Lily ile Sağlıklı Beslenmeye Doğru...

lily86

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2011
15.265
En iyi cevaplar
1
14.077
498
Muğla
Merhabalar :3:
Kk'ya ilk üye olma sebebim diyette destek almak, zayıflamaktı ki o zamanlar diyetisyene gidiyordum. Sonra motivasyonum düştü bıraktım verdiği listelerle devam ederim diye...
Burada bir günlük açtım tek başına olmaz dedim vazgeçtim, birkaç arkadaşla konu açtık olmadı :50:
(Eski günlüğüm bakınız: http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=480744 )
Evde spor yapıyordum beslenmeme dikkat ediyordum ve vermeye de başlamıştım ama sonra yer değiştirmeydi adaptasyondu derken saldım maalesef...
13 Ocak'tan beri Diyet Gruplarında 5. takımdayım.
Eş zamanlı olarak günlük açmak ve kilo verme sürecimi bireysel olarak da takip etmek istedim.
Yeni aya yeni bir günlükle merhaba demek istedim (gerçi geç oldu artık 2 Mayıs oluyor ama olsun :1:)
İnşallah birkaç ay sonra, "ben şu kadar kilodayım artık" diye başarı hikayesi de paylaşmak nasip olur. :16:

Merhaba Lily :16::16:

KK'ya üye olmadan önce de diyet bölümünü sürekli okurdum o yüzden nickine oldukça aşinayım :1: Güzel paylaşımlarından çok kez yararlandım :16: Yeni günlüğün hayırlı olsun, yenilik her zaman iyidir :34: Günlük sayesinde daha çok motive olacağına eminim :29:

Düne kadarki menülerim de çok kötü olmamakla birlikte bu günlükle kendime bir milat belirledim ve ilk menüm şu şekildedir:
Sabah geç kalkmıştım malum bugün tatildi o yüzden dün gece de erken yatmak zorunda değildim :) Geç yatıp sabah da geç kalkmamdan dolayı çok istediğim gibi bir menü olmadı maalesef ama zamanla kendime çekidüzen vereceğim inşallah...

Kahvaltı - 13:30
- 2 dilim çavdar ekmeği
- 50g az yağlı beyaz peynir
- 1 domates
- 1 salatalık
- 1 fincan yeşil çay

Ara - 16:30
- 300 ml az yağlı süt + içine 2 yk nesquik

Akşam - 19:30
- 3 tane kuru patlıcan dolması
- 4 yk yoğurt

Ara - 21:00
- 20g cranberry kurusu (kızılcık diye bildiğim meyve - tercümesi yaban mersini olarak yapılmış)

Su - 1-1,5 lt
Spor - yok:50:

Merhaba Lily :16::16:

KK'ya üye olmadan önce de diyet bölümünü sürekli okurdum o yüzden nickine oldukça aşinayım :1: Güzel paylaşımlarından çok kez yararlandım :16: Yeni günlüğün hayırlı olsun, yenilik her zaman iyidir :34: Günlük sayesinde daha çok motive olacağına eminim :29:
Merhaba hoşgeldin :3:
İlk misafirimden böyle bir yorum görmek çok sevindirdi beni :16: Az da olsa faydam dokunduysa okuyanlara ne mutlu bana :16: Her zaman beklerim senin de paylaşımlarından faydalanmak isterim :34:

Merhaba hoşgeldin :3:
İlk misafirimden böyle bir yorum görmek çok sevindirdi beni :16: Az da olsa faydam dokunduysa okuyanlara ne mutlu bana :16: Her zaman beklerim senin de paylaşımlarından faydalanmak isterim :34:

Ayça Kaya'nın kitabından önerebileceğin güzel, az kalorili ama doyurucu tatlı tariflerin var mıdır Lily? :16:

Son düzenleme:
Ayça Kaya'nın kitabından önerebileceğin güzel, az kalorili ama doyurucu tatlı tariflerin var mıdır Lily? :16:
Ben birkaç tarifini yazmıştım Trt'ye çıktığında, kitabında da hep aynıları var - ama ben yemek yaparken kafama göre takılıyorum - yine de fırsat buldukça eklerim istersen özelden ya da senin günlüğüne yazarım ne dersin?
Bu arada mesleğin ne çok merak ettim günlüğünü okuma fırsatım oldu yarısına geldim, üslubun çok hoş ve bilgilisin maşallah:nazar: acaba dr falan mı dedim:44:

Ben birkaç tarifini yazmıştım Trt'ye çıktığında, kitabında da hep aynıları var - ama ben yemek yaparken kafama göre takılıyorum - yine de fırsat buldukça eklerim istersen özelden ya da senin günlüğüne yazarım ne dersin?
Bu arada mesleğin ne çok merak ettim günlüğünü okuma fırsatım oldu yarısına geldim, üslubun çok hoş ve bilgilisin maşallah:nazar: acaba dr falan mı dedim:44:

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Lily :16:

Doktor değilim ama yıllardır iki ileri bir geri diye kilolarıyla mücadele eden biriyim; kilo verme ile ilgili her türlü kitap, makale vs okumuşumdur ama icraate geçebildim mi, orası tartışılır :1: İnşallah bu defa başarılı olup nihaî sonuca ulaşırım da bunca yıldır okumamın, araştırmamın bir anlamı olur :1: Tabii bir de senin gibi güzel paylaşım yapan üyelerin bilgilerinden faydalanıyorum, bunu da göz ardı etmemek gerek :16:

Sadece Ayça Kaya'nın değil, beğendiğin sağlıklı-güzel tarifler varsa paylaşmanı rica ediyorum, ister kendi günlüğünde istersen benim günlüğümde, fark etmez :16:

Ben de bugün Dukan puding tarifini denedim. Her ne kadar Dukan diyeti yapmasam da bazı Dukan tarifleri az kalorili olduğu için tercih ediyorum. Tadı beklediğimden iyi :)

Son düzenleme:
buldum gunlugunu :D askolsun niye linkini vermiyorsun? :(( :P:P

hayirli ugurlu, kutlu mutlu olsun. tam da regaip kandilinde actin gunlugunu, insallah bu gunluk acma hareketi de bir dua olarak gecer ve kabul edilir, hayirlisiyla saglikla zorlanmadan kilo verir hedefine ulasirsin :)

Düne kadarki menülerim de çok kötü olmamakla birlikte bu günlükle kendime bir milat belirledim ve ilk menüm şu şekildedir:
Sabah geç kalkmıştım malum bugün tatildi o yüzden dün gece de erken yatmak zorunda değildim :) Geç yatıp sabah da geç kalkmamdan dolayı çok istediğim gibi bir menü olmadı maalesef ama zamanla kendime çekidüzen vereceğim inşallah...

Kahvaltı - 13:30
- 2 dilim çavdar ekmeği
- 50g az yağlı beyaz peynir
- 1 domates
- 1 salatalık
- 1 fincan yeşil çay

Ara - 16:30
- 300 ml az yağlı süt + içine 2 yk nesquik

Akşam - 19:30
- 3 tane kuru patlıcan dolması
- 4 yk yoğurt

Ara - 21:00
- 20g cranberry kurusu (kızılcık diye bildiğim meyve - tercümesi yaban mersini olarak yapılmış)

Su - 1-1,5 lt
Spor - yok:50:

patlican demisken ben ne yapmak istiyorum onu paylasiyim. patlicani uzun uzun boyuna dilimlerler kuruturlar ya, oyle dilimleyip firinda biraz pisiricem. sonra icine peynir-maydonoz karisimini sarip birkac dakika daha firinda tutup bir nevi patlicanli sigara boregi gibi afiyetle yicem :D tarifini gordum cok begendim, dur bakiim linkine:

http://kitcheninred.com/blog/2013/04/11/keci-peynirli-izgara-patlican-sarma/

cok lezzetli gorunmuyor mu ama?

buldum gunlugunu :D askolsun niye linkini vermiyorsun? :(( :P:P

hayirli ugurlu, kutlu mutlu olsun. tam da regaip kandilinde actin gunlugunu, insallah bu gunluk acma hareketi de bir dua olarak gecer ve kabul edilir, hayirlisiyla saglikla zorlanmadan kilo verir hedefine ulasirsin :)
Hoşgeldinnnnnnn benim canım arkadaşım :3: Beni dün kaçamaktan çeviren hayırlı diyet dostu :16:
Duaların kabul olsun inşallah birlikte hedeflerimize ulaşırız
Biraz önce seninle paylaşmadığımı anladım ama 5 dk bekleyene kadar sen bulmuşsun günlüğümü:17:

patlican demisken ben ne yapmak istiyorum onu paylasiyim. patlicani uzun uzun boyuna dilimlerler kuruturlar ya, oyle dilimleyip firinda biraz pisiricem. sonra icine peynir-maydonoz karisimini sarip birkac dakika daha firinda tutup bir nevi patlicanli sigara boregi gibi afiyetle yicem :D tarifini gordum cok begendim, dur bakiim linkine:

http://kitcheninred.com/blog/2013/04/11/keci-peynirli-izgara-patlican-sarma/

cok lezzetli gorunmuyor mu ama?

Hımmmmmm....:56:Çok guzel ve sağlıklı hafif bir tarifmiş - lorla da denenebilir sanki

Hoşgeldinnnnnnn benim canım arkadaşım :3: Beni dün kaçamaktan çeviren hayırlı diyet dostu :16:
Duaların kabul olsun inşallah birlikte hedeflerimize ulaşırız
Biraz önce seninle paylaşmadığımı anladım ama 5 dk bekleyene kadar sen bulmuşsun günlüğümü:17:

Hımmmmmm....:56:Çok guzel ve sağlıklı hafif bir tarifmiş - lorla da denenebilir sanki

ben de lorla yaparim diye dusundum. kabakla da denenebilir.

yumurtalı peynirli ekmeği annem yapıyordu ilk tarif de hoşmuş mercimeği çok severim :16: bu arada site arşivini epey genişletmişsin maşallah :nazar:

ay dedim ya, yemek bloglari bagimlisi oldum, begendigim tarifleri de ekledim bookmark'lara (neydi turkcesi?)

bu arada mantar, metabolizmaya pozitif etki ediyormus. elma diyetinin kahvaltisinda kafama gore takilabilirim diye dusundum, bol mantarli bir omlet olur mesela bence.

ay dedim ya, yemek bloglari bagimlisi oldum, begendigim tarifleri de ekledim bookmark'lara (neydi turkcesi?)

bu arada mantar, metabolizmaya pozitif etki ediyormus. elma diyetinin kahvaltisinda kafama gore takilabilirim diye dusundum, bol mantarli bir omlet olur mesela bence.

olur neden olmasın? sonuçta yediklerinden en kaliteli besini sabah kahvaltıda almış olacaksın
bookmark: yer imi/işareti olması lazım :)))

Back
X