Lens gözümün arkasına kaçtı

Eşimde bunu kullanıyor hd
Aldığı günden beri bu markayı kuşlanıyor memnun ki hiç değiştirmiyor
Eki Görüntüle 1810192
Görüntü gerçekten HD miymis

Ya ben lens taktiktan sonra dünyanın ne kadar canlı renklerde ve parlak olduğunu keşfettim Gözlükle hayat sıkıcı

Deforme olmadı bende . Değişik çeşitleri var demekki ..
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için

tantanis sende oku diye etiketledim :)
Normal gozluk numarasinda 0.50 yada 0.75 daha az verilir lens numarasi astigmatida 1 ise tekabul ettigi lens numarasi 0.25 0.50 eder o yuzden goz tolore eder demistir.

Abim babam amcam ve kuzenim çizdirdi gözlerini. Dördünün de altı ay bi sene sonra retinası yırtıldı, bir de onun için ameliyat oldular. Ya çizdirme retina yırtıyor ya da bizim ailenin erkeklerinde bir anormallik var. O yüzden korkuyorum ben bu çizdirme işinden.

Bende korum neredeyse elimdeki telefonu goremem lenssiz asla.Bende esime gunduz vakti aydinlikta baktim evlendim

Bizimkiler kuruluk sorunu dışında memnunlar. Sabahları hafif kuruluk oluyormuş. 10 yil oldu belki yaptıralı. Değişebiliyor demek ki.
Normal gozluk numarasinda 0.50 yada 0.75 daha az verilir lens numarasi astigmatida 1 ise tekabul ettigi lens numarasi 0.25 0.50 eder o yuzden goz tolore eder demistir.
Rahatladım şuan benim kafa o kadar mı gidik diye düşünüyordum. Teşekkürler bilgilendirme için

Valla ardarda hepsinde olunca tırstım ben. Genetik falandır uğraşamam onunla.

Bende korum neredeyse elimdeki telefonu goremem lenssiz asla.Bende esime gunduz vakti aydinlikta baktim evlendim
Ben diyorum zaten ona beni tam göremediğin için aldın oda ben seni gönül gözülme gördüm diyor
en kalın hammaddeli lens bu. Eski serisi daha kalındı bu yine ona göre iyi.
Kötümü diyorsunuz yani ama lens numaraları çok büyük ya belkide buna uygundur çok detaylı bilmiyorum. Ne önerirsin söylim sevdiceğime

canım lens numarası miyop kişilerde gözlük numarasından 0,25 daha düşük verilir düşük verilme sebebi de gözlükteki verteks mesafesidir. Lens direk göze oturduğu için verteks mesafesi ortadan kalkar o sebeple 0,25 daha düşük numara verilir. Gözlük gözden daha uzak durduğu için numara daha yüksek verilmek zorundadır. Ki birçok doktor lensle gözlüğü aynı numara verir çoğu kullanıcı da hiçbir rahatsızlık hissetmez.
Eğer hipermetropsanız iş tam tarsidir. Bu sefer lens numarası gözlükten 0,25 daha yüksek olmak durumundadır. O da verteks mesafesinden kaynaklıdır. Miyop - değerdir ve göze yaklaştıkça gücü artar o sebeple gözlük gözden uzakta durduğu için numarası daha yüksek olur. Hipermetrop + değerdir gözden uzaklaştıkça gücü artar yaklaştıkça azalır. O sebeple lens göze yaklaştığı için daha yüksek lens numarası verilir. Gözlük gözden uzak olduğu için daha düşük numara olur.
Doktorlar nedense lens muayenesi işiyle ilgilenmek istemiyor. Ve çoğunun yazdığı lens numarası da piyasada olan numara değil. Astigmatlı lensin numara aralığını çoğu doktor bilmez ve uğraşmak istemezler. İşini layıkıyla yapsa zaten 1 numara astigmatı olan kişiye astigmatsız lens önermezdi. Bize lens reçetesi geliyor çoğu yanlış yazılmış çünkü uğraşmak istemiyorlar. Yanlışlık var diye arasak bu sefer de üste çıkıyorlar..

Evet eşimde diyor retina inceldiğinden yırtılma oluyormuş diye o yüzden de istemiyor

Ya merak ettim kaç numara acaba gözleri, bende bildiğin körüm de

Benimde başıma gelmişti
Baya zorlnmıştım çıkarmakta :)

Çok zor ya
Lens sıkıntılı hemde göz kuruluğu yapıyor
Gözlükde devamlı sıkıcı

Ben ameliyat olmaya karar verdim
Cesaretlndim

Canım o bahsettiğin lens piyasaya sürüleli 2-3 yıl falan oldu ondan önce purevision serisi vardı o çok kalın hammaddeliydi. Diğer marka lensler ince hammaddeli olduğu için b&lomb firması bu lensi onlara ayak uydurmak için çıkardı. Ben birçok eski tip purevision kullanıcısına bu lensten sattım ama çoğu memnun kalmadı. Ama bu demek değildir ki bu lens kötüdür. Eğer bir şikayeti yoksa değiştirmesin.

Lens çok farklı birşey. Kullanıcı eğer memnunsa kesinlikle başka markayla değiştirmesini önermem ben. Çoğunlukla bir kişinin memnun kaldığından diğer kişi memnun kalmayabiliyor. Ben kullanıyorun diyelim x marka çok memnunum bundan iyisi yok derim ama yanımda başka arkadaşım der ki o markanın lensi çok berbat ben hiç rahat edemedim.

Himm miyop uzerinde konustum evet onlarda miyop yaninda astigmat oldugu icin ama doktorda demis zaten 1 numaraya kadar tolore edebilir diye.
Ufak gozlukculerde falan benim numaram yok evet atasun falan bir haftada getiriyo goz hastanelerinde iki kati fiyatina her an var :) 15 yildir lens kullaniyorum hic lensle ugrasmak istemeyen doktora denk gelmedim cok ilginc geldi bu dedikleriniz hatta son gittigim gozluk recetesi yazmiyorum gozlukmu kullanican bile dedi :)

Aynen şimdi geldide söyledim alırken bikaç tane denemiş bu gözümde hiç yok gibi diyor memnun yani sağol bilgi için

Offff ben de bundan korktugum icin lens kullanmiyorum. Gozlukler de minnos burnumu ve kulaklarimi agritiyor. Aslinda goz numaram cok yuksek degil ama astigmat oldugu icin okurken vs sikinti yasiyorum gozluk olmazsa offf kederlendim yine

Canım sizin ailede sıkıntı yok. Bu lazer ameliyatlarına ticaret olarak bakılıyor. Doktorlar önüne gelene çizelim diyor. Çoğu ameliyat olan kişi 8-10 sene sonra daha absürt numaralar kullanmak zorunda kalıyor çünkü çoğunlukla geri dönüş oluyor numarada. Ayrıca ameliyat sonrası gözde ışığa karşı aşırı hassasiyet gelişiyor.

Ben gözümü çizdiricem diye gelen müşterilere şunu söylüyorum. Göz doktorları niye gözlük kullanıyor ozaman. Çok iyi bişey olsa adam kendi gözünü çizip gözlükten kurtulmazmıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…