- 24 Nisan 2015
- 6.985
- 7.192
- 398
- Konu Sahibi eftelya2015
-
bu ilgilenmek değil ama ebeveyn yerine kendini koyup, aldığımız her kararı sorgulamak ve psikolojik baskı kurmak lafta birşey söylemiyorlar kararı bize bırakıyorlar ama kreşe başladığından beri hep aynı muhabbet devam ediyor.Ben kk da şunu anladım aileler ilgilense suç , ilgilenmese suç.
Bu kadar rahatsızsanız her gün aramayın olsun bitsin mesela...
Hem yazın yollayacaksınız hemde üzerine düşüyor diye hayıflanacaksınız.
bunu her konuşmam da söylüyorum..Büyükler eski kafalı oluyor ne yazık ki ...
Bu çocuğun annesi benim en doğru kararı da ben veririm diyeceksiniz.
Bu kadar basit.
O zaman yapacak fazla bşy kalmıyor. Sonuçta bunu diyen kendi anne Babanız silip atamazsınız Kv kp olsa mesafe koyarsınız geçer ama anne babana ne diyebilirsin kibunu her konuşmam da söylüyorum..
her daim açık sözlü biri oldum , onlara da mantıklı sebeplerle olayı açıklıyorum.Daha şimdiden sen bu çocuğu büyütemeyeceksin küçücük kalacak, siz buna bakamaz hasta da edersiniz, yazık yavruma diyen; anasınıfı öğretmeni bir annem var. Pantolonumun belini kontrol edip çocuk içeride daralıyor mu diye kontrol etmesi; beni mahveden son olay oldu.
Çocuk doğunca beni neler bekliyor hiç bilmiyorum.
Sizinkiler birde uzun süre bakmışlar, çok benimsemişler, hiç anlamazlar artık laftan.
Olabildiğince açıkça konuşup tersleyin karışmalarını engelleyin. Biraz kırılıp gücenecekler ama olsun. Alışsınlar.
şuna parmak basmak zorundayım çocuğuma bakın gibi bir durum olmadı bizde hiçbir zaman...Yaz kış, ustelik yatılı olarak bebeginize bakan insanlarin soz hakkini kendiniz vermi oluyorsunuz.
Hem cocuguma bakin, hem laf soyleyemeyin demek olmuyor.
Mesleğimi bıraktım, evimde bakiyorum çocuğuma. Sirf kimseden laf soz duymamak icin. Fedakarlık gerekiyor yani. Babannesine 1 2 saat birakirsam, bir kural koymuyorum. Mesela evimizde tv yok. Ama babannesinin evinde izletiyorlar biliyorum. Hem cocuguma bakin, hem benim kurallarimla bakin demek haksızlık.
Aslında size özel demedim öyle gibi göründü ama genel dedim. Bazıları da illa onlar baksın diyor ya, o zaman söz hakları çok oluyor. Sizde de istemeden öyle olmuş ama yazdan sonra biter bence bu artık dört yaşına gelmiş olacak sonuçta krese gitmesin denmez o yaşa da.şuna parmak basmak zorundayım çocuğuma bakın gibi bir durum olmadı bizde hiçbir zaman...
benim niyetim bakıcı bulmaktı,işi bırakmak bir seçenek değil, ara vermek içinse imkanlar elvermedi darbeye denk geldim işe geri dönmek zorunda kaldım izinler kitlendi vs. yoksa niyetim en az 6 aylık olana kadar kendim bakmaktı...
daha doğmadan biz bakarız ederiz dediler, doğuma kadar çağırmadım onlara kalsa aylar öncesinden gelirlerdi zorla durdurdum dogum oldu haber verdim evi toplayıp gelmişler kendileri yerleşti sonrada süreç öyle işledi , benimde bir yabancıya bırakmaktansa emin ellere teslim etmek içime sindi ve geçen 2,5 yıl hiç karışmadım onlara zorada sokmadım istediklerinde aldılar gittiler kızımı , sıkılınca alıp gezdiler birlikte eve bağımlı kılmadım , evde de çocuk bakımı hariç tüm işleri ben hallettim onlardan beklemedim yaptırmadımda...
ama artık kendi köşelerine çekilip uzaktan izlemeyi öğrenmeleri zamanı yoksa onların yanına gidince yada geldikelrinde ilişkilerine asla müdahale etmiyorum , doya doya zaman geçirsinler diye...
benide anneannem büyüttü ama hiçbir zaman annemlere müdahale etmedi, sevgisni verdi, gözümün içine baktı o kadar fazlası değil.. kendisini ebeveyn yerine koymadı hiçbir zaman...Başka bir söz sahibi istemiyorsaniz cocugunuza siz bakacaksiniz.
25 yasindayim ve babannem hala muhaliftir herseye ve "ben büyüttüm seni" diyip durur...
Annem calisiyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?