- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi Audreyhorne
-
O zaman sutunuz yetersiz olabilir ya da bebeginiz henuz emmeyi tam beceremiyor olabilir. Burda linc edilebilirim biliyorum ama soyle bir kaka kivami muhabbeti var: karni doyan bir yenidogan ortalama 5-6 kez ve ciddi civik kaka yapar hatta her yerine bulastirir temizlemek zor olur vs ve rengi de sarimsi olur. Yeterli sut alimi yoksa renk biraz daha yesile doner ve kakanin kivami katilasir. Civiklik olcusunu de soyle tarif edebilirim, bez nerdeyse cis gibi komple emer.3-4 kez yapıyor çok cıvık değil kendimce normal kıvamda
benim bebegimde 36 gunluk.Bende 36 günlük anneym ne tesadüf ki benmde annem bi haftadan sonra gitmek zorunda kaldı ve bi gün boyunca agladım geceleri ne yapıcam ağlayınca nasıl susturcam ya altını değiştiremezsem ya battniye burnunu örterse diye diye 36günü yaptık biraz düzenim oturmaya başladı ama çok çabuk geçiyor günler kendinizi uyumaya zorlamayın gece uyuyormu bebeğiniz siz uyandrmadan uyanıyomu 2 3 saatte
gececek,az sabir.Hormonlar suan karmasik.Benimde bebegim 36 gunluk ve ilk 10 gun annem vardi.3 cocugum var hep yalniz buyuttum bebeklerimi.Gurbetteyiz Esimden baska kimsemde yok destekcim. zaman su gbi tadini cikarin.Merhaba,
7 günlük taze bir anneyim. İlk 3 gün süt gelmemesi problemi yaşadım. Onu atlattım ve şimdi gaz problemi ile boğuşuyorum.
Annem yanımdaydı sağ olsun çok destek oldu. Gece ara ara bebeği alıp uyumamı sağladı.
Bugün eve dönmek zorunda kaldı ve sanırım 1.5-2 hafta kadar gelemeyecek.
Sürekli ağlama halindeyim. Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. Bebek hiç büyümeyecek, ben bu duygu karmaşasından hiç çıkamayacak gibiyim.
Bebek uyudukça uyu diyorlar fakat zaten 1 saat zor uyurken benim uykuya dalmam çok zor. şimdi ağlayacak şimdi uyanacak diye diye uyumaya odaklanamıyorum.
İsteyerek hamile kaldım, kuzumu çokta seviyorum ama içimde koca bir boşluk var gibi hissediyorum. Bugün annem eve döndüğü için iyice bunalım halim arttı.
Belki bir tavsiye, bir şey söylemek istersiniz..
Hipp 1 numara alabilrsn anne sütüne en yakın o çünkü. Sütün artınca kesersin mamayıBelki de öyle yapmalıyım bilemiyorum
Kaderleri aynı gün kesilmişbenim bebegimde 36 gunluk.saglicakla.
Herkes yaşadı bu duyguları bunları depresyon olarak değerlendirme gayet normal bu hissettiklerin çünkü şuan bir belirsizliğin içerisinde hissediyorsun kendini. Hiç geçmeyecek gibi geliyor ama emin ol geçecek.Merhaba,
7 günlük taze bir anneyim. İlk 3 gün süt gelmemesi problemi yaşadım. Onu atlattım ve şimdi gaz problemi ile boğuşuyorum.
Annem yanımdaydı sağ olsun çok destek oldu. Gece ara ara bebeği alıp uyumamı sağladı.
Sürekli ağlama halindeyim. Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. Bebek hiç büyümeyecek, ben bu duygu karmaşasından hiç çıkamayacak gibiyim.
Bebek uyudukça uyu diyorlar fakat zaten 1 saat zor uyurken benim uykuya dalmam çok zor. şimdi ağlayacak şimdi uyanacak diye diye uyumaya odaklanamıyorum.
İsteyerek hamile kaldım, kuzumu çokta seviyorum ama içimde koca bir boşluk var gibi hissediyorum. Bugün annem eve döndüğü için iyice bunalım halim arttı.
Geçiyor... Söyliceklerim bu kadar.Merhaba,
Ama sen bu şekilde stres yaparsan zaten bebeğinin kız da olur çünkü bebek aslında annenin memesinde belirli bir süre süt içer ve sonra anne ihtiyaç duyduğu için onun duygularıyla da beslenir lütfen kendini bu kadar stres yapma stres yaptığın için de gazı artıyor olabilir ben bunu doktorumdan öğrenmiştim doktorumu çok iyi bir doktordur artık stres yapmadım kendime çok sakin davrandım o uyuduğunda benim uykum da gelmiyordu senin gibi kendimi birazcık böyle yatağa bıraktığım sakin kalmaya çalıştım derin derin nefes aldım ona nasıl iyi bakacağına daha kitaplar okumaya başladım bence sen de böyle yapmalısın Allah yardımcın olsun inşallah ama eşin de biraz sana yardım etmeliMerhaba,
Eşim çok üzülüyor sürekli ağlama bak geçecek büyüyecek diyor. Saçma olduğunun çok farkındayım, ama içimdeki o ağırlık o his geçmiyor, geçmiyor.
Merhaba,
[/QUOT
Bebeklerde gaz 20 gün sonra başlıyor. Gazdan ağlamıyor. Benim kizim da çok ağladı. gittiğim doktorlarin hepsi bana bunu söyledi. Zaten ilk ay kontrolünde bebek çok kilo vermişti. Boşuna aglatmsiim o kadar. Sütüm azmış. Seninki az demiyorum. Ama bol bol emzir. Az olma ihtimalini aklında tut, takip et, olabilir. Bu çok normal ve dunyanin sonu değil. Seni çok iyi anlıyorum. Benimde annem kanserdi. Kimsem yoktu. Kiminle konuşsam her annenin sütü bebeğine yeter emzir dedi. 24 saatin 22si çocuk mememdeydi abartmıyorum. Oysa nasıl herkesin boyu aynı değil bacağı burnu aynı değil. Süt bezi de aynı çalışmıyormus. süt bezinin küçük olması çok olası ve normal bir durummus. Çocuğa yetecek kadar süt üretemeyebilirmiisin ne yaparsan yap. Bizim hikayemiz de mama takviyesi ile çocuk 40 gunlükken sustu. 50 günlüktü 4 saat aralıksız uykulara geçti. Bir de şöyle düşün hamileyken kadınlar dehşet östrojen saygılormus. Ve dogurunve bir anda ostirojen dusuyormua. Bu anı düşüş kadınlarda yetersizlik hissi kendine güven kaybı vs gibi belirtilerle kendini gösteriyormus. Yani bu hissettiklerin çok normal. Tamemen fizyolojik ve geçici.
Bebeklerde gaz 20 gün sonra başlıyor. Gazdan ağlamıyor. Benim kizim da çok ağladı. gittiğim doktorlarin hepsi bana bunu söyledi. Zaten ilk ay kontrolünde bebek çok kilo vermişti. Boşuna aglatmsiim o kadar. Sütüm azmış. Seninki az demiyorum. Ama bol bol emzir. Az olma ihtimalini aklında tut, takip et, olabilir. Bu çok normal ve dunyanin sonu değil. Seni çok iyi anlıyorum. Benimde annem kanserdi. Kimsem yoktu. Kiminle konuşsam her annenin sütü bebeğine yeter emzir dedi. 24 saatin 22si çocuk mememdeydi abartmıyorum. Oysa nasıl herkesin boyu aynı değil bacağı burnu aynı değil. Süt bezi de aynı çalışmıyormus. süt bezinin küçük olması çok olası ve normal bir durummus. Çocuğa yetecek kadar süt üretemeyebilirmiisin ne yaparsan yap. Bizim hikayemiz de mama takviyesi ile çocuk 40 gunlükken sustu. 50 günlüktü 4 saat aralıksız uykulara geçti. Bir de şöyle düşün hamileyken kadınlar dehşet östrojen saygılormus. Ve dogurunve bir anda ostirojen dusuyormua. Bu anı düşüş kadınlarda yetersizlik hissi kendine güven kaybı vs gibi belirtilerle kendini gösteriyormus. Yani bu hissettiklerin çok normal. Tamemen fizyolojik ve geçiciMerhaba,
Çok teşekkür ederim, umarım iyi bir anne olabilirim.O kadar iyi anlıyorum ki seni. İlk kızım doğunca bu nasıl büyüyecek çocuk büyütmek ne kadar zormuş dıyordum. Ufacık sarılık oldu ağlama krizine girdim. Asla zaman geçmiyormuş gibi hissederdim. Ama İnan ki bu ilk annelikten kaynaklanıyor acemilikten. İkinci kızım arada kaynadı gitti hiç onda bu tür telaşlar yasadıgımı hatırlamıyorum. Sende İnan bana atlatacaksın. Bu günler geçecek hersey duzene girecek sonra her şey rutin hale donecek hiç korkma sonra bebişinin bugünlerini çok özlüyor insan tadını çıkar . Çok iyi bi anne olacaksın ❤
Çok teşekkür ederim. Konunuzu tekrar okudum şimdi. Aynı şeyleri hissediyoruz. Bir daha asla eskisi gibi olamayacağım endişesi, sürekli planlı olmak, hep bir adım sonrasını düşünmek beni çok yıpratıyor.Şimdi baktım ne yorum yapılmış eski konuma diye
Konu sahibi, anneliğin ilk zamanları böyle sorunları çözdüm çözüyorum derken geçip gidiyor. Ben kimyondu, damlaydı çok şey denedim ama gaza çözüm bulamadım. Ağlatmazdı ama uzun da uyumazdı oğlum. Bizim gaz 1 hafta sonra başladı. Hala da gazlı bir çocuktur sürekli bir zort zort.
En çok woombie kundaktan memnun kaldım ilk aylar için. Uykuda ciddi faydası olan oydu, bir de gece uykusunda gözünü bantla kapatmak... Kış bebesiydi beresini gözüne kadar indiriyordum.
Bunun dışında şu sallanan titreşimli salıncaklardan edinmiştim, onu da uzun süre kullandım.
Siz de zamanla bebeğinize göre çözümler bulacaksınız. Bunları bulurken onu tanıyacak ve zamanla bu çözüm işinde pratikleşeceksiniz. Neyi sever neyi sevmez böyle böyle öğreneceksiniz.
Bir gıdacı olarak hipp marka mamayı önermiyorum. Sizde kullanmayın lütfenHipp 1 numara alabilrsn anne sütüne en yakın o çünkü. Sütün artınca kesersin mamayı
Eşim çok yardımcı sağ olsun ne yemek ne temizlik hiç elletmiyor bana. Bebeğin uyuma seansı o kadar uzun değil maalesefBebeğin sağlıkla büyüsün. Ama sizin ilk yardımcınız anneniz değil eşinız. Anneniz yanınızda kalabilseymis iyiymiş ama sonucta dönmek zorundaymış. Bebeğinizin gece emzirme seanslarindan hemen sonra bebeği babasına verip uyuyun. O gazını çıkarıp altını değiştirip uyutsun. Sizde kesintisiz bir şekilde diğer emzirme süresine kadar bu da 2 3 saat demek uyuyun. Gece bir defa bunu yapabilseniz size toplamda 5 saat uyku kazandırır. İnce hesaplar ama yapacaksıniz malesef
Olsun bebek 1 saat uyusa siz uyumasaniz bile yatın dinlenin. Sizi çok iyi anlıyorum. Bebekle basbasa kaldım mı elim ayağım dolasirdi. Bence en zor zamanı yeni doğan oldukları zaman. Çünkü annede bebekte birbirine yabancı. Ama emin ol 1 yaştan sonra daha kolay oluyor. Hele dillenince 2.5 yaş sonrası ballı lokmalarÇok teşekkür ederim, umarım iyi bir anne olabilirim.
Çok teşekkür ederim. Konunuzu tekrar okudum şimdi. Aynı şeyleri hissediyoruz. Bir daha asla eskisi gibi olamayacağım endişesi, sürekli planlı olmak, hep bir adım sonrasını düşünmek beni çok yıpratıyor.
Bir gıdacı olarak hipp marka mamayı önermiyorum. Sizde kullanmayın lütfen
Eşim çok yardımcı sağ olsun ne yemek ne temizlik hiç elletmiyor bana. Bebeğin uyuma seansı o kadar uzun değil maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?