Lens gözümün arkasına kaçtı

Astigmat lens kullandıkça geriler diyorlar demekki doğruymuş.benimkide aksine ilerliyor.
Evet fazla değilmiş .ama düşükte olsa neden astigmatsız aldınız gözlerin dinlenmesi falan mı gerekiyormuş?

Astigmat lens kullandıkça geriler diyorlar demekki doğruymuş.benimkide aksine ilerliyor.
Evet fazla değilmiş .ama düşükte olsa neden astigmatsız aldınız gözlerin dinlenmesi falan mı gerekiyormuş?
Benim de 1 civarında astigmatim vardı doktor astigmat numarani yazmıyorum gözün onu tolere eder zaten, lensi normalden biraz daha sert oluyor kullanırken zorlanirsin gerek yok dedi. Pek sorun yaşamıyorum.

Benim de 1 civarında astigmatim vardı doktor astigmat numarani yazmıyorum gözün onu tolere eder zaten, lensi normalden biraz daha sert oluyor kullanırken zorlanirsin gerek yok dedi. Pek sorun yaşamıyorum.
Benim yüksek ama kaç olduğunu hatırlayamadım şuan.:) ama sert değil . Değişiyor demekki

Benim yüksek ama kaç olduğunu hatırlayamadım şuan.:) ama sert değil . Değişiyor demekki
Iki sene oluyor bunu söyleyeli belki başka bişey söylemiştir yanlış hatırlıyorumdur. Kullanımı zor gerek yok dedi geçti.

Hallettiniz mi merak ettim. Ben optisyenim bazen müşterilerden duyuyorum lens gözün arkasına kaçar mı diye falan soruyorlar da daha hiç şahit olmamıştım.
Ayrıca astigmatlı lensler sert olmaz sadece diğer lenslerden biraz daha kalın olur. Gözünüzde keratokonus varsa yani öne doğru bombe yapmışsa sert lens verir doktor. Onun dışında piyasadaki bütün lensler yumuşak lenstir.

Yanlış hatırladım demek ki. KalınI sert hatirlamisim zorlanirsin dedi.

Bir şey yapmadım uyudum öylece uyandığimda hissetmiyordum çıktı galiba.

1 numara astigmata neden astigmatsız lens vermiş ki. 1 numara astigmatı göz tolore etmez canım. Görürsün ama netlik normal bir insanın gördüğü kadar olmaz. 0,50 falan olsa tolore eder çünki zaten astigmatlı lens üretimi 0,75 ten başlar 0,50 ve 0,25 üretimi yoktur.0,75 - 1,25- 1,75 -2,25 diye devam eder ara numara üretilmez.

Yanlış hatırladım demek ki. KalınI sert hatirlamisim zorlanirsin dedi.

Bir şey yapmadım uyudum öylece uyandığimda hissetmiyordum çıktı galiba.
Çıkmamış olabilir göz doktoruna gidip bir muayene olun ihmal etmeyin bence. Yada ilk başta farketmeden lensi düşürmüş ve göremeyince de gözün arkasına kaçtığını sanmış olabilirsiniz o da bir ihtimal.

Evet kesinlikle geriliyor.
Yok dinlenmesi için falan değil. Astigmatlı lens kullanmak bana zor geliyordu açıkçası. Çabuk deforme oluyor, kayıyor falan. Rahat edemedim çok. 1 derecenin altını miyop lensi tolere ediyormuş. Gözlükte olmaz ama lenste mümkün dedi. Tam sebebini bilmiyorum.

Bilmem. Recetemde yazar mı numarasi tekrar kontrol edip söyleyeyim benim hafızam aşırı kötüdür yanlış hatırlıyor olabilirim. Ama astigmat olduğu halde vermedi. Ben de çok yoğun olmayan flu görüs var bir de güneş ışığına hassasiyet. Fazla rahatsız değilim yani.

Yarın giderim bir gariplik hissedersem. Akşam oldu zaten gitsem de göz doktoru yoktur.

Kıııııııız Allah senııı cıktımı cıktım ay ıcım bı tuhaf oldu ya

o flu görüş astigmattan kaynaklanıyor. Şekilleri olduğundan farklı görüyorsunuz. örneğin Kareyi kare gibi değil de daha eğik bükük görüyorsunuz oyüzden de flu geliyor görüntü. Astigmatlı lensler biraz daha maliyetli oluyor ayrıca. Astigmatınız 0,75 yada daha büyükse sferik lens yerine astigmatlı lens kullansanız görüş kaliteniz çok daha iyi olur. Ayrıca kalınlık farkı var demiştim ya her markada belirgin değil o fark. Bazı marka lensler diğerlerinden daha ince hammaddeye sahip. Marka yazmak burada sakıncalı sanırım oyüzden yazmıyorum.

En basiti yağmurlu havada gözlük iptal...
Bide eşimin çok bozuk hani rahatsız oldum çıkarayım dese göremez (beni nasıl beğendiğini burdan çıkarabiliriz adam kör ) o yüzden lensle çok mutlu gece körlüğü olmasa çizdiricez ama uygun değil bildiğimiz kadarıyla zaten lenslede 100 100 görmüyor

Tekrar göz muayenesine gitmem gerek yani. Özelden marka yazar misiniz gidince bakayım?

Kıııııııız Allah senııı cıktımı cıktım ay ıcım bı tuhaf oldu ya
Çıktı galiba

Fazla elleşmemek gerekiyormuş
Kaç numara o öyle ya lensle de göremiyor?

Bir de cizdirince gece körlüğü mu oluyormuş ilk kez duydum.. Bizim ailenin yarısı çizikli hepsi de gece araba sürer amanin

Eşimde bunu kullanıyor hd
Aldığı günden beri bu markayı kuşlanıyor memnun ki hiç değiştirmiyor

Yok canım çok yüksek numara olduğundan lenslede 100 100 değil görüşü ama en iyisi lens tabi
Hayır gece körlüğü var zaten kendisinde çizdirmek iyi değil diyorlar şimdilik tedavisi yok ama tedavisi olursa göze müdahele edilmemiş olması gerekiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…