Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

Günaydın bugünde 300 gram gitti. Evet size katılıyorum az kilo vermesi gerekenler az veriyor . Ben ideal kiloma düştüm 58 olmam gerekli 58 de oldum ancak ben dahada düşürmek istiyorum eski kilom 50-52 arası idi . Oturarak çalıştığım içinde basen problemim var. haftaya cumartesi daha önce power plate gittiğim spor merkezine gidip vücut ölçümlerimi kas, yağ oranlarımı ölçtüreceğim. En son mayıs ayında toplamda 123 cm incelme 19 kg de vermiştim ve hocam 60 kg dan aşağı düştüğüm içinde bana kızdı kas oranını düşüreceğim diye bende şaşırdım millet kilo verince aferin alır bende verdiğim için kızdınız dedim bana gerekçesini detaylı olarak açıklamıştı kiloda takıntılı kalmamam gerektiğini kas giderse sarkmalar vs durumlar olur diye evet haklıymış bu konuyu çok araştırdım vede kendımde sarkmalarda oldu özellikle kol ve baldırlarımda. Sizi gerçekten kutluyorum azimlisinizde bir tanecik simittende birşey olmaz obez değilsin ya bugün cumartesi ve benim için zor olacak oğluma süper kahvaltı hazırlayacağım bakalım ben ne yapacağım Dediğiniz gibi yaşta ilerliyor bu arada yarın 42 yaşına gireceğim doğum günüm oğluşumda anne dışarda yeriz diyor aman Allahım diyeti yarıdamı keseceğim dedim üzüldü bende onu üzmemek için 1 gün ara vereceğim. Kolay gelsin hepimize

Hoşgeldin sakın tuz atma bende çok tuz tüketenlerdenim çantasında tuzlukla gezenlerden idim ama şimdi yok tuz atarsan diyet güme gitti demektir. Tuz yerine limon kullanmalısın zaten limon tuz tadını verir emeklerini boşa çıkarma 1 haftadan birşey olmaz iradeni kullanmalısın. Gazan mübarek olsun :)

sonunda basliyorum bugun :) sanirim ilk yazdigimdan beri bir hafta oldu ve bu sure zarfinda yaklasik bir kilo daha aldim :) ilk diyetim. dogruymus meger diyete baslamadan once son kez sunu da yiyeyim dusunceleri.

Merhaba bayanlar 59.6 kilo ile başladım bu diyete , 3 gündür güyya lahana çorbası diyetindeyim ilk gün bola bol bi kahvaltıyla başadım güne.sonra çorbayı yaptım günün devamında içtim sabah kalktığımda 800 gr vermiştim. 2. gün akşama kadar içtim akşam cips kola cerez ziyafeti sonra sabah kalktığımda 100 gr vermiştim. bu gün de hazırladım tüpte beni bekliyo misafirim vardı hiç içmedim kek ve kurabiye yedim sırf şuraya yazayım utanayım da bişeyler yemeyim diye kulübe üye oldumyarından itibaren düzenli bi şekilde başlıyorum diyete arkadaşlar gün gün size bildiricem durumumu hadi kolay gelsin hepimize

Atmama konusunda odukca basariliyim ama ne kadar devam eder bilmiyorum cunku tadi gun gectikce berbat gelmeye basladi hem de daha 2.gunu yeni bitirdim. Tartim yok tartilamadim ama bence 2 gunde farkedilebilcek kadar zayifladim. Insan bir sey yiyemiyor resmen

1 haftada sadece 2 kilo verdim gun ara verdimm o arada dikkat etmwme ragmen 1 kg geri aldim. Yarin tekrar basliyorum. 6 kilo fazlam var ne yapsamm gitmiiyooo

Yine beceremedim ay kek vardi aksam 1 dilim asirdim darisi yarina bakalim bu gun tartildim 58.300 ciktim
allahtan hala zayifliyorum :)

1 dilim kekten hiçbirşey olmaz üzülmeee sen yinede devam et ablam yılmamalısın bende 3 gün ara verdim yarın tekrar başlayacağım cumartesi günü ölçüm ve tartılma günüm o zamana kadarda tartılmayı düşünmüyorum bu sefer böyle yapacağım her sabah tartılıyordum birbuçuk senedir bu sefer tartılmayacağım kolay gelsin

1 haftada sadece 2 kilo verdim gun ara verdimm o arada dikkat etmwme ragmen 1 kg geri aldim. Yarin tekrar basliyorum. 6 kilo fazlam var ne yapsamm gitmiiyooo
Hiç üzülme gider sen yeterki sabırlı ol bu kış günleri bize kilo vermek için avantaj hem sebzeler hemde günlerin kısa olması bakımından pes etmek yok haftada 1 kilo vermek demek ayda 4 kilo demektir o yüzden kendini fazla zolamanada gerek kalmayacak kolay gelsin azimli olmaya devammmm

Hiç üzülme gider sen yeterki sabırlı ol bu kış günleri bize kilo vermek için avantaj hem sebzeler hemde günlerin kısa olması bakımından pes etmek yok haftada 1 kilo vermek demek ayda 4 kilo demektir o yüzden kendini fazla zolamanada gerek kalmayacak kolay gelsin azimli olmaya devammmm​
Ne guzel cesaret verdinnn teesekkurleer yarin yeniden basliyorum corbama. 2.defa yapacagim :)

Merhabalar! Ben de aranıza yeni katıldım. Özellikle Nihal abla senin paylaşımların sayesinde katılmaya karar verdim. Ben de sizinle diyet geçmişimi ve diyet günlüğümü paylaşmak istiyorum.29 yaşında 155cm boyundayım ve bir çocuk annesiyim. Uzun yıllar 55 kiloda yaşadım ve hamilelikte 15 kilo aldım ama doğumun hemen ertesinde hamilelikte aldığım kiloları vermiştim. Yalnız ne hikmetse doğumdan sonra kilo almaya başladım. Başka anneler zayıflar ben aksine kilo alıyordum. Geçen yıl yine bu zamanlar kendime diyetler ararken kalorisepeti diye bir site keşfettim. Ordan kendime günlük kalori ihtiyacıma göre yemekler seçip yapmaya başladım. 4 Ocak tarihi itibariyle diyete başlamıştım ve 67 kiloydum. Tarih 1 Nisanı gösterdiğinde 55 kiloya düşmüştüm. Bu 3 aylık dönemde lahana çorbası diyeti de yaptım ve çok faydasını gördüm. Hem bence tadı o kadar da kötü değil. Ya da ben lahanayı sevdiğim için bana kötü gelmiyor sanırım.
Neyse gelelim asıl konuya mevzu lahana diyeti ama ben bugün itibariyle Dukan express diyetine başlamıştım. Bu diyet bitiince lahana diyetine başlamayı düşündüğüm için bakınıyordum. Bu sitedeki diyete dair 6 yıllık paylaşımları ve Nihal-as ablanın paylaşımlarını okuyunca dayanamadım üye oldum ve aranıza katılayım dedim.
Aşure ayı nedeniyle yedim aşureleri yedim yedim 5 kilo aldım 60 oldum. 1 haftadır da her tartıya çıktığımda görüyorum. Bakalım haftaya bugün tartılar neyi gösterecek.

Günaydın tabikide biririmize destek vereceğiz güzel kardeşim hiç üzülme geldikleri gibi giderler ve inanın azimli olmak kadar güzeli yok şapka çıktı kel göründü derler ya biz şimdiden fazla kilolarımızı atmaya başlasak ve baharda şapka misali kabanlarımızı montlarımızı attığımızda kiloları gitmiş bir vücut görünse şöyle meydanda salına salına yürüsek fenamı olur. İnan kardeşim kış mevsiminde lahana, kereviz, pırasa ıspanak vs vs gibi yağ yakıcı ödem söktürücü sebzeler çok o yüzden şanslıyız ayrıca kış ayında günler kısa yazın uzun yatana kadar ha bire birşeyler yemiyormuyuz, dondurma, mısır, kuruyemiş kavun ve karpuz gibi onların hepsinde inanılmaz kalori var mısır diyipte geçmeyin o bile kalorili yaz meyveleri daha şekerlidir kış meyveleri ise narenciye ağırlıklı, nar ve ayva süper ödem söktürücü daha yazacak ve sayacak cook örnekler var o yüzden biz şimdiden başlayalım koşarak gitmesekte yürüyerek gideriz eğer koşarak kilo verirsek çabuk yoruluruz tavşan kaplumbağa misali ...

Elfans kardeşim aramıza hoş geldin. Diyet geçmişinide bizimle paylaştıın içinde teşekkür ederim. Ah o aşureler yokmu ocağımıza incir ağacı dikecek... olsun bizde bu azim varken o incir ağaçlarını söküp atarız. Sende çok azimliymişsin maşallah dukan ekspress diyetini hiç duymadım bizede yazarmısınız. Lahana diyeti detoks görevide yaptığı için çok seviyorum özellikle biz bayanlar için çok sağlıklı bir diyet hani derler ya çamaşır suyu gibi insanın içini dışını temizliyor bence aynen öyle biz kilolarımızı vermeye devam edelim hangi diyeti yaparsak yapalım hep birbirimize destek olalım, azimle ve hırsla fazla kilolara elvedaaa. Sağlıcakla kalın..

Bendemi denesem corbayi
İhtiyacın varsa deneyebilirsin kardeşim hiç pişman olmayacaksın bu benim ilacım diyerek gönül rahatlığı ile içebilirsin evet ilk etapta kokusu biraz rahatsız edici ama evimizde lahana sarması, kapuska karnıbahar pişiriyoruz sonuçta aynı koku ama içerken kesinlikle yok ilk tenceremizin kapağını açtığımızda lahana kokusu oluyor ben lahana çorbası olan büyük tenceremden küçük tencereme 2 veya 3 kepçe alarak ısıtıyorum her defasında büyük çorba tenceresini ısıtmıyorum buda sana küçük bir bilgi olsun kolay gelsin

Dukan Express Diyeti'ni kendime göre yorumlanmış şekli:
1.gün:
Saf proteinler(yumurta, yoğurt,peynir,tavuk,kırmızı et,balık)
1,5 kaşık yulaf kepeği
10 dk. tempolu yürüyüş
1,5 lt su ( en az)

2.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
12 dk. tempolu yürüyüş
1,5 lt su

3.gün:
Proteinler
Sebzeler
2 meyve (üzüm, muz hariç)
1,5 kaşık yulaf kepeği
14 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su

4.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
2 dilim tam buğday ekmeği
16 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su

5.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
40 gr peynir
18 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su

6.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
40 gr peynir
200 gr nişastalı gıda (mercimek, nohut, fasulye)
20 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su

7.gün:
Proteinler
Sebzeler
1,5 kaşık yulaf kepeği
40 gr peynir
200 gr nişastalı gıda (180 gr makarna, 80 gr patates)
20 dk tempolu yürüyüş
1,5 lt su

İKSİR:
15 gr yeşil çay
1 tutam toz kırmızı acı biber
1/2 yeşil limon suyu
1/2 litre su
Kaynamış suyun içine malzemeler konarak demlenir. yemeklerden sonra 5 seferde soğuk olarak içilir.

Minimum günlük önerilen protein miktarı: Dünya Sağlık Örgütünün önerisi, günlük olarak ideal kilodaki insan için kg. başına, 0.45 gr.

Maksimum günlük önerilen protein miktarı: US RDA’ nın önerisi günlük ideal ölçüye sahip insan için kg. başına, 0.80 gr.İngiltere Sosyal Güvenlik ve Sağlık Departmanı’nın önerisi de hemen hemen aynıdır.

Eğer dayanıklılık antrenmanı yapıyorsanız, kg. başına tüketmeniz gereken protein miktarında 1-1.2 gr yükselme söz konusu olur. Gerçi bu gibi ağırlık ve dayanıklılık çalışmaları için gerekli protein miktarı ile ilgili net bir öneri yoktur. Ek olarak, ideal vücut ölçülerinin üzerindeki insanlar için günlük protein gereksinim miktarı çoğalmaz. Çünkü amino asitler yağ hücrelerini desteklemek gereğinde değillerdir.
Protein kullanımı yumurtada %98, et, süt ve peynirde % 75, bitkisel besinlerde % 40 tır.
• 1 tane yumurtanın günlük önerilen yüksek kalite proteinin yaklaşık % 13`ünü sağladığı ve yüksek kalite proteinin yetişkinlerde kas kütlesini korumaya yardımcı olduğunu belirtilmektedir.

• Katı haşlanmış yumurtada, 7 gram protein ve 2 gram doymuş yağ bulunur. Doymuş yağı tüketmek istemiyorsanız yumurtanın sarısını çıkarıp beyazını tüketebilirsiniz. Kolestrolü olanlara da sarısı tavsiye değildir.

Ben bu diyeti yaparken kalorisepeti.com dan faydalanıyorum. Çünkü günde 1000 kaloriden az alınması sağlıklı değil. Fakat ben 1 ayda 5 kilo vermek istediğim için yaklaşık 850 kalorilik besleniyorum. Bugün 2. günüm ve açlık yorgunluk vs. hissetmiyorum. Yalnız ben suyu yarım saatlik periyotlarla içiyorum. Yarım saatte bir bir bardak. Yemekle birlikte sıvı tüketmiyorum. Yemekten yarım saat önce ve yemekten yarım saat sonra içiyorum suyumu. Bunun yanında yeşil çay, beyaz çay ve 7 otlu çay tüketiyorum. Ve şunu belirtmek isterim bahsettiğim siteyle ücretsiz kullanıcısı olmam dışında hiçbir alakam yoktur. Ben faydasını gördüğüm için zayıflamak isteyen bayanlar da faydalansın istiyorum.

Bu diyete başladığım andan itibaren sabah tartımlarımı paylaşıyorum.
1. gün : 60.100
2. gün : 59 düz
su kaybı olmasına imkan yok diye düşünüyorum çünkü çay vs. hariç 2 litreden biraz fazla su içtim. Ve ilk gün kaçamak yaptım Akşam yemeğinde birkaç parça karnabahar kızartması ve sonrasında yarım elma

Bu dukan diyetinin seyir evresi oluyor sadece Dukan amca meyve eklemesi de yapmış bence çok güzel bir diyet açlığa dayanamam sadece sebze, et ve meyve yiyemem diyenler için biçilmiş kaftan her yiyecektende eklemiş. Un, yağ, tuz ve şeker her diyette olduğu gibi bundada yok, ve çok güzen kilo vermeye başlamışsın ilk etapta hızlı verip sonradan vermen biraz düşerse sakın üzülme çünki vücutta incelmende oluyor sadece kiloda takılı kalınmamalı, vücut genelindeki incelmeyede bakılmalı. Spor hocamız da bunu hep söyler sadece kiloda takılı kalmayın vücudun kas yapmasıda gerekli kasınız ne kadar fazla ise yağınız o oranda azalır ve kası fazla olan kişininde kilosu hemen değişmez diye sürekli uyarır bizi. Sen bu diyetten sonra lahana çorbası diyeti de yaparsan ooooo senden iyisi olmaz proteinden ağırlıklı diyetten sonra bunu yapman çok mantıklı . Paylaşımın için teşekkür ederim.

herkese tekrar selam..bir kaç gündür yazma fırsatı bulamadım.
Ben çook büyük hatalar yaptım :) elbette ki isteğim dahilinde...
Öncelikle h.sonu yani lahana çorbası diyetinin 6.gününde resmen mükellef bir kahvaltı ve o günden beri de önüme gelen her şeyi yemek şeklinde diyeti bozum.
Tabi tartılmadım...
Ama bozma nedenimi söyleyeyim,sanırım bu diyetin kg verdiyor olmasını görüp, nasılsa verebiliyorum psikolojisine girdim ben
tabi hedef kiloma ulaşmamıştım ama bir an için hafifleme ve ne zaman istersem yapabilirim hissi geldi işte...
ve tabi 5 gün boyunca lahana sıkılmış olmak ve bir de cumartesi günü akrabalarla buluşmak falan hepsi birbirini destekledi..
ve ben cumartesiden beri kontrolsüzce yedim.
doğru mu yaptığım? ASLA ! ama ben de böyleyim işte değiştiremiyorum,malesef
ama her ne kadar kontrolsüzce verdiğim kiloları geri almış olsam da (tartılmadım ama tahmin ediyorum) en azından bu başarısız,kontrolsüz süreyi uzatmadan yarın yeniden lahanaya dönceğim ve bu kez daha dikkatli olmaya çalışacağım.
Benden şimdilik bu kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…