- Konu Sahibi sekerciiik
-
Merhaba hanımlar,
Ben de 17 günlük anneyim, herkese kolaylıklar diliyorum. Bu topiği bulunca çok sevindim. İlk sormak istediğim 2-3 saate bir emzirmek gerekiyor ya, benim bebeğim gece uyanmak istemiyor, 5-6 saat felan uyuyor gece, ne yapmalıyım, uyandırmalı ve emzirmeli miyim, yoksa kendi haline mi bırakmalıyım???
Bir de emzik vermek istiyorum ama ne zaman başlamalıyım?
Tüm annelere selamlar....
canım zahmet olmazsa şu formülünü banada söyle şuan 60 kiloyum 55 56 olmak istiyorum nasıl verdin 2 kiloyu :)ben kızıma sadece anne sütü veriyorum anne sütünün kalitesini düşürüyomu acaba bi zararı olurmu sütüm azalırmı?
maydanoz suyu içiyorum hayatım. 15 dal maydanoz, 1 çay bardağı su, birazda limon suyu atıyorum miksere bir güzel öğütüyorum ve süzüyorum. çıkan yeşil suyu içiyorum sabah akşam 1 er çay bardağı. yalnız şöyle bir detay var, ben sütten tamamen kesildiğim için başladım. sen emzirmeye devam ediyorsun inşallahta uzun zaman emzirirsino yüzden dr. a danışmadan yapma, süte ya da sütünle geçen bebeğine nasıl etkisi olur bilmiyorum, sebep olmak istemem yani
Merhaba hanımlar,
Ben de 17 günlük anneyim, herkese kolaylıklar diliyorum. Bu topiği bulunca çok sevindim. İlk sormak istediğim 2-3 saate bir emzirmek gerekiyor ya, benim bebeğim gece uyanmak istemiyor, 5-6 saat felan uyuyor gece, ne yapmalıyım, uyandırmalı ve emzirmeli miyim, yoksa kendi haline mi bırakmalıyım???
Kizlar bebisleriniz Rota virus asisi oldular mi?
çocuk doktorumuz istersek yaptırabileceğimizi düşünmemizi söyledi ama yaptırmadık
ne gibi sorunları oluyomuşYaptir canim ben yaptiricam insallah yarin internetten arastirdim yaptirmayanlar baya sorunlar yasamis.
ne gibi sorunları oluyomuş
Kizlar bebisleriniz Rota virus asisi oldular mi?
Rota virusu atesli ishal oluyor. Yaptirmayanlarin cocuklarinda atesli ishal virusune yakalandiklarinda cok agir atlatiyorlarmis hatta kimileri hastanede musahede altinda bile kalmis. O yuzden ben riske atmak istemiyorum. Ozel bir asi 145tl 2 doz oluyormus. Yaptirip rahatlamak istiyorum. Ne olur ne olmaz bence sizde yaptirin.
ben dün yaptırdım 2 ay sonra tekrar yapılcakmış onuda yaptırcaz
3kez yapılıyor 2. 4. 6. aylarda yapılıyor bizimde son aşımız 1 hafta sonra devlet karşılamadığı için sağlık ocağından bilgi vermiyorlar kendi doktorumuz söyledi . 2 ay önce yaptırdık 145 ti[/QUO
evet canım dün öğrendim bizim aşılarımız dündü yaptırdık rotayı 135 e aldık. ebe 2 ay sonra tekrar yapılcak aynısı dedi. ama üçüncüyü söylemedi onuda 2.yapılırkenmi söylicek acaba :26:
evet canım 3 dozdan oluşuyor yapılır . bu arada bişey danışmak istiyorum bebeğinizde göz kayması oldu mu
Bende yarin yaptirmayi dusunuyorum. Siz nasil yaptirdiniz canim? Hastaneye gidip doktorunuzdan mi istediniz yapmasini?
nedense pek güvenemiyorum para tuzağı gibi geliyo inşAllah karşılaşmam bu kötü hastalıkla tabiki hiçbirimiz:)
Merhaba hanımlar,
Tünaydın canlarr,
Bizim denge alt üst oldu. Her akşam 8-11.30 arası uyuyan paşa, dün gece 12'de uyudu. SABAH 6'YA KADAR !!!!!! biz de tabi danalar gibi uyumuşuz aylar sonra :) Bi uyandım eşimi dürtüyorum uyanmamış diye biz konuşurken gülümseyerek açtı gözlerini sıpa sanki alay ediyor :) Bu bebekler bizle dalga geçiyo :))
şimdide uyuttum bakayım kaç dakika sürer...
Canımmm bizim ki de bazen ayakta emmek istiyo gezerek. o zaman ben de farkediyorum ki sütüm az.. ayakta gezmek bir nevi oyalanmak oluyor yani. seninki dışarı alışmış demek :) annesi gibi gezenti olucak yani maşallah :) şekercim nasıl çıkıyosun maşallahın var ben daha eşim olmadan adım atmadım dışarı bebekle . şu kanguruyu bi denesem iyi olucak diyorum bazen de ne gerej var burası ankara buz gibi diyorum. offff. canım ben de kilo olayına henüz harekete geçmöiş deilim. emziriyorum sonucta rejim yapamam. ama 6-7 ayı bi geçirelim hayırlısıyla inşallah o zamana kadar emer de ek gıdaya geçince yaparız bişiler. :)
offff canım inan aynı durumdayım. mutfağa gitmeyi bırak kirli bezlerini çöpe atıp gelene kadar çığlık çığlığa. illaki görecek beni duyacak. fena alıştımillet bırakıyo kendi odasına yatağına çok özeniyorum valla neyse canları sağolsun da..
Allah analı babalı büyütmek nasip etsin canım.. ben milupanın rezene çayından içiriyorum bebeğime günde 2-3 çay kaşığı. tam gaz sancısı saatlerine yakın. çok işe yarıyo tavsiye ederim.
canımm elini ağzına sokması aslında güzel. farkında demekki herşeyin :) ama ilerisi için kötü damak ve diş yapısında bozulmaya sebep oluyomuş engel olmaya çalış.. birkaç değişik emzik deene. illaki birisini sevecek. bazı çocuklar kaliteli emzikleri almıyo dandirik ucuz emziklere bayılıyo :) bir iki denemeden sonra sevdiğini bulursun :=)=)
herkese günaydınnn . vuslatcım ben epiduralden korktum nedense cesaret edemedim genel oldum. dediğin gibi belki epiduralin yan etkisi olabilir. ben doğumdan sonraki ilk on gün cektim acısını. yatamıyodum yataktan kalkamıyodum eğilemiyodum cocuğumu bile eşim alıp getiriyodu yanıma. soruyorum genel anes. olanlara biz böle bişey yaşamadık diyolardı. ama şükür ki fazla uzun sürmedi. benim dikiş yerlerim hala uyuşuk his yok denecek kadar az. sizde de oluyomu bu. bu arada sabah kahveni afiyetle iç hayatım benim kahve kremam kalmamışsade de gitmiyoki . iremciğimi öp benim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?