Lohusalar kulübü

evet cnm yaa benim minikte öyle yalnızlığı hıç sevmiyo..değişik değişik sesler çıkarıyor kurbann olurum ben ona yaa..gözgöze geldğimizde hele yiyesim geliyorr..iyi ki varlar

günaydın kızlarrrr şükür bizde aşımızı sorunsuz atlattık sadece miniğim akşam birazcık ağladı o kadar da olsun dedik kundağında sallarken uyudu yavrucak 2 saat sonra uyandığında ağlayan o değildi sanki oyunlar oynadık kızımla resmen dalga geciyo bizimle gece ateş nöbetimiz vardı ama allaha şükür bişeycik olmadı kuzuma .

slm kızlar bende yeni dogum yaptım lohusayım bebeyi m1 aylık oldu gaz sorununu çözdünüzmü?

günaydın güzel anneler ve kuzucukları
bu gün 5 te kalktık babamız o saatte işe gitti bizde geri yattık kızımla koyun koyuna, 1 saat oluyor kalkalı. kolumda yatarken sürekli uykusunda gülümsüyor meleğim onu izlemekten uyuyamıyorum her sabah olduğu gibi kahvemle birlikte size koştum

nhrdamla senin yaptığını denedim şu ağlama taklidini ters tepki yaptı bizde, ben ağlar gibi yapıyorum benim sıpa çığlık ata ata gülüyor

sevilenolmak ben eve döndüm döneli yani 40 ımızdan sonra sadece sağlık ocağına götürüyorum. uyduruk bir devlet hastanemiz var burada ama kadın doğum ve çocuk dr. umuz yok. revirdeki dr. tayini çıkmış yeri daha boş. en yakın hastane izmir yolunda oraya da tek gitmem mümkün değil. aşı zamanları ve aylık kontrollerinde aile hekiminin yanında alıyoruz soluğu büyük ihtimalle aralığın 2. haftasında adanaya gidicem, ocak sonuna kadar da orada olucam. o zaman kendi dr.uma götürürüm artık napim

şekerciiik senin kide bizim hatun gibi gezmeci olmuş anlaşılan kolay gelsin bacım evet cilde de iyi geliyor maydanoz suyu. ben tamamen mamaya geçtiğim için rejime başladım, sen daha emziriyorsun kuzunu çok şükür rejim senin için sonraki planda. emzirdiğin için eskiye oranla daha çok acıkıyor ve tatlı şeyler istiyorsun zaten

sinossinos sevindim canım sorunsuz atlatmanıza, darısı diğer aşılarımızın başına inşallah

slm kızlar bende yeni dogum yaptım lohusayım bebeyi m1 aylık oldu gaz sorununu çözdünüzmü?

hoşgeldin canım, Allah sağlıklı sıhhatli huzurlu uzun ömürler versin size ve bebeğine bence gaz sorununun kesin bir çözümü yok. her bebeğin bağırsak yapısı farklı doğal olarak, onu sen deneyerek bulacaksın. benim bebeğime iyi gelen seninkine gelmeye bilir ya da tam tersi sana yarayan bana yaramaz. belli başlı 3 damla ve şurup var zaten. biri zinco (çoğu arkadaşım kullanıyor ama benim kızımda işe yaramadı) diğeri mestsil (buda bize iyi gelmedi) diğeri ise nurse harveys diye bitkisel bir şurup (ben bunu kullanıyorum ve bebeğim rahat çok şükür) 3 ünüde deneyeceksin hangisi bebeğini rahatlatıyorsa onda devam edeceksin şunu tavsiye edebilirim hangisini kullanacak olursan ol kimyon çok işe yarıyor. sen yemeklerini bol kimyonlu ye, bebeğinede kimyonu kaynat ince bir tülbentle süz suyunu içir. günde 1-2 çay kaşığı yeterli oluyor. gaz sancısına bire bir. karın ağrısı varsa da aynı şeyi kekikle yap. bir an evvel çözersin inşallah, gazlı bebek çok yorucu oluyor. hem kendisi için zor hem bakan için

günaydın kızlar bu sabah kuzucugumu babasına verdim biraz yarım saat oynastılar su gagnam sytle dansını izliyolar birlikte bizimki cok seviyo onu bende uzandım onları izlerken iste dinlendim dinlenecegimde o kadar zaten babasının yanında kuzu gibiydi babası gitti bizim mesai basladı hadi bakalım kolay gelsin bugünde mesaideyiz hanımlaraksam görüsürüz inşallah..bide bizimki epey zamandır komple elini agzına sokmaya calısıyo bazen ikisini birden sokmaya calısıyo yalancı emzik istyo zannettim ama yalancı memeyi kabul etmiyo ellerini emiyo sürekli ellik takınca yamyas oluyo valla ellikler varmı aynı durumu yasayan

Son düzenleme:
Tünaydın canlarr,
Bizim denge alt üst oldu. Her akşam 8-11.30 arası uyuyan paşa, dün gece 12'de uyudu. SABAH 6'YA KADAR !!!!!! biz de tabi danalar gibi uyumuşuz aylar sonra :) Bi uyandım eşimi dürtüyorum uyanmamış diye biz konuşurken gülümseyerek açtı gözlerini sıpa sanki alay ediyor :) Bu bebekler bizle dalga geçiyo :))
şimdide uyuttum bakayım kaç dakika sürer...

Canımmm bizim ki de bazen ayakta emmek istiyo gezerek. o zaman ben de farkediyorum ki sütüm az.. ayakta gezmek bir nevi oyalanmak oluyor yani. seninki dışarı alışmış demek :) annesi gibi gezenti olucak yani maşallah :) şekercim nasıl çıkıyosun maşallahın var ben daha eşim olmadan adım atmadım dışarı bebekle . şu kanguruyu bi denesem iyi olucak diyorum bazen de ne gerej var burası ankara buz gibi diyorum. offff. canım ben de kilo olayına henüz harekete geçmöiş deilim. emziriyorum sonucta rejim yapamam. ama 6-7 ayı bi geçirelim hayırlısıyla inşallah o zamana kadar emer de ek gıdaya geçince yaparız bişiler. :)
offff canım inan aynı durumdayım. mutfağa gitmeyi bırak kirli bezlerini çöpe atıp gelene kadar çığlık çığlığa. illaki görecek beni duyacak. fena alıştı millet bırakıyo kendi odasına yatağına çok özeniyorum valla neyse canları sağolsun da..

Allah analı babalı büyütmek nasip etsin canım.. ben milupanın rezene çayından içiriyorum bebeğime günde 2-3 çay kaşığı. tam gaz sancısı saatlerine yakın. çok işe yarıyo tavsiye ederim.

canımm elini ağzına sokması aslında güzel. farkında demekki herşeyin :) ama ilerisi için kötü damak ve diş yapısında bozulmaya sebep oluyomuş engel olmaya çalış.. birkaç değişik emzik deene. illaki birisini sevecek. bazı çocuklar kaliteli emzikleri almıyo dandirik ucuz emziklere bayılıyo :) bir iki denemeden sonra sevdiğini bulursun :=)=)

kızlar bebekleriniz emzik alıyor mu? bizimki alıyor ama işine gelirse işi bitsin atıyor bundan memnunum emziğin bağımlısı olmadı ama etraftan herkes bişey söylüyor emziği neden verdin verme falan diye.sizler ne düşünüyorsunuz:26:

aynı durumdayız hayatım, elleri sürekli ağzında. ellikleri çıkaralı 1 ay olcak bizim neredeyse. yüzünü gözünü çizmiyor artık alıştı. bazen ellerini fazla sokuyor ağzına midesi bulanıyor ağlıyor, sonra aynen devam ediyor dr. bırakın ellerini kullanmasını öğrensin onları tanımaya çalışıyor o yüzden sürekli ağzında demişti geçen kontrolümüzde.

ben kullanıyorum canım. kim ne derse desin valla onlar kurtarıcım benim. onun sayesinde ayakta ya da kucakta sallamayı unutturdum. anakucağına koyup emziğini ağzına verdiğim zaman kendi kendine uyuyor, bir süre sonrada atıp uyumaya devam ediyor. uyuma vakitlerinde veriyorum ekseri. emerek uyumaya alışmıştı benim kız, ama şimdi sütüm olmadığı için emzik rahat oluyor.

Merhaba hanımlar,

Ben de 17 günlük anneyim, herkese kolaylıklar diliyorum. Bu topiği bulunca çok sevindim. İlk sormak istediğim 2-3 saate bir emzirmek gerekiyor ya, benim bebeğim gece uyanmak istemiyor, 5-6 saat felan uyuyor gece, ne yapmalıyım, uyandırmalı ve emzirmeli miyim, yoksa kendi haline mi bırakmalıyım???

Bir de emzik vermek istiyorum ama ne zaman başlamalıyım?

Tüm annelere selamlar....

Hoşgeldinnnn.. Öncelikle Allah analı babalı büyütsün :)

Canım bu böyleee bir düzen işte :) her bebek aynı şekilde başlıyor. Dr tembihliyor 2 saatte bir uyandır emzir diye. Ama bebek uyanmak bilmiyor başlarda. senin içn içini yiyor ya uyanmassa ya doymassa :) 20-25 günlükken düzeliyor ama bu durum telaş yapma. Şimdilik doktorunu dinle. Mutlaka uyandır, zorla da olsa emzir. kan şekerinin düşmemesi açısından bu önemli. Ve senin sütünün artması açısından da ilk zamanlar önemli gece emzirmesi. gıdıkla, burnunu sık biliyorum zor ama uyandır.
sonra zaten kendi düzenini bulacak bebek. acıktıkca uyanacak sen de rahat edeceksin. ve bir zaman gelecek ki uyusun artık diyeceksin. :=))

Emzik doktorlar 1 ayını bitirince verin diyor. Ama ben 1 günlükken verdim. Eğer alıştırmak istiyorsan ne kadar erken verirsen okadar iyi..

canım zahmet olmazsa şu formülünü banada söyle şuan 60 kiloyum 55 56 olmak istiyorum nasıl verdin 2 kiloyu :)ben kızıma sadece anne sütü veriyorum anne sütünün kalitesini düşürüyomu acaba bi zararı olurmu sütüm azalırmı?

nhrdamla senin yaptığını denedim şu ağlama taklidini ters tepki yaptı bizde, ben ağlar gibi yapıyorum benim sıpa çığlık ata ata gülüyor

beni güldürdün hay allah:) bu minikler her kılığa sokuyo bizi ama hergün başka bişeylerini görmek heyecan veriyo çok tatlılar ya Allah bebeklerimizi bizlere bağışlasın

canım bn sab simplex diye bi damla kullanıyorum memnun kaldım her beslenmesi sonrasında ağızdan gazını çıkarmasını sağla 3 ay sabret sonra sorun yavaş yavaş geçiyo biz2 hafta sonra 3 ayı bitirmiş olucaz artık damlayı çok sıkışırsa veriyorum

benim kızda öyle kendinden geçiyo ellerini emerken bazen ağzına alamayınca kızıyo ağlamaya başlıyo hırslı hırslı emiyo eldiven takıyorum emmeye başlayınca çıkarıyorum bu sefer elleri üşücek diye sık sık dokunup kontröl ediyorum :)

canım elini ağzına koymak ne kelime 2 elini birden yumruk yapıp ağzına götürüyo bırç bırç sesler çıkıyo bitiyorum o öyle yapınca:)bide çok ileri götürdümü öğürüyo yavrum:)ama bu iyi bi gelişme sağlık ocağındaki hemşire elini ağzına götürüyomu diye sordu sorar sormaz kendi gördü demekki bu ayda olması gereken bişey

Son düzenleme:
benim kız da aynı şekilde eli ağzından hiç cıkmıyor yavrumun bende emziği ilk gün hastanede verdim valla alıştırmak için iyide yapmışım benim kurtarıcım oldu hemşire her ne kadar kızsada sonucda biz büyütecez bu bebişleri ve bildiğimiz gibi büyütelim dimi . ben şimdi benim kızı yere yatırıyorum yanınada oyuncak ayı koyuyorum emziğinide cıkartıyorum oyuncağıyla resmen konusuyo ona uzanmaya calışıyo dokunduğunda ayısı düşüncede ona bağırıyo

biz emzi daha doğmadan aldık ama vermedik geçenlerde denemiş kayın velidem diyo önce aldı çekti çekti baktıki bişe gelmiyo diliyle atı dışarı bidaha verdim almadı dedi versem alıştırsam iyimi olurdu bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…