Lohusalık ve psikolojik şiddet

anne sütü varken bebeğe mama vermeyi hiçbir doktor kabul etmez. zaten anne sütünün verdiği faydayı da hiçbir mama veremez. ama mama vermek de dünyanın en kötü şeyi değil. bir çocuk doktoruna gidin. çocuğunuzun kilo alımı yavaşsa yani gerçekten çocuk beslenemiyorsa size mama önerecektir. sonuçta çocuğun doymaması, aç kalması ve gelişmemesi herhalde mama vermekten daha kötü birşey olduğu konusunda eşiniz de hemfikir olacaktır.
onun dışında siz de mama vermek zorunda kalırsanız üzülmeyin lütfen. sadece mama ile bile çocuğunu besleyip maşallah sapasağlam direnci güçlü çocukları olan insanlar var. yine de emzirmeye devam edin tabi. ne kadar emdiği kar.
öyle tabi çocuk doktoru kilo alımı normal olunca mama gerekli dedi. Çünkü devamlı sağıp bi de emzirdim üstüne mama aldı anca normal kilosu oldu . Teşekkür ederim tavsiye için🥰

Ben oglumu 4 ay emzirdim. Hic anne sutu almadan buyuyen bebekler de var. O kadar cok biliyorlarsa kendileri emzirsin. Bebek olunca her kafadan birses gelir nedense. Herkes bilmis kesilir. Herkes super anne olur. Anneye de sadece sagmalik inek muamelesi yaparlar.
Kayinvalideyi evine gonderin. Esiniz de bir zahmet cenesini kessin. Bu bebek sadece onun bebegi degil, siz bebeginizin doyup doymadigini, sutunuzun yeterli olup olmadigini ic gudulerinizle hissedersiniz zaten. Anneyle bebegi bir zahmet rahat biraksinlar.
Hala kv susmuyor . Bugün doktora gittim süt düğümlenmesi var , göğüslerim o yüzden çok dolgun boşalamadıpı için .sütün çok ondan diyor . Aslında kendi evinde eşim akıllandı iki gündür , kv yi susturuyorum ama yine aynı tas aynı hamam

Hiç üzülme kafana takma diyeceğim ama zor insan takıyor bende yoğun bakımda bir süre kaldığı için hep sağarak vermiştim ve sonrasında memeye çok zor döndük bu yüzden ne kadar emzirsemde çok sütüm olmadı. Yinede sürekli emzirdim ve mama destekli emzirdim zamanla alışıyor insan. Söylenilenlere he de geç bence yoksa üzüntünden olanda gider. Dinliyormus gibi yap üstüne cok gelmezler. Ve evet mama da versen sürekli emzir. Sür yapan çaylardan gıdalardan ye ama en önemlisi sakinlik su ve uyku. Mamaya ve sezeryana öcü zehir gibi bakanların ne kafa yaşadığını hala çözemedim valla

bebeği yenidoğan sarılığı olması sebebiyle sürekli acıkan ve bir yandan da emzirme eyleminden mecburiyet dışında çok da hoşlanmamış olan bir anne olarak bir kaç mevzu anlatayım. emzirme eylemini oğlum 8 aylık olana kadar vitamin olsun diye yaptım, çünkü doymuyordu ve mecburen mama ile büyüdü.
ilk başlarda ben de kv olsun, eşim olsun, eve ziyarete gelen tipler olsun bu tarz psikolojik baskıya maruz kaldım. heeepsine de çocuk benim çocuğum nasıl istersem öyle büyütürüm diyip susturdum.
ben doğurdum istediğim gibi ben büyütürüm dedim. bir zaman sonra hepsi susmak zorunda kaldı.
şimdi 6 yaşında, her şeyi de yiyor, sağlığı da yerinde, çok da zeki ve hareketli bi oğlum var.
kimseyi dinlemeyin.
lohusa kafasıyla da boşanma kelimelerini gereksiz kullanmayın.
ihtiyacınız olan tek şey kendinize ve anneliğinize güveniniz.
bebek mama ile büyüyünce de bi halt olmuyor. emzir emzir diye darlayanları çok da sallamayın..
Sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum , ben doğurdum da dedim , bağırdım çağırdım da . Konuşa konuşa sütüm düğümlenmesi oldu . İnşaallah mastit olmam . Bebeğinizle mutlu sağlıklı yıllar dilerim ❤️

Hiç üzülme kafana takma diyeceğim ama zor insan takıyor bende yoğun bakımda bir süre kaldığı için hep sağarak vermiştim ve sonrasında memeye çok zor döndük bu yüzden ne kadar emzirsemde çok sütüm olmadı. Yinede sürekli emzirdim ve mama destekli emzirdim zamanla alışıyor insan. Söylenilenlere he de geç bence yoksa üzüntünden olanda gider. Dinliyormus gibi yap üstüne cok gelmezler. Ve evet mama da versen sürekli emzir. Mamaya ve sezeryana öcü zehir gibi bakanların ne kafa yaşadığını hala çözemedim valla
Aynı şeyleri yaşamışız , sezeryan hakkında da konuşan var . Bi de ben preaklampsi yaşayıp acil sezeryana alındım . Bebeklerimiz sağlıklı olur her zaman inşaallah ❤️

Aynı şeyleri yaşamışız , sezeryan hakkında da konuşan var . Bi de ben preaklampsi yaşayıp acil sezeryana alındım . Bebeklerimiz sağlıklı olur her zaman inşaallah ❤️
Benimde preeklampsiden erken doğum oldu meme ucum bebemin ağzından büyüktü düşünsene neler çektim onu alıştırana kadar ve kaynanam olacak canlı bana senin sütün yok ondan ağlıyor diyordu kendininki fışkırıyormuş 🤪 9 ay mama destekli emdi sonra bıraktı şuan 21 aylık mama içiyor iki yaşında keseceğim ve beslenmesi cok güzel. Anne sütüne cok bağımlı olanlarda yemek sıkıntısı çekiyor buda ileride bağışıklığı çok etkiliyor kaş yapayım derken göz çıkıyor biryerde. O yüzden herşeyin hayırlısı dünyaya gelmişler rızıksız kalacak değiller ya. Bosver sütü mamayı Bol bol öp sev bebişini çok hızlı büyüyorlar özlüyorsun o hallerini 🥰

Bebeğini sadece sağarak emzirmiş lohusa depresyonu haşamiş birisi olarak söylüyorum çevremizdekilere aldırıp üzülmeyin. Bebeğinize odaklanın. O kadar hızlı geçiyor ki güzel zamanları Bizde meme reddi oldu çevre yüzünden kendimi suçladım hep denemediği şey kallmadı sağarak verdim en son sütüm artmadı biberona alışıp emmediği için. Çevredikler hiç çenesini kapatmıyor ama pes etmişsin ben yapardım felan hala vicdanını yaşıyorum bazen. Kendinizi suçlamayın emzirmeye çalışın ama en önemlisi ikinizinde psikolojik ve fiziksel sağlığı bunu unutmayın.

Benimde preeklampsiden erken doğum oldu meme ucum bebemin ağzından büyüktü düşünsene neler çektim onu alıştırana kadar ve kaynanam olacak canlı bana senin sütün yok ondan ağlıyor diyordu kendininki fışkırıyormuş 🤪 9 ay mama destekli emdi sonra bıraktı şuan 21 aylık mama içiyor iki yaşında keseceğim ve beslenmesi cok güzel. Anne sütüne cok bağımlı olanlarda yemek sıkıntısı çekiyor buda ileride bağışıklığı çok etkiliyor kaş yapayım derken göz çıkıyor biryerde. O yüzden herşeyin hayırlısı dünyaya gelmişler rızıksız kalacak değiller ya. Bosver sütü mamayı Bol bol öp sev bebişini çok hızlı büyüyorlar özlüyorsun o hallerini 🥰
Benimde öyle ya memeucu. emmedi meme reddi oldu sonra gel de bunu anlat tabi. Şimdi napacağım bazen korkuyorum yine 😬

Hala kv susmuyor . Bugün doktora gittim süt düğümlenmesi var , göğüslerim o yüzden çok dolgun boşalamadıpı için .sütün çok ondan diyor . Aslında kendi evinde eşim akıllandı iki gündür , kv yi susturuyorum ama yine aynı tas aynı hamam
Kayinvalodenin evi yok mu gonder. O gitmiyotsa sen annenlere git bir sure. O da ogluyla basbasa kalsin.

Benim de meme ucum çok büyük 😂 inşaallah o kadar konuştular ki yeni yeni gğzel korkudan uzak duygular beslemeye başladım 🥰🥰🥰

Bebeğini sadece sağarak emzirmiş lohusa depresyonu haşamiş birisi olarak söylüyorum çevremizdekilere aldırıp üzülmeyin. Bebeğinize odaklanın. O kadar hızlı geçiyor ki güzel zamanları Bizde meme reddi oldu çevre yüzünden kendimi suçladım hep denemediği şey kallmadı sağarak verdim en son sütüm artmadı biberona alışıp emmediği için. Çevredikler hiç çenesini kapatmıyor ama pes etmişsin ben yapardım felan hala vicdanını yaşıyorum bazen. Kendinizi suçlamayın emzirmeye çalışın ama en önemlisi ikinizinde psikolojik ve fiziksel sağlığı bunu unutmayın.
Ne çok aynı şeyi yaşayan anne varmış ❤️ Çok sağolun tavsiye için

Hanımefendi size daha önce de yazdım ama görmediniz sanırım ı. Lohusa psikolojisi zordur bilirim kayınvalide de işin içine girince çekilmez olur. Yalnız sizin durumda kayınvalide çok da haksız gibi durmuyor. Sütünüz olmasa gerçekten de mastit olmazsınız. Memeleri daha çok boşalmamış gerekiyor. Empirme sayınız 7 8 demiştiniz bu sayı süt arttırmak içim yeterli değil zaten daha sık emzirmelisiniz sağmak ile emzirmek bir değil. Sağdığımızda memenizde olanın belki yarısı kadar süt çıkar çıkmaz. Size şöyle örnek vereyim. 15 dk boyunca otomatik makine ile sağlığında 10 cc süt anca çıkıyordu ama elle sağınca en az 50 cc. Sadece elle sağım bile bu kadar fark yaratabiliyor. Ki bebeğiniz elle sağımdan bile daha fazla süt çeker memenizden.
Siz kendinizi sütünüz olmadığına inandırıyorsunız niyeyse. Yapmayın bunu sizin sütünüz var sadece kayınvakideye karlı bir şey ispatlamak için kendinizi doldurmayın. Bu dediklerim size çok saçma gelebilir biliyorum ama gerçekten sizi anlıyorum lohusalık çok zor bir durum.

Bebeğiniz küçük tamamen memeye dönebilir sütünüz de var maşallah lütfen sütüm yetmiyor yetmiyor demeyin bu psikolojik olarak sütünüzü azaltır zaten. Mastit yanlış emzirme pozisyonu ve memenin tam bOşalmamasından olur. Daha sık ve farklı farklı pozisyonlarda emzirin vr bence danışmanlık alın. Kendinizi bu kadar negatif şartlamanıza rağmen hala çok güzel sütünüz geliyor ama böyle devam ederseniz sütünüzü kendi kendinize bitireceksiniz. Kayınvalidenzi sevmeseniz onun her söylediğinin yanlış olduğu anlamına gelmez.
Bence bu yüzden kayınvakidenizi yollayın ve mutlaka birinden emzirme danışmanlığı alın.

Hanımefendi size daha önce de yazdım ama görmediniz sanırım ı. Lohusa psikolojisi zordur bilirim kayınvalide de işin içine girince çekilmez olur. Yalnız sizin durumda kayınvalide çok da haksız gibi durmuyor. Sütünüz olmasa gerçekten de mastit olmazsınız. Memeleri daha çok boşalmamış gerekiyor. Empirme sayınız 7 8 demiştiniz bu sayı süt arttırmak içim yeterli değil zaten daha sık emzirmelisiniz sağmak ile emzirmek bir değil. Sağdığımızda memenizde olanın belki yarısı kadar süt çıkar çıkmaz. Size şöyle örnek vereyim. 15 dk boyunca otomatik makine ile sağlığında 10 cc süt anca çıkıyordu ama elle sağınca en az 50 cc. Sadece elle sağım bile bu kadar fark yaratabiliyor. Ki bebeğiniz elle sağımdan bile daha fazla süt çeker memenizden.
Siz kendinizi sütünüz olmadığına inandırıyorsunız niyeyse. Yapmayın bunu sizin sütünüz var sadece kayınvakideye karlı bir şey ispatlamak için kendinizi doldurmayın. Bu dediklerim size çok saçma gelebilir biliyorum ama gerçekten sizi anlıyorum lohusalık çok zor bir durum.

Bebeğiniz küçük tamamen memeye dönebilir sütünüz de var maşallah lütfen sütüm yetmiyor yetmiyor demeyin bu psikolojik olarak sütünüzü azaltır zaten. Mastit yanlış emzirme pozisyonu ve memenin tam bOşalmamasından olur. Daha sık ve farklı farklı pozisyonlarda emzirin vr bence danışmanlık alın. Kendinizi bu kadar negatif şartlamanıza rağmen hala çok güzel sütünüz geliyor ama böyle devam ederseniz sütünüzü kendi kendinize bitireceksiniz. Kayınvalidenzi sevmeseniz onun her söylediğinin yanlış olduğu anlamına gelmez.
Bence bu yüzden kayınvakidenizi yollayın ve mutlaka birinden emzirme danışmanlığı alın.
Mesajı görmemişim . İnşaallah öyledir ama bebeğim 40 dk emse bile yarım saat sonra açlıktan ağlıyor. Emdiğinde doysa sütüm var derim de sağolun Bilgiler için

Mesajı görmemişim . İnşaallah öyledir ama bebeğim 40 dk emse bile yarım saat sonra açlıktan ağlıyor. Emdiğinde doysa sütüm var derim de sağolun Bilgiler için
40 günlük bebeğin emdikten yarım saat sonra ağlaması çok normal ama 😊 anne sütü çabuk sindirilir mama gibi değildir. O öyle istiyorsa siz de yarım saatte bir emzirin. Öyle 2 saat 3 saat durmasını beklemek hayal kurmak olur 😊 Zaten sütünüz bebeğiniz emdikçe artacaktır her ağladıpında emzirirseniz sütünüz bebeğiniz yetecek hale gelecektir. Ayrıca bebeğiniz şu an atak döneminde bu dönemde bebekler daha sık emmek ister böylece memedeki sütü de arttırır 😊 bebeğinizi her ağladığında istediği kadar emzirin. Bebeğinizin şu dönem memede yaşaması gerekiyor sürekli konunuzda olsun böylelikle sütünüz artacaktır. Sevgiler 😊

Çok teşekkür ederim ben de deneyeyim doktor sıcak torba önerdi inşaallah işe yarar size de sevgiler ❤️❤️

Benimde öyle ya memeucu. emmedi meme reddi oldu sonra gel de bunu anlat tabi. Şimdi napacağım bazen korkuyorum yine 😬
İnşallah bu bebeğini gönlünce emzirirsin canım güzel düşün
Benim de meme ucum çok büyük 😂 inşaallah o kadar konuştular ki yeni yeni gğzel korkudan uzak duygular beslemeye başladım 🥰🥰🥰
Herşey yoluna girer üzülme göğüslerin için beyaz lahanayı göğüslerine koy yapılışına netten bakabilirsin mucizevi birşey resmen. Aynı zamanda duşta tarakla yukarıdan aşağıya tara, elinle sağ. Bunlar işini görecek büyük ölçüde

Back
X