- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
İsim veremiyoruz kiiii... Bu göz için kullanılan minik şeylerin satıldığı market. :) anlaşılabilir oldu mu?bu site hangi site acaba
hıı market:) tamamdır anladım:) teşekkürlerİsim veremiyoruz kiiii... Bu göz için kullanılan minik şeylerin satıldığı market. :) anlaşılabilir oldu mu?
Astigmat lens kullandıkça geriler diyorlar demekki doğruymuş.benimkide aksine ilerliyor.Yok benim astigmat çok gelgitli. İlkokul zamanı 2 civarı astigmat vardı geçti. İki sene önce miyop başladı. Sonra astigmat kendini gösterdi tekrar. 1.25 ti. Şimdi 0.75 olmuş. Geriliyor yani. Ama miyop ilerliyor. Düşük derecede olduğu için gormede çok problem olmuyor.
Benim de 1 civarında astigmatim vardı doktor astigmat numarani yazmıyorum gözün onu tolere eder zaten, lensi normalden biraz daha sert oluyor kullanırken zorlanirsin gerek yok dedi. Pek sorun yaşamıyorum.Astigmat lens kullandıkça geriler diyorlar demekki doğruymuş.benimkide aksine ilerliyor.
Evet fazla değilmiş .ama düşükte olsa neden astigmatsız aldınız gözlerin dinlenmesi falan mı gerekiyormuş?
Benim yüksek ama kaç olduğunu hatırlayamadım şuan.:) ama sert değil . Değişiyor demekkiBenim de 1 civarında astigmatim vardı doktor astigmat numarani yazmıyorum gözün onu tolere eder zaten, lensi normalden biraz daha sert oluyor kullanırken zorlanirsin gerek yok dedi. Pek sorun yaşamıyorum.
Iki sene oluyor bunu söyleyeli belki başka bişey söylemiştir yanlış hatırlıyorumdur. Kullanımı zor gerek yok dedi geçti.Benim yüksek ama kaç olduğunu hatırlayamadım şuan.:) ama sert değil . Değişiyor demekki
Yanlış hatırladım demek ki. KalınI sert hatirlamisim zorlanirsin dedi.Hallettiniz mi merak ettim. Ben optisyenim bazen müşterilerden duyuyorum lens gözün arkasına kaçar mı diye falan soruyorlar da daha hiç şahit olmamıştım.
Ayrıca astigmatlı lensler sert olmaz sadece diğer lenslerden biraz daha kalın olur. Gözünüzde keratokonus varsa yani öne doğru bombe yapmışsa sert lens verir doktor. Onun dışında piyasadaki bütün lensler yumuşak lenstir.
1 numara astigmata neden astigmatsız lens vermiş ki. 1 numara astigmatı göz tolore etmez canım. Görürsün ama netlik normal bir insanın gördüğü kadar olmaz. 0,50 falan olsa tolore eder çünki zaten astigmatlı lens üretimi 0,75 ten başlar 0,50 ve 0,25 üretimi yoktur.0,75 - 1,25- 1,75 -2,25 diye devam eder ara numara üretilmez.Benim de 1 civarında astigmatim vardı doktor astigmat numarani yazmıyorum gözün onu tolere eder zaten, lensi normalden biraz daha sert oluyor kullanırken zorlanirsin gerek yok dedi. Pek sorun yaşamıyorum.
Çıkmamış olabilir göz doktoruna gidip bir muayene olun ihmal etmeyin bence. Yada ilk başta farketmeden lensi düşürmüş ve göremeyince de gözün arkasına kaçtığını sanmış olabilirsiniz o da bir ihtimal.Yanlış hatırladım demek ki. KalınI sert hatirlamisim zorlanirsin dedi.
Bir şey yapmadım uyudum öylece uyandığimda hissetmiyordum çıktı galiba.
Astigmat lens kullandıkça geriler diyorlar demekki doğruymuş.benimkide aksine ilerliyor.
Evet fazla değilmiş .ama düşükte olsa neden astigmatsız aldınız gözlerin dinlenmesi falan mı gerekiyormuş?
Bilmem. Recetemde yazar mı numarasi tekrar kontrol edip söyleyeyim benim hafızam aşırı kötüdür yanlış hatırlıyor olabilirim. Ama astigmat olduğu halde vermedi. Ben de çok yoğun olmayan flu görüs var bir de güneş ışığına hassasiyet. Fazla rahatsız değilim yani.1 numara astigmata neden astigmatsız lens vermiş ki. 1 numara astigmatı göz tolore etmez canım. Görürsün ama netlik normal bir insanın gördüğü kadar olmaz. 0,50 falan olsa tolore eder çünki zaten astigmatlı lens üretimi 0,75 ten başlar 0,50 ve 0,25 üretimi yoktur.0,75 - 1,25- 1,75 -2,25 diye devam eder ara numara üretilmez.
Yarın giderim bir gariplik hissedersem. Akşam oldu zaten gitsem de göz doktoru yoktur.Çıkmamış olabilir göz doktoruna gidip bir muayene olun ihmal etmeyin bence. Yada ilk başta farketmeden lensi düşürmüş ve göremeyince de gözün arkasına kaçtığını sanmış olabilirsiniz o da bir ihtimal.
Bide eşimin çok bozuk hani rahatsız oldum çıkarayım dese göremez (beni nasıl beğendiğini burdan çıkarabiliriz adam körEn basiti yağmurlu havada gözlük iptal...
Tekrar göz muayenesine gitmem gerek yani. Özelden marka yazar misiniz gidince bakayım?o flu görüş astigmattan kaynaklanıyor. Şekilleri olduğundan farklı görüyorsunuz. örneğin Kareyi kare gibi değil de daha eğik bükük görüyorsunuz oyüzden de flu geliyor görüntü. Astigmatlı lensler biraz daha maliyetli oluyor ayrıca. Astigmatınız 0,75 yada daha büyükse sferik lens yerine astigmatlı lens kullansanız görüş kaliteniz çok daha iyi olur. Ayrıca kalınlık farkı var demiştim ya her markada belirgin değil o fark. Bazı marka lensler diğerlerinden daha ince hammaddeye sahip. Marka yazmak burada sakıncalı sanırım oyüzden yazmıyorum.
Çıktı galibaKıııııııız Allah senııı cıktımı cıktım ay ıcım bı tuhaf oldu ya
Bide eşimin çok bozuk hani rahatsız oldum çıkarayım dese göremez (beni nasıl beğendiğini burdan çıkarabiliriz adam kör) o yüzden lensle çok mutlu gece körlüğü olmasa çizdiricez ama uygun değil bildiğimiz kadarıyla zaten lenslede 100 100 görmüyor
Eşimde bunu kullanıyor hdBen de ilk kez Air optixin deneme lensini almistim gözümün derinliklerinde kayboldu
Acuvue oasys kullanıyordum daha önce Air optix daha rahat kesinlikle. Çapı biraz gözümden büyük takip çıkarırken zor oluyor o ayrı..
Yok canım çok yüksek numara olduğundan lenslede 100 100 değil görüşü ama en iyisi lens tabiÇıktı galiba
Fazla elleşmemek gerekiyormuş
Kaç numara o öyle ya lensle de göremiyor?
Bir de cizdirince gece körlüğü mu oluyormuş ilk kez duydum.. Bizim ailenin yarısı çizikli hepsi de gece araba sürer amanin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?