Lohusalar kulübü

başın sağolsun canım, toprağı bol mekanı cennet olsun inşallah... ders prg.ına sevindim, kızına vakit ayırmak işin ağırlığını yorgunluğunu alır üzerinden

selamlar kızlar aaaa nerdesiniz bakalım bizim bugün tamı tamına 6. ayımız doldu cok sükür Rabbime simdiye kadar sadece emdi oglum artık bişeyler tattırmaya baslayabilirim ilk önce yogurt tattırcam ilk hareketlerinide cekmek istiyorum o yüzden babamızı bekliycez bide devam sütüne 1 numaradan baslıycam siz kac numara kullanıyosunuz sizler neler yaptınız nasıl geciyor günler..

Merhabalar sevgili anneler, ben geldim

Henüz kendi evime geçemesem de, nete girme imkanını annemlerde bulabildim ancak.

Demiştim kayseri'ye geçiyorum diye, güneşli sıcacık ve bool gezmeli bir dönemi geride bıraktık. şimdi annemin dizinin dibindeyim çok şükür.

Bebeğimle gündüz güneşin keyfini çıkardık ve alışveriş yaptık, geceleri de akraba gezmelerine gittik. Kah uyudu öyle yola çıktık, kah orda uyudu evde devam etti, kah ağladı derken; hem ziyaret hem ticaret oldu bizimkisi.

Kızım maşallah çok sevilen bir bebek oldu, kendini sevdiren ve herkese gülücükler atan bebişi kim sevmez zaten bu da benim işimi kolaylaştırdı tabi. söylemeyi unuttum görümcemin nişanı vardı, haliyle yoğunduk biraz o nedenle bebişimin sakinliğine çok ihtiyacım vardı.

Uzman doktorumuzla tanıştık ve rutin bir kontrolden geçtik, çok şükür bir sıkıntımız yok. Ek olarak pek bişey veremedim çünkü cam rendemi almamışım yanıma. ama bugün annemle yoğurt verdik ve pek sevdi maşallah kızım.

Detayları zaman içinde anlatırım inş. bi arkadaş yazmıştı 'bebişi üşütme terletme' diye. valla en çok ona dikkat ettim

Sizler nasılsınız, yazdıklarınızı okuyamadım henüz ama bebişler nasıl? diş var mı diş

slm kızlar nasılsınız bakalım
ben azıcık yorgunum eşim evde bende 2 gündür temizliğe verdim kendimi
kuzum iyi çok şükür, hala meyve olarak bir tek muz yiyor. dünden beri muzun içine muhallebi karıştırıp püre yapıyorum pek sevdi. çorbaya da başladık nihayet

şekercim mamayı sormuşsun canım, 6. aydan sonra 2 numaraya geçiliyor. ama sen ilk kez vereceksin 1 den mi başlasan 2 den mi bilemedim

rooa iyi olmanıza sevindim canım benim, değişiklik iyi gelmiş gibi görünüyor, teyzoşumada maaşallah üzmemiş annesini
bizde belirtiler olmasına rağmen henüz dişimizi patlatamadık ama yanlış hatırlamıyorsam ve arada kaçırmadıysam 2 bebişimizin dişi çıkmıştı

merhabalar kızlar bizdede diş miş yok daha zaten anasınında babasınında gec cıkmıs o yüzden de pek beklemiyorum acıkcası bugünde yazdan kalma gün var burda

merhaba hanımlar nasılsınız :)
Bugün gece mışıl mışıl akıllı akıllı uyuduk beni hiç üzmedi gece kızım bende uykumu alabldm :)
sonra popşmzi yıkadık yağladık bezmzi taktık mamamzı yedk gazmzı çıkarttık mışıl mışı uyuyrz :))

merhabalar kızlar bizdede diş miş yok daha zaten anasınında babasınında gec cıkmıs o yüzden de pek beklemiyorum acıkcası bugünde yazdan kalma gün var burda

aynı durum bizde de var hayatım. ben de eşim de geç diş çıkarmışız ama iremin alt damağının ön tarafları beyazladı iyice. bu gün daha çok dikkatimi çekti beyazlık, henüz elime gelen bir şey yok. ben de geç çıkarır diye düşünüyorum ama bakalım belli olmuyor zamane işte

maaşallah kuzuma hep akıllı olur inşallah

amiiiiin canm

Huhuuu ben geldimmmmm

kızlarrrrrrrrr yazdıklarınızı okuyacağım birazdann.. Vakit bulmuşken yazayım dedim..Umarım herkes ve kuzular iyidir...

Bizzzzzzzz diş buğdayı yapıyoruzzzz parti hazırlıklarımız başladı buyrun pastamız bu olacak

İstanbul gunlerımız dolu dizgin çok hızlı geçiyo ( 3 marta aldık dönüş biletlerimizi şansımıza hava süper hergun çıkıyoruzzz offfffff bitecek bu gunler şimdiden gerildim...

elma püresi, armut püresi ve yoğurt başarıyla yedirildi ve sevildi darısı diğerlerine... haftaya sebze çorbası sonra muhallebi deniycez..
HAAA bide dişi çıkan sızlayanlar varsa eline pırasa yada yeşil soğan verin süper:) kopardı pırasayı bizimki :)

Şimdilik bukadar yazdıklarınızı okuyayaım geri gelicem canlar...özledim sizi

Eklentiler

• $6687759.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 40

canımmmm hosgeldin cok özlemisiz seni iyiki geldin pastanı cok begendim aldım bile hatta ucundan bi parcabana da ilham olabilir bu pasta soganı ve pırsayı bende duymustum ama acı gelmiyomu ya onlara hayret gerilme gerilme bak yaz geliyor burdada güze havalar olacak hele sen cık gelde

canımmm ben de özledim buraları hatta nete girmeyi. Cebimden kaçak göçek face'i açıyorum arada :))

Şekercim pırasayı ısırdı valla şak diye. Ağzı leşş gibi soğan koktu çok komik :))))))))))

Yazdıklarınızı okudum bu arada..

Öncelikle,

Şekercim, devam sütünün 2 numarasından başlayacaksın...Çünkü içerikleri ve besin değerleri farklı. 1 numara şuan senin kuzunun ihtiyacını karşılamaz.Marka öneremem ama piyasanın en iyisi ve wheey oranı en iiyi olanı sma.Biz aptamile alıştığımız için ona devam edicez ama sen ilkkez başlayacaksan sma ile başla derim...

Arzummert Başın saolsun.. Mekanı cennet olsun dedenin..

Vuslatcım demek Ankara'ya geliyosun sen de :) ne gusel... inşallah tayın konusu da düşündüğünüz gibi olur hakkınızda hayırlısı olsun...

Unuttuğum gözden kaçan önemli bi hadise varsa söyleyin :)

Kuzular yaaaa bizim topik, saolsun ek gıda konusunda beni üzmedi maşallah.. dişleri de 2 tane birden çıktı şükür...uzattığımızda kafasını ve belini çok rahat kaldırıp oturur pozisyona geliyor , desteksiz 3-5 dk. oturuyor. AMAAAAAAAAAAAA dönmüyor yahu dönmüyor bu bebek :)))))))

Annem diyor ki, ben 8 aylıkken hiç emeklemeden pat diye kalkıp yürümüşüm. sanırım bu da benden anlamadım ama dönsün beeeee..

Bu arada kızlar, her doktor farklı önerilerde bulunuyor ama bizimki sadece herhangibir alerji vs varmı diye 15 gun tattır yiyecekleri tam 6 ayı dolunca da normal günlük başla demişti.

Şimdiye kadar elma armut püreleri ve yoğurtla tattırma yaptık.muhallebi ve sebze çorbası da yapıcaz

Ama anlamıyorum doktorun verdiği listede direkt, sabah yumurta vs var ben anlayamadım daha küçük değillermi yahu ? VUSLATCIM sen vermişsin ireme sanırım nasıl oldu anlamıyorum ben nasıl yutuyor ezmek mi lazım ?
Bir günlük mönünüzü bana yazın kızlar yahu idrak yollarım tıkandı uykusuzluktan :))
Bu arada bu dişler başa bela göğsümü nasıl ısırıyor çığlık atıyorum resmennn...

Ay çok yazdım ben gidip sızayım biraz :))

günaydın kızlaar nasılsınız bakalım Biz bu gün erkenciyiz daha doğrusu bundan sonra hep böyle olucaz çünkü öğünlerimizi oturttuk çok şükür

canııımm hoşgeldin özlettin kendini maaşallah kuzuma elleşme dönmeyi versin ne var, anası gibi haticeye değil neticeye bakıyor demek ki, birden ayaklanırsa görürsün pastanıza pek şıkmış bende isterim bir ankara maratonumuz olacak 3-4 günlük, nasıl bir koşturmacayla geçecek tahmin bile edemiyorum tek tesellim şekercimin yanına gidicem inşallah, kv.lere çok yakın oturuyor gelelim yemek meselesine, yutuyorlar canım merak etme yumurta ne rafadan ne çok pişmiş orta ayarda yapıyorum, şimdiye kadar hep yumurta sarısının yarısını veriyordum bu gün tüm sarıyı verdim çok şükür içine azcıkta peynir eziyorum afiyetle yiyor. şimdilik kahvaltımız bu, çok acıkmışsa doymazsa 2-3 cici bebe büsküvisi eziyorum mamasıyla biraz sulandırıp onu veriyorum. bir sonraki öğün saat 10 gibi mamasını yiyor. sonra 12-1 arası muhallebi, içine biraz muz koyuyorum püre yapıp veriyorum. muz sebebiyle kabızlık falan yaşamadık çok şükür. geçen hafta salıdan beri veriyorum her gün. çeyrekle başladım şimdi yarım muz yiyor, bazen sade püre halinde bazen muhallebi içinde. sonra 3-4 arası mama yiyor yine. 6-7 arası meyve püresi veriyorum, öyle elmaydı armuttu onları yemiyor hanfendi. hazır küçük kavanozlardan aldım değişik meyveli olanlardan. o küçük kavanozların yarıya yakınını yiyor üstünü mamayla tamamlıyor ve uykuya geçiyor. gece zaten mamaya devam. çorbayı bi yiyor bi yemiyor. eğer yerse zaten akşam çorba veriyorum yemezse kavanoz meyve pürelerinden veriyorum. istemediklerini öyle güzel belli ediyorlar ki irem ağzını kilitliyor resmen, güldürmeye çalışsam bile yüzü gülüyor gözleri gülüyor ama nasıl yapıyorsa ağzı açılmıyor sıpanın işte böyleyiz hayatım

Günaydınn canlarrnasılsınız bakalım bugün

iste tamda bunu sorcaktım hala kuzuya bişey veremedim cünkü evde bir devam sütüyle mama var ama ikiside prebiyotik olandan bense 1 veya 2 numaralı devam sütü alıp onla yogurt mayalayayım ilk önce onla baslıyım diyorum vee sma düsünüyorum bende aptamill de iyi gibi fiyatları hemen hemen aynı ama sma sanırım ondan daha iyi 1 numaralı kücük olandan alırım bebek onla tadına alıssın sonra büyügünden 2 numaraya gecmeyi planlıyorum bidee burdan bebislere emzirmeden mama veren annelere sesleniyorum sizi tebrik ediyorum gercekten bebek bir yandan aglarken acıkmısken mamayı hazırlamak ona yetistirmek emek ister hani meme hazır bişey ama mamanın ısısını tutturacaksın tam vaktinde vereceksin falan simdi onu düsündümde gercekten takdir etmek lazım simdi bende normal zamanda anne sütü aksam 9 gibi tahıllı mama yogurt yada muhallebi falan veriyim diyorum söyle yarım kase falan tekrardan sütle takviye yapıp böyle böyle alıstırırım meyveler icinde cam rendesi almalıyım

Günaydın güzelim küçük küçücük nacizene bir önerim olacak sana. önerim mama seçimi konusunda değil verme konusunda. az evvel hemşiremizle konuştum da aşı hatırlatması için aradı, seni de sordum. bebek 6 aylık mama ya başlayacak kaç numarayla başlasın diye. normalde 1 numara bebeğin ihtiyacını karşılamaz direk 2 numarayla başlaması lazım ama birden 2 yide almaya bilir. alsa da bağırsakları zorlanabilir. 1 numaranın en küçük boyunu alsın o biter bitmez 2 ile devam etsin dedi. zaten bağırsağın mamaya alışması ortalama 7 gün sürüyor malumun. kakasında olabilecek değişikliklere hazırlıklı ol. önerim bu değildi onu şimdi yazıyorum bebek açken ağlarken mama yapmak ısısını tutturmaktan bahsetmişsin. malum mama yapılacak su kaynamış su olması lazım. dediğin gibi onu kaynatıp soğutmak bebek açken ağlarken zahmetli iş. o yüzden ben ireme cam sürahi tahsis ettim orada sürekli kaynamış ve soğumuş su bulunur. azaldıkça üstüne ilave ederim. mama yapacağım zaman soğutulmuş sudan koyarım biraz, çaycıda zaten sürekli sıcak su bulunur hemen hazır olur mama. soğumasını beklemekten daha kestirme oluyor. bir kenarda sürekli kaynamış ve soğumuş suyun bulunsun işin kolaylaşır ben atıyorum 100 cc lik mama yapıyorsam. 80 i soğutulmuş 20 si sıcak koyuyorum 2,5-3 ölçekte mama tamamdır. mamayıda kendi kapında bekletmiyorum cam saklama kabında tezgahın üzerinde duruyor sürekli, kapağı tek elle açıp kapamaya müsait olan bir saklama kabı tercih ettim çünkü çoğunlukla irem kucağımdayken mutfağa gidiyor mamayı yapıp çıkıyorum hemen. eşim içinde kolaylık oluyor, geceleri evdeyse mama ona ait çünkü, ben uyanmayayım diye çocukla gidiyor mutfağa tek elle hallediyor pratik olunca

canım cok sagoll hemsirede benim gibi düsünüyor aynen bende öye düsündüm zaten hemen üstte yazmıstım dediğin gibi bi cam sürahi bide kettle bu iş tamamdır hayırlısıyle esin konusunda cok sanslısın oda cok sanslı her zaman söylüyorum maşallah size senin ve herkesin dünya cicekciler ve kuyumcular günün (pardon sevgililer günümüydü) kutlu olsun kakasında nasıl degişiklik olacak galiba sanırım tahmin etmesi zor degil:106::106:

sağol canım seninde kutlu olsun sevgililer günün şans konusuna gelince haklısın, ben öyle miyim bilemem ama eşim benim şansım kakası her hale girebilir hayatım, dediğin gibi tahmin etmesi zor değil mesela bizimki ek gıdaya başladığımızdan beri eskiye oranla daha kıvamlı rengi kahve rengiye yakın ve pütür pütür bişeyler var. sade muz verdiğim gün sarımtrak ve içinde bir sürü ip gibi şeyler vardı. oda muzun lifidir muhtemelen. koyu yeşil kirli yeşil gibi olmadıkça (ki kokusuyla da anlaşılıyor) endişelenmeye gerek yok

Herkese gunaydin hanimlarrr.malesef kotu bi gun geciriyorum kayinvalide yuzunden.malum okula basladim annem cenazeye gittigi cin k.v de kiza bakiyo.dun gece esimle sakalasiyoruz tatli tatli atisiyoruz her zamanki halimiz yani.bi baktim bizim k.v de asmis suratini.anlamadim tabi neoldugunu benim yuzume bile bakmiyo.sabah oldu kahvaltiya cagirdim gelmiyo,hastamisin anne diyorum cevap yok sonra mutfakta k.pedere sordum da soyledi.yok efendim biz aksam takismisizda her zamanmi aramiz boyleymis de onlar hic alisik degilmis boyle seylere de agir gelmismis bu durum.
Tabi ben soookkk..5 yillik evliyiz daha 1 kere kavga denilecek bisey yasamadik laf atariz sadece birbirimize.hatta sabah esimi aradim aksam kavgami ettik biz dedim yok askim ne kavgasi ne diyosun filan dedi.
Bide hanim efendi evde de durmak istemedi arabayla dolasmaya gitti.hayatim da kendimi bu kadar kotu hissetmemistim.sanki ben kotu gelin ogullarini eziyorum.sinirlerim zipladi yine

kötüyümben kötüyüm kötüyüm kötüyüm diyesim geldi nedense bırak canım yaaa niye güzelim gününü mahvediyorsun boşver. o tatlı atışmalar olmasa olmaz, bırak kim nasıl görüyorsa görsün

selamkuzucuklarrr
Mutlu sevgililer günleriniz olsun... Allah hem büyük hem küçük sevgililerimizi ayırmasın bizden...

saolsun eşim uzaklarda unutmamış beni güzel çiçeklerim geldi sevindiirk oldum :)) 13 yıldır sevgilimm olan adam hala sevgilim o benim :)

Kızlarrrrrrrr deliricemmm

bizimki bugun kardeşim yumurta yıyodu sarısını parmak ucumla ezdim minicikkk serçe parmağımla tattırdım sevdi

öğlen annem kestane yiyodu minik koydu ağzına sevdi

sonra kuzenim tadelle yiyodu tahmin edeceğiniz gibi sevdi :))))))

tabi bunlar böyle tattırmak bile sayılmazzz:)) o derece az

gelgelelim ne anne sütü ne mama bugun yemiyor offffffffffff halaaa diş iştahsızlığımı anlamadım sanırım sıkıldı bizimki mamadan. 2 numaraya geçicem bende.. VUSLATCIM sen geçtin mi 2'ye ?

kaşık şeklinde biberon var onu denıycem alıp. sanırım bu ek gıda esnasında kaşığa alıştı ve biberonla minik minik damlamasına tahammülü yok..

Maşallah canım yesın de buyusun irem kuzusu...

kavanoz hipp vs onlara mesafeliydim ben ama herkes yesın dıyo bakalım tattırcaz mecburrrr
muhallebiyi gece vermeyı dusunuyorum ben tok tutsun dıye

şu tam tahıllı mamalar vs oluyo denedın mı ?

ooo şekercimmmm sen ki tek başına bebeğinleee nerelere giden kadınsın bunu mu yapamıycaksın :) prof. oluyosun valla ben tek elle bizimkini tutup kettle ile su kaynatıp mamayı yaparım, üstüne şehriye çorbası yaptığımı hatırlarım :)))))) ama ağlarken panik oluyosun cidden bi yandan zıp zıp yapıp oyalamak lazım.. Alışırsınnn senden kaçmazzz.. tahıllı mama benım aklımda deniycem bende...

kısacası salllaaaaaaaaaaa canımmm :) ben de bir erkek annesiyim onları ve kıskançlıklarını anlamam lazım belki amaaaa bazılarına pesss diyorummm sen ve eşin mutlu olun hiç takıp keyfinizi bozmayınnnn ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…