olursa olsun , isterse yedi kat yabancı olsun eğer evdeysem ve işten gelen biri varsa o evde bir kap yemek yapmaktan yüksünülmemeli.Ha tabii ki görümcenin tavrı da hoş değil.Dedikodu yapıyor.Bu konudaki tek mağdurun anne olduğunu düşünüyorum.Biz yemeğe değil tavır ve düşüncelerine kizdik konu sahibinin.Hem gelinim hem gorumceyim hem kaynana kayinpederimle kaynimla 1 sene beraber yaşadım hem çalışıyorum hem 2 cocugumada evimede işten gelince gül gb bakıyorum .madem öyle o zaman konu sahibi suanda gelinleriyle aynı koşulda yaşıyor kayinpederiyle yaşıyor ama aglaniyor ve care arıyor yapsamda yapmadı deniliyor benim için diyor belki o kızda yapıyor ama yapmadı deniliyor nede olsa aynı şeyler başına geliyor niye ağlıyor o zaman o da gelin onu süs diye mi almışlar aglamayacak o zaman. Gelin icin bizde geline ev açılmaz süs mü aldık yapacak tabiki abim bi kadın için bana bağırdı diyor o sıradan bir kadın değil bundan sonraki hayat arkadaşı hatırlatayım bu arada.
Ay konuyu okuyarak geliyorum bir de o kadar fena ki maddi durum yüzünden beraber oturuyorlar demiş ama kimin maddi durumu yüzünden olduğunu yazmamış, evin kira olduğundan başta bahsetmemiş sanki annesinin kendi eviymiş gibiyazmış, babası yok sandım ben başta anne tek yaşıyor kendi evinde bunlar da yanına yerleşmişler sandım çünkü öyle yazmış. Sormuşlar böyle mi diye evet öyle hayır tam tersi gibi kaçamak cevaplar vermiş. İnsanlar da ona göre yorum yapmış bir sürü. Ama ben yine de o haliyle bile şu cinsiyetçi mesajlarından aşırı rahatsız oldum.
64 sayfayı tek tek okuyup bulamadım o yüzden alıntı yapamadım ama konu sahibinin bir de "abimle babam asla yemek yapmaz evde iki kadın dururken" gibi bir söylemi de vardı sanki.
Bazı kadınların kendilerine öğretileni sorgulamadan benimsedikleri yetmezmiş gibi başka kadınları da dibe çekmeye çalışmalarını anlamıyorum. "Ben çekiyorsam herkes çeksin" düşüncesi sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?