lohusayim ben taaaam mi!!!

demek ki erken gelişim gösterenlerdensin:))
peki bebek bakmak zor geliyor mu?
annenle mi bakacaksın hep?
zor bir sorumluluk nihayetinde.
yaşın itibari ile hepsini erken buluyoruz tabi biz haliyle:))
etraftaki 16 tılık kızlara kıyasla.
sen üstesinden geliyorsan,hayatına dair bir pişmanlığın yok ise sorun yok tabi.

Fotoda hiç 16 gibi durmuyosun yaa..

Rahat 27-28 gösteriyorsun...

3 kilo makyaj var suratinda fotoda filtre de cabasi Normal oyle gorunmesi.

Minicige de diyecegim bebegini saglikla buyutsun.5 sene sonra da umarim ayni konumda ayni sekilde ayni dusunce yapisinda olur ki ben ihtimal veemiyorum.Kirsalda calisiyorum.Ortaokuldan cikip evlenen butun kiz cocuklarinin en gec 3 sene sonra sonlari ayni oldu...

Cok agresif degil misiniz sizce de?
Onlar da kotu niyetle yapmıyorlardır eski insanlar bu konuda geniş davranıyolar, biz sizi boyle buyutmedik diyorlar da sizde cok sinirli degil misiniz? Bana oyle geldi.. Herkes dogum ''ediyor'' ama ''lohusayım ben taaam mıııı'' diye ortalıkta gezmiyor.
Minik anne oldugunuz belli :)

Vardır bebek doğum kanalına girdiğinde anneye de bir takım hormonlar gider süt bezleri uyarılır sezeryanda bu olmadığı için çoğu annenin daha geç gelir sütü.

ayrıca konu sahibi çok şımarıksın ya hakkaten 16 yaşındasın yani ne bu böyle lohusayımm taamm mı falan

Minicik anne öncelikli sakin olman lazım,lohusasın diye bu kadar agresif olmana hiiç gerek yok,bak ben de lohusayım bebeğim 3 haftalık ve aşırı huysuz bir bebek ve inan yaşadıklarının çok daha fazlasını yaşayan kadınlar var burda. Sakinleş ve "lohusayım taaam mı!!" tavrını bir kenara at

Vardır bebek doğum kanalına girdiğinde anneye de bir takım hormonlar gider süt bezleri uyarılır sezeryanda bu olmadığı için çoğu annenin daha geç gelir sütü.
O zaman doktorum yanlış biliyor. Vücut doğum yaptığını algıladığı anda süt gelir sezeryan da olsa vücudun bebeğinin dünyaya geldiğini anlayacak ve sütün gelecek demişti.
Eskiden de normal doğum yaptığı halde sütü gelmeyen süt anne tutan bir çok kadın varmış.
Yani bana sadece vücut yapısı ve inanmakla ilgili olduğunu söylemişti.
Ben de doğumdan hemen sonra odaya gelir gelmez bebeğimi emzirdim sütüm ilk anda bile bol bol geldi.
Demek ki benim doktorun pek bilgisi yokmuş.
Tüh keşke bebek doğar doğmaz sezeryanla doğum yaptım sütüm gelmez deyip emzirmeyi denemeden mamayı dayasaydım yani bu mudur annelik?

ben mama dayamayı savunmadım çarpıtmanıza gerek yok ilgisi yok demişsiniz olduğunu iddia ettim.açın bakın internet siteleri ilgili makaleleri gerekirse pubmedden normal doğumun en önemli avantajlarından biridir bu sezeryana göre sizin yaşamamış olmanız bunun olmadığını göstermez, doktorunuz da sezeryan yanlısı olduğu için öyle demiştir belki bilemedim.

Doktorlarin farkli gorusleri olabiliyor. Benimki de senin doktorunla ayni seyi soylemisti. Hatta gobek bagi kesilince vucut bunu algilar ve sut uretir de demisti.

ben ebeyim 4 sene okulunu okudum günlerim doğuran kadınların arasında geçiyor diyeceksiniz doktorlar daha mı az okudu senden günümüz doktorlarının ne kadar sezaryan yanlısı olduğu ortadayken size tabiki bazı şeyleri farklı aksettirecekler, normal doğumdaki oksitosin sezaryanda olmuyor süt salgılatıcı en önemli hormon da odur.

Son düzenleme:
Doktorum sezeryan yanlısı değil aksine normal doğum yapmam için çok uğraştı benden önce üç arkadaşımı da normal doğumla doğum yaptırdı.
Ben kendim istediğim için sezeryan oldum.
Ben buna inanıyorum çevremde normald oğum yapıp emziremeyen aylarca süt sağma makinesi ile uğraşanlar da var sezeryan doğum yapıp bebeğini iki yıl emziren de.
Doğum anında bebek nasıl doğarsa doğsun vücut bunu biliyor.
Süt olayı annenin sütüm gelmezse diye kaygılanmasından, yeterli inancı olmadığından veya vücut yapısından kaynaklı gelebilir veya gelmeyebilir. Ben bir kere bile bebeğime mama vermezken, sütüm yetmiyor diye evime geçen hafta misafir gelen arkadaşım(normal doğum yaptı) bebeğine mama veriyordu.
Mama verince bebek emmek istemiyor biberonla çekmesi kolay geliyor.
Sezeryanla doğum yapanlara sütün gelmez diye mamayı verdirtiyorlar sonra da süt gelmedi, bebek emdikçe gelir süt karnını mamayla doyuran bebek emmez.
Yani aslında hastanenin en büyük hatası hemen sezeryan doğum olunca bebeğe mama vermeleridir.
Burada çarpıtacak birşey yok, anne inançlı olmalı ve emzirmek için uğraşmalı.
Bana ne ya ben sezeryanla doğurdum sütüm gelmez benim deyip bebeğe mama vermek kolay olduğu için bazı anneler kolay yolu seçebiliyor. Oysa her bebeğin anne sütü almaya hakkı vardır.

ben neden bahsediyorum siz ne anlatıyorsunuz? ben sezaryan doğumda direk mama verilmeli mi dedim? ben mama verilmesi taraftarı asla değilim anne sütünün yerini hiçbir şey tutamaz evet anne uğraşmalı süt gelene kadar.Doğum şekliyle süt gelmesinin ilgisi yok demişsiniz ben de olduğunu söyledim ,bu kız sezaryan yapmış süt gelmez hemen mama dayanmalı gibi bir şey dediğimi ya da hastane tutumunu savunduğumu hatırlamıyorum.Herkeste aynı olacak diye de bir durum yok zaten ama genel istatistikler ve veriler normal doğumda annelerin çok daha kolay ve hızlı emzirebildiği yönünde.

Sezeryan ile 39+1 de doğum yaptım, odama geçer geçmez bebeğimi verdiler, ilk anda sütüm geldi eylülde 2 yaşına girecek hala da emziriyorum. Yani sezeryan sütün gelmesine engel bir durum değil, yanlış bilgilendirme yapmayalım bu sayfaları nice anne adayları okuyup eyvah sezeryan olursam sütüm gelmeyecek diye telaş yapıyorlar, en yakınımdaki arkadaşlarımdan biliyorum.

Ben senin hayatını ayiplamadim yanlış anlayıp saldırma hemen herkese ...

Bana göre çok erken evlenmissin ve bu tuhafıma gitti ...

Az evlilik uzmanları dinle çocuk evlenmissin üstüne hemen çocuk yapmışsın ve bunu savunuyorsun ilerde seni ne sorunlar bekliyor haberin yok ...

Senin yaşında kardesim var lise 2 ye gidiyor yazık olmuş ben 21de evlendim bana çok erken geldi ...

Herkese allah başka dert vermesin alemin derdi seni mi gerdi daha ergence laflar ediyorsun . Benim gibi yasini soran arkadaşlar eminim sana aciyip uzulmustur. ..

Ben süt gelmeyecek demedim , geç gelebiliyor normal doğumda daha hızlı gelir dedim bu zaten bilimsel bir gerçek kimseyi yanlış yönlendirdiğim falan da yok sizin dediğiniz mantıkla sezeryan yapan hiç kimsenin emzirememesi lazımdı ben öyle bir şey demedim zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…